- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #27018 üzenetére
Én meg pont most tervezem pár barna Noctua beszerzését egy másik projektemhez, mert faházakban nagyon jól mutat.
Azt nem tudom, hogy bedobtam-e már ide, de elkészültem az oldallappal.
Eredetileg borostyán-üvegből lett volna, de az sajnos vágás közben eltört.
Az előlapot még továbbra sem volt időm elkészíteni. -
válasz
shteer #27018 üzenetére
Hát, ártani nem árt, az biztos.
Ha nem csipázod a barnát, akkor ott van az olcsósított Redux-változat, szürkében. Szvsz az is simán hozza a Noctua-színvonalat, az Industrial árának kb. feléért. Persze ha fussa' rá...
(#27020) imibogyo
Szerintem minden házban jól mutatnak, feldobják az egyhangú színvilágot. -
törölt tag
válasz
shteer #26899 üzenetére
igen.
Azóta nem hallottam csapágykopásra utaló hangokat, a fractal designe silent fan két hét alatt "elvérzett".
-
törölt tag
válasz
shteer #26766 üzenetére
Pattintsd le és Nézd meg mennyire visszafogja a huzatot.
A por nagy része átmegy a házon a légáramlattal, ami leülepszik belőle az nagyon "finom" por, azt a porszűrő sem fogja meg, a porszívó is ott hagyja. Szerintem a kikapcsolt állapotban tetején lévő nyíláson keresztül több por megy bele mint az alján keresztül üzem közben lerakódik.(#26767) HookR: Ha hozzájárulsz bekerülhet az első HSz.-be amint elkészül. Itt is hasznos lenne ha megtalálható lenne
. Addig is ha vázlatosabban is, de jó lenne valami...
-
törölt tag
válasz
shteer #26763 üzenetére
Igen, NF A14 PWM-re, de elsődlegesen azért ezt választottam, mert bírja a lógó rotorral történő folyamatos üzemet.
De mindenek előtt a szúnyoghálót távolítottam el előle, kis ügyességgel egyben ki lehet nyomkodni olyan erős anyagból van.
Valamint a lábak is meg vannak emelve ~12-15mm-vel, így nagyobb a keresztmetszet a beáramló levegőnek.(#26764) tthom: Ha vetni nélkül max langyos lesz a burkolat attól a 30-40W-tól akkor nem kell a venti. A Power on jelet nem tudod hasznosítani, mert a belső dc-dc-nek kell a névleges fix tápfesz amiből a stby5V-összehozza, amivel elindítható a gép...
-
törölt tag
válasz
shteer #26742 üzenetére
Ez már alakul:
Ezek közül olyan tápok érdekesek amivel van személyes tapasztalat és tényleg ajánlható, minden felelhetőt nem célszerű beleírni mert nem lesz átlátható.
Nem biztos hogy külön venném de meggyőzhető vagyok. pl.: ha meg vannak az ajánlható alaplapok és a velük kompatibilis hűtők, akkor elég belmagasság szerint rendezni őket. Ebbe a Topflow és az alacsonyabb toronyhűtők is beleférnek.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
shteer #26422 üzenetére
ok már vágom mire gondolt, akkor te és Duracellm...ez a fajta lenne a jobb? mármint nekem, mert ezek ugye keretezve vannak
-
mrbig25
őstag
-
válasz
shteer #25882 üzenetére
Nézegettem ezt a Zalman 450W ZM450-FX-et, és hát ugyanannyi pénzért szvsz jobban megéri a bequiet SFX Power 2 400W-nál. Utóbbi két ágon adja le a kisebb teljesítményét, míg a Z egyben, adnak hozzá egy PS/2-es átalakítót/bracket-et, ráadásul a csatlakozói is jobbak (noha nem mind harisnyázott), a gari meg ugyanannyi mindkettőre. Asszem' felvésem a listámra, és ha nem kapható a 450W-os Chieftec a vásárlás pillanatában, akkor nem lesz kérdés...
-
válasz
shteer #25744 üzenetére
Visszatérve a Chieftec SFX-450BS-re: billiger.de-n fenn van, és a 40€-s ár alapján nálunk olyan 15k lesz, ha egyszer végre behozzák.
Ennyibe kerül a 300W-os bequiet! SFX Power2 is, de inkább a Csifibe fektetném a pénzem.
(#25873) flashpointer
Megmutatnád, hogy hol kapsz ugyanennyiért (Asrock Am1 lap + 5350 = 25k) időtállóbb s1150-es mITX rendszert? -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #25815 üzenetére
Ez is igaz, de fix riser esetén korlátozottabbak a lehetőségek.
Egyébként én a minőségi riser alatt a 3M TwinAxial szériát értettem, ezért mondtam hogy egy jó riser ára az egekben van.
Ezért vetettem el én is a hasonló elrendezések ötletét, mert a 3M riser az egyetlen, ahol garantált a hibamentes működés.
Ettől függetlenül lehet, hogy valaki belenyúl és kifog egy jó, olcsóbb darabot, ami hibamentesen üzemel a gépében, de ez eléggé lutri. -
imibogyo
veterán
válasz
shteer #25631 üzenetére
Szerintem meg senki sem mondta ennek az ellenkezőjét.
Csak annyit mondtam, hogy meg lehet csinálni (ami egyébként tény). És ennyi pénz kiadása helyett ÉN inkább beszélnék egy CNC-ssel, hogy oldjuk meg okosba, mint, hogy megvegyem.
Sajnos az én gépem még nem áll ott, hogy pl. egy ilyen projektbe belefogjak, de remélem nyárra sikerül átépítenem úgy a gépet, hogy MDF-en és fenyőn kívül mást is magabiztosan tudjak vele marni, akkor én is belefogok majd egy alu házba.
-
flashpointer
őstag
válasz
shteer #25369 üzenetére
iponos, 21 volt.
Viszont némi tesztjáték után igencsak meglátszik a cpu feletti kivágás és a házventik hiánya, csak kering bent a vga és a cpu által termelt hő, egészen átmelegedett mindenhol (a cpu fan is 1600 fölé ment, eddig sosem volt ilyen) .
Tesztelgettem a két duplaventihelyet hátul, az a kör alakú perforáció igen sokat visszafog az áramlásból ha odateszek egy ventit, sőt még hangosabb is a szélzaj miatt, egy honeycomb alakú erősen jobb lett volna.
Lesz még itt dolog! -
Rota
tag
válasz
shteer #25331 üzenetére
Köszi...
a táphoz:
GIGABYTE recommends 180W power adapters for processors above 84W TDP. Processors with a TDP lower than 84W, may use 150W power adapters.
Connector Dimension: 7.4 x 5.1mm, 150W = 19V / 7.89A
Connector Dimension: 7.4 x 5.1mm, 180W = 19V / 9.47AA laptop töltőm is 19 voltos, de 4.74A Szóval , ez is jó lenne?
-
vlevi
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
shteer #25248 üzenetére
Nem írtam még át az adatlapomat, de már egy Palit Kalmx GTX750ti van a gépben
Router teszi a dolgát, nem fagy, de 3DBD filmek streamelésénél (nasról mennek, ami kábellel van rákötve egy Med600-ra) gondom van, mert papíron mindenki gigabites, mégis akadozik a filmek lejátszása, és szerintem a router hibája
Fogyit még nem mértem, egy ilyen megvételén gondolkodom.
-
Patice
nagyúr
válasz
shteer #25184 üzenetére
Köszi!
Csípom én is ezt a házat.
(#25186) Ispy:
Igen, kicsit aránytalan, de jó.
(#25190) Mercutio_:
Igen, a minél halkabb működés miatt csináltam így. És az új ventikkel elég jó lett a huzat is.
(#25191) Ispy:
Jelenleg még asztali gépnek használom, ahogy lesz guba még egy gépre, amiben szintén alig kell valami, mert mindent a NAS-on akarok majd szinte tárolni. Ha ez is meglesz, akkor lesz ez a gép natívan NAS-nak használva és igen, nem lesz túlhajtva. Később lehet egy gyengébb procit rakok bele a mostani Pentium 3450-es helyett.
(#25193) regger:
Igen, a félkész HTPC-t fogja etetni rengeteg zenével és némi filmmel + a többi hálózaton lévő eszköznek tárhely, biztonsági mentés, stb. Jelenleg 4 HDD van benne + 1 SSD, de ha lesz külön asztali gépem, akkor a meglévő Synology DS213-ból átjön még két HDD és akkor max. kapacitás, 6 HDD (3x2TB + 3x3TB WD RED, ezek már adottak). A hangjáról csak annyit, hogy picivel zajosabb csak, mint a Syno. Jelenlegi bérkecóban még egy helyiségben van, de épp házat keresünk és ott már nem a rendszer mellé akarom pakolni, hanem egy félreeső helyiségbe, polcra....
(#25197) kisza25:
Köszi!
-
KISDUCK
addikt
válasz
shteer #25162 üzenetére
Van benne ram, nem sípol semmi, speakeres madzag nem volt. Most nézegettem raktam rá egy ventit, bekapcsolom táp felpörög venti is, csend, venti leáll, pár sec és elindul és alacsony fordulaton pörög kép sehol.
De még ram nélkül is kéne lennie képnek nem?Azt a mocskos sarkon álló pénztkéregető juharfaszirup áruló rézangyalát!!!! Áttettem a ramot egyik slotból a másikba és van kép. LOL kísérletezek megnézem lesz-e rendszer belőle.
Úgy néz ki ennyi volt a baja, és ez kb 3 órámba került majdnem. :@
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #25130 üzenetére
+ radi8tor1
Köszi mind a két ötletet. Az a baj, hogy úgy egyébként a mostani FSP is nagyon-nagyon halk nappali használatkor, csak éjszaka van egy "kicsit" zavaró hangja. Olyan, mint ha a venti lapátja beleérne valamibe, de nem állandóan, ha megfeszítem a kis dobozkáját, akkor csökken, vagy abbamarad a "zaj". Szóval nem maga a "hűtése" a hangos, hanem ez a kis abnormális hang az ami baromira zavaró. Van tartalék ventim, ami papíron mindenben legalább olyan jó, mint ami most benne van, lehet kicserélem, de legalábbis szétszedem a tápot és megnézem mi zörög benne.
Első körben nem szeretnék "feleslegesen" költeni, ha meg tudom oldani házilag, viszont ha meg már költök, akkor valami minőségi passzív, fél-passzívra gondoltam. Mert ha már kiadok 20-30k-t tápra, akkor inkább még teszek hozzá egy 10-est és veszek valamit, amit nem kell mókolnom, hogy csendes legyen. Zárójelben, ha teljesen passzív tápot veszek az is kap majd egy 500-on pörgő ventit, csak éppen ez ebben az esetben "plusz" és nem "alap", így nem kell felpörgetnem teljes terhelésen sem.
Amúgy a ház újramarása sem nagy ördöngösség, kb. 2 óra alatt meg van a marón és minden alapanyagom van hozzá. Szóval még ez is egy alternatíva továbbra is.
-
törölt tag
válasz
shteer #24951 üzenetére
igazából nem is (csak) a helyszín a lényeg, ugyanis ahogy most méricskélem, a kábelnek elég hosszúnak kéne lennie. A deszkától az első (slave) csati jelenleg 28cm-re van, de ez rövid. Úgy emlékszem, lézteznek ebből hoszabb verziók is, nekem olyanra lenne szükségem.
Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyivel egyszerűbb a SATA -
burny
aktív tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
shteer #24702 üzenetére
Oké, ha a VGA befér, akkor a táp nem, szóval nem megoldható ez a konfig xbox vastagságúra.
Mondjuk xbox x2-re viszont már van esély, vagy cserélni kell valamit.
(#24699) HevonenKulli
Én most vettem ilyen házat, ebbe belefér ez a konfig, és nekem is B75-ös lapom van.
-
Cickánykoma
tag
válasz
shteer #24288 üzenetére
Oké, most már leesett, mit néztem félre
G3220-hoz ez már jó alaplap lenne? -> GIGABYTE GA-H81N-D2H (s1150)
Korábbi hsz-ekben volt ajánlva.
A kérdésem még áll továbbra is, hogy megér-e felárat a G3220+H81 kombó (kb.30-31K) a G1610+H61-el (kb. 21K) szemben teljesítmény és fogyasztás szempontjából?(lásd amilyen felhasználás igényeket vázoltam a hosszú posztomban)
-
flashpointer
őstag
válasz
shteer #24278 üzenetére
Az a problem végül is elég lenne a gt730 tudása is de így már rettentő drága a 750-hez képest viszont a 12v 10A tápegységem lehet nem szeretné a 110W tdp-t és akkor egy paneltáp is kéne adapterrel. De mindig ez van gépvásárlásnál úgy indul hogy x összegből megúszom erre több mint duplája összejön a végére
-
rover45
őstag
válasz
shteer #24213 üzenetére
és viperabácsi:
2 éve használtam én a Prodigy-t is paneltáppal és dvga nélkülVolt bent tér, az biztos
Egy bármilyen atx vagy sfx táp, mennyivel eszik többet, mint mondjuk egy 120-150 környéki paneltáp?
Illetve "zajosabbnak is zajosabb" elvileg, nem? De győzzetek meg -
Iginotus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest