Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nod1
csendes tag
Már kérdezni is akartam, hogy mik a tapasztalatok az Agilityvel?
Hogy bírja a hideget, bemelegedés, indítás szempontjából?
Az enyém már 10 fok környékén is teljesen meg volt zavarodva, alig akart bemelegedni, és sokáig maradt magas az alapjárat. Persze gondolom egy karburátor tisztítás, és szívató beállítás biztos segített volna a dolgon. -
nyogo83
Topikgazda
Ugy latom front van

Ahogy latom igazabol egy kis felreertesen szaporodott meg a hsz szam a topicban, pedig mar kezdtem azt hinni hogy mindenki elovette a robogot felkesziteni a joidore
-
nod1
csendes tag
Nekem minden robogonal volt elhalvanyulas alapjaraton. Mindegy volt, hogy az akku milyen allapotban van. Az ove meg a tied kozott szerintem siman van husz ev korkulonbseg. 🙂
A regiek ilyenek, nem jelent hibat, ez a lenyeg.
Offtopic:
Engem is zavar, hogy a forumon neha azt latom, hogy olyan aprosagokon megy a szorszalhasogatas, ami nekunk az atlag felhasznaloknak olyan plusz info, amire sokszor nincs is szukseg.Ez a szakmai melyseg egy szakportalon, szakemberek kozott beleferhet, de ide azert zomeben atlag juzerek jarnak tanacsokert. Azert szeretem a topik gondozoit, mert nem a vegzettsegukkel akarnak presztizst kiharcolni, hanem el tudnak magyarazni laikusoknak dolgokat ugy, hogy ertheto legyen, es megsem kioktato. Ehhez kell alazat, emberseg..
On -
energy4ever
addikt
Ez igy van.
De pl ha az akku fesz alacsonyabb a generaltnal akkor a koztes elteres is okozni fog pislakolast, annyira amekkora a ket feszultseg kozti elteres, tehat utemenkent nem kialudni es ujra felvillanni fog, hanem halvanyodni csak.A led-nel ugyan ez van, csak ott a led frekvencia pluszban zavaro tenyezo lehet, mivel a ledek nem folyamatos fenyt bocsajtanak ki, hanem nagyon gyorsan villognak amit a legtobb ember szeme folyamatos fenynek erzekel.
-
perge666
veterán
Nekem még elég fiatal a Derbi,full gyári,és észre szoktam venni néha hogy villódzik.
Én nem értek hozzá,de rátudok hogy ez ilyen.
Mondjuk egyáltalán nem feltűnő,de én észre veszem. -
suste
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett.
Ha a világítás közvetlenül van a generátorra kötve, akkor valóban szemmel jól láthatóan villoghat, és ez lehet normális.
Ha viszont akksiról megy, és jó az akksi, akkor nem villoghatna.
A ledes dolog az más téma.... -
energy4ever
addikt
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Gondolom. Ha meg aztsem tudod mi az elteres a szakma es a diploma kozott.
Full egyszeru dolgokba beleallsz amiket nem latsz at... Ilyen a prohardveren a rangrendszer. Elkezdtel kotozkodni, mert a rangod az volt, hogy "kezdo", nekimentel az egesz oldalnak, hogy erzekelnie kellene, hogy nem vagy kezdo a motoros temaban, es miert azt irta oda.
[PH Rangrendszer]
Majd raktal ki hirdetest amit toroltek a moderatorok. Utana elkezdtel biztattni masokat, hogy alakitsak at illegallisan a motorjaikat amik forgalomban vesznek reszt. Szinten toroltek hsz-edet emiatt is, es radis szoltak. Majd illegallisan megosztottal masrol kepeket, es meg leis irtad, hogy megne tudja mert nagyon nem lenne boldog ha rajonne kikerultek rola kepek. Ekkoris toroltek a hsz-eid.
Ember, gondolkodj mar el egy kicsit mit muvelsz...! Csodalom, hogy meg nem tiltottak ki vegleg innen."Ha a 12V megvan, akkor nem villog semmilyen izzó, se ledes, se hagyományos."
Az, hogy Te nem latod villogni a dolgokat, attol meg a valosagban az pedig nem folyamatos fenyel villagit! Gepjarmube szerelt Led-es fenyszorobol konkretan nem letezik olyan ami folyamatos fennyel villagit, csak a legtobb ember nem latja a villodzast olyan gyors utemben tortenik. Ha felveszel egy ledes fenyszorot kameraval, es ha a kameranak masodpercenkent felvett kepszama nem oszthato a fenyszoro frekvenciajaval, akkor belasitva azt meg Te is lathatod, hogy bizony az nem folyamatos. De ha ennyire a villag ellen vagy, a kovetkezo az lesz toled, hogy az osszes letezu uj es hasznalt gepjarmuben szar az akksi, es azert villog minden led. Kitalalom meg a halozati fesz sincs meg egyik lakasban sem, ezert villog az osszes ledszallag...
Rakeresve erre YT-n: Direkt magyart kerestem, hogy ertsd, es olyat amiben leirjak, hogy van aki ezt nem latja: [YT video a led nem folyamatos fenyenek miertjerol] -
KTMHobby3
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Nem kötözködök, csak ez a szakmám. Ebből diplomáztam, gondolom valamennyi tudás csak ragadt rám? Abban biztos lehetsz hogy az akku 12V-ot mindig képes leadni, mert ha nem. akkor kuka. Akkor az már nem akku. Ha a 12V megvan, akkor nem villog semmilyen izzó, se ledes, se hagyományos. Nem akarlak bántani, de tudod hogy mi a kondenzátor?
-
KTMHobby3
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Már ne haragudj, de akkus megoldásnál ez a villogás ki van zárva. Ha jó az akku, akkor a 12V mindig megvan. Akkor meg mitől villogna? Az én motoromon ledes világítás van, akku nélkül, ami alapjáraton villog, de kis gáznál megszűnik a villogás. Ez természetes, mert alapjáraton a generátor nem termel annyi energiát, ami a ledeknek kell, de fordulaton már igen. Akku esetében a hiányzó energiát az akku pótolja, ezért nem villog. Ha mégis, rossz az akku.
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Egyértelmű, hogy annyit kell hozzá keverni a benzinhez amennyi a teljes fordulaton is megfelelő kenést biztosít. Ha meg megkapja a többletolajat pl a pirosnál állva is, attól még az ég világon semmi baja nem lesz. Elenyésző az ilyen idő, jó olajjal nem lesz plusz lerakódás sehol, és a füstöt sem fog okádni egy perc állástól.
Persze ettől függetlenül én is azt mondom, hogy egy tök gyári motornál ha van különolajozás, akkor nem kell kikötni ha már van. Gyárilag extrém igénybevételű motoroknál (pl cross) szándékosan hagyják el, hogy kiküszöböljék mint plusz hibaforrást, meg átalakított motoroknál is jobb megszabadulni tőle ugyanebből az okból. Egy tök gyári motornál egy jól működő olajpumpa természetesen jó dolog.
-
KTMHobby3
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Egy jól működő olajpumpa esetében természetesen igazad van. Míg alapjáraton akár 1:200, 1:300-as benzin-olaj keverék is lehet, addig max fordulaton az 1:20-as is lehet. Egy átlagos motornál az 1:50-es keverék tökéletes kenést biztosít, félszintetikus, vagy szintetikus olajjal, de vannak gyártók, akik 1:100-ast írnak elő. És még ezekben is van tartalék. Tehát a kopást nem ez okozza. Nem szabad leegyszerűsíteni arra hogy az előre bekevert olajadagolás okozza a túlzott kopást.
-
energy4ever
addikt
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Az olajpumpa fordulatszam/gazallas alapjan adagolja az olajat a benzinhez. Tehat alapjaraton is, es max fordulaton teli gaznal is rendes mertekben kapja az olaj-levego-benzin kevereket.
A benzhinhez hozzaadott olajpumpa nelkuli verzional meg vagy tuldusitott az alapjarat, vagy max fordulaton tul keveset kap. -
macilaci78
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Júzer errorból kevesebb jut a gyári olajpumpás megoldásra.
-
KTMHobby3
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ez semmit nem bizonyít. Ugyanazon hengernél, ugyanolyan olajjal mi a különbség? A pumpás több olajat nyom be? Miért? Mindkettő a benzinhez keveri.
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Akkor megnyugodtam. Köszi a választ!

-
energy4ever
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Ez normalisnak mondhato!
Ugy villog a lampa ahogy pufog.
Egyik motoromon full gyari es uj rendszerrel is villog meg a ledes lampa is, bar az alig eszreveheto, vannak akik nemis latjak mar. Regebbi izzos, foleg kismotoroknal kb olyan mintha fel-le lenne kapcsolgatva a lampa utemre alacsony fordulaton.
-
Sziasztok. Egy kérdés Honda robogóval kapcsolatban.
Alapjáraton indítás után nagyon enyhe vibrálást lehet megfigyelni az elektromos rendszerben. Úgy értem a műszerfalon, az első-hátsó lámpák esetében enyhe fényingadozást, vibrálást lehet látni, ahogy a motor jár. Gázadásra így sűrűsödik, majd szemre eltűnik a vibrálás magas motorfordulaton. Ez utalhat bármilyen hibára?
Egyébként semmi más jelenséget nem tapasztalni. A töltésre rá lett mérve, az egyenletes, nem ingadozik. Tehát a generátor jól tölt. Akksi agm, új.
Köszi előre is a válaszokat! -
energy4ever
addikt
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Van, de nekem nem kell mutattnom, lathatod magadtol... Nezd meg a gyari szervizkonyveket!
Nagyobb olasz gyarto Piaggio Vespa:
Olajpumpa nelkul 6ezer, olajpumpas 12500km-re javasolja a dugocseret.
Most lehet erre azt irni, hogy az evek soran fejlodott a minosege a hengerszetteknek. De olyan modelnel ahol pumpa vs pumpa nelkuli kozott 1 ev van papiron, ott nem hinnem, hogy ez lenne az oka.
De a Te eszjarasoddal:
Miota nem lo huzza a kocsikat? Mutass mar kerlek egy lovat, ami elhuzott egy kocsit egymillio kilometeren keresztul...
Ja, es bizonyitekot is kerek...
Pedig regen mukodtek azok is, megsem mentek el annyi evet/annyi km-t.
-
KTMHobby3
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
A benzinhez ontott olaj, vagyis a kiiktatott olajpumpa rovid tavon is kompresszio vesztessel jar az esetek tulnyomo reszeben. Nem veletlenul van az a pumpa ott gyarilag.
Ezt gyorsan felejtsd el!
Mióta van motorokon olajpumpa? Azelőtt nagyon hosszú ideig működtek motorok benzin-olaj keverékkel. Nagyon sok, nagyon hosszú időt élt meg. A technika fejlődésével jutottunk el oda hogy a kétütemű motor olajozását szivattyúval oldották meg, ami a fordulat függvényében szabályozza az olaj adagolását. Azonban semmi bizonyíték nincs arra, hogy ettől a motorok élettartama hosszabb lenne. Ha van ilyen bizonyítékod, cáfolj meg. -
HermannG
csendes tag
Na sztenderre rakva ha meg húzom a gázt igen gyengécske de bepörög a kerék mondjuk képzeletben olyan 20-25re és ott elkezd ugrálni bömmmm-bömmmmm-bömmmmm egymás után tehát megszűnik az egyenletesség és nem is megy gyorsabban az a teteje ezt produkálja....
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Gyári motornál persze nem érdemes, de mi van ha kikötöd? És a városi legendákat hagyjuk...

"Tuningnal persze kotelezo elhagyni, de ott nemis az a cel, hogy menjel el a frissen felrakott egy gyurus nikaszilos dolog 13ezer km-t."
Természetesen nem az a cél, de nem is az miatt nem megy el egyébként addig, mert ki van kötve...A fokozott igénybevétel miatt.
-
energy4ever
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Komoly tuningnal uzemoras dologrol beszelunk szinten. Persze, biztosan van kivetel akinel elment a 70es tuning hengerszett rengeteget kulonolajzas nelkul.
Kulonolajaz kikotese gyari motornal az amirol en irtam. Tuningnal persze kotelezo elhagyni, de ott nemis az a cel, hogy menjel el a frissen felrakott egy gyurus nikaszilos dolog 13ezer km-t. -
válasz
sityupityu
üzenetére
hanem a teljesítmény oltárán adják ki a lelküket amit ki kell szolgálniuk
Gyönyörű volt!
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Ez azért nem egészen így van. Rövid távon meg végképp nem lesz semmi baja, ha megfelelő mennyiség van a benzinben. Komolyabb robogótuningoknál eleve el lehet felejteni az olajpumpát, pedig azok a hengerek igen érzékenyek mindenre.
A 2T crossmotoroknál meg soha nem is létezett különolajozó berendezés. Igen, üzemórás motorok de nem a benzinbe töltött olaj miatt, hanem a teljesítmény oltárán adják ki a lelküket amit ki kell szolgálniuk. -
válasz
tothferenc
üzenetére
Köszi!

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
HermannG
üzenetére
Azert, mert normal esetben ha minden jo, akkor csak azzal szabalyozod a bejuto benzin-levego kevereket.
Ha teljesen becsavarod, akkor annyira dus lesz a keverek, hogy a motor lefullad.Viszont ha valahol fals levegot sziv, akkor hiaba tekered be a keverekcsavart, mivel valahonnan plusz levegot sziv, nem tudod annyira eldusitani a kevereket, hogy lefulladjon a motor.
-
energy4ever
addikt
válasz
tothferenc
üzenetére
Attol fugg hova mekkora kedvezmenyed van.
Oem-nel ha megvan a par millios rendelesed eves szinten, akkor kicsit mas a szitu.
Kedvezmeny nelkul lehet a Honda-nal olcsobb, passz.
Szervizes csaladtagon keresztul ismerem a Honda, es a Suzuki EPC-jet is.(az EPC a hivatalos szervizes alkatreszkatalog)
Suzuki kozvetlenul jon. Ott akkora kedvezmeny van, hogy hiaba van OEM-nel is 40-55% elengedve, meg ugyse eri meg onnan rendelni. Hondanal beszerzesi ar +15%ert jon cucc, igy az alkatreszek 90%-at kegyetlenul nem eri meg toluk rendelni. Volt olyan alkatresz ami Hondanal 40ezer ft-al tobbe kerult mint OEM-en, raadasul ugy, hogy nem egy tobb szazezres alkatreszrol van szo, hanem egy ~70 ezresrol. -
energy4ever
addikt
válasz
HermannG
üzenetére
A benzinhez ontott olaj, vagyis a kiiktatott olajpumpa rovid tavon is kompresszio vesztessel jar az esetek tulnyomo reszeben. Nem veletlenul van az a pumpa ott gyarilag!
Elhiszem, hogy 2T, de fejben ha keverekrol van szo nem kell leragadni a benzin-olaj kevereknek. Belsoegesu motornal mikor keverekrol van szo, akkor az uzemanyag-levego kombinacioja az amit elsosarban kevereknek hivunk...
-
válasz
tothferenc
üzenetére
Belinkkelnéd azt az oldalt, ahol a Hondától (ahol olcsóbb) lehet online utánvéttel, futárral rendelni?
-
xxman
senior tag
Üdv!
Egy piaggio skipperről lenne szó, álláskor folyt a benzin a túlfolyón, így tűszelep + fészket cseréltem. A rendelt alkatrészre azt írták hogy Mikuni VM20-hoz van (ilyenem lenne) és ezt 50es keeway és 125ös piaggio-ba való (ez is stimm.)
Ami elsőnek feltűnt hogy a fészek furata kisebb mint az eredetin. Betettem, a benzin nem folyik, de így 30-40-50 fele épp ahogy kedve van hírtelen lefullad.
Ezt betudhatom annak hogy a furat rossz és kvázi át lettem b....?
Köszönöm előre is! -
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm!
-
Tamás9x
őstag
Létezik sisakbeszélős topik?
WAYXIN R9-el szemezgetek, de.... -
Tudnátok ajánlani egy jó robogós webáruházat? Alkatrész webáruházat.
Honda robogóhoz. Honda PCX 150 a típus. -
asvald
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
akkor mehet a legózás .....
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
asvald
üzenetére
Roviden az utolso kiegeszitesedre: valoszinuleg fotengelyszimmeringnel falsot sziv. Megnezheted esetleg a karbi es a henger kozott a szivotoroknal is, hogy nem-e ott sziv valahol fals levegot, de az elsore tippelnek.
Ha ezt rendberaktad, akkor utana lehet ujbol nezni az egeszet, mit produkal.
Amugy az 5-6bar eleg harmatos, de nem veszed eszre inditasnal, mert annyival meg siman beindul. -
asvald
senior tag
Sziasztok kb 2 hete vagyok A rettegett italjet formula 50 lc tulaj ...ű*

Szóval: a segítséget szeretnék kérni pár dologba tőletek
hiba jelenségek a következők voltak/vannak!
Karbi kitakarít , görgők ,variotárcsa minden egyéb elellenőrizve, majd indítás !
Elindulok vele szépen , kb 30km/h ig húzott is mint a barom !:Rendben ,görgők ellenőrzése ismételten, és arra a megállapításra jutottam , hogy túl-könnyűek ,ami igaz is volt !Túrtam 5,5g -os görgőt , amivel hatalmas előrelépés történt , mindjárt 30-40 helyett 75-80 lett !
Örülök mint majom a farkának , hogy ez is sikerült , s ezután jött a másik hideg-zuhany !
Ugyanis a lelkemet, mintha elhagyná az erő ,a bemelegedés közeli ponton .. csak 35km/h sebességre képes a gyorsulása is alábbhagy !
Oké ! Engem nem szívatsz meg! (hangosan gondolkodva!)
Másik karbi! phva 12-es le, helyére phva 17,5 LS fel !
Annyi különbséggel hogy a 17,5-es megörökölte a 12-es főfúvókáját , amiről nem tudom leolvasni ,hogy mekkora furattal rendelkezik(Sebaj! Lesz ,ami lesz alapon!
Hát sajnos , nem jött be ,.ez a próbálkozás se!
Ekkor már kompresszióra is gyanakodtam ,amit meg is mérve 5,5"bar " nyomást produkált,de hát fura is lenne, ha rossz lenne, amikor 1 rúgásra beindul
Nagy vonalakban ennyi lenne a töri
nagy örömmel fogadnám ,ha valakinek lenne pár jó 5lete
Köszike előre is !Annyival kiegészíteném a dolgot hogy tökre becsvart keverékcsavarral is megmarad az alapjárat ,sőt nem is változik !
Ezt csak úgy leírom ... hátha nyom valamit a lantba +++ -
HermannG
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Igen ez már kemény a gyertya menet hiba is okozhat elsőnek azt cserélem majd mert azt szezononként ajánlják és ezt már jóval régebben cseréltem, ha mákom van az lesz ha nem akkor megy a szerelőhöz.... a lyukas hengerfej illetve a henger kopás az mitől alakul ki ha az lenne....igen tudom biztosan , hogy nem egyszerű nem véletlenül kérdezem nagyon köszönöm mindenkinek aki segít !
-
energy4ever
addikt
válasz
HermannG
üzenetére
Ha azt sem tudod mi az ami konpresszio vesztest okozhat, akkor inkabb ne cserelj hengert!
2T-nel rengeteg minden okozhat kompresszio hianyhoz hasonlo tuneteket. Szivooldal membran nem zar, lyukas blokkhaz(karter ter), szimeringszett hiba, hibas hengertalp timites. Konkret kompresszio vesztest okozhato hibak: Lyukas dugattyu, serult hengerfal, elkopott dugattyu, elkopott gyurukeszlet, hibas hengerfej tomites, gyertya menet hiba, lyukas hengerfej.
Igyekeztem mindent leirni, hogy lasd nem olyan egyszeru, es az elektromos reszere meg kisem tertem, ami szamtalan uj hibaforrast eredmenyezhet! -
nyogo83
Topikgazda
válasz
HermannG
üzenetére
Mondanam, hogy merj egy kompressziot de gondolom nincs meroorad mert mar megtetted volna

Csak erdekessegkeppen: ha a keverekcsavart teljesen betekered, akkor leall a motor?
A tippem meg az lenne, hogy valami miatt alacsony a kopmressziod, de ez igy csak tipp az alapjan, hogy elvileg minden mas rendben van. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
HermannG
üzenetére
Sajnos igy eleg nehez otletet adni, amikor sokmindenhez lett nyulva es elvileg minden jo.
A fesszabalyzonak sok koze nincs a teljesitmenyhez. Gazreakcioja amugy jo? Sztenderen kiporog rendesen? Gyertyakep milyen? A levegoszuro hogy nez ki?
A hajtasra is raneznek, hogy ott minden rendben van-e. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
rothfb
üzenetére
Nagy baj nem szokott lenni veluk, ismert tipushibarol sem nagyon tudok.
Egy a lenyeg: itthon azert eleg sokat eladtak beloluk, fokent 125-osbol. Emiatt inkabb keresnek olyat, ami itthoni vasarlasu es emiatt lekovetheto az eloelete.
Ha kulfoldrol behozott, en szemely szerint kihagynam es keresnek hazait. -
gaster
csendes tag
Sziasztok!
Cagiva Super City 50-ről szeretnék véleményeket gyűjteni. 50-es váltós motort keresek városba szaladgálásra gyakorolni, míg nem veszem rá magam nagymotor jogsira, fontos lenne, hogy 195 centivel is kényelmes legyen. Derbi Sendák meg Cpi Sm-ek vannak minden eladási platformon dögivel, de ez a Cagiva megfogott a nem túl supermotos külsejével, lehet ha felkerül egy eladásra valahová, akkor mindenképpen meggondolnám.
Köszi!
-
HermannG
csendes tag
Fekvő Mina Yamaha Jog 2T
-
Sziasztok.
Véleményt szeretnék kérni a Honda PCX 150 robogóról. Egy 2012-es lesz véve. Bárki véleménye érdekel, de akik használnak, használtak ilyet, azok főként írjanak.
Bármi érdekel, mire kell figyelni, előnyök, hátrányok, bármi. Típushibák, ha vannak.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
HermannG
csendes tag
Kis Yamahám nem nagyon akar menni sok minden ki van benne cserélve, kuplung-ékszíj-variátor görgőstűl-karbi kitisztítva legutóbb a kipuffogót is kiégettük azután ment rendesen most eltel egy-két hónap és nincs ereje egy kerékpár na meg egy futó ember is könnyedén lehagy most kb a 20km/h-t sem éri el ha ráülök és húzom a gázt lerakott lábakkal nem tud elindulni mitől nincs ereje tudna valaki segíteni az új E-benzin benne áll egy hónapja vagy nem elég alaposan égettük ki a kipuffogót vagy más elektronikai dolog lehet a baj feszültségszabályzó én nem tudom hátha valaki sejti, köszi! Ja az kimaradt hogy pöccre indul amúgy meg alapjárat az jó hátha ez plusz infó.
-
JeeTee
újonc
válasz
Tamás9x
üzenetére
Dio , bocs nem írtam, nem gondoltam, hogy lényeges, mert a sok belpiacos robogóban ez a fajta vagy hasonló izzó van. A gyújtóponton fontos .. az utángyártott alkatrészekkel sok a gond, ilyen autómata szivató lett beszerelve és állítanom kellet az alapjáraton is, furán le is gyengül hidegindítás után, szinte le is fulladt, majd pár perc múlva magához tért és ment rendesen. Ma nem csinálta, talán mert nem volt elég hideg.
-
Tamás9x
őstag
válasz
JeeTee
üzenetére
Nem az izzóval van a baj
hanem a búrával, és annak a belső kialakításával. Gyujtópontjának elhelyezkedésével. Nem látom írtál-e típust, ha igen akkor elsiklottam felette.Nekem sikerült az aeroxba és a kiskínaiba is mást tenni de az utólag számolva 40.000ft tanulópénz volt.
Az aeroxba a gyári búrához képest az utángyártott foglalata mélyebb és máshova vetít
a rögzítőfüleknél a plusz merevítés nem engedte kellően befeküdni a burkolatba és felfelé is kezdett el világítani, ami a gyári izzóval nem tűnik fel mert am is lóf*szt sem látsz, de egy átkötés után 14V-ról ahogy megjelenik a vetítési kép, kezdhetsz gondolkodni, hogy ki is mersz e vele hajtani közútra, és kockáztatod, hogy megölnek 10 méter után vagy faragsz... Inkább vegyél segédfényt, ha senkinek nicns tapasztalata 
-
nyogo83
Topikgazda
-
JeeTee
újonc
válasz
Tamás9x
üzenetére
Köszi, de más is belefuthatott a belpiacos izzó pótlásának nehézségeibe és reméltem már a hosszú évek alatt valakinek sikerült megoldani, ha másként nem, talán egy Alixpressről rendelt foglalat adapterrel, amibe nekem nem sikerült eddig betalálnom. Nyilván megoldás van, mert a motorok futkorásznak, reméltem megosztja velem valaki a tudást
és nem kell fúrnom faragnom motorozás helyett. -
Tamás9x
őstag
válasz
JeeTee
üzenetére
Nem véletlen, hogy nem válaszolnak, nem ismerik a foncsor vetítési paramétereit, és izzó-izzó-led között rengeteg különbség van, ezt max próbálhatni tudod, saját magad konzolt gyártani bele, 1 pár mm eltérés és már a szembejövő szemét égeted ki, pedig jót akartál. és tényleg csak pár mm-ről van szó
-
JeeTee
újonc
Belpiacos P15D-25-3 típusú izzót szeretném pótolni, helyettesíteni, létezik ehhez a foglalathoz valami átalakító, hogy valami könnyen elérhető EU-s izzót lehessen berakni? Ne haragudjatok, hogy ezzel kérdéssel fordulok ismét hozzátok. Előre is köszi
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Lehetseges, hogy az automata szivatoddal lesz gond. Lehet hazilag szerelni cserevel, de eloszor erdemes biztosra menni, hogy az a hibas.
Amikor nem indul, probald meg a legszuro nyilasat befogni, ahol szivja a levegot. Ha ugy indul, akkor meg eselyesebb, hogy akorul lesznek a gondok.
Ez 4t vagy 2t Vitality?
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Kymco Vitality 50-hez kapcsolódik a kérdésem. Nedves időben ha több napot állt nehezen vagy egyáltalán nem indul. Gyertyát cseréltem azonos újra, nem segített. Hőmérséklettől nem függ. Ha naponta használom akkor bármilyen időben pöccre indul.
(Lehet összefügg vele, de az első 1-1,5 km után közvetlenül akkor mikor beáll a rendes alapjárat hajlamos fulladozni lámpától indulásnál. Aztán utána 10 másodperccel már semmi baja és úgy is marad.)
Valakinek van olyan varázsgömbje ami megmondja mi a baj? Házilag szerelhető, vagy irány a szerviz? Köszi! -
Tamás9x
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát igen az már egy másik kategória
Össze tenném a kezem ha ilyen lenne az aeroxban
-
nod1
csendes tag
válasz
Krogoth
üzenetére
Hello,
önszopatós játék a javából.
Két dolgot utálnak a szerelők, a racsnival matatni, és a Ditechet.
Legalábbis nekem mindig azt mondta a szerelőm, amikor ez szóba került.
Én ez alapján a videó alapján csináltam:
[link]
Ne legyen szabadon az alkarod, és a vastag kesztyűt is javaslom, mert nagyon nagyot üt, ha kiugrik.Ha a videó alapján se megy, akkor van még az, amikor megfúrod a variátorházat, és beteszel egy vékony fejű csavart. És akkor onnan már nem tud lefordulni a rugó. De az már a paraszt verzió, bár működik.

-
Krogoth
senior tag
Üdv.
Van egy 50es piaggio libertym. Berúgóracsnit kellett rajta cserélnem és a fogasív is eléggé viseltes volt. Szétszedés könnyen ment, de a fogasívet nem tudom visszaerőszakolni rugóval együtt. Mit hova részével nincs bajom, de a hogyannál elakadtam.
Van erre valami tipp/ötlet/bevált módszer, vagy ez ilyen önszopatós játék és addig kell szenvedni, amíg sikerül? -
Tegnap a -11 °C-ban nem indult a Furia. Ekkor szívszélütés kerülgetett...
Betoltam a 0-fűtéses garázsba pár órára, akklimatizálódott, kitoltam a hóba, és azonnal indult. Ekkor kicsit nyugodtabb lettem.
Amúgy szabad ilyenkor megnyugodni, vagy -11-ben is sztenderd módon kellene indulnia? (11-12 rúgásból sem indult)
(úgy is kérdezhetném, hogy ez a nagyon hidegben nem-indulás nem valami rossznak az előjele? Fagyálló -17°C-ig rendben) -
válasz
sityupityu
üzenetére
Nagyon köszi!
-
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Megyeszékhelyen, munkába járáshoz szeretnék venni robogót.
A napi ingázáson kívül egy-egy hétvégén feleséggel kicsit túráznánk is, így mindenképp nagytestű robogót szeretnék. "A" korlátozott jogsim van, keret kb. 600.000 Ft.
Mint a nagy többség, első körben én is 400-as Burgmannokat nézegettem, ezekből is a 2006 utáni nem(kevésbé) olajevőseket. Ezen kívül mi az ajánlott ebben a kategóriában? -
JeeTee
újonc
Sziasztok! Kis segítség kérnék, P15D-25-3 típusú izzó kell a lámpába, de elég körülményes a beszerzése, létezik ehhez a foglalathoz valami átalakító, hogy H4 vagy valamilyen könnyen elérhető EU-s izzót lehessen berakni? P15D-hez találtam adaptert az Alin, de az nem jó ehhez. Esetleg valami más elérhető megoldást létezik?
-
nod1
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez nekem új infó, hogy Vietnámban is van gyára a Piaggo-nak. Én csak a Zongshenről tudtam.
De kár ezen rugózni, mert bárhol is készüljenek, már soha nem lesznek olyan minőségűek a most gyártott robogók, mint azok, amiket 20 évvel ezelőtt gyártottak, és még ma is futnak gyári fékkel, meg gyári olajpumpával. És nem fakulnak ki a műanyagok sem olyan gyorsan, meg minden más is sokkal összerakottabbnak tűnik évtizedek után is. Pedig ezek mindig kapják az ívet, főleg az ötvenesek. -
Tav-Csoves
őstag
Nyogo83
És nod1Köszönöm szépen a válaszokat. Hát nekem egy megbízható darab kellene nagyon, ugyanis minden nap használnám. Akár postára, akár akkor is, ha már nem lennék ott. A 23. kerületi raktárban dolgozom a város szélén, és a 14-ből megyek...
49-es villamos 3-as majd 6-os metró 67b busz... Akár hogyan hozom össze mindig 1 óra 30 perc környéke mire beérek, ez napi 3 óra mínusz a szabadidőmből...
Postás kétkerekűt csak messziről láttam és azt sem ott. Sem a raktárban sem az udvaron. Kisegítő vagyok, és így nem is nagyon merek kérdezni a selejtezéssel kapcsolatban...
Mivel karácsony vége, és a rizikó egyre nő, így arra is gondoltam a motorral, hogyha elbocsátás lesz, akkor elmegyek az mjam-hoz, vagy a Lieferando-hoz motoros ételfutárként. Tehát így is úgy is strapa motor kellene... (Már félek az árától...
) willhaben.at -n és a Facebook Market-en nézelődtem eddig...
Köszönöm szépen a segítséget mindannyiotoknak!
-
nod1
csendes tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Sokan keverik, de a Kymco Tajvani. Szerintem osszessegeben jo minosegu robogokat gyartanak. Foleg manapsag. Ha voltal olasz nagyvarosban a kozelmultban akkor lathattad, hogy mennyire a Piaggio fejere nottek. A poen az, hogy pont a Piaggio is kb. 10 eve mar kinaban gyartat. 😃
Ausztriaban a klasszik japan kiskerekuek nincsenek ugy elterjedve. Ezert mondtam Jog R-t abbol viszonylag nagyobb a kinalat. Bar abbol is sok a hulyegyerekek altal letaposott darab.
De ha neked lennek, tuti rakerdeznek a postan, hogy mikor lesz legkozelebb Liberty selejtezes. Lehet mar csak negyutemut talalsz, mert a ketutemuek mar egyre ritkabbak, en mar tavaly is tobb elektromosat lattam, szerintem par even belul teljesen arra allnak at. Na de te belsoskent szert tehetnel egy kevesbe leutott darabra, amit folyamatosan szervizeltek, es jo a muszaki allapota. Saccra sokkal olcsobban megusznad. Azokbol barmelyik a veheto kategoria, ezt itt a hozzaertok is meg fogjak neked erositeni tuti.
Ne siesd el. Nezegesd a kinalatot, ha valami szimpi dobd be nyugodtan. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Attol fugg a kinai alatt mit ertesz(mert sokan kinainak gondoljak a Kymcot is, ami egyaltalan nem az).
Mindenesetre ha napi hasznalatban nyuzni akarod, akkor tenyleg felejtos, arra valami strapabiro 50-es robogo kell, amit futarok is hasznalnak: Piaggio Liberty, Kymco Agility. Ezek bizonyitottak eleget postas es futar hasznalatban, hogy megbizhatoak.Nyilvan itt hozza kell tenni, hogy ha veszel is egy jonak tuno allapotut, akkor mindekepp fullosan at kell nezetni szervizben es a szukseges dolgokat megcsinaltatni, hogy megbizhato is maradjon.
-
beers
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezek szerint valóban
! -
Tav-Csoves
őstag
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy eléggé kerülni kell a kínai motorokat, mert sokat kell őket szervizbe vinni, és macerás emiatt a fenntartásuk, emiatt még nem kezdtem el beszélni a tulajdonossal.
Ismerősöm például a japán motorokat javasolta.
Neked erről mi a véleményed? - márpedig sanszos hogy nincs kedve új Pickerl-re...
Jelenleg totálisan tanácstalan vagyok. A kínai motort például meg tudnám venni, bár kellene még hozzá téli ruházat aminek az árát szintén nem tudom, és elsietni sem akarnám...
és a postán ahol dolgozom könnyen elküldhetnek, mert szezonális munkás vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Crimson Desert
- Modding és elektronikai kérdések
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De pl ha az akku fesz alacsonyabb a generaltnal akkor a koztes elteres is okozni fog pislakolast, annyira amekkora a ket feszultseg kozti elteres, tehat utemenkent nem kialudni es ujra felvillanni fog, hanem halvanyodni csak.
Rakeresve erre YT-n: Direkt magyart kerestem, hogy ertsd, es olyat amiben leirjak, hogy van aki ezt nem latja:

Ja, es bizonyitekot is kerek...
Ezt csak úgy leírom ... hátha nyom valamit a lantba +++

!