- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grave_444 #43769 üzenetére
"...egy 400rpm-es venti hangját is hallom..."
Ismerős érzés.
Pár évvel ezelőtt hazavittem, majd másnap vissza a UPC irodába a merevlemezes beltérit, mert idegesített a 3,5-es HDD zúgása. Maradtam a "mezeinél", ráadásul jobb a hangja és a képe is szebb mint annak volt. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #43767 üzenetére
Igazándiból a 92-es venti miatt néztem (azért még sem 80-as), meg még az ára is éppen hogy elfogadható. Amúgy ezt a tesztet néztem róla.
Egyébként most őszintén sfx tápra mi a túrónak floppy csati? Minél kisebb gépbe kell elvileg az sfx, nem igazán akar az ember még kislemez meghajtót is bele. -
hegegabi80
addikt
-
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #41934 üzenetére
Ha szeretnéd:
A psu kábelek nagy része felesleges, ahogy a vga saját ventilátora is, talán a burkolata is. A felső PWM ventit elvezérli a VGA megfelelő profillal.
2,5"-os meghajtókat az előlapra fel lehet tenni egymás mellé/alá, rövidebb sata kábellel a táp mögött vezetve.
Táp bevezető helyére talán beférne egy iec aljzat, amire 90°-ban el lehetne vezetni a kábelt, akár az alaplap tálca alatt átvinni.USB és front panel kábeleket lenne a legnehezebb szépen eltüntetni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #41907 üzenetére
Nekem nincs metisem, de szerintem a 175 még pont beférhet. Ha azt nézzük, hogy itx-es lap 170x170.
5 milliméter tuti van a táptól. A kép alapján is látszik, hogy van még pár mm a tápig, és 172mm a vga az állításod szerint.
Ha mégse, akkor a táppal lehet még egy kicsit játszani, igaz akkor meg kell babrálni a metis alját. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #41638 üzenetére
Elfogadom, a gömböcsége, Y2K-szerű egyszerűsége okán inkább bájos mint szép.
(#41639) cinemazealot: Van egy pár alu házam amit meg is tartok, az AE - S21T- eladtam, lemondtam a PCI + Dvga-ról . Azok 12-18-27K környékén jöttek használtan, jó ideje nem találtam hasonlókat itt aprón.
Ami még ezen kívül tetszik min, 2x ennyi.
A második 10,5"-os VGA-tol, és a Z77-es laptól megváltam, így nagyábol okafogyottá vált a projekt. Azóta találtam 500W feletti körüli 1U-s platinum tápot, amivel a CPU hűtő mellé mehetne.
(#41640) HookR: Szerintem 6 és a 8 rétegű PCB előállítási költsége között 20-30% eltérés lehet, végfelhasználónál ~ 10-15 usd max.
Szerintem arra számoltak a gyártók, hogy minél olcsóbb lapot tudjanak előhúzni a paplakból, mert egyrészt versenyképes árazást ígért az AMD, másrészt nem a rétegigényt akartak kielégíteni.
Van egy olyan sejtésem, hogy az X370-mellé jobb minőségű biost, magasabb memória órajelet adhat a gyártó, mint a 350, 320, 300-as kiépítés mellé.(#41641) &rew: Majd ha lesz borítása is probléma lesz a lap és a VGA közötti szűk hely.
Én a hátával tenném a lapot, a VGA-kat elforgatva 90°-al és közéjük valami acéllemezt, a radiátor fújhatna közéjük. A 12V 50A-t vihetné két réz sín a táptól, amibe a korbács+csatlakozó 4-5cm-es darabja lenne csak beforrasztva.Az a variálható váz okos dolog fejlesztéshez, "szimulációhoz".
(#41644) sati: Szívesen
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #40766 üzenetére
Igen, azt hiszem a csatlakozó kábeleit kell hozzá kicsit meggyűrni, az van igazából útban.
De egy EVGA GeForce GTX 1070 a maga 266 centijével még bejér.
Mondjuk én 260 felett már nem nagyon próbálkoznék...
-
-
válasz
Grave_444 #39450 üzenetére
Hát ja, sem az i5-6400, sem a 1050Ti nem egy kazán, és a tápot sem hiszem hogy nagyon leterhelnék, szóval túl nagy bajok itt nem lehetnek.
A fanless táp jó dolog, a konfigod max. fogyasztása nem éri el az 520W-os kapacitás harmadát sem.Egyenlőre még van tárhelyem, szóval ez még a jövő zenéje, de a 2.5-ös HDD-k nem a kapacitásukról híresek, így mindenképpen valami nagyobb cuccot kell kerítenem (pl. WD Red 4TB) - ahhoz meg több házon belüli hely kell majd, lehet hogy a Plus-szal együtt.
-
válasz
Grave_444 #39448 üzenetére
ha pár ezressel drágább Asus H110I-PLUS lapot vettem volna
Vagy kisebb toronyhűtőt, bár szerintem így is bírni fogja.Egyébként én a Metis Plus-nál a merevlemez hőmérsékletére lennék kíváncsi pár óra játék után.
Nem reked meg elöl/fenn a meleg levegő? El tudja szívni a hátsó venti?Igazából azért érdekel, mert ha egyszer betelnek a merevlemezek, és bővítenem kell háttértárat, akkor lehet nekem is váltanom kell majd Plus-ra. A mostani felső ventim sajna kinyírja a felső, gyári HDD-tartót, míg a Plus-nál mehetne abba is merevlemez.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #39301 üzenetére
Én még azért csinálnék egy olyan tesztet a helyedben, hogy összeraknám a konfigot a házon kívül, és úgy is megnézném. Ha akkor is pörög a táp ventije, akkor mehet vissza, ha viszont meg sem moccan, akkor valami hűtési gebasz lesz a házban (amit nem értek egy 1050ti esetében), ekkor még mindig megnézheted, hogy mi van akkor, ha úgy használod a házat, ahogy azt kitalálták raijintekék, és nem forgatsz semmit sehova.
Mondom, nálam a 1060 teljesen zárt házban 2 óra wotozás után sem tudta megmoccantani a táp venijét, ami elég bizarr egyébként...
-
Archttila
veterán
válasz
Grave_444 #39287 üzenetére
Már egyszer le lett írva miért nem kapcsol be
nem kell visszaküldeni nekem OC 7700K/GTX1070 nem kapcsol be úgy, hogy párhuzamosan fut egy IBT és egy Heaven
mert nem csak a terheléstől függ, hogy bekapcsol-e hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos magasságot, hogy felpörögjön a venti.
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
(#39290) Duracellm...
Nem nagyon kapkodnak a lapom után
talán majd a következő generációnál visszatérek a témára...
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #39284 üzenetére
Megnézném hogy az energiagazdálkodás aktív-e a GPU-n CPU-n.
Egy egyszerű fogyasztásmérő fog segíteni, addig max. találgatni lehet hogy mi okozza. (táphiba, vagy indokolatlan fogyasztás.)(#39261) sati: elég barátságos értékek, IBT tudna többet is, (4,5@1,26V-os i5-ön 127 Gflops a vége, picitt több (12GB) rammal, 8 perc körüli köridőkkel, ~80-as peek-el) ezek szerint megtartod a cpu-t ?!
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #39238 üzenetére
Annyira nincs eltolva az Ereboss, mint a HR-02/Macho megoldások, be kéne férjen, hacsak nincs a foglalat hátrafelé nagyon (így értem). Elég batár mITXbe, de azért van szép kivitelezés. Ha nem utáltam volna meg nagyon anno a helyszűke megoldásokat, valami hasonlót el tudnék képzelni az asztalon. Addigis, marad a Prodigy, abban elférek kényelmesen ;p
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #39217 üzenetére
Azzal a batárral a procin mehetne hátulra a venti, úgy a házat jobban szellőztetné, a procit meg nem hatná meg különösebben tippre a változás. Sokáig használtam i7-2600@4G/1.2Von így HR-02t, ami picit jobban fűt, mégsem ment 70°C fölé.
Oké, látom már, hátra nem fért be..na de miért nem, eltolt a foglalat pozíció vagy nagy oda a venti? -
válasz
Tehát vettél egy Metis Plus-t, aminek van a tetején szellőző/ventirács, hogy a VGA-nak is jusson levegő, aztán megfordítottad az alaplapi tálcát, hogy ezt azért már mégse.
Értem. Hát sikerült, ez aztán biztos nem tucat Metis Plus...
(#39219) alcsa
Én csak azt írtam, hogy szvsz nem lesz jobb, nem azt, hogy nem volt egyedi...
... egyébként tényleg nem.(#39222) maláj
Köszi, megnyugodtam!(#39224) shteer
Ne beszélj itt rébuszokban, légy szíves. Miva'? -
alcsa
senior tag
válasz
Ezt mar megmondtak ezelott is, hogy de
(kerem az utolso valaszt figyelembe venni csak)
-
Grave_444
nagyúr
-
Archttila
veterán
válasz
Grave_444 #39155 üzenetére
Isten ments, h belevau de én az SF450-et 7év garival vettem,
végtére is mégiscsak egy tápról van szó
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #38768 üzenetére
Az egyik kis házamban nekem is volt majd hasonló helyen. Még úgy se ment 45 fok fölé. Most a régi codegen atx házban 30 fok alatt van. De így meg semmi kihívás nincs benne. Normál atx házban minden ok. Na de egy kis miniben? Na az már kihívás.
Tudtam én hogy nem kéne folyamatosan figyelni ezt a topikot. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #38747 üzenetére
Na nekem 2 db 2,5" HDD-nek kellene elférnie a metis aljában. A cpu hűtőtől elférne, mert egy topfolw van most, de nem óriási. Meg dobozban pihen egy Brocen Eco, ha kell bevetésre.Viszont még egy SSD is lenne a táp mellett.
Mondjuk én azért alul még kifurkálnám a ház alját jobban szellőzzön a hdd.
Nem tudom milyen hőfokok lennének, ezért kicsit félek még belevágni a metis projektbe. Ráadásul még az összerakás is ...... -
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #35838 üzenetére
1050 Ti-ből az egyventis Giga félpasszív, aztán, hogy ha beindul a venti mennyire hangos azt passz.
Axbattler: Tényleg az idő megszépíti az emlékeket, azért ez a 2 ventis LP számomra nem kellően halk, mondjuk most azt mondom alapon mint az Inno3D, de aztán lehet tévedek. Viszont jó pici, hétvégén dobok fel képet a szaktopicba, és tolok 3DM tesztet.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #35843 üzenetére
Az igazság az, hogy egy 1060-as kártyánál édeskevés a kis pilincka 90-es venti. Aki teheti 2 ventiset vegyen.
2500 rpm-nél alig bírt 80 fok alatt maradni és elnyomta a porszívó hangját
Azt hiszem, ha lesz olyan 2 hónapom, amikor nem kell a gép a silverstone táp is megy vissza a francba (már megint)
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- Házimozi belépő szinten
- Sweet.tv - internetes TV
- Gran Turismo
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest