- VoLTE/VoWiFi
- iGO Primo
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Akkor sorjában.
Azért lett ez a táp, mert olcsó volt.A távtartók 1cm! magasak ami "luxus" egy 9cm-es házban. Természetesen távtartók nélkül műanyag vagy szilikon stb. lap (fólia) menne alá. A VGA felülre helyezésében igazad lehet, hogy megfojtja a procit. Ez az egy ok ami eltántorít az egésztől. Pedig jó lett volna benne egy 7770 vagy 7790...
A HIS 7750 venti nélkül az nagy ötlet részedről ez eszembe sem jutott.Most azonban lehet jegelem a dolgot hátha jön ki valami új AMD ami megfelelőbb lenne vagy árcsökkenés... Talán egy 7770 tudású kis méretű kis fogyasztású. Addig marad a HD2000.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a "problémámmal"! -
d@minator
addikt
Erre gondoltam. Azért kérdezem, mert nem fér be a házba egy VGA a Seasonic táp miatt. [link]
Két megoldás van.
1. A tápegységet elforgatom, hogy ne a házból hanem kintről szívja a levegőt. Ekkor odafér egy HD7750 Low Profile. Jelen esetben a kiemelkedő tápventi miatt ez nem megy. (Bár elforgatás nélkül is megoldható, mert az oldalfal és a táp közt van fél cm még lehetne arrébb pakolni csak akkor a tápventi szemben lesz a VGA ventivel.
2. Kiveszem az alaplapi távtartókat és kivágom a merevítést. Az alaplapra Asrock B75M-ITX[link] teszek egy Thermaltake Slim X3[link] hűtőt. Ekkor az egész alapmag magassága 5,7cm-ről 4,7cm-re csökken. Ebben az esetben a proci fölé elférne egy normál VGA ami 3,6-4cm magas. Így talán beleférne a 9cm magasságba a lemezekkel együtt.De itt is merülnek fel kérdések.
1. Ezek a PCI-e 16 hosszabbító kábelek működnének e?
2. A Thermaltake Slim X felférne e és nem hangosabb e, mint a stock hűtő.
3. Nem lenne e a procinak melege a VGA NYÁK alatt. -
Gaben01
őstag
A H77-I lapom hátulján a cpu foglalat környékén van jópár alkatrész,ezért a hátlapi merevítős hűtők közül sajnos jópár kiesik (többek között ezért is adtam el a CM Hyper 212 hűtőmet),így leginkább a bepattintós rögzítéső hűtők között nézelődtem.Aztán megláttam az AXP-100-at,amit hátlapi merevítő nélkül is lehet rögzíteni,volt már thermalright hűtőm is hosszú ideig (egy TRUE),amivel nagyon elégedett voltam és nem utolsó sorban beleszerettem.Azóta egyébként sikerült elcserélnem a ramokat normál méretűekre,így már nincs semmi gond, a problémám megoldódott. Egyébként nagyon gondolkodok rajta,hogy valami kisebbre cserélem a házat,így a jövőben még jól jöhet az alacsony méretű cpu hűtő.Az Antec ISK110,ami elgondolkodtat,de abba sajnos nem fér be az AXP-100.De mindenképp ilyen irányba szeretnék downgradelni, a 2db 3,5"-es hdd-met pedig egy NAS-ba bedobni,kirakni a garázsba a router mellé és tökéletesen elégedett leszek.
-
-
TomiLi
addikt
Ja vágom, hogy van fólia, sőt nekem még a Plasti dip is tetszik, csak még nem volt hozzá szerencsém (használni), így nem tudom mennyire lenne "ártalmas" a szellőző furatokra.
A fóliával meg lehet egyébként szépen csinálni a perforált lemez részt?Külsőre az M1 Case jobban tetszik, viszont ebben meg az tetszik, hogy mutat a konfigból, nincs annyira zsúfoltan, mint az M1.
-
Black&White
addikt
Találtunk eBay-en egy Jonsbo (köszi, hogy linkelted anno) forgalmazót innen Európából, úgyhogy lassan nekiugrunk az alkatrészek beszerzésének.
Van valami közelítő tipped, hogy mikor lesznek ezek a lapok itt Mo-n is elérhetőek (mini-ITX, esetleg micro-ATX érdekel)?
Nagyon úgy néz ki, hogy egy A10-6700T köré épül a gép, arra is várni kell még pár hetet, de azért elcsúszni se szeretnénk nagyon. -
Kreash
aktív tag
Listát majd átnyálazzuk, de toronyhűtőt szeretnénk inkább.
Mondjuk ahogy láttam 10 ezerből már lehet venni használt corsair kompakt vizhűtést is,
bár haver nem igazán akar vizet a gépbe.
Majd holnap szétnézünk még, pár lehetséges toronyhűtő után.(#17717) pils00
Hát igen, vagy maradnak a 92mm-es ventisek. -
-
saturn27
tag
Mondjuk elég érdekes a VGA oldaláról az az oldallemez. Általában nem szokott ott lenni semmi. Amúgy kb semmi infó sincs erről a házról még, csak ez a kínai oldalas. Az elite 130 addigra bőven kint lesz remélhetőleg. És bár az valamivel nagyobb - nem olyan aranyos kis ház, mint ez a mini -, de valószínűleg maradok annál. Max később váltok házat újra, ha mégis belefér...
Sokkal inkább elgondolkodtató a proci hűtés mind az elite 130-ban mind ebben a piciben. Ha nem akarok vizezni, akkor elég érdekes lesz megoldani. Ugye az alaplap felett pont ott a táp, onnan a hűtő nem igazán tud szívni friss levegőt, hogy hűtse a procit. A levegő szemből jön és hátul/oldalt/felül (attól függ hogy rakom bele a tápot) távozik. Elég nehéz elképzelni a klasszikus elven működő ITX proci hűtőkkel hogyan fog hatékonyan keringeni a levegő. Vagy csak én kombinálom túl...
-
>Deego..
senior tag
Ez az 50-60k kicsit durva az M1 re.
Inkább a szegényes itthoni piacon nézelődök majd a hónap közepe fele.
(#17619) F34R
Lian-Li számomra nem szimpatikus a coolteket még nem néztem.
De még egyenlőre másra kell a pénz, aztán meglátom mennyi marad lehet hogy csak az év vége fele lesz valami mozgolódás e téren. -
matta2003
tag
Köszi a választ.
Nem tudom mik lehetnek az elvárásaim - a wifi a szimpatikus benne, ha már kicsi gépet akarok, akkor ne lógjon belőle se USB adapteres Wifi meg se vezeték...Meg még az is szempont, hogy DUAL HDMI, monitorra meg tévére akarom kötni.
miniATX is lényegA Gigabyte is olyan valami kattanás, mint az AMD A10. Nem tudom megmondani, hogy miért, de csak ezek között keresgéltem az FM2-es lapokat.
-
Mercutio_
félisten
Legyen inkább ez a HD7750 ez olcsóbb és DDR5-ös, bár ennyiért ha nem ódzkodik a "használt" garis kártyáktól 7770-et is lőhet, ami 30%-kal erősebb
Hopp most látom, valszeg az 1 slotos volta miatt linkelted a kártyát, akkor stornó, ezek mind 2 slotosak ami abba a házba már nem fér be
-
SQX_Barto
addikt
ISK 600 talán nem is lehet egy rossz alternatíva, bár a fehér csíkot az előlapon kapcsiból lefesteném vagy feketére, vagy esetleg pirosra. De kíváncsi vagyok, milyen hosszú VGA mehet bele.
Az SD1 eleje nagyon nem tetszik...130-at addig nem lehet venni, amíg hivatalosan nem jelenik meg (kivéve talán ha puszipajtás vagy a CM vezérkarával
De akkor meg már lehet, hogy rég lenne egy beta példányod
)
-
HookR
addikt
A Thermaltake SlimX3 például nem egészen 6e pénz. 23mm magas, mint a Noctua, később(?) erre is mehet 25mm vastag venti kényelmesen.
-
mrbig25
őstag
Vettem egy krimpelő fogót, mert a jövőben is hasznát fogom venni.
Ezt vettem meg. Nem tökéletes, de feleannyiba kerül, mint egy komolyabb PC-s csatlakozókhoz való fogó, ráadásul raktáron volt, így 1nap alatt a kezemben volt. Kellett vele egy kicsit kísérletezgetni, de a végén már gyorsan ment a dolog. /a tüskék hosszú szárnyát 1,5-2mm-el visszább kellett vágni, különben csak egymás fölé hajlította őket a vezeték szigetelése felett...remélem érthető/ -
radi8tor
MODERÁTOR
Házikó: Lian Li PC-Q18 ezüst színű (kivettem a 4db HDD tároló keretet belőle)
Jól megvagyok egyelőre az AXP-100-al, lehet nemsoká alaplap csere lesz ASUS Z87I-PRO-ra. (de még nem biztos) -
Geller72
veterán
Nem a házba nem fér el. Abban akkora a hely, hogy nyergessel megfordulok.
. A táptól is elférek simán. A cooler nagyon lapos, az jó lenne. Oldalirányban nem ok. A headpipe miatt két oldala nem jöhetszóba. A ramok miatt a másik kettő. Ha úgy rakom fel, hogy a ramoknak még éppen ok, akkor a VGa nem megy bele a headpipe-ok miatt.
. Apropó. Ennél a lapnál USB 3.0-ról nincs OS boot
.
-
MontyCrew
senior tag
-
Kreash
aktív tag
Ncase M1-et ismerem, és nagyon tetszik, csak hát az tényleg valószínű , hogy többe fog kerülni mint amennyit nekem megérne.
Az , hogy mikor jön ki az annyira nem érdekes, ha nem megy tönkre a jelenlegi gépem , akkor megvárom a váltással a ddr4et.
Bitfenix Prodigy nagyon tetszene, csak nem igazán ITX méretű sajnos.
Jelenlegi házamtól(1,2) nem sokkal kisebb. -
HookR
addikt
Tehát Dell DA2 + PicoPSU-160-XT + max. 75W-os dVGA. A lényeg a képen látható. Néhány kiegészítés:
- Sárga, piros, zöld ellipszisek mutatják melyik csatlakozó hova megy. Sötét- és türkizkék pedig a kreálandó adapterkábel vezetékezését hivatott szemléltetni.
- Ez ugyan nincs feltüntetve a rajzon, de az 5-ös remote érintkezőt vagy fixen összekötöd egy GND-dal, vagy beiktatsz közéjük egy (billenő)kapcsolót, ahogy én is tettem. DA-2 csak akkor kapcsol be a készenléti állapotból (zöldre vált a LED), ha a remote földelve van.
- A 3db +12V nem különálló ág, csak külön vezeték. Amelyik csatlakozón várhatóan nagyobb (>75W) a terhelés, oda érdemes 1 helyett 2 vezetéket bekötni. Ha mégiscsak 1 vezeték menne valamelyik P4-es csatihoz, akkor is érdemes legalább hurokkal mind a négy érintkezővel összekötni, mint ezen a képen.
- Ebben a felállásban a PicoPSU-hoz mellékelt P4-es csatlakozóra nincs szükség, ilyenkor azt a vezetéket rá sem kell csatlakoztatni. -
picur10
aktív tag
Köszönöm a részletes választ! Ha ennyire bizonytalan a kínai megoldás (különben ahogy láttam van rajta P4 csati), akkor inkább marad a wireless, ott legalább gari is lesz.
A DA2 már macerásabb lesz külföldről, mert gondolom elég súlyos darab lehet. Magyarországon nem szerezhető be ilyen?Akkor az egyedi csatlakozó úgy néz ki, hogy az adapter 8 pines csatlakozójába megy egy szétdarabolt csati, amiből egy ág megy a pico-hoz és egy másik ág közvetlenül a P4 csatiba. Jól értettem, ugye? Képed nincs róla véletlenül?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most nézegetem a CPU teszteket és Haswell-t melegebbnek mondják (10W-al többet is fogyaszt).
Már csak az a kérdés, hogy az egyetlen előnye miatt: AVX2 támogatás megéri-e Haswell-re menni.Hajlok arra felé, hogy megveszem ezt a PLUS alaplapot és cserélem mondjuk fél év múlva DELUXE-ra.
Már csak az a kérdés, hogy THERMALRIGHT AXP-100 támogatja-e LGA-1150-et.Motherboard Compatibility: Socket LGA 2011/1366/1150/1155/1156/775
Akkor ez sem akadály. -
radi8tor
MODERÁTOR
Köszi a listát.
Ezek közül már én is szemeztem a Noctua NH-L12-vel csak azért tettem le róla, mert a fenti halkabb hűtővel már túl magas lett volna, a nagy hűtőt meg nem lehet alulra tenni.
Thermalright AXP-200 egyelőre nem tudom mennyire férne el a lapon, le kell majd mérnem vagy megkérem ZetorGumi-t hogy mérje meg elfér-e egy ekkora hűtő a lapon.
(jövő héten veszem meg az alaplapot)A nagyokkal az a bajom hogy túl nagyok, az aprók pedig nem túl hatékonyak.
Grave444: értettem, hogy van nálad, de a kép alapján azt tudom mondani nem vészes. Nekem sokkal közelebb lesz a CPU hűtőhöz a PSU, mint neked van.
Szóval nincs miért aggódnod. -
Pista0001
addikt
Azt hiszem ezen a márkanéven találkoztam Chieftec táppal. Még a címke tipográfiája is azonos volt. Nem vagyok benne biztos... :S
És jól emlékszek. A típus is megegyezik, volt is ilyen tápom, de az Chieftec volt.
-
SQX_Barto
addikt
Jól látom, hogy kivették a HDD tartót belőle és csak két 2.5"-os meghajtónak van hely meg egy 5,25"-osnak, alul meg kompakt vízhűtés van? (Gyanítom a CM sajátját rakták bele, neve most nem rémlik)
Már csak a borítással meg a lábakkal kellene kezdeni valamit és meg lenne az egyik legjobb mITX ház (nekem) Bár borítást úgysem raknám fel, had porosodjon, tetszik, ha láthatom "mi dübörög benne"
De gondolom ez még nem biztos, hogy a végleges termék.
Az egy USB 3.0 kettő USB 2.0 nem változott úgy látom, bár nem nagy katasztrófa.
Az eleje viszont így nagyon tetszik. Nem értem, miért nem lehetett volna így kezdeni a 120-ast is.
Majd kíváncsian várom a fejleményeket -
SQX_Barto
addikt
Na, CM-nél elfogyott volna raktárról a 120as? Mert szerintem, ha kijönnek a 130-assal, tuti, hogy utána a 120 ott fog megrohadni a boltban/raktárban.
Már csak a borítással kellene valamit kezdeni, mert azok a szellőzők borzalmasak
Gondolom azért az előlap maradt műanyag, a rácsozáson kívül.
De talán az egyetlen emberi méretű ITX ház, amibe lazán belemegy a 7990. (Nagyon tetszik nekem az a kártya, főleg a Sapphire)
Prodigy valahogy nem hoz lázba.
De 7970-nél meg még mindig a PC-Q08 lenne a nyerő nálam. (abba is beleférne talán a 7990 ha előlap mögötti ventit kivenném, de garantált sütöde lenne akkor)
De persze mire ezekre pénzem lesz, már lesz egy-két generációváltás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
- Építő/felújító topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos cigaretta 🔞
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- iGO Primo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest