- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha a linkelt képen lévő VGA 2 slot +3mm(@305mm) az ott lévő a molex ajzat magasságából (~9,6mm) becsülve 3-5mm rés lehet a csatlakozó elkeskenyedő része és a VGA között. Akkor az iChill X3 2 slot+ 15mm-el (@302,2mm) olyan 7mm-el fog belelógni a csatlakozóba.
Tévedés jogát fenntartom
-
Archttila
veterán
Dura, HookR köszönöm!
gabriel26 a torony kikerülne a gépből és átvenné a helyét egy top-flow megoldás, intenzív légcserével:
persze lehet hogy hagyom a fenébe az egészet és marad az U9S egy 1080 FE-vel
víz többé soha (most küldtem vissza egy AIO-t) fullhoz meg dugó ez a kuckó. / sztem
Halkan jegyzem meg: eddig az FE -HDD a leghalkabb megoldás
igen van egy minimális motorzaj ha odahajolok a ház oldalához de ennyi, alig hallható, miden más egy reptér hozzá képest
pedig ilyenek játszottak, meg EVGA hybrid KIT Noctuákkal a nyakukon de ahhh, vicc komolyan
az MSI seahawk megoldása meg elfüstöl / black screen szóval gagyi az összes.
-
Archttila
veterán
Ha azt feltételezem, hogy egyformák a kártyákon található IO shild-ek, akkor az pontosan (IO shild+backplate) 4cm
Esetleg levehetném az IO-t a VGA-ról és betolhatnám a ház elején található 6cm magas kivágáson, aztán mielőtt a helyére biggyesztem fogom, szépen hátulról benyúlok egy csavarhúzóval, és visszacsavarozom.
(#35658) VTom
Nekem a hungarocel ugrott be így elsőre, mindenesetre egy próbát megér.
-
jim bcs
nagyúr
(#35450) HookR
IS-40 már nem kapható, IS-40V3 van helyette és erősebb is lett egy picit(#35449) sb
Mennyire legyen kicsi/alacsony? Mekkora fér be? Át kellett volna menned a linkelt topikba.
Cooltek ITX30 (30mm)
Deepcool HTPC-11 (37.5mm)
ID-Cooling IS-20i (23mm)
Noctua NH-L9i/a (37mm_Intel L9i, AMD L9a)
Silverstone Argon AR05 (36.7mm)
Thermaltake Slim X3 (36mm) -
Goose-T
veterán
Ezek a csíkokból álló szellőzőnyílások nagyon divatba jöttek, de nekem egyáltalán nem tetszenek. Ráadásul a csíkos szellőzőnyílások majdnem a legrosszabb eredményt érték el ebben a szellőzőrács-tesztben zaj és légszállítás tekintetében is.
-
zsoltee10
addikt
Köszönöm, igen, közben rájöttem, hogy az nem Thermalright, módosítottam is az összesítő listában.
radi8tor: Ez a topik még mindig az alaplapok, chipsetek, memóriák témában van, és mégis a topic nagy része ITX házakkal és hűtéssel foglalkozik. Szóval nem értem, hogy miért baj, ha olyanoktól kérdeznék javasolt ramot, akik itt tevékenykednek?
-
bambano
titán
ha elárulom, kiderül, hogy offolok
de az matx topic halott.láttam valahol olyan hűtőt, ahol a két hűtő-"oszlop" közé volt beszúrva a ventillátor. ha egy ilyet tennék a gépbe úgy, hogy felfelé fújja a levegőt, a tetőre rakott 180-as venti meg rögtön kiszívná, az jót tenne a szellőzésnek. vagy tévedek?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Kösz! Ez a SilverStone Milo ML06-E nagyon baba! Persze azért rohadjon meg, hogy táp nélkül annyi, mint a Chopin..
A Cooltek U2-t már nézegettem magamnak. Nekem csak egy kis terhelésű, visszafogott költségvetésű (1150) NAS+HTPC lesz benne. Oda jó az ATX táp, meg a sok 3.5 bővítőhely, haveromhoz szerintem "túl nagy" lenne. Az FTZ01 ezüstje meg a Chopin színe után szerencsére nem tetszik... tényleg gyilok ára van...
cinemazealot:
"Midi billentyűzet és Chopin? Találó."
Bakker, ez eddig le sem esett!Goose-T , Seep:
Igen, a Metis is potenciális jelölt, pláne, hogy olcsó is, és még jól is néz ki. Az U2-vel egy pakkban vannak, itt már majd haverom fog dönteni, hogy ragaszkodik-e a Chopin körüli mérethez, vagy lehet nagyobb is. A hangszórók amúgy kb Metis/U2 méretűek, úgyhogy szerintem tökre passzolnának.Kössz mindenkinek, folyt köv!
-
imibogyo
veterán
"Biostar Hi-Fi B150 PIO D4"
Végre. Ilyen elrendezésről beszélek évek óta, hogy milyen jó lenne. Tudom volt már ez egy kicsit régebben is hír (pont te linkelted), de most végre kapható is lesz (persze lehet volt/van már ilyen kapható állapotban másik is, csak én nem figyeltem).Még a 4pin-es csatit kellett volna a 24-es mellé kihozni és akkor még jobb lett volna.
-
törölt tag
Már értem miért írtad, és igazad van. Ez csak a Extended-MiniDTX szabványnak felelne meg, ami manuál szerint "Micro ATX from factor".
(#34288) bambano: nem írtad hogy milyen hőmérsékleteket kell elérni, zaj szemopont-e... 80W-hoz egy ~300g hőcsöves borda és egy ~100g-os ventillátor is elég, ami hozza az üzemhez szükséges feltételeket: nem veszi vissza az órajelet a CPU.
Játékvízben min. van 500ml folyadék ami 500g és még nem történt semmi.
Pl.: az atlas 650g bordázat szempontjából és nem szégyenkezett, pedig nem 80W-ot disszipál csúcsban.
-
törölt tag
A port ugyan abban a síkban, mint ITX-nél. Ugyan azzal a táppal - ha nem túl mély - belefér mindkét szabvány esetében az egy slot-os vga.
Ugye az eredetileg belül volt a PCI-express port, ez a második generációs Core-i család óta megcserélődött, így a Mini Dtx megengedőbb a táp hosszal, de problémásabb lehet a szellőzés, a kártya-oldallap közti kis távolság miatt, vagy "csak" korlátozva van 1slot-os megoldásra.Támogatom: ECO mode on!
-
BennyRay
tag
ML05/06 helyett szerintem a 08-at választanám a hűtő miatt, mert ugyan diszkrét VGA-nak van kialakítva, de legalább kényelmesen elfér ott a 3,5" HDD. (Emellett kb 38 cm széles helyem van egy fekvő ház számára, az pont passzolna. De a relatíve kicsi hűtőmagasság még ott sem tetszik.)
Ez a Chieftec elég barkácolósnak tűnik a hatalmas keresztmerevítőjével.
A Spire-t még nézem.
A Cooltek U1 tetszene a legjobban, csak ahhoz egyelőre nem találtam magyar forrást...
Alaplap nem tűnik problémásnak, mert alap igényeim vannak, ahogy néztem kb mindegyik teljesíti, de majd ha oda jutok, gátlástalanul fogok tanácsot kérni
Hűtőben szintúgy
(Bár eléggé fáj, hogy a jól bevált Thermalright HR02-őmtől el kell búcsúznom.)
Nagyon köszönöm a sok jó tanácsot!
-
Mankó
veterán
Azokat is végig néztem. A 2. 3.5 colos hdd-hez már ott is mókuskodni kell és ha be is megy, akkor a hűtésnek nem marad hely.
Kezdésnek el leszek a cm 110-el, aztán jó lesz később is egy tetszetős kuckó, emiatt kár lenne tologatni a projektet. /de a w150 tényleg ajánlott kis db/Majd ide is be-benézegetek, hátha látok jó megoldásokat.
-
-
Mankó
veterán
Utána keresgéltem, még külföldi oldalakon is 100 dollár fölött van. Ha meghozatnám ide, még lehet a 40 k-t is elérné, annyit meg nem ér nekem.
Merlin-nél rengeteg hasonlóan jó kinézetű házat láttam, de a legtöbbje htpc ház, és csak kompromisszumokkal és farigcsálva menne be a 2 hdd.
Így maradok kezdetként a CM 110-nél, ebbe belemegy 3 hdd, táp helyére még a negyedik is, bár a 65w ott már szűk lenne, de ez meg már egy másik történet. -
eight
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, de sajnos mikor írtál, már megrendeltem mindent
Azért legközelebbi gépnél már ezt a tudást is fel fogom használni, napi 2-3 órát olvasgatok, mindenfelé szakmai fórumokat kb. amióta léteznek, és mégis van ott a listában olyan ház, amiről még nem is halottam
@Duracellm... A GV-N960WF2OC-4GD-ről van szó, az nem kék, de azért köszönöm. Egyébként a fehér verzió mellett döntöttem, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
sb
veterán
Köszi.
Néztem ezt is, meg a manualokat, de nem tudtam melyiket higgyem el. Képek alapján ott figyel a panel a 03-ban. Plussz az opcionális AC-DC+DC-DC linkjére kattintva is egy AC-DC-t dob ki csak a kép alapján.Kisebb és hangtalan tápra valami javaslat?
ATX-ből van jobb a BeQuiet-nél a 10-15k ársávban? SFX-ből vmi néma? -
UdVi86
aktív tag
Köszi!
Igen, ez is elég tetszetős ház. Ami tetszik ebben is, úgy mint a Lian Li-ben, hogy eszközök nélkül szerelhető. A Raijinteknél a két gondom a szerelés és a táp, szerintem nagyon nem jó, hogy a cpu-ról húzza le a meleget és ráadásul a padló felé távozik a gép alján. Az U2-nél igaz ugyanúgy behúzza a táp belsejébe a cpu hőjét, de legalább hátrafelé távozik.
A Raijintek előnye valóban a kisebb méret, de ezzel kompromisszumot tudok kötni.http://pcdvd.com.tw/showthread.php?t=1028099 - találtam egy ilyen tesztet és ebből pedig Lian Li felé hajlok, elég durván összeér az U2-ben a táp és a proci hűtő. A Lian Li pedig nem tűnik vészesen nagyobb háznak. Sajnos elég drága, de azt hiszem egy ilyet fogok beszerezni.
És köszönöm mégegyszer a tippeket mindenkinek. Örülök, hogy mégis akadnak jó elrendezésű házak, ha nem is sok.
-
sb
veterán
Köszi.
Úgy látom nincs sok új a nap alatt. Főleg ezek a laposabb, 3.5" házak nem az igaziak.Lehet, hogy marad az amúgy is sokkal praktikusabb kocka. Abból meg kb. a Cooltek a legnormálisabb. (Annyival több, hogy már 2xUSB3-al adják, az enyémen még 1db van.) Paneltáppal meg alig van választék.
Találtam egy ilyen variánst:
LC-Power 1500Bmi
Igen jó az ár. A gyártó szerint táp nélküli, de itt 75W-ossal írják. Az tudom, hogy van saját 75W-os AC-DC tápjuk, de nem tudom itt mire gondolhatnak... vagy csak elírták.A Chieftec-ek egyébként nem rosszak, ha nem kéne 3.5" akkor nagyon korrekt a kisebb ház. Ott nem volt világos, hogy az az IX-03/05-höz jár-e a paneltáp. A képek alapján a 03-ban benne van... És csak a külső kocka az opcionális?
Még egy kérdés:
Ha nem paneltáp akkor ATX/SFX-ben van vmi kicsi (minél kisebb) hangtalan modell? ATX-ből 1-2 éve 350W beQuiet volt a legkisebb/-halkabb amit venni tudtam, SFX-ből meg akkoriban nem igazán volt halk típus.
Amúgy kb. load 50-60W-ra kellene (Pentium/i3+SSD+HDD) -
anarchic
tag
-
Hm. Ahogy nézem, a Realan házait európai rendeléssel, ill. LCpower-eseket igényesebb külsővel forgalmaznak. Frankó! Pl. az általad linkelt ház az első olyan csomagolása ennek a konstrukciónak, amit meg is vennék. Jó ez az Inter-Tech.
De desktop, és microATX vonalon is tele vannak jóféle házakkal. El is gondolkodtam...
Utóbbi AM1-nek különösen jó az elrendezése...
-
Mercutio_
félisten
Jahogyúgy
a terelőlemez nem tudom miből lehetne és mihez lehetne rögzíteni.
Közben olvasom az alaplap specifikációját: "M.2 20Gb/s (PCI-E mode only) "
mrbig25: Ja, közben én is észrevettem, sata csatiból pedig kell a 4, többet viszont nem szánnék rá, akkor inkább marad a 1150-es GA-B85N Phoenix
-
energy4ever
addikt
De. Eloszor volt a gyari hutes. Utana jott az Atlas. Az volt a legjobb, csendes, nagyon jo holeado kepesseg, pont befert, egyszeruen tokeletes volt. Utana jott a viz, na az hangosabb, es rosszabb volt mint az Atlas. Szetkaptam a pumpat takaritani, de osszerakni mar nem lehetett, mert az elozo tulaj telenyomta pillanatragasztoval.
Addigra meg mar az Atlast is eladtam, szoval most ment vissza a gyari hutes, igy felejthetem el a tuningot.
-
törölt tag
A Cougar Kaze és QB one is szimpi. Főleg az előbbi. Komoly kinézetű kuckó. Jobban utánuk olvasok.
Am a shellkretor.hu oldalon szoktam nézni házteszteket. Nagy munkát fektet bele az illető, én megbízok a tesztjeiben. Ott az Elite 130 jobban teljesített a V1-nél.
Ami az alaplapot illeti. Tudom h nincs benne m2 foglalat. Ez még nem fix egyébként.
-
törölt tag
Igen a V1 az rendben van, de jóval nagyobb ahogy írod..
A többivel igazán nem szimpatizálok a vga-n lévő tápegység + drive-cadge + várható kábel-dzsumbuj miatt.
Ide bekerül egy custom hűtős vga, marad ~2-2 cm szabad rész a kártya közepétől a kimenetekig a szellőzésnek, és a cpu-n keresztül kell kiáramolnia a melegnek ott van a venti. Nem ez a legideálisabb eset, ami eszembe jut.
(OFF)jövök még vissza, a többieknek is(/OFF) -
törölt tag
Az a 6500-as nem egy melegedős CPU, egyszerűbb hűtővel is elvan, jó szellőzés mellett.*
*Elöl egy nagyobb teljesítményű ventivel, ami kifele fúj, +moduláris sfx táppal, probléma mentes lehet a konfig a 130-ban is, sokfajta vga-val kompatibilis, jobban fér bele a tápkábel.
Szerintem "első ITX háznak" elég ez is...Majd látja, hogy akar-e kisebbet/kompaktabbat/problémásabbat
-
törölt tag
Alaplapos kérdésre remélhetőleg a többiek tudják a választ.
Sajnos nem, a h110/h170/z170-es itx-es gigabyte lapok manuálja nem tesz különbséget, ebből a szempontból sem köztük, elintézi ennyivel:
CPU Core Voltage Control
This section provides CPU voltage control optionsBelépő szintű/egyszerűbb lapokról szokás lespórolni ezeket a funkciókat. a h170-est ajánlanám beszerezni, biztos ami tuti. Vagy még inkább olyan lapot választani, amivel van tapasztalat netszerte/itt.
-
dudi
senior tag
Igen, tehát a 160w-os hd-plex dc/dc van mellé, az 9A-t tud leadni 12V-on (max 10A). A vga az, amit jelenleg is hirdetek, egy asus hd7770, elvileg 80watt max tdp-vel. Ha a procit le tudom venni 35w-ra, ahogy tervezem, akkor már talán beleférhet. Ha meg nem, akkor vga nélkül megyek tovább.
-
dudi
senior tag
Megpróbálom összeszedni, hogy mit tervezek használni:
72mm magas cpu hűtő,
Dual slot vga, hd7770, de erről le tudok mondani,
Max 1db 2.5 vagy 3.5" hdd plusz m.2 alaplapon.
Hd-plex ac/dc táp picopsu-val.
Ezeknek úgy számoltam, hogy egy 27x22x14cm ház volna kb. az optimális, vga nélkül pedig 22x22x14. Viszont ilyet nem találtam eddig, ami kapható (lone industries l3 a kedvenc). Tehát nekem nem szempont a cpu-ra ülő atx táp, ugyanis olyan nem lesz.
Így esetleg létezhet nekem való házikó?Köszi a segítséget
-
dudi
senior tag
Köszi szépen az ajánlást!
Már én is észrevettem, hogy az Asrock nem lesz jó, viszont most szemezek a giga h170n-wifi-jével, ami 7ezerrel drágább a h110-nél, viszont ami tetszik rajta az a dual lan és wifi. Bár nem biztos, hogy ezek létszükségletek. Szerinted a h110-zel is alul lehet feszelni a procit? 65W-os i5 6600-at tervezek bele, amit jó volna minél hidegebben tartani (6600T nem tűnik túl ésszerűnek).Eredetileg én is az In Win-ekkel szemeztem, ki is választottam, hogy nekem a BM669-es kell, erre kiderült, hogy szép meg jó, csak kapni nem lehet sehol. A chopin árát kicsit sokallom (jó volna 12-15-20 körülre lőni, táp nélkül).
A 3.5"-es hdd és egy esetleges vga miatt egyelőre a raijintek metis a jelenlegi kiszemelt. Lényegesen nagyobb, viszont mindent tud, ha nem tévedek (277x254x190, 13,36 liter, de belemegy 160mm cpu hűtő) és elvileg 14-15 ezer körül megvan.
ML06-nak nem igazán tetszik sajnos az elrendezése; valami kockább, tömörebb ház a jelenlegi elképzelésem (magasabb hűtők miatt is).
A cooltek U1 is jól néz ki, kérdés, hogy ez vagy a nagyobb metis.. Kár, hogy simán elférhetne benne még egy vga is. Bár cserébe közel feleakkora csak, mint a Raijintek (267x197x162, 8.52 liter)
Mégegyszer nagyon köszi a tanácsokat!
-
Ezt nem szabad megvenni. Nincsen rajta egyetlen normális kondenzátor sem, ami semmi jót nem jelent.
Van viszont a kínai picoPSU klón, itt is van HA-n, de biztos vagyok benne, hogy ismeritek. Elég jó felépítése van, és gond sincs vele. Még nem szkópoltam meg, de szerintem jók a ripple-noise értékek is, magas a hatásfok. Arra kell figyelni, hogy jó 12V-os táp kerüljön elé. -
Csak nekem gyanús, hogy a kis 125W-os m3-ATX carputer tápnál soványabb elektronikát kapott? Szép és jó dolog a hűtőborda, de 100W fölötti fogyinál én távolabb mennék az alaplaptól, pláne hogy a 1151-es lapoknál extrém közel van a tápcsati a RAMhoz.
#33266: Naja. nemhiába tesznek paneltápot a minimálisat meghaladó terhelés esetén, több csatival
-
törölt tag
Ha a mostani VRM-ek, nem a tápegységben lévő kapacitásra/szűrésre támaszkodnának akkor azt mondanám OK.
Azt a 3 helyre tovább fűzött 12V-ot, a 5A/pin-el terhelhetőségű bontható csatlakozón keresztül meg:
no commentszerk: hőálló, teflon szigetelésű kábelekkel! Sejthető miért nem volt elég, a pvc szigetelés
-
-
HookR
addikt
"Ha a számítógépház hátfalának belsejétől mért hosszra vagy kíváncsi, akkor a nyákhosszhoz hozzájön még ~2mm"
Vagy még egyszerűbben: a hátlaptól előre haladva a dVGA nyákja ugyanott kezdődik, ahol az alaplapé, így a 161mm nyákhosszú kártya 9mm-rel, a 146-148mm-es pedig 22-24mm-rel ér hamarabb véget a Mini-ITX alaplapnál. -
-
törölt tag
Ehhez a DB4-hez, remélem, lehet venni majd egy csomó hőcsövet/blokkot a VGA-hoz/táphoz, mert így alap kiépítésben elég pazarlóan bánik a hőleadó felülettel/anyaggal. Hogy a psu-t sem sikerült rátapasztani valamelyik szabad oldalra az szomorú
A DB2-t remélem nem ilyen hanyagul tervezték, és kap alap kiépítésben hűtést a GPU is, különben semmi értelme nem lesz mind két oldalra ekkora bordát tenni
Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre -
HookR
addikt
Enermax Steelwing - tek.no / hispazone.com
===============================================
ID-Cooling Stream 1 és Stream 2 - tomshardware.com / cowcotland.com / expreview.com
===============================================
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest