-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
válasz
Archttila #45261 üzenetére
Sziasztok!
Picopsu-val kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Adott egy Asrock lap, egy i3 4160-as cpu, egy ssd, max még egy hdd az eszközben. Ezen kívül USB-n egy vezeték nélküli bill/egér és egy wifi adapter lenne rádugva. Néha maximum külső hdd lenne csatlakoztatva.
PicoPsu táppal szeretném hajtani. Néztem több helyen is őket, de a maximális terhelésen kívül nem nagyon lehet olvasni róluk.
Ezért aki picopsu-t használ, tudna ajánlani megbízható panelt magyar vagy külföldi piacról? Illetve egy 12V 10A-s megbízható tápot hozzá?Köszi!
Üdv:
spgabor -
HookR
addikt
válasz
Archttila #45234 üzenetére
Jelenleg így néz ki (33-37-es képek): [link]
- Előlapba simuló fém power gomb. (Felvettem néhány újabb tételt az alkatrész-kompatibilitási listára, ezért kizárásos alapon - néhány mm mozgástérrel - a helye fix.)
- Fedlap jobb elején 2db USB3.x Type A. (Itt 12 x 56 mm-es téglalapon belül lehet elhelyezni IO csatit/nyomógombot. Pl. lehet akár 1db USB Type A + 2db audio csati, vagy 1db USB Type A + 1db audio csati + 1db reset gomb.)Illetve arra gondoltam még, hogy a reset gombnak funkciójából kifolyólag talán nem feltétlenül kell elől, szemelőtt lennie. Mehetne eldugottabb, de ennek ellenére könnyen hozzáférhető helyre, például valahova a hátlapra.
(#45236) Speed(R): Most lényegében arra voltam kíváncsi, hogy a jelenlegi kötöttségekkel milyen mértékben lehet lefedni a szélesebb körű igényeket. Meglepetésemre nem is olyan reménytelen a helyzet.
-
imibogyo
veterán
válasz
Archttila #45232 üzenetére
Akkor én vagyok az elenyésző kisebbség. Nekem még 2 db USB csati is kevés az előlapra. Az új épülő házamba egy 5-ös hub lesz elrejtve. Én elég sűrűn találkozom olyan szituációval, hogy pl. a telefonom és a saját pendrive-om (vagy pl. két pendrive-om egyszerre) is be van dugva a gépembe, de asszony meg gyorsan odaszalad a saját eszközével akármiért is. Ilyenkor elég kellemetlen valamimet leválasztani, mert mondjuk az egyikről dolgozom Sketchupban, a másikra meg mondjuk mennek a 3d nyomtatáshoz a fájlok...
-
-
törölt tag
válasz
Archttila #45010 üzenetére
A 120-as venti, a borda teljes felületét használja, a 92-es az első ~70%-át (feltételezve hogy szűk hely miatt a lamellákkal párhuzamosan is áramlik a levegő). Már ezért értelmet nyer, a nagyobb ventit aláküzdeni a bordának.
A csövek engednek 1-1,5mm emelni a bordázaton, megoldható a feladat, hogy ne a ram tetején feküdjön fel a hűtő.Én mindenképpen kipróbálnám a gyári 92-essel, bordás ramokkal, hogy minden rendben legyen a konfiggal, beállításokkal, csak utána kellene elveszteni a memória garanciáját.
-
törölt tag
válasz
Archttila #45005 üzenetére
Teszel a borda köré szilikont, hogy légzáró legyen a fallal és a házon belűre az alacsony nyomást az új noctua ventikkel állítod elő?
-
tomic
addikt
válasz
Archttila #44929 üzenetére
Éppen most szerettem volna megírni,hogy az U9S mellett döntöttem. Ma hozta a postás, gyorsan fel is dobtam. AM4 kompatibilist küldtek ami dícséretes.
Hőfokok rendben vannak 58fok fölé nem ment WOT közben,hangja gyakorlatilag nincs.
Nagyon örülök neki, nem csalódtam a Noctuában. -
törölt tag
válasz
Archttila #44125 üzenetére
60hz-es monitorhoz teljesen felesleges, ha vennél gamer monitort, akkor az alacsony TDP limit miatt akadni fog a 1070-el. Ott már a CL 15-ös-ram nem szerencsés, 3200/cl14 ajánlott.
Nem érdemes váltanod, mert a gatyád is rámehet a hardverekre, mire rendesen kitapasztalod és beállítod megöregszel.
A tanulságnak elég annyi, ahogy a jó hardver miatt elfogy a játékokból a kihívás, ráunsz az egészre. -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #44129 üzenetére
Egyébként megértelek. Én is folyamatosan nézem az AM4 cuccokat, de valahogy mindig lebeszélem magamat.
Pedig most még valamennyiért el lehetne adni a cuccaimat, később már nem igazán. De általános használatra bőven elég a jelenlegi cucc is, még a játékok amiket használok vígan elszaladgálnak rajta. Még az új BF V béta is szépen futott. Nem egyszerű dolog ez. -
törölt tag
válasz
Archttila #43878 üzenetére
Elméletben a 8C8T közel azonos teljesítmény igénnyel rendelkezik mint a 6C12T, így elméletben a lapnak nem lehet akadály. Viszont kis kavarás volt a Z390-es chipsettel: eltüntették a nyomait, de 12 napja újra szerepeltetik az ütemtervben 2018 Q3-as indulással, ami egyszerre lesz a Core i7+ és az i9-el.
Arra azért eddig figyeltek intelék, hogy ne csak 1db processzort támogasson adott platform, simán elképzelhető, hogy ez a két jövevény lesz az, aki teljesíti ezt a minimumot.Megjelenést követő pár napban már fent lesznek a biofrissítések, CPU támogatási lista amiből tudni lehet hogy mi a válasz a kérdésedre.
szerk.: Látom megvan a bios. Kell valaki aki visszafejti, hogy tényleg benne van-e az azonosítója, amit intel ugyan még nem tett nyilvánossá.. de az AIDA64 topikban azért megszerezhető lehet .
-
fasyrt
őstag
válasz
Archttila #43867 üzenetére
Pedig meg olvastam is.
Szoval ha a Kickstarteren januarban lehetett venni es szeptemberben kajak meg az userek, az 8 honap. A masodik szerianal ha figyelembeveszem, hogy a sracoknak mar bejaratott kapcsolataik lesznek, de törödniük kell az elsö szeria szetlegozasaval, mondjuk azt, hogy csak 6-7 honap.Tehat ha ösz/tel folyaman lehet elörendelni, az azt jelenti, hogy... tavasszal/nyaron lesz belöle valami.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43850 üzenetére
Nem nyúltam azóta hozzájuk, egy Windows Timer tool nevű programot próbálok ki, ami a windows esemény időzítő szolgáltatását felpörgeti, amitől a programok 2x gyakrabban tudnak lemez és periféria I/O-hoz férni időegység alatt.
Eddig pozitív tapasztalat vele, az apróbb akadások eltűntek. Tegnap azon vettem észre magam, hogy szorongok a régi-nagy-kedvenc játékom előtt ülve, eddig messze nem volt ilyen stabil az immerzió.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43792 üzenetére
Ez a "force L0s" annyit csinál, hogy nem engedi L0 állapotba lépni a portot, ami egy energiatakarékosabb és lassabban elhagyható állapot. Ettől még ezen szint és felette lévő összes támogatott állapot felvehető a hardver által és kontrollálható az OS által.
Nálam alap esetben "disabled"-en volt a kapcsoló, ami azt jelenti hogy szabad kezet kap az OS és az összes a porton ülő hardver által támogatott állapotot kényszerítheti. Ezzel nekem annyi problémám volt, hogy megemelve a frissítést 240Hz-re, homályosabb volt volt a VGA DP portján kijövő kép, mint 60Hz-en. Ennek egyértelmű kábel problémának kellett volna lennie, de ezt a "force L0s" megoldotta.
Tegnap már elkezdtem magamévá tenni az nvme white paper-t, benne lesz magyarázat.
Amúgy jó irányba indultam el: A kevesebb kábel - kevesebb zajt szed össze, ez érezhetővé vált az egér reakció idején, amint lehúztam a sata eszközöket a lapról. Sata vezérlőt letiltva nem ugyan ezt a hatást adta. Mellesleg a CPU vrm-je is hűvösebb mint eddig volt.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43783 üzenetére
Boot után ezen áll, nevezzük idle-nek.
Nálam azért egy kisebb szélvihar van beépítve, e-mellé elég agresszív energiagazdálkodást is folytat a drive, amit nem is enged felülbírálni és még attól függetlenül is, hogy kikapcsoltam mindent a power-plan-ben.Újramérem ha átverekedtem magam rajta, csinálok aida log-ot, hogy lássam akkor mit lát, amikor úgy igazán jön a meleg a gép tetején.
Azt ezen a néven nem ismerem, de nagyon hasonlít a ghost-ra.
-
-
-
Pete55555
addikt
válasz
Archttila #43651 üzenetére
Kilövi, bár azért van kockázat. De amúgy nem hiszem hogy minden 2. AIO tulajdonosnak elpukkanna a rendszere.
Réz-alu téma: elvileg a bennük lévő folyadék is olyan, ami gátolja, hogy reakcióba lépjen egymással a két anyag - de ennek inkább olvass utána, mert most ez csak így beugrott. -
mpierre
veterán
válasz
Archttila #43648 üzenetére
Nekem csak annyi gondom van az AIO-kal, hogy rezet és alut házasítanak össze. Megfelelő védelem - elméletben - a folyadék oldalról és az alu alkatrészek felületi védelmével megoldható..., de mindig ott a kis ördög, hogy elég egy pici sérülés és máris indul a korrózió. Amiből csak annyit fogsz látni, hogy maga alá pissantott a rendszer...
-
törölt tag
válasz
Archttila #43633 üzenetére
Külső táp és a "DC" csatlakozó stabilitása/melegedése az egyedüli ami itt problémát okozhat, ~2 évente érdemes lehet újra cserélni ezeket, dobozon belül is. Feltéve, hogy ez a konstrukció már "évekig" megmarad.
50/35A-es 12V-os terhelhetőséggel bármit elkerget az a DC-DC, ami nem gyullad ki abban a kis dobozban.
A #43636-ban lévő képek nekem is tetszenek. A radiátorban lévő pumpa nagyon nem hülyeség, legalább van esélyed csatolás-mentesíteni a gépháztól, és a ventilátor légnyomását is fokozza, azzal hogy a HUB mögé kerül.Ha esetleg lenne a cicergéssel problémád, szívesen segítek és impregnálom a tekercseket.
-
törölt tag
válasz
tap: tipikusan dtr notebook tap.
olcsobb alternativa a HP 240W-os kockaja, persze felteve ha belefersz. dragabb a klasszikus 330W-os dell, ami pl az alienware-ekhez is volt anno. azt hiszem valamelyik xbox tapja is jo atalakitva. es meg van par, de nem jutnak eszembe.
a 240-es hp eppen nem volt eleg egy ryzen 1700-hoz egy giga aorus 1080-nal (a kulso dobozos valtozatbol kivett kartya) -
Pete55555
addikt
válasz
Archttila #43636 üzenetére
Mondjuk ezek nem rossz hőfokok az tény, meg persze az alkotónak csak hihet az ember, de na... egy kis kételkedés belefér.
Ilyen helyre jók pont ezek az AIO vízhűtések, ahol kis helyen vagy rossz elrendezésben kell megoldani nagy mennyiségű hő elvezetését, ott a léghűtéssel szemben nyert ügye van.
Egyébként a HDplex tápok elég jó minőségűnek tűnnek, én is nézegettem egy időben, csak végül más irányba mozdultam el, részben az ára miatt. Mondjuk egy normális SFX táphoz képest egyáltalán nem drága, a baj csak az, hogy tápom már volt elég, arra nem akartam költeni -
Pete55555
addikt
válasz
DAN szerint "kézmeleg"
Erről az jut eszembe, mikor a "Milyen CPU-t vegyek" topikba olvastam, hogy "Az intel stock CPU cooler néma"
Mondjuk itt is volt ilyen, nem is rég.Szóval amíg nem konkrét, fizikailag mérhető egységekről beszéltünk, addig a "kézmeleg" az számomra nem információ, hanem vélemény
-
törölt tag
válasz
Archttila #43629 üzenetére
van. szeretem. mire vagy kivancsi?
egyetlen hibaja van: nagy terhelesu videokartyaval cicereg. akkor hallani csak, ha halk a kornyezet es a gep is. a 300-asok meg hangosabbak voltak. volt, aki hore lagyulo ragasztoval javitott rajta (a tekercsekre). szinte sosem hallani meghibasodott darabokrol (sff.net-en), talan egyre emlexem, de ott sem biztos h nem juzer error volt. mintha lett volna valami kulonleges eset h egyszeruen nem volt kompatibilis egy alaplappal, standby mod nem ment talan. egyebkent nagyon jol nez ki (izlesfuggo), megbizhato es sokaig birja a nevleges terhelest is.
a rogzitesehez viszont kell dolgozni a hazban, vagy vehetsz v csinalhatsz hozza keretet/labakat, ha nem pont annyi helyed van h beszoritsd valahova. -
törölt tag
válasz
Archttila #43545 üzenetére
Eddig is teljesen biztos voltam benne, hogy lenyűgöző lesz ez a gép ebből a szempontból is.
A munkám és egyben hobbim is, hogy a fülemmel problémákat és azt kiváltó okokat azonosítok be és eliminálok, elég intenzív tréning alatt tartom nap mint nap.
Nagy szerencsém, hogy észre sem veszem, hogy zúgna a ref. hűtő, annyira gyorsan beszippant a játék.
Más zajforrás nincs is a szobában, teljesen hangok nélkül játszom már tizen-x éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest