- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Egy óra, két rendszer
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34624 üzenetére
eredetileg is mókuskerekest akartam, csak gtx 960-ből az mind 1,5-2cm-el hosszabb és az miatt pont nem fértek volna be, ez is 1- 2 mm-en múlt (vagy a tápot kellett volna kiszednem)
ez 64eFt volt, megfogadtam, ha 65 alá megy veszek, ez hamar eljött, gtx 970 szint, 2x gyorsabb a gtx 950-nél
a tápot nem hallani terhelés mellett a VGA-tól (load nem halk)
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #34603 üzenetére
Álmodik a nyomor.
Az nem japán jen, hanem kínai jüan, és 41 a szorzó. (Álmaitok pukk...
)
-
M@trixfan
addikt
válasz
#16939776 #34579 üzenetére
Egész jól néz ki a gamer kategóriában! Először nagyon fellelkesedtem rajta, de aztán megnéztem mekkora is valójában. Ez inkább a Manta-féle irányvonal lesz ITX-ből, nem Ncase M1, pláne nem Dan A4 SFX irány. Ezt nem negatívumként mondom, csak elsőre azt hittem kompaktabb lesz. Más megközelítése az ITX építési elvnek, persze mindegyiknek van előnye.
Amúgy általánosan véve döbbenet, hogy mennyire megfelelő a legtöbb dologra az ITX. Ugyan most két asztali gépem van, de egyikben sincs semmi olyan plusz ami igényelné a nagy méretet. PC/Mac vonalon mozogva mondjuk pont az egyszerű bővítés az egyik előnye a PC-nek, de egyáltalán nem használtam ki eddig. Nekem mondjuk egy Thunderbolt még lehet kéne és kicsit attól is tartok ha kitalálják mégis jólenne egy belső PCI-E slot a nextgen VR cuccokhoz a még kisebb késleltetés miatt.
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #34572 üzenetére
Én azt csinálom, hogy
- egyrészt van egy 1TB-os OneDrive-om (amit akciósan $150 béreltem 5 évre), amin kisebb nagyobb veraycryptes virtuális meghajtókkal van teli és azokon tárolok mindent ami nagyon fontos nekem. Ha esetleg a Microsoft elkezdne tönkremenni (ami azért simán benne van a pakliban amilyen hülyék), akkor majd elgondolkozom valami másik megoldáson
- A gépek többségében csak SSD van, amiket én mydefraggal kéthavonta egyszer átpörgetek. Én nem hiszem, hogy nagyon csökkentené az élettartamukat, és egyébként sem érdekel, hogy 10 év helyett mondjuk 6-7-et fognak csak kibírni, már rég a pincében lesznek akkora. Aztán külön-külön napokra beütemezve, a gépek felkelnek reggelente, és amíg én készülődőm, addig szépen felpattintják az SSD-k tartalmát a Raid-10-es NASra.
- Az egyetlen HDD, ami a Quiet Drive-ban van, az nem érdekel, nincsenek rajta fontos dolgok, és a gyereknek a kicsi 2,5" HDD-je is csak játékokat tárol, azt le tudja tölteni újraÉn egyébként a HDD- haláltól sokkal jobban félek, még akkor is ha nem halnak meg többet mint az SSD-k, tudom hülyeség, de valahogy jobban bízom valamiben ami nem pörög évekig 7200-al
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #34564 üzenetére
Nekem is majdnem minden NAS-on van, de az egyik gépben van még egy Scythe Silent Drive-om... na az egy nagyon jó cucc, semmi hang nem jön ki belőle (mondjuk nem is hűt semmit sem).
Egyébként pont a gyerek gépébe tettem nemrég egy 2,5"-ös HDD-t és bár tényleg halkabb, azért messze az a leghangosabb alkatrész a gépben sajnos, szóval én többet HDD-t nem veszek, ez volt az utolsó -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#16939776 #34564 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, a jövőben meg is fog valósulni szerintem, de első körben bekerül. Perpill rack-ben van, kényelmi okokból és a durva USB igény miatt gondoltuk bentre, plusz van egy BR írója, ami most bent van, az menne a rack-be. Persze a NAS meg lehetne HTPC is egyben és akkor el is felejthetné a lemezezést. Szóval ja, köszi, ez a hosszútávú terv nálunk is!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#16939776 #34548 üzenetére
Ú bakker SFX, tényleg, de jó, hogy szólsz!
Pár hete még az eszemben volt kisza25 ITX konfigja után. Megyek is a tápos szakikhoz, de ha tudsz halk és jó belű SFX tápot, ki vele.
A táp köré SSD hekkelés nem is olyan lényeg, 1 SSD + 1 3.5 HDD lesz csak.
imibogyo!
Príma, köszi, kezdek teljesen megnyugodni!
-
Pöttön
őstag
válasz
#16939776 #34533 üzenetére
Ha jól értem, akkor a gyárilag megadott 172.72mm a vga leghosszabb pontját jelenti, magyarán a pci vasalattól a vga burkolat (műanyag) végéig?
Ha így van, akkor nem lesz vele gond.
A radiátor tuti nem aggatna neki, csak a radiátoron lévő ventilátor.
Mert a vga mellett van egy 12 centis ventilátor, ami közvetlen szellőzteti majd a vga-t, és ez a venti mellett van a cpu vízhűtő blokk, rajta (a vga magasságába) pedig a ventilátor. -
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #34527 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Mi itt most gépházépítésről beszélünk. Amit bambano linkelt az is aluváz + konnektorok + csavarok halmaza. Ahhoz mi a fenének kellene védőgázas, vagy egyáltalán akármilyen hegesztés? Aluból egyébként bőven lehet tized-milliméter pontos vázat készíteni (profilból), csak tényleg nem hegeszteni kell és bőven túl kell méretezni a merevítőket és a felhasznált alu mennyiségét. De ez itt már nagyon OFF...
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #34525 üzenetére
És ezekhez árakat is néztél? Mármint konnektorokkal meg mindennel együtt. Én egészen más projekt miatt (lézergravírozó váz) keresgéltem alu profilokat és nagyon durva árak vannak. 1 méter 20x20-as (ami lényegében semmire sem jó még) 2200 Ft + kb. 500 Ft / sarok a csatlakozások és akkor még hol vannak a végzárók, derékszög merevítések stb.... Hobbi célra szerintem a nagyon nem-nem kategória.
(#34523) bambano: itthon is megtaláltam. 38.000 Ft, annyiért annyira nem is vészes ha a komplett rendszert nézzük csavarokkal és mindennel együtt. És a 200 mm-es elemek miatt abszolút ITX kompatibilis cumót is lehet belőle építeni.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#16939776 #34512 üzenetére
Alapvetően egyetértek, de ha már fogad VGA-t a ház, fogadhatná szívélyesebben is.
Csak 2 centivel kéne magasabbnak lennie.. Másrészt meg a zenélés hobbi szinten megy (persze reméljük megkomolyodik), és ha már van egy i5-ös gépe, minek rakjunk össze egy másikat, ha néha játszani is akar? Félpasszív VGA-k zenélés alatt elég csendben maradnának.
Megkérdezem Shaquille O'Neal-t, hogy kivel hosszabbíttatta meg Gallardo-ját, és elküldök nekik egy U2-t.
u.i.: Ha nem találok hamar megfelelő házat neki, el fog durranni az agya és visszatérünk a látvány-vízhűtéses, világítós-villogós, ablakos ATX méretű, "ámítógép" tervhez, amiről első dolgom volt lebeszélni.. Help!
-
kenwood
veterán
válasz
#16939776 #34512 üzenetére
Igen.
A flash ssd-nel is igy van megoldva az osszefoglalo.
Eleg jol mukodik , bar 10 bol 6-7 kerdesre ott is az a helyes valasz,hogy " nyisd meg az adott linket az osszefoglaloban"Pajti most egy sharkoon zone c10-be kezdett el epitkezni.
egesz korrekt haziko, jol megtervezve.31 cm-es vga,atx tamogatas,befer a 240-es radi is.A project ott akadt el,hogy nem indul az Asus h87i plus a 4690 procival.
Ventik porognek,de billentyuzet nem vilagit,meg a pc speaker sem ad ki semmi hangot.
Remeljuk, egy bios frissites segit, amihez banyaszni kell majd valami elso genes haswell procit, mert ugye 40-50k alatt felejtsd el az offline bios frissitest pendriverol.En leve nem is azt vettem volna.
Hiaba konyorogtem neki,megvette ezt 20k-ert hasznaltan,par honap garival,mikozben az msi b85i gaming 25k boltban
Asus fele huz a szive,pedig en akkoris azt msit vettem volna,ha mindenketto ugyanannyi idos. -
shteer
titán
válasz
#16939776 #34437 üzenetére
mivel épp téma a picopsu, a készülő mini projektemhez kellene nekem egy erősebb darab
i5-6500T 35W
GTX750ti 75W (tápcsati nélküli)
2x4GB DDR4
M.2 SSD 240GBez a folyamatos 120W-ot tudó példány jól gondolom, hogy elég lehet ide? esetleg lehet ezen "tuningolni" valamit?
-
patomi
őstag
válasz
#16939776 #34437 üzenetére
Sajna 700 a minimum és
elírtam 800 felett zavaró a hangja. Mintha egy pici sugárhajtású motor lenne benne.
De van smart fan progi, amiben szépen lehet állítgatni fordulatot a hőmérséklethez. Egyébként jogos a pont, már beállítottam úgy, hogy 60 fok felett emelje fel a fordulatot meredeken. -
energy4ever
addikt
válasz
#16939776 #34423 üzenetére
A kartya nem futi fel a radit. DC 2-es 390X-em van. A DC II hutes hatul-elol fujja ki a meleg nagy reszet, felul kevesbe jon belole meleg, igy a radit beken hadja szerencsere.
Sokan azt hiszik, hogy ha a res. van legfelul, akkor abba megy az osszes levego, pedig zart rendszernel, nyomas alatt, nem mindig a fizikailag legfelso pont van legfelul.
ITX gepet meg nem vizeztem ilyen komolyan. Alapbol se egyszeru egy ilyen pici gepet osszerakni, egy ilyen osszetettebb viz se egyszeru, de a ketto egybe, valami kegyetlen durva, foleg ha azt akarom, hogy maradjon letisztult is!
Nembaj, vegeredmeny miatt megerte!
Es meg az elejen te mondtad meg, hogy ebbe hova akarok vizet rakni.
-
energy4ever
addikt
válasz
#16939776 #34421 üzenetére
A res. teteje picit feljebb van mint a radi, de zart rendszernel nem mindig legfelelul van a tetopont ahol osszegyulnek a bubik legresnek. Jol kiadott mindent az egesz rendszer. Az elejen meg volt par bubi mikor dontogettem a gephazat, de mar ha megforgatom az egesz gepet, egy kis bubi sem szokik ki, mind a res,-ben van.
Az aramlasmerotol feltem, hog nem fog beferni, meg a raditol is. Vegul az aramlas mero 3mm-re a ram tetejetol, a radira rafekudve jott ki. A radi 90-es csatijai meg hozzaernek a taphoz, szoval ott ha 1mm-el nagyobb lenne az egesz, akkor mar nem lehetne ratolni a gephaz tetejet. Igy pont kiadott mindent. Ennel jobban nem tudtam volna kimilizni az egeszet.Neztem hofokokat, fel ora 100%-os proci terhelesnel 84C fokra meg megy a cpu, 4.4Ghz-ra huzva(4670K).
Pont ennyi volt az Atlas hutessel is(86C fok), csak most joval szellosebb, mert mind a ket venti felfele, kifele a hazbol tolja a levegot, valamint igy az alaplapi chippeken, keletkezo ho is egybol kimegy. -
törölt tag
-
Ribi
nagyúr
-
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34383 üzenetére
A két 92-es ventivel szerintem zajosabb lesz, mint egy 120-as kompakt vízhűtés, és ez a procira pakolt design sem tetszik, ennek az árából gondolom lehet venni egy frankó léghűtést, ami sokkal csendesebben megoldja ugyanazt a feladatot.
Mindenesetre érdekes elképzelés, kíváncsi leszek, lesz-e piaca.
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34367 üzenetére
Köszi a tippet, rádugtam egy vadi új 160 gigás Ide-s vinyót és simán felismerte.
Akkor esélyes, hogy menni fog a CF foglalaton is neki?
Bár max visszaviszem...Azért megpróbálom at Aqua-val megbeszélni hátha vissza veszi, sajnos 9 napon túl vagyok, de legrosszabb esetben laptoba is bele tudom rakni meg az asztaliba is. SSD-ből meg sosem elég.
-
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Végre az MSI is felhagyott a forradalommal, és normális helyre rakja a CPU socketet a mini ITX lapjain.
Az enyémen pl. szívás, nagyon lekorlátolja a léghűtés opciókat a VGA-hoz túl közeli CPU socket. Gyakorlatilag az Atlason kívül más normális CPU hűtőt nem tudtam rátenni, persze nálam a 140mm magassági limit is számított.
Egyébként ugyanez van nálam is (MSI B85i Gaming) mini PCIe csatim van, de szerencsére mielőtt megvettem utánanéztem, hogy kompatibilis-e az msata SSD-vel, és nem.
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy Ezt is Mini-Pcie -es kártyának adták, nekem is gyanús volt, hogy kompatibilis egy ilyen lap egy ilen ssd-vel. Sajnos a kereskedők nem igazán különböztetik meg a MiniPcie-t és az mSatát legalább olyan szinten, hogy van kompatibilitási eltérés esetleg. Így elég nehéz választani, mert megint lehet , hogy mSatás lesz amit rendelek.
Csak nem akartam már vagyonokat költeni erre.
Már azal szemeztem, hoyg veszek egy 64GB-os CF kártyát és azt használom erre a célra, de abban sem hiszek feltétlenül, mert hol volt 64 gigás CF amikor ez a lap kijött.
-
Pöttön
őstag
válasz
#16939776 #34215 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, megfogadom!
A lapom, procim úgy is szervizbe volt (Asrock Z97m ITX/AC, 4790k), a bolt most jelzett vissza, hogy nem tudják megjavítani, se kicserélni, így le kell vásárolnom az árát, így aztán átnyargalok 1151-re, egy Asus Z170i Pro Gaming lappal, 6700k-val meg egy Corsair Vengeance LPX Black 2x8gb 3000Mhz CL15 rammal. -
törölt tag
válasz
#16939776 #34295 üzenetére
szerk.:
Ha a szállítás miatt kell az alacsony súly, akkor arra is fel kell készülni, hogy "extrém" hőingást kaphat, és a tágulási tartály hiánya miatt, a csöveknek, műanyag alkatrészeknek kell elviselnie a feszültséget.
Ami kockázatot jelent, hogy ereszteni fog, majd levegő kerül bele, mert a tömítések, nem zárnak tökéletesen.
Normál üzem közben 10C°-ot vagy kevesebbet változik a közeg hőmérséklete, míg hosszabb szállítás közben ez lehet +/-40C° is. -
Ðávid
aktív tag
válasz
#16939776 #34278 üzenetére
és HookR
Megnéztem pár üzlet kínálatát és a fentebb említetteket találtam szimpatikusnak. Ami még tetszene, ha lenne olyan kialakítású ház, mint a Prodigy ITX változata, hogy az alaplap fekszik és alatta van a tápegység, de előre nem olyan hosszú a ház (és természetesen a megfizethető). Ilyet viszont mATX kockaházaknál láttam (pl.: AeroCool Dead Silence).
Olyan házat viszont nem szeretnék még egyszer, ahol a tápegység a processzorhűtő fölött/előtt van. Volt ilyenem, egy Sharkoon CA-M és nem tetszett. Hamar el is adtam.
-
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #34276 üzenetére
A kört szűkíti, hogy nem jók az olyan házak, ahol a táp közvetlenül, közel az alaplap előtt van, mert az arra is túlnyúlik a Mini-ITX méreten. Példa kedvéért:
- Cougar QBX (Kaze)
- Fractal Design Node 304(#34273) s10: Inkább fordítsuk meg a dolgot, válassz ki 2-3 házat, ami tetszik, és megmondjuk jó-e! #energiatakarékosmód_ON
-
törölt tag
válasz
#16939776 #34219 üzenetére
Szerk:
FC blokk csatlakozásai miatt nem fér el, a kártya és az oldallap felett, a víz kilőve.
Ref. hűtéses VGA-n kívűl más sem, szintén a magasság korlátozás/oldallap miatt.
A VGA fölött kellene még 25-30mm hely, hogy ref kártyás CF/SLI-vel használható legyen a ház: Így(#34220) kisza25: nézd meg a második linket.
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #34197 üzenetére
Köszönöm szépen
Sajnos én is munkából élek, és (bár van egy alapelvem, hogy sz**rt nem veszek) jó egérre már nem maradt pénz (pl.: G303), szóval a Sica lett mint "még vállalható" megoldás. Szerintem igen, az egérhez járt egy szürke és a fekete matrica (bár most már azért nem emlékszem 100%-ra), és gondoltam pont jól mutatna a házon (hiszen az alaplap, a monitor és a VGA is Asus).
Nagyon csendes a kütyü, szinte néma. Egyedül az Strix-nek kellett megmondani, hogy nem mehet 70C fölé mert ott még 50% alatt kergeti a ventijét, és az még nem hallatszik ki a házból (egyébként újrapasztáztam és 70C-vel még tudja a gyári Mhz-ket hozni)
Ezt a "Csendes" értéket beállítom egy bootra ütemezett parancssoros nvidiainspectorral, aztán kiraktam a gyereknek egy "Gyors" ikont a asztalra ("Csendes" mellé) amivel padlóig túl tudja hajtani maxra a gépet ha esetleg olyan játékkal akarna majd játszani, ahol kell a plusz erő, és nem számít, hogy süvít minden. -
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33767 üzenetére
Ezzel még adós voltam. Ahogy kérted, megcsináltam akkor (másnap) a képeket mikor összeraktuk, de gondok voltak a videokártyával és aztán elfeledkeztem róla sajnos. Most jöttem pótolni
A házban mindig borzasztó meleg volt pár óra után, ezért végül bekerült a popsijába egy kifele fújó extra venti (tegnap szabin voltam és raktam bele egyet, az látszik az utolsó tegnap készült képen).Gyerek nagyon örült, és az összerakással sem volt gond, egyedül a kábelrendezéshez nem volt türelme (de mivel nem moduláris a táp, szerintem ez érthető is).
Tapasztalatot csak annyit tudok megosztani, hogy léghűtéses VGA-hoz nem javaslom a házat, hacsak nem valami nagyon hosszú "blower" típus, mert nincs neki elég levegő a táptól. A végén ki kellett venni mind a két 3,5"-ös HDD tartót, hogy a ház elején alul bejövő összes levegőt meg tudja kapnia Strix, (ezért kicsi 2,5"-es HDD-t használtunk elöl, az SSD pedig hátra került).
Végül is happy-end lett a vége és - bár óriási - azért nagyon pofás darab, és - ami a lényeg! - a célszemélynek nagyon tetszik,Köszönöm szépen az SOS gyors segítséget mindenkinek.
szerk.: @energy4ever:
-
VTom
veterán
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34078 üzenetére
a hőmérsékletek kb mindenhogyan ugyanazok, a gyenge láncszem a gyári CPU hűtő, azt lecserélem kiiktatok egy 70 fokos hőforrást, legalábbis szerintem redukálni tudom ~50-60 fok környékére
Meg rásegít majd a hátsó ventire a CPU hűtő.
A hátsót meg leszabályozom 800-1000rpm-re és meglátom, mi lesz, ha kevés lesz így a légszállítás akkor veszek egy PWM-es BeQuitet hátra, az 600-1500RPM-el már csak jobb lesz. A lap a ház ventit is a CPU hő szerint szabályozza, külön be lehet neki bios-ban állítani profilt.
A gyári ház venti sajnos 3 pines és ezt a lap nem szabályozza. -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34075 üzenetére
amit javasoltak itt páran, hogy a táp felé minden, az azért nem jó, mert a ház alatt megreked a meleg, nem igazán hatékony ez a ház alá fújó táp dolog. Pofára állítva hatékonyabb lenne az egész
Most megnéztem papírlappal, szépen odaszívja mindkét oldalt és fent a VGA-nál is
mondjuk alulra fújja a táp a meleget és ott elég sok lyuk van a HDD felfogatások miatt, szerintem az sem túl szerencsés, mert ott tutira jut vissza a melegből
Hátulja aVGA felett lyukacsos+ a 2. Slot is egy rács -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #34072 üzenetére
igazából a jobb oldali lemezre gondoltam, mondjuk azt nem értem, hogy miért nem végig ilyen lyukacsos
Bár valóban van műhely Anyóséknál és fa és fém eszterga és minden ami kell, sajnos már nincs a családban aki értene is hozzá
Amúgy eredetileg egy asus gtx 960 turbón, vagy valamilyen ref.-en gondolkoztam ami kitolja a meleget, de mind 25cm + ami elvileg már pont nem fér be
Amúgy nem melegszik vészesen a motyó és a CPU-ra toronyhűtő sokat fog ezen még segíteni, mert most 70 fokos proci a gyári hűtővel azért befűt. -
törölt tag
válasz
#16939776 #34051 üzenetére
Itt mindenki beteg?
Lattam mar korabban is h tobbeknek van gyujtemenye, de gyanus h inkabb mindenkinek.
Nalam most egy lian li pc-q07, egy sugo 05 es a realan e-i7 vannak, de uton mar az s4 mini is. Azert osztogattam el anyosnak az asrock z68itx-et a 2500k-val h legyen kifogasom uj gepet epiteni. -
djnice
veterán
válasz
#16939776 #33941 üzenetére
Na megpasztáztam mindent, javult a helyzet, de nem tökéletes.
Most már 87-88 fok maghőmérséklet fölé nem megy full terhelésnél, azt is kb 1 óra alatt éri el. A procin lévő tömb 61 fokos, a bordára csatlakozó tömb a hőcsövek végén 55 fokos, a szobában 26 fok van.
Nem tudom ez jó-e így vagy hosszú távon káros lehet valamire. Sok anyagot kódolok át, ami 8-10 óráig megy, ezért kellene hogy 100% terhelésnél se legyen gond. -
Mankó
veterán
válasz
#16939776 #33881 üzenetére
Jobban szeretnék egy kompaktabb házikót, még akkor is ha csak 2 hdd-t fogad!
Vagy végső esetben marad a Cooler Master 110 vagy valami hasonló megoldás, mert tápból már akkor jobbat tennék bele.Szerk.: Különben egy 65 W-os külső táp és pl. egy BeQuiet 300W-os táp közül melyik az ajánlottabb egy ilyen integrált laphoz?
-
válasz
#16939776 #33831 üzenetére
Pedig már kezdtem megörülni...
Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz.
Ejj. És ha cserél(tet)em a ventit valami minőségibb 40*40*25-ös csodára, gondolom az sem segít sokat?Messze nem játszok minden nap (sőt, egyre kevesebbet), de amikor igen, akkor (kis megszakításokkal) 3-4 órát is elszórakozok. A többi napon marad a net + ofisz + média.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #33805 üzenetére
"~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni.
"
A Gigabyte H55N-USB3-am ~5,5 éves és még nem tudom mikor fogom lecserélni.(#33812) dni: Ha nem kell 2,5"-es meghajtó (mert beéred mSATA/M.2 SSD-vel), akkor sokkal több a lehetőség. Pl: #32521
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#16939776 #33805 üzenetére
"Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék"
Egyetértek. A Giga és az Asrock lapom között eltelt legalább 7 év. Tök furcsa is volt (ok képeken már láttam de élőben azért más) hogy alig van valami az alaplapon, főleg inkább csak csatlakozók. Nyilván, mivel már egyre több minden be van építve a processzorba.
-
scream
veterán
válasz
#16939776 #33777 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, tényleg mSATA, köszönöm.
Igazából a célom egy 0 dBA-s konfig összerakása, amivel tudnék alapdolgokat (böngészés, HD videó (YT, Vimeo), FullHD filmet nézni 1440p-n.
CPU-nak egyelőre egy Pentium G1610-est néztem ki, az elég lehet ezekhez? Lehet néha lenne esetleg kis programozás, de nem 3D-s játékfejlesztés... Vagy ehez erősebb proci kéne?
Házban nagyon tanácstalan vagyok, mivel félek ventilátort berakni, mert a mostani házam is már hangszigetelt + nagyon halk ventik, azok is leszabályozva és így is zavar.
És ezek a Mac Mini alike házak megfizethető árban vannak?
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33760 üzenetére
Sajnos ennek meg kell épülnie, megígértem
PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Window fekete-piros (IPON / keddre)
ASUS B150I PRO GAMING/AURA (IPON / keddre)
BE QUIET! Pure Power L8 400W (IPON / keddre)
Intel i5-6500 (PH-ról / keddre)
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 WF2 OC (PH-ról / keddre)
Kingston DDR4 2x8GB 2133 HyperX Fury Black (PH-ról / keddre)
Alpenföhn Brocken 2 (megvan)
Samsung 850 EVO SSD (megvan)Szerintetek? Tudom a piros/ablakos ház az elég gáz, dehát gyereknek lesz
A cooler sem valami odavaló darab, de hát van egy a polcon, itt ajánlották a PH-n de nagyon gyenguska szegény, úgyhogy nem használom (remélem jó skylake-hez is) -
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33752 üzenetére
Jézusom ezek hatalmasok:/ Csak egy egyszerű kis gépre gondoltam, nem erőműre meg uber-OC-ra. Azért az szomi, hogy nincs sehol egy bolt ahova bemegyek és megveszek minden -az aktuálisan legnépszerűbb termékekből - egy itx-es géphez. Hát most bajban vagyok, mert mint kiderült csak szerdára fogok szabit kapni
Azért köszönöm szépen még egyszer!
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33750 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor viszont tanácsot szeretnék kérni, mit kell mostanában a gyorsan kapható típusokból rendelni, ami kicsi, aranyos, jó ár érték arány, stb; tehát amibe kapok mindent és bele tudom rendesen rakni az alábbiakat:
i5-6500
GTX960
2x8GB RAM
850EVOTáp és a CPU-hűtő lehet képlékeny, csak ne legyen nagyon drága és/vagy hangos. Igazából most megrendelném, és szerdán szeretném összerakni a gyerekkel.
Nagyon köszönöm!
-
törölt tag
válasz
#16939776 #33691 üzenetére
persze, tesztelunk elotte asztalon, amig nem jon meg a haziko. (es a proci
)
egyelore a 105W-os van az alaplapban. erre kell csak zord hutes, a 65W-osat szinte akarmi elhutogeti, meg egy noctua NH-L9i is. az meg van epp keszleten (mert az i5-2500k-ra nyilvan keves volt)a halokartya huteset valoszinuleg nem raapplikalt ventivel fogjuk segiteni, hanem a haz oldalara megy egy vekony vagy normal vastagsagu venti, egyelore nem dolt el, hogy a ket slot kozul melyikben legyen. azt majd akkor talaljuk ki, amikor bekoltozunk. a halokartyak kozul egyebkent csak az ES-eken van venti, a vegleges gyartasba kuldotteken mar csak a borda van es asztalon alig melegszenek. a biztonsag kedveert vannak azert 4cm-es ventik is keszenletben, ha a hazikoba be kene faragni kereszthuzat miatt.
az allvanyhoz inkabb valami olyasmire gondoltam, amibe siman beleallitom, mint pl a ps3 jopofa allvanyai, vagy ha vegszukseg eseten csatikkaf felfele (vagy lefele) kene tenni, akkor valami magasabb labu 'nyugagy'.
a blower lehet lassitani fogjuk, csakhogy a noctua es arctic lassitok nem ekkora teljesitmenyre vannak meretezve
gozom sincs hogy kell ezeket szepen fenykepezni. van kifejezetten errol topik vagy cikk valahol? egy d5200 van, 18-55-os kitobival...
-
törölt tag
válasz
#16939776 #33631 üzenetére
nem volt valasztasi lehetoseg. 1.20-assal jott. erdekes modon egy haswell-el nem indult el, egy masikkal pedig igen.
oriasi mazli h volt masik proci, amivel feltapaszkodott... mar a 2.10 van rajta, mindket procival fut. az egyik magasabb orajelu, de szerintem ekkora hazban huthetetlen lesz levegovel.a linkelt dynatron kombo lesz rajta elmeletileg. a 40mm az ajanlas, igazibol fizikailag 42-43 mm van terv szerint
szoval epphogy, de bele kene mennie.
apron nem mostanaban lesz fent, legalabbis nem tolem
ha igaz, akkor egy kukasnarancssarga es egy strandkorlat-kek haziko jon
most gondolkodom allvanyon/talpon a hazhoz. az s3-nak volt egy marhajo megoldasa, az itt egyelore nem opcio. valoszinuleg par fokokat fog valtozni a procihomerseklet attol fuggoen, hogy hogy all a haz, ezert fel kell keszulni tetszoleges helyzetben valo uzemeltetesre, viszont nem kelthet bazari hatast semmikeppen. lehet sima lian li sd-01-es labakra allitom, bar igazibol a haz szinevel harmonizalo 'angel eye'-os nyomogomb kene (letezik feketeben vilagoskek es narancs vilagitassal is), ahhoz meg passzolna ha szolidan vilagitana korbe a laba is, szoval lehet h valami egyedi megoldast talalunk ki.
pepecs munka lesz, de nem kizart h a hdplex tapok mazzagjait is be kene egyesevel harisnyazni, mert eleg keveset takar a haz (szellozes rulz), nem akarok tul nagy szinkaoszt.
jaigen, valakinek a kerdesere h miafenyo fog rajta futni: virtual router
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #33591 üzenetére
Miután az alaplapot meghallottam (még PicoPSU előtt, az ATX táppal), számítottam erre is. A tudástár szerint mindenesetre aggodalomra nincs okom, ezért úgy tervezem, hogy a ház falát belülről valamilyen hangelnyelő (vagy kevésbé hangvisszaverő) anyaggal vonom be, természetesen úgy, hogy ez a hűtés hatásfokán ne rontson.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #33564 üzenetére
Jaj, csak most vettem észre a módosításodban feltett kérdésedet. A ciripelésre/cicergésre gondolsz? Igen, sajnos mondja a magáét. De az alaplap is tücsök felmenőkkel büszkélkedhet.
Amikor elbambulok és nagy a csönd, néha odakapom a fejem, hogy milyen vinyó kapirgál itt? (Csak SSD van a gépben.)
Nem annyira zavaró, de bízom benne, ha be lesz dobozolva, egyáltalán nem lesz hallható.
-
-
rbalint88
addikt
válasz
#16939776 #33384 üzenetére
az irodai gép "halódik", úgyhogy valamit mindenképp kellene lépni és ott jobban ki lehetne használni az erejét, mint itthon. plusz fogyasztásban sem mindegy, hogy melyik megy 0-24-ben ugyebár, ezért nem az irodába akarom a nuc-ot (amúgy gigabyte brix-et).
kutya tud aludni, csak ki akarok zárni még egy okot arra nézve, hogy éjjel bekommandózzon az ágyba.
a szekrényben tud azért szellőzn a gépi, nem teljesen zárt a cucc, meg még a szekrény hátát le is lehet szedni, ha nagyon melege lenne. (de nem lesz, nyomatjuk a klímát 25 fokra)
plusz azt nem hiszem, hogy a brix/nuc/macmini jellegű kertitörpe gép tud egyáltalán akkora zajt csapni, mint egy rendes 12cmes légkavaró. -
törölt tag
válasz
#16939776 #33375 üzenetére
Köszönöm szépen! Neked is HookR!
SFX tápra én is gondoltam. Rem a pcx-nél lehet kapni keretet. (csak az a bolt játszik)
Jóval kisebbnek néz ki a sima atx-nél.Hűtés terén meg az lenne az elv, h az első venti befele fúj, a hő meg a rácsos részeken távozik. A pozitív nyomásban hiszek, ill eddig az vált be. Persze nem nagy ügy megfordítani a ventit, ha nem jön be.
A Core V1 szép kis kuckó, de rosszabbul hűt. Játékgép lesz, a hűtés minden. Viszont a kompakt kialakításra is szükségem van. Nem fér el egy böhöm torony rendesen.
Megnézem a többi ajánlott házat is.A deszka am nagy valószínűséggel egy AsRock H110M-ITX lesz. (wifire nincs szükségem)
Azt még kihagytam, h egy 3,5-ös winyó és egy ssd is megy a gépbe. -
rbalint88
addikt
válasz
#16939776 #33372 üzenetére
nincs kiterhelés, az esetek 99%-ban erre van használva. kodi, torrent, 1-2lap firefox.
a mostani egy lianli pc-q09fn házban van, xigmatek ld964 hűtővel és azon egy 12cm akasa viper pwn ventivel.
fogyasztáson akarok spórolni, meg sajnos az elhelyezése miatt bizonyos távolságokból pont kellemetlen a hangja és az egyik ilyen pontnál alszik a kutya. meg ha a brix vagy nuc felpörög, akkor tuti nincs olyan hangereje, mint ennek. sajnos klíma nélkül be tudja melegíteni magát így nyáron, tvállvány-hifiszekrényben van -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #33375 üzenetére
De miért vegye azt, amikor hasonló méretben és árban kaphat normális belső elrendezésű házat is?
Én tuti nem az Elite 130-ast választanám.
A Core V1, ami számottevően nagyobb térfogatú, míg a QB One és az SG08-Lite számottevően kisebb, a többi hasonló. Árban már nagyobb a szórás, de a listában hasonló árfekvésűt is talál.
-
válasz
#16939776 #33286 üzenetére
Önmagában nem sokat mond szerintem, hogy négyvezetékes RLC műszert használtál. Az rendben van, hogy nagyon pontos eredményt kapsz ellenállásról vagy kapacitásról, viszont itt általában ez pont nem szempont. Ellenben ESR méréshez meg kell hajtanod egy frekvencián, és ott kell megmérned az ellenállását, ezért fontosabb, milyen frekvenciával, milyen körülmények között mértél. Nem írtad, hogy milyen kondit cseréltél le, nem mindegy, hogy a pufferként vagy szűrőként funkcionál.
De teljesen mindegy egyébként, mert az eredeti témától elkanyarodtunk. Mint írtam én is, jobb egy szilárd elektrolitos kondenzátor, de megfelelő minőségű alkatrészeknél, és átlagos körülmények között felesleges azon aggód, hogy milyen elektrolit van a kondiban. Ez nem kell, hogy szempont legyen egy tápnál. A legdrágább, legjobb tápokban (Seasonic) is alumínium elektrolit kondik vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- Update 08.08. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest