- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JanR
addikt
válasz
AxBattler #30273 üzenetére
Koszonom, de 1150-rol valtok. Mivel eleve ITX-t epitek, igy mar uj platformra rendezkedek be. Nem kell i7, mert csak jatszok es filmezek a gepen, a 4,2 Ghz mar boven eleg nekem, de ga folotte van az se baj
A mostani i5-m is 4,5Ghz-n ketyereg, de ezt sem hasznalom ki, csak megszokas a fanatizmusom miatt. Na meg evek ota 4Ghz folott fut minden procim. -
törölt tag
válasz
AxBattler #30190 üzenetére
Táp nélkül, 18-20K alatt már volt aprón pár darab, de többet tényleg nem ér.
Azért a 2db 80*80*25-ös venti hely mindig megdobogtatja a szívem, akkora huzatba bármit le lehet hűteni, aminek van felülete.
Ha kelleni fog jó hely a külső csatlakozós Raid kártyámnak, és egy Low power xeon-nak akkor gondolkodás nélkül ezt választanám hozzá -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #30056 üzenetére
ezt a lapot már 2 hete kapni és olcsónak annyira nem olcsó, de mintha már linkeltem volna mikor megjelent:
ASUS H110I-PLUS D3 -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29904 üzenetére
kinézetben az Asrock a nyerő, csak sajnos továbbra is 2év a gari, nagyon sok Asrock lap után most MSI mellett döntöttem a 3év gari miatt, lapot azért ritkábban cseréli az ember, mint a többi drivert.
MÁS: Most nézegettem és már kapni 1151-re "olcsóbb" lapot (ASUS H110I-PLUS D3)és megjelentek a pentiumok és egy i3, mondjuk utóbbi 50eFt akkor már 57eFt-ért i5, a pentium 24eFt kezdőára sem éppen baráti, de lesznek ezek még olcsóbbak is -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #29840 üzenetére
"mondjuk egy WD Black 750GB-ot, vagy 1TB-t."
Sajnos az miden csak nem gyors. A 3.5-es Blue es 2.5-es Black kozott eg es fold a kulonbseg... (tapasztalat)
128GB SSD, 1TB WD Blue a kis black pedig egy hordozhato kis mindenes hdd lett.
En is ugy almodtam meg a SG13-at, hogy a Drive Bay-en 2x2.5'' ssd/hdd fog csucsulni de sajnos csalodas lett a vege, egyszeruen nagyon lassu ha nagyob mennyiseget kell surun betoltenie.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29652 üzenetére
nem lenne előrelépés, inkább visszalépés lenne, nem véletlenül fejlesztettem i7-2600k-ra és nem léptem feljebb, csak azt nem vettem figyelembe, hogy már ennyire nincs 1155 itx alaplap, se új, se használt és most kicsit vakarózok, még 2hónap gari van amúgy a lapomra.
Mondjuk, ha nincs is tuning az msi b85i lapján azért legalább 8pines tápellátása van és minőségi cuccok vannak rápakolva, na meg a 3év garancia az Asrock 2 évével szemben sem elhanyagolható tényező mondjuk, ha 1,5-2év múlva cserélem még bőven garis lesz és könnyebb így eladni.
Abban az esetben van teljesen kihajtva, ha high/ultra beállításokon játszom, de akkor van egy csomó effekt ami zavaró játék közben, így medium játszom és látótáv van ultrán (ez eléggé CPU limites beállítás sajnos, erre amúgy tök fölösleges a 960 is, de kicsit jövőbenézően vettem és ezért is 4GB-os, jelenleg ebből nálam csak a GTA5 profitál)
Aludni? majd a sírban ráérek pihenni -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29650 üzenetére
Az ár/értéket mindig szem előtt tartom, minden mindegy alapon vehetném a z170-et is i7-el, csak akkora ökör azért nem vagyok.
Nézelődtem webshopokban és azzal szembesültem, hogy 1155 alá már csak h61 lapok vannak és abból is csak atx, majd átnéztem apróra és ott sem volt 1db itx lap sem és ekkor kezdtem el nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha váltani kellene a közeljövőben, ne akkor vakarózzak (pl. kifingik a jelenlegi lapom).
Ekkor leltem meg azt az MSI lapot és érdeklődtem, hogy K procit lehet benne húzni vagy nem, mert nem Z csippes, hanem B85, de gamer van a nevében ezért feltételeztem, hogy esetleg lehet (választ azóta sem kaptam, csak mindenki elkezdett lebeszélni a tuningról, de jól elvagyunk az a lényeg)
Szóval az az elvetemült ötletem támadt, hogy vennék egy MSIB85I gaminget és egy i5-4460-at amit 3,6Ghz-re húzva használnék alulfeszelve (igazi extrém tuning), ha egyszer megnyekken a jelenlegi lapom és ezért szerettem volna tudni, de mindegy már nem is érdekel
Nekem 50-60% tekert sokszor a VGA és droppolt a minimum FPS-el, ha valaki koca játékos észre sem veszi, de mikor vérre menő csatákat vívunk akkor idegesítő tud lenni (mondjuk egyre kevésbé játszom komolyan, de már a ~3500 óra BF3-4 után annyira megszoktam, hogy szemre észreveszem, ha leesik az FPS ) -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29647 üzenetére
te most miről beszélsz? nem akarlak megbántani, de:
1., én egy szót sem szóltam pénzről
2., a kérdésem annyi volt, hogy MSI B85I GAMING alaplapban K procit lehet-e tuningolni?
3., 5 éve mini-ITX-el tolom, mindig is játszottam és mindig is tuningoltam és nem extreme tuningot akarok, csak + pár 100Mhz-et (ezt is leírtam többször is)
4., van egy olyan érzésem, hogy életedben nem tuningoltál mini-ITX-ben
5., 2010-ben i3-530-at 4,3Ghz-en használtam egy H55 ITX lapban és soha nem volt fagyás semmi,
ment benne i7-870 is 4Ghz felett és nem volt gondom vele,
i5-3470-et 3,8Ghz-re húzva több, mint egy évig és most i7-2600K-t 4Ghz-en nem volt egy fagyás sem, pedig én 3-4 óra játékot tolok egyben, de van, hogy 6-8 órát is (tudom no lifer)
ha valamit még soha nem próbáltál és nincs benne tapasztalatod nem szégyen az, de akkor nem muszáj válaszolnod, mert nem az elképzelésekre vagyok kíváncsi, hogy ki szerint melyik igény normális, hanem tapasztalatokra -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29632 üzenetére
játék, azon belül bf4 multiplayer, aminél az i5-3470 még 3,8Ghz-en sem tudta 100%-on tartani a GPU-t (nekem megfelelő beállításokkal 64 fős szerveren) úgy, hogy 85-100% tekert, az i7-2600k tudja 4Ghz-en 100% tartani az alatt az sem, szívem szerint i7 után nézelődnék 1150-hez is,de az 100eFt az i5 meg 53eFt szóval az az olcsóbb lap és gyengébb hűtés dolog kicsit sántít az erősebb prciért sajnos
az i7-2600k-nál nagyon nem is tudnék erősebbet venni, a jelenlegi gépem amúgy tökéletes lenne, csak napokban nézelődtem, hogy mi lenne, ha behalna a lapom, újonnan 1155-be már csak H61 lapok vannak itx meg egyáltalán nincsés ez után kezdtem el gondolkozni a váltáson ami amúgy nem is kerülne olyan sokba, persze i5-4460-ra váltással
az 1151 meg kicsit puritánnak tűnik 40eFt-ért ASROCK Z170M-ITX/ac -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
AxBattler #29616 üzenetére
Szeretném a helyfoglalást minimalizálni. Ha szükséges, akkor a zsebembe nyúlok, de próbálom azért az ésszerűség határain belül tartani a dolgokat. Az ITX csak egy lehetőség, de a nagyobb formátumokban sem hemzsegnek fillérekért a sok SATA csatis alaplapok.
(#29617) F34R: És mit csinálok egy olyannal? 4 vinyóm van, mind tele + a rendszer. Hova fér abba az 5. a 6. a 7. és így tovább, ha azok is megtelnek?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #29585 üzenetére
Ez jó hír, akkor azért marad némi tartalék a tápegységben.
Ezen most nem fogok virtuális gépeket futtatni.
Teljesen alapszintű felhasználás a cél: netezés, zene, film, Office, hurcolás otthon 1, otthon 2 és munkahely között.
Egyelőre még csak tervezési fázisban van a dolog. Ezekből raknám össze:
Alaplap: Asus H81T. A szóbajöhető alaplapok közül ez a legolcsóbb, de az is bőven elég erre a feladatra. Sajnos Hardveraprón ritkán futni bele thin ITX-es hirdetésekbe. A bolti árát kissé sokallom, de ha úgy adódik, akkor kénytelen leszek ott megvenni.
Processzor: Pentium G3XXX
Hűtő: Noctua NH-L9i
Ház: Chieftec IX-01B
Adapter: Dell PA-3E
SSD: Kingston mS200 60 GB
RAM: 8 GB DDR3L egy modulban -
-
válasz
AxBattler #29500 üzenetére
Én ezen a teszten azt látom, hogy kb csontra ugyan az(zip-nél nem, de az nem érdekes, mert NAS lesz belőle). Sok intel/amd laptop jár a kezeim alatt, amik pariban vannak egymással, mégis gyorsabbak az intelek.
Köszönöm szépen a segítségeket, de maradok Intel oldalon!
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #29419 üzenetére
Kell az ilyen lyukacsos házba, mint az IX-03B?
Ja, egyébként PCX-ben ugyanez 74 rugó az Iponos 80 helyett, szóval számottevő a különbség. Az SSD-t nem akarom lentebb adni a Crucialnál, az legalább egy igazi gyártó (a Micron kommersz márkája), mint az Intel vagy a Samsung. Mondjuk Samsungot pont nem vennék, az Intel meg drága. A Kingston V300-ról meg egyébként is megoszlanak a vélemények.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
AxBattler #29390 üzenetére
Tisztába vagyok vele hány fajta van, ő a simát írta a GA-H81N-t és nem a D2H-t így azt mondom tökéletes, amennyiben elírta és a D2H-t venné meg akkor természetesen ne vegye meg.
Nincs kapacitásom de szerintem neked sem, hogy egy aprós hírdetés miatt mindenkinek átnézzük azt, hogy valóban pontosan azt a terméket írta-e meg. Mint tudjuk 1-2 betű és szám kombináció itt nagyon is számít, nincs idő arra hogy a gépelések mellett még az aprót is tételesen átnézzük, bízunk abban hogy pontos nevet ad meg mert ha nem abban az esetben magára vessen a delikvens. -
Ombre85
tag
válasz
AxBattler #29385 üzenetére
AMD oldalon az általad javasolt AM1-es megoldás egész jól hangzik az 5350-es procival.
Ha Intel, akkor néztem a Gigabyte H81N-t, ami most lenne aprón. Ez valamivel rosszabb, mint az általad javasolt MSI H81I? Egy G3420-at néztem bele szintén használtan, ha ez most kielégítené az igényeimet, ez később fejleszthető lenne.
A szűk keresztmetszet az MC szerver miatt alakulhat ki, ami igényli a nagyobb egyszálas teljesítményt, ilyen szempontból melyik a nyerőbb? A többi említettet is emiatt ejtetném ki.Mindkét alaplap 20+4+4 pines, de a Pico csak 20. A 350-et szépen elvitte így is, elég lenne ezeknek is?
-
Ombre85
tag
válasz
AxBattler #29382 üzenetére
Ezek szerint még mindig jobban megéri integrált procis lapot venni, mint külön? Vagy csak a fogyasztás/passzív üzem miatt jobb választás?
A passzivitás nem annyira szempont, szerintem meg tudom oldani aktív hűtéssel is, hogy halk legyen, csak referenciának írtam, hogy a jelenlegi ilyen félpasszív. A fogyasztás/teljesítmény inkább mérvadó, árat pedig direkt nem írtam, azt majd igazítom az igényekhez.
Nekem megfelel a használt, sőt inkább eleve ott nézelődök. -
Mercutio_
félisten
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #29236 üzenetére
Asrock honnan szedte ezt a hűtőborda színt
itx lapokon is, egyszerűen randa.. Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac még kinéz valahogy..
(ok, működést nem befolyásolja, csak rossz ránézni) -
ada19
senior tag
válasz
AxBattler #29215 üzenetére
Persze, Broadwell esetében is lehetett tudni aztán mégsem lett túl sok minden belőle, sőt desktop fronton leginkább semmi.
Annyi vigasztal egyelőre hogy elég kemény árakon jöttek be, pl. a H170N-WIFI külföldi oldalakon 20-25%-al drágább mint pl. a H97N-WIFI, bár ez idővel úgyis beáll. Szóval biztos kell még pár hónap mire normalizálódnak az árak, de akkor is.
-
Ðávid
aktív tag
-
Ðávid
aktív tag
válasz
AxBattler #29108 üzenetére
Inkább csak a tudat.
De ettől függetlenül úgy vagyok a gépeimmel általában, hogy lassan, de fejlesztem őket. Például a Socket 1155-ös gépemet is kezdtem egy i3-3220-szal, aztán jött egy i5-2390T majd végül egy i7-3770 (direkt nem K-s). Mellette az alaplap is változott (Asrock B75M-ITX, aztán Asus P8B75-V, végül Maximus V Gene) és a RAM is 8 helyett 16 GB lett.
Így vagyok a mITX-es gépemmel is. Kerüljön bele több memória, jobb processzor apránként. -
törölt tag
válasz
AxBattler #28988 üzenetére
Így van, viszont a szerzett tapasztalatot megérte:
Hiába korlátozott a TDP, attól még nem jelenti azt hogy egy esetleges alultervezett hűtést mint problémát meg lehetne kerülni vele, megérné T vagy S végződésű CPU vásárlása, emelt áron az alapmodellhez képest.illetve: a skylake CPU-nál nem hiába vette külön intel a CPU és az igp feszültségét. itt elég kevesebb feszültség is a CPU-nak, de az igp miatt szükséges megemelni a közös a Vcore-t, amit -feleselgessen - magasabb maghómérséklettel hálál meg.
Pozitívum hogy a kupak alatt jobb minőségű paszta vagy forrasztva van. Nem úgy mint az asztali modelleknél, ahol jóval melegebbek a magok hasonló terhelésre, ami hangosabb a ventilátort jelent ha szabályozva van.
(#28990) Seep : "/ +nn.n% /" a balra mellette lévő oszlophoz képest értelmezendő.
Teljesítményben I3-2120 és I7-3770 között van, olyasmi teljesítményben/kiépítésben mint a 3770T.
Jó lenne ha valaki le tudná ezeket mérni egy valós 3770T-n, vagy lelni ilyet neten mert én nem találtam, mindenre a K-s verziót hozza a google...Érdekelne hogy a mandle és a Julia azon is 1/2 powerrel megy-e -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #28807 üzenetére
"Bele se merek gondolni...
"
Pedig érdemes, mert felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mit nyernél vele?
Azt értem, hogy egy elölről hátra fújó légcsatorna a vezérelv, ám ennek szvsz a topflow hűtők ventilátora nem kedvezne. Helyette valami töpörödött torony illene a képletbe (mondjuk ez a Prolimatech, ha egyáltalán kereskedelmi forgalomba került volna - #16403 ) . Az alulra helyezett házventi (talán legfontosabb) szerepe továbbá a dVGA bordájának legyezése a gyáriak helyett. Csendben. Ha ott HDD-k vannak, akkor a gyáriak is csak korlátozottan képesek a feladat ellátására. Az általam vázolt elrendezésen ez csak opcionális egy harmadik 3,5"-es HDD esetére, ha a ház rendeltetése eltolódna a NAS irányba. Ezzel szemben az elölről fújó venti esetén választani kellene a dVGA hatékony szellőzése és 3,5"-es HDD között.
Az egyetlen előnyét abban látom, hogy a bal oldallap is lehetne teli a tésztaszűrő helyett, de ez elég sovány vigasz tekintettel a kompromisszumokra.(#28808) Duracellm...: "Mindenhol jól illeszkedik, nem zörög sehol(ha benne vannak a csavarok), csak kellemetlen a hangja van amikor mozgatva van."
Mármint a fedlap levétele/felrakása során, ahogy súrlódik?
Wesena kapcsán: a sajtolás és a rajzos profil extrudálása jelen esetben sajnos nem opció.(#28809) imibogyo: Tanulságos videók.
Ez is érdekes: youtube
(#28810) mintAdarab: "...elöl fülekkel akaszkodik be, hátul meg valami vinklivel és ugyanitt csavarral rögzíted, hogy ne csússzon vissza."
Igen, ez az irány lenne kívánatos, csak akad némi buktató. Az oldallapnak bele kell ülnie a furnér és az alu réteg szélességkülönbségéből adódó nútba (könnyebbség lenne, ha csak oldalról zárna mellé, de az esztétikailag egészen más eredményt ad) . Ami egyrészt jó, mert nem engedi azt a sík mentén elmozdulni. Másrészt rossz, mert ez esetben először az oldallap elejét kell beakasztani, majd a hátulját rázárni a házra. Vagyis a beakasztásért felelős megoldásnak tudnia kell kezelni ezt az oldallap első éle - mint forgástengely - mentén történő elfordulást úgy, hogy zárt állapotban se legyen laza, rezgésre hajlamos az illesztés. Már csak ezért is jól jött volna a hajlított oldallap, de elismerem, a gyakorlatban az esztétikus végeredmény erősen kétséges."Szerintem a lemezgörbítés nem a legelegánsabb. Legalábbis nálam még hengerítéskor sem lett elfogadható a végeredmény, de lehet hogy csak rosszul választottam alapanyagot"
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #28802 üzenetére
"...de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták."
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond. - Does Hard Drive Orientation Affect Its Lifespan?"Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél..."
"...de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t..."
Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően."...a ház elejébe pedig 1-2 ventit..."
Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg."...a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.)."
Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen. Viszont akkor új helyet kellene keresni a Dell DA-2-es adapter tápcsatlakozásának, mert a ház jobb hátsó nyúlványának vékonyodása esetén nem férne el.Nem véletlenül írtam korábban (#26848), hogy: "Sokat merengtem, hogy ne váltsak-e 3,5"-es merevlemezhellyel nem rendelkező, kisebb kuckóra, ám végül arra jutottam, hogy felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva."
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28739 üzenetére
+ varmi2 és HookR,
GT730: Azt gondoltam 750(sima) alatt már csak dísznek vannak kártyák. Viszont a 25-35W-jával még értelmesen beleférnék a Pico120-asba. Az AMD APU-kat valamiért nem favorizálom, ne kérdezzétek miért
750ti és 730 közt durván 3-4x-es számítási kapacitás különbség van. Asszem marad egy 730-as, egyelőre, mert a 740-es is kb a 750-esnek a fogyasztását hozza, így esetleg megsütném a Pico-t.#26848) HookR
Ennél kicsit bonyásabb összeállítást is megnyitnék vele, ahol belső alkatrészek is részletezve vannak.Szerk:
730-asnál nagyon gáz a DDR3? Passzivban csak ilyet látok iponban -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28595 üzenetére
és Duracellm...: nekem 200 mm van elöl 350-400-as fordulaton,
de 1000 rpm alá szabályozva a CPU és két hátsó venti már kevés, viszont idáig hangtalanok, a noiseblockerek meg 2000rpm-en tudtak annyi légszállítást, mint az AC-k 1000-1100-on, ezért akarok nagyobb bordát a CPU-ra,
amúgy ez van itthon, de akárhogy variálom őket, load nem elég egyik sem a hangtalan/csendes működéshez: -
törölt tag
válasz
Két hete még hallani sem akartál "torony hűtőkről", meg "batár bordákról",
most meg "semi-passive" rendszeren agyalszmATX/ATX fortres házakba minden belefér, és még a kéményhatás is megvan.
Számold ki mennyibe kerülne és találj valami köztes megoldást, ha nem csak az upgadetitisz kínoz(#28600) AxBattler: párhuzamosan az ISK600-al?
Nem te akartál minél laposabb hűtést, ezért ér saroktól sarokig?! Hogy hogy zsúfolt lett, ott a hely a hűtő fölött?! -
imibogyo
veterán
válasz
Én is azon gondolkodok, hogyan tudnám passzívan üzemeltetni a gépemet. Egy Bitfenix Prodigy-be elfér előre egy 200mm-es venti, plusz hátra/felülre még 1-1 120mm-es, persze mind leszabályozva.
Az úgy nagyon passzív....
Szerintem csak akkor tekinthető valami passzívnak, ha tényleg nincs benne mozgó hűtő alkatrész. Mondjuk anno ebbe én is raktam két 500-as ventit, amiket végül kikötöttem.
-
-
Müszi
senior tag
válasz
AxBattler #28567 üzenetére
Fene sem tudja, ténylegesen mennyivel lesz jobb a Broadwell. Azt is olvastam valahol, hogy nem nagy durranás és az Intel már a következő generációra helyezi a hangsúlyt.
Egyébként a Gigánál még nem látom a listában az új procikat. [link] Bár ennél biztosan lesz támogatás, mert úgy reklámozzák az oldalukon. Korántsem biztos, hogy lesz mindegyik H97-nél. Bár a chipset tudja, így csak a gyártó supportján múlik és nem hiszem hogy kihagynák. -
Müszi
senior tag
válasz
AxBattler #28563 üzenetére
Sajna ebből a szempontból nem tudok hasonlítani, de óvatos szerelésnél nem okozhat gondot ha "gyengébb" is lenne mechanikailag. Beépítés után meg szerintem nem sok jelentősége van, mert a ház megfelelően merevíti.
Egyébként én nem gondolnám, hogy "recsegősebb" lenne. Ma már mindegyik gyártó ott spórol ahol tud. Legfőképp a beépített anyagokon. Az egyik itt gyengébb, a másik ott, azonos dátum mellett nézve a dolgokat. -
Müszi
senior tag
válasz
AxBattler #28558 üzenetére
Ezért is döntöttem a most létező legmodernebb chipsetnél (H97) [link]
Igaz 6-8K-val drágább volt a lap, de van Intel 5XXX proci támogatás, több az USB 3.0 csati és a választott laphoz Wifi+Bluetooth kártya is jár, ami még jól jöhet később.
Na jó, ott vannak még a "z"-s chipsetek is, de tuningolni már nincs kedvem és nincs is rá szükség , alulfeszelni meg a "H"-val is lehetÉs valóban egy jó minőségű táp is nagyon fontos!
-
Kickass
őstag
válasz
AxBattler #28537 üzenetére
Mivel a hardver része nagyjából összeállt a fejemben ezért akkor ehhez már tudjuk mérni mekkora ház lenne a megfelelő:
- ASRock H81TM-ITX
- valószínűleg i3 4170
- VGA GTX750 dualslot
- Táp FSP Hexa 400
- 1db Maxxtor DiamondMax (3.5") + Kingston 300V SSD
- memória (méret szempontjából mind1)ez így elfér a CM110ben (nem muszáj oldalsó HDD kereten lennie a vinyóknak ha máshol van hely)?
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28510 üzenetére
Az a baja, hogy hiába van heat-pipe-al rátapasztva a Cpu a bordára, mert nem teríti szét semmi a meleget a borda teljes felületén. így "disszipált wattonként" ~0.6..1C°-al melegebb a CPU, mint a környezet.
Ez ebben a formában, ez szerintem csak anyag pazarlás: két ekkora Esztétikailag hibátlan bordát 35-40K alatt nem kapsz meg. de nem tudja azt mint egy 5K-s cpu-hűtő. Ks ház funkcióba sem tökéletes: nagy/nehéz(emellett mechanikailag gyenge), és még az előlap esztétikuma..
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #28510 üzenetére
A HTPC-sek egy csoportja azon a véleményen van, hogy egy ilyen eszközt hálózatról kell etetni és magában az eszközben semmilyen mozgó alkatrész ne legyen, mert az befolyásolja a kapott kép- és hangminőséget.
Ezzel nem akarok flame-et kelteni. "Odaát" ez egy kvázi elfogadott tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest