Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
válasz
Butcher82
üzenetére
Átlátszó sima csöveket raktak be? No hát akkor az sem gyári.
7x13-as átmérőjű. Legalábbis én azt használom. Motoros webshopokban ezt nem szoktam megvenni, mert úgy árulják 3-4, vagy akár többszörös áron, mintha annyira nagy különlegesség lenne. Vagy "gyárit" adnak, ami ugyanolyan, mint amit autós boltban megveszel. Legfeljebb van cikkszáma, vagy más a felirat rajta.
-
törölt tag
Sziasztok ! Osztrák robogó forgalomba helyezéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata !?
-
mumtaz
senior tag
válasz
Butcher82
üzenetére
Purejet-nél érdemes átnézni a csöveket. Gondolok itt az üzemanyag pumpát az injektorral összekötő csövet, valamint a levegő kompresszort az injektorral összekötő csövet.
Peugeot Jetforce-om van, amiben ugyebár ugyanez az injektoros rendszer dolgozik. Visszatérő és kellemetlen hiba ezeknek a csöveknek a hibája. Főleg a kompresszor csöve. Ezeknek a kilyukadása, vagy elöregedése elég idegesítő probléma.
Ha cserélni kell, akkor csakis nagy nyomású üzemanyag csöveket szabad használni. Autósboltokban kapható 20BAR-os üzemanyag cső. Ha nem is most cseréled ki a csőből érdemes venni 1-2 métert tartalékba. pár 100Ft.
Az injektornak semmi baja nem lesz a 100-as benyától. Esetleg löttyinthetsz némi injektortisztító adalékot a benzinbe. De nem kell egy egész flakont egyszerre bele önteni.
Az olajjal szerintem nem lesz gond. Egy valamit viszont kerülj. Még véletlenül se tegyél Xado adalékot sem az olajba, sem a benzinbe. Egyrészt a benzinben sok értelme nincsen ennél a rendszernél, hisz ahogyan befecskendezi, el is ég. Olajba rakva pedig úgy vettem észre, hogy feltölti a a hengerfalon a honolást és akkor meg lőttek a jó kenésnek meg a kompressziónak. -
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
még pár kérdésem lenne

A Runner amit vettem nem mai darab, 2003-as. Kicseréltem a gyertyát, légszűrőt illetve a hajtóműben az olajat. Ezeken kívül van még amit esetleg otthon elvégezhetek és érdemes megcsinálni? Illetve ugye ez egy injektoros blokk, a "100-as" benyával nem teszek neki túl rosszat ha jól sejtem? -
mumtaz
senior tag
válasz
Laacika79
üzenetére
Szerintem itt a topicban (már) senkinek nincs Speedfight-ja. Esetleg Speedfight 3, de annak már más a blokkja.
Kipufogóban nem tudok tanácsot adni, bár nekem Gianelli Extra volt rajta.
70-es Airsal hengerhez, meg szerintem semmi máshoz nem kell marni a blokkot. Talán big bore hengerekhez igen, de a 70-es henger akkora, mint az 50-es. Legalábbis LC-nél biztos. De szerintem AC-nél is. Mondjuk azt nem írtad, hogy neked Speedfight-ból LC, vagy AC van.
Doppler elég jó márka. Kicsit kísérletezők. Speciel nekem a Jetforce-on is Doppler membrán van és bevált. Az SX86 kuplunggal sem volt bajom tőlük. -
Laacika79
csendes tag
Sziasztok.
Még mindig Speedfight 2Egyik kérdésem hogy valaki ismeri e a Bullet kipufogókat?
Gianelli extrát néztem még.Másik hogy valakinek van e 70-es Airsal hengere rajta mert még meg nem jön a henger szeretném tudni hogy összerakhatom e a blokkot vagy marni kell ki belőle hogy rá tudjam tenni a 70-es hengert.
Dopler márka milyen?
Membránom ilyen,szerintem benne maradhat ha jó márka.Köszönöm szépen ha valaki tud segīteni.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy használt Gilera Runner 50 Purejet robogót, első gépezet. Kérdésem az lenne, hogy az olaj tartálya kb. 1.8 liter. Az eladó azt mondta, hogy Ő Motul Scooter expert 2T olajat használt. Gondoltam ha már megtankoltam akkor veszek bele egy egy literes Castrol Power 1 2T olajat. Bele is öntöttem majdnem az egész flakont, meg is telt a tartály szinte, magyarán még jócskán volt benne a Motul-ból. Kérdésem az lenne, nem gond, hogy kevertem a két olajat? Ne engedjem inkább le?
-
nyogo83
Topikgazda
Erdemes az elejetetol merni, ha gond van a gyujtassal. AC modban a csucsfeszultsegeket inditozas kozben probald megnezni:
- gerjeszto tekercstol 100V korul minimum
- jelado tekercsrol legalabb 0.6-0.7V
- trafo primer oldalara szinten minimum 100V korulErdemes ellenallast is megmerni a tekercseken, az is sokat elarul:
Gyujtotrafon:
- Primer oldal: 0.1-0.4 Ohm korul
- Szekunder oldal: 2-4 kOhm ha a gyertyapipa nincs rajta vagy nincs benne zavarszuro ellenallas. Ha van, akkor 6-10 kOhm korulGerjeszto tekercs:
- 300-900 Ohm korulJelado tekercs:
- 50-250 Ohm korul -
ajca
tag
Sziasztok!Valaki megtudja mondani,hogy a tact af24-nek hány volt megy a gyújtótrafóhoz?
-
Laybee
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Voge 300R?
-
energy4ever
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
GSX-S 125-ot lehet meg venni itthon. Annak kereken 140 a vege.
De amugy enis ugyan ezt erzem! 125os gsx-r-em ezert nem fogom lecserelni... Vagy alig lenne elorelepes, vagy tul nagy lenne az. Majd egyszer ha nagyon elszall az agyam, meg anyagilag is megtehetem majd, akkor talan egy Aprilia RS 660-as lesz az utodja. -
Zoli bácsi
őstag
Nekem az a bajom, hogy itthon úgy érzem a 125, és a 3-400ccm közt szinte alig van valami. Tehát a 125 ccm városban elég, de országútra kellene az a pár LE többlet, hogy a kamionok tempóját tartani lehessen. Vettem volna Liberty-ből 200-ast, de csak 50 és 125 ccm van itthon. Hondából van 150-es robogó, meg talán a KTM-nek van 200ccm-es váltós Duke típusa....Ja és a 200-as Suzuki UH "Burgonya".....Ennyi kb. amit kapni lehet, aztán 300ccm-től indul a Honda SH, meg a Beverly..
Én egy kicsit űrt érzek a 125 ccm fölött, mert ezek még olcsón fent tartható (biztosítás, fogyasztás) gépek lennének, és azért 15-16-18 LE már elég egy személlyel országútra, persze nem öröm motorozáshoz, hanem biztonságos közlekedéshez.
-
nyogo83
Topikgazda
-
FeniX-
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
mármint 1mill, 390.000 igaz?

Pont ezt beszéltük a barátaimmal is, hogy megfojtjuk a motorokat az euro 7-el, holott az a trend, ami külföldön is van, hogy 3-4 évente vegyél új autót (motort) sokkal nagyobb terhet ró a környezetre, mint ha megmaradtunk volna az euro 5-nél, és mondjuk pont ezeket a kismotorokat is olcsóbban lehetne kapni akár itthon is.Amúgy ilyen modelleket behozni sem lehet használtan?
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
nem tudom, volt-e már, de nekem nagyon tetszik.
Belelátom az underbone-t, a robogót, meg az idomos sportmotor formát is.
[https://totalbike.hu/hirek/2021/03/23/sportos_igaslo_vakoknak_es_gyengenlatoknak/] -
Zoli bácsi
őstag
Ha hosszabb út után néz így ki, akkor sok üzemanyagot kap. Rövid út után lehet normális.
(Bár az én tapasztalatom 25-30-35 évvel ezelőtti, akkor használtam 2T járműveket (Simson, MZ, Trabant, Wartburg), de gondolom ezek a dolgok nem változnak......)
Mondanám hogy állíts a súber tűn, de nem tudom létezik-e még ez az alkatrész...
-
Laacika79
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szia.
Köszi hogy megirtad te miket használsz.
A DrPulley ről csak jôkat olvastam
Variátort kicsit szelidebb áron rendeltem mert igy is jóval többe lesz ez a kis robogózás mint gondoltam.(300 körül)
[link] -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, itt jönnek a specifikus nehézségek: társasház, teremgarázs és a 2T motorolaj a motorban.
Szóval nincs hova löttyinteni és a motorolajat ki kellene szívni a tartályból.
Ahogy nézem a leírásban, féktisztító is mosáshoz, ami van és a spray pedig megoldja az olajozást.
-
Laacika79
csendes tag
Szép estét!
Kinek milyen középárú vagy mondhatnám úgy is hogy jó ár/értékarányú variátor,variátorszíj jött be?
Kialakult hogy a speedfight 2-esemen egy Airsal 70 es henger lesz egy Top racing főtengellyel,a karbit még nem tudom hogy milyen felelne meg ami nem túl húzós árú de jó is legyen.
Ezenfelül a szij és a variátormárkák érdekelnének.
Köszönöm szépen aki bármilyen hasznos infóval tud szolgálni
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem a fűnyíró légszűrője szivacsos, azt minden évben benzinben kimosom. Utána átitatom 2T olajjal, és jól kinyomkodom. Elvileg van kifejezett légszűrő olaj, spray-ben is, de nekem jól bevált a 2T olaj is.
Mosóbenzint az udvar valamelyik sarkán kilöttyintem (gaz kiveszik, amire öntöm....), nem hiszem hogy annyira károsítja a környezetet, jól párolog.
-
macilaci78
nagyúr
Elővettem idén már a robogót, mentem is vele kb 80 km-t gond nélkül.
A légszürő alatt olajos, olajsár is van, megtisztogatnám. Az odáig tiszta, hogy leveszem a tetejét és a szivacsot benzinben kimosom, de mivel olajozom be utána? Illetve mit kezdek a mosóbenzinnel?Tavaly tavasszal szerelő tisztességesen kipucolta a karburátort, légszűrőt, mindent, de csak kb 500 km-t mentem vele 2020-ban, viszont 2017 óta végig prémium üzemanyagot kap. Külön olajozás megy, teljesen szintetikus olaj van benne, a tavaly augusztusi benzinnel is szépen ment idén.
Költözés előtt állok, nyártól munkábajárós gép lesz napi 20 km-re.
-
-
hegyvarig
csendes tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Köszi, sajnos a szerelő ezen a héten is még szabin van, szóval csak jövő héten tudjuk kiolvasni a hibakódokat. Érdekes, mert a furcsa hang csak egyszer fordult elő, a torpanás a lámpával pedig már többször, de az is teljesen össze-vissza. Az előbb hazafele jövet direkt próbáltam előhozni a hibát, de akárhogy gyorsulgattam, semmi nem történt.
Egy német fórumon azt írta egy srác, hogy ugyanez volt a hiba a GTS-ével, és miután minden csatlakozást átnyomott kontakt tisztítóval, megszűntek a gondok... -
nyogo83
Topikgazda
válasz
hegyvarig
üzenetére
A multkor kerdezni is akartam(mert nem irtad), hogy amikor gond van vele akkor valtozik-e valamit a motor teljesitmenye.
Jo lenne, ha ki lehetne olvasni legalabb a tarolt hibakodot, de ahogy lattam ennel nem lehet kivillogni, diag kell hozza mindenkepp.
Akksinak sok koze nem lehet hozza(bar nem lepodnek meg semmin).
A hibakod azert lenne lenyeges, mert az legalabb adna egy tampontot, foleg ha multkori zorges/csorges furcsa hangot is hozzavesszuk.
Pl ha hibakodnak Tul szegeny keverek (Too lean mixture) lenne eltarolva, akkor valoszinuleg a befecskendezorendszer illetve az uzemanyagpumpa korul kellene szetnezni. Mert siman lehet, hogy ilyenkor nem jut eleg uzemanyag (pl a pumpa felol) az egesterbe, ami miatt torpanhat, szelsoseges esetben a szegeny keverek miatt bekopoghat(csoroghet) a motor, valamint a check engine-t is azert gyujtana, mert tul szegeny kevereket erzekel a lambdaszondaval. -
hegyvarig
csendes tag
A nemrég említett Vespa GTV 300-amnál sikerült leszűkítenem annyira a problémát, hogy akkor torpan meg a motor, és kapcsol fel a Check Engine lámpa, ha alacsony sebességről hirtelen akarok kilőni. Amint visszaengedem a gázkart, megszűnik minden probléma a lámpával együtt. Eszembe jutott, hogy kisebb akksit tettem bele pár hónapja, mint ami bele való, mivel lemerült és csak a közeli boltban nem volt másmilyen, és máshogy nem tudtam volna továbbmenni. Lehetséges, hogy az akksi nem bírja a terhelést?

-
Laacika79
csendes tag
Kérem akinek mai napig Speedfight 2 je van és tudnánk pár percet beszélni telón az kérem irjon már egy tel számot email cimre.
laacika@ citromail.hu
Vagy ha fent van facehook-on akkor jelöljön ismerősnek.
Barta Láazló Nagyréde.
Nagyon szépen köszönöm.
-
tothferenc
senior tag
Megrendeltem a City Grip 2-t. Van a budai oldalon (deli kornyeke elony) olyan gumis, aki normalis aron cserelne? Nem azt mondom, hogy a kekhold draga a 3300 Ft-os araval, de neznek valami kozelebbit. Csak a kerekeket vinnem, a robogot nem.
-
Línuksssz..
újonc
válasz
Línuksssz..
üzenetére
Valaki tud segíteni?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Van egy Japán belpiacos 88-89 évjárat körüli Honda Lead AF01 motoros robogóm. A régi vákuum szivatós karbi sajnos bekulázott (nem lehetett alapjáratot állítani rajta), így vettem egy másikat bontottan, ami üzemképes motorról lett levéve. Namost. Az "újat" rátettem a motorra, de azzal meg olyan erőtlen, hogy segíteni kell lábbal, hogy elinduljon. Szerintetek rá kéne hangolni az új karbira? -
mumtaz
senior tag
válasz
Laacika79
üzenetére
Alapvetően nekem akkor inkább az volt a probléma, hogy ugyan soknak mondható Speedfight volt forgalomban itthon is, de egy fekete bárány volt, mert Peugeot. Éppen ezért relatíve kicsi volt a választék alkatrészek tekintetében. Mondjuk ebből a szempontból a Jetforce még nagyobb cumi. Főleg a TSDI.
Speedfighthoz nem nagyon volt alkatrész. Igazság szerint akkor (pár éve) csak három gyártó hengereiből lehetett választani. A Motoforce, Naraku meg még valami erősen kínai gyártó. Gyári nem volt. Airsal alu henger lett volna, de akkoriban a többihez számolva nagyjából hatszor drágábban.
Annyi viszont mázlis volt, hogy az egyéb alkatrészek, amik nem blokk, vagy motorspecifikusak, voltak rendesen, hisz ugye nem Peugeot, vagy Aprillia, vagy Piaggio karbit veszünk, hanem karbit. Legalább sok minden egyezett. Ellenben ami az idomokat, meg vázat, meg az első futót illeti, no az keményebb dió.
Egyébként a futóművel pont a stabilitás volt a baj. Nem volt azon szétkopva semmi. Egyszerűen csak hülye konstrukció volt. Ráadásul azért az nem piskóta, hogy az első, más motorok mondjuk hátsó rugóstagjához képest szinte harmad/negyed akkora cuccnak kellett felfognia minden ébredő erőt mondjuk intenzív fékezéskor. Szét is ment a fenébe. Aztán találtam egy újat, de nem gyárit. fél évet bírt. -
-
Laacika79
csendes tag
válasz
mumtaz
üzenetére
"mert mindig lerohadt valami. Még ami új volt, az is."
Szia.
Még is mik szartak be rajta?
Sajnos nagyon sokszor ezek az ilyen olyan márkás utángyártott alkatrészek akár milyen jármű esetén (legyen az quad,motor,autó,teherautó stb) alul maradnak a gyári minőséghez képest,nekem ez a tapasztalatom az elmúlt jópár évben.
Szoktam is mondani a mai világba a leges legjobbat kell megvenni (nem minden esetben azért) hogy azt kapja az ember amit régen gyártottak vagy a gyárival megegyező minőséget kapja.
Elhajlott?
Az nagyon gáz,a 110 kg az szerintem nem olyan vészes,azért a gyártónak csak számolnia kellett volna azzal hogy pl mi van ha egy 130kg os emberke ül a mocira és bizony vannak/lehetnek nagyobb kátyúk is amit lehet nem bir kikerülni.
Nem lehet hogy azért volt már instabil mert ráfért volna egy teljes csapágyazás csere?
(kórmánynál fönt a 2 csapágy/kerékcsapágyak/lengőkarnál a golyóscsapágy és a tűgörgő)Sityupityu
Igazad van,biztos van gyártó aki műanyagosat is tud megbízhatót csinállni de valahogy úgy vagyok vele hogy inkább mégsem. -
-
Laacika79
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Hát arra jutottam hogy ilyen főtengely nem kell,nem akarok úgy járni én is hogy 1 hét után szedhetem szét.
Ha nálam szétmenne az tuti betyár élet hogy elvinném szerelőhöz kicseréltetném a főtengelyt és számlával besétálnék a boltba hogy ......
-
mumtaz
senior tag
válasz
Laacika79
üzenetére
Volt Speedfightom. Bele is locsoltam egy rahedli pénzt, végül maradtam inkább a gagyibb cuccoknál, mert mindig lerohadt valami. Még ami új volt, az is.
Hengerszettből maradtam 70-es Narakunál.
Csakis egy valamit "sírok" vissza a Speedfightból. Hogy abban álló henger volt és könnyebb volt szerelni, mint a Jetforce-ot.
Mondjuk ettől függetlenül szerettem a Speedfightot. Jó formája volt, jól nézett ki, bár annyira nem, mint a Jetforce.
Az első egy lengőkaros kerékfelfüggesztése viszont baromi instabil volt. Egy idő után picit el is görbült. Bár ez betudható a 110 kilómnak, meg a jó Budapesti utaknak. -
energy4ever
addikt
válasz
Laacika79
üzenetére
Lehet eloregedett retek volt mar. Versenyre hasznalnak sokan ilyeneket, mert mashogyan terelodik a keverek az egester fele.
Sajnos Simsonhoz es tarsaihoz alkatresz ma mar problemas. Regen megvetted, beleraktad, es jo volt a motor. Ma megveszel valamit, atalakitod az alkatreszt, kuzdesz vele egy csomot, es ujra mukodik a motorod, de olyan mint regen nem lesz...
Szerk: Ahogy latom ezis verseny ahogy irtam, eddig nemis vettem eszre a kepen az irast...
-
kisvárosi0
újonc
Sziasztok,Valaki alakitott már át robogót 3 kerekű masinává?Ha igen tudná prezentálni nekem privát üzenetben?Kisszekeret szeretnék utána kötni.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Laacika79
üzenetére
A generator terhelo ellenallasa a vilagitashoz.
hegyvarig: ha van mas rendellenes zaj is ilyenkor, akkor nem artana nagyjabol korbenezni a szerelonek, mert nem hiszem, hogy csak egyszeru konktakthiba. Ennyibol passz, hogy mi lehet, de kontakthiba ritkan jar fura hangokkal/zorgessel.
Eltarolt hibakodot nem lehet kivillogtatni? -
hegyvarig
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 2012-es GTV 300-as Vespa, 20000 körüli kilométerrel. Tegnap, ahogy mentem-mendegéltem, egyszer csak furcsa zörgő hangja lett a motornak, és kigyulladt a Check Engine lámpa. Gyorsan félrehúzódtam, de mire megálltam már megszűnt a zaj, és a lámpa is kialudt, és mintha mi sem történt volna, tudtam haladni tovább. Ma ez újra megtörtént. A szerelő szerint érintkezési hiba, gyújtás/befecskendezés kimaradás lehet az ok, de ahhoz, hogy ő tudjon segíteni, reprodukálnom kellene a hibát, és ez nem igazán akar sikerülni.
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy merre érdemes elindulni? Köszi!
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Laacika79
üzenetére
Nekem sajnos nincs tapasztalatom vele, hogy ajanljak egy aranylag olcsobb de normalis hengerszett+kipufogo osszeallitast a Speedfightodra. Azert mondtam, hogy ha nagyjabol behataroltad, hogy mi az amit raszansz, akkor nyugodtan felhivhatod pl az Egumotors, tudnak tanacsot adni hogy melyik hengerszettet erdemes, illetve pl a Gianellivel mennyire lesz igy megfelelo a teljesitmeny.
En is igy szoktam, ha rendelek alkatreszt toluk es valami olyan tipushoz kell amivel nem sok tapasztalatom van.Egyebkent a nicasilos hengerbevonat nem olyan ujdonsag, boven van 20 eves robogon is. Azt nem tudom, hogy neked a gyari hengered az-e.
-
Laacika79
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ja ja,a Katana nagyon hasonló.
Hát a 4 közül a Zillion tetszik a legjobban,utánna a Italjet Dragster 50.
A többi annyira nem jön be.
Valahogy én konzervatív gyerek vagyok,akár motorban vagy autóban sokszor nehezen fogadom el az új formákat,bár ha tényleg szép akkor tetszhet is. -
Tothgera30
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
A CPI-nek semmi köze a Piaggio blokkhoz. Esetleg a Derbi GP1-re nézz rá, hasonló kialakítás, és az tényleg az ami.
-
Laacika79
csendes tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Igazad van,nem mindegy hogy mennyit szán rá az ember,nem akarok egy 20 lovas könnyedén kerékre álló bivajerős csodát de legyen benne motor ami meg tudja mozgatni azt a 100kg ot,meg az én 80-am.
Szóval 120 környékét rá tudok szánni,tudom nem sok de talán elég lesz valamire.
Sok fajta karbit lehet kapni,jó lenne tudni melyiket érdemes megvenni.
Automata szivatós kellene,nem akarok külön szivatót kezelni fönt a kórmánynál.
Most 17mm es szivócsonk és karbiméreteket mérek.Találltam rá 21mm es szivócsonkot és ehhet kellene nézni 21 milis megbizható karbit.
Ezután egy jó bevált de nem méregdrága 70-es henger kellene,nem Pollini meg Malossi de én is néztem ezeket a Motoforce hengereket és tetszenek,nem olyan drágák és nikaszilosak.
Egyébként a gyári hengerek álltalában nikaszilosak egy ilyen 10-20 éves robogókon?
Kipufogóban mit ajánlanál?Giannelli V2?
Rendben,utánna keresek a neten a dolgoknak!
-
energy4ever
addikt
válasz
Laacika79
üzenetére
Jol is neznek ki azok!
Meg a Suzuki Katana is, azis nagyon hasonlo!Amik mostanaban tetszenek robogokbol kulsore 50esekbol:
Suzuki Zillion 50
CPI GTR 50 (ez amugy piaggio blokkos?
)
Honda Dio Baja XR 50
Italjet Dragster 50Igen, elbaszott izlesem van, es csak az tud tetszeni ami nem hasonlit arra amihez a szemem szokott...
-
Laacika79
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Hát hogy őszinte legyek a kinézete miatt vettem meg,megtetszett!
Nem agyon tuningolni akarom csupán egy szelid tuning mert soványnak tartom az adatokat.
Ez ha minden igaz 5 lovas és 100kg körül van.
Amit most raktam össze a fiamnak suzuki Lets 4 meg 4,5 lovas és 70kg.
Persze teljesen már világ a 4 ütemű,nem lehet összehasonlitani a kettőt. -
nod1
csendes tag
Nem tudom, hogy a szerelod motorokat is javit e, de ha igen, akkor lehet azert razott le, mert itt a szezon kezdete, jonnek a gyors, egyszeruelok ( karbiszinkron, ultrahangos tisztitas, gumizas, ) amin lehet keresni. Robogon meg kb.a blokk szethuzas, amin ertekelheto penz van..
Kenjed neki, aztan ugyis kiderul. 😉
Az en Ciakomon a kapcsolo romlott el, igy folyamatosan eg a tompitott is es a helyzetjelzo is. Itt is hasonlora, vagy erintkezesi hibara tippelek.bHa szet tudod szedni a kormanykapcsolot akkor egy probat meger a kifujasa es kis kenes neki. Hatha.. -
akos3
addikt
Sziasztok!
Na ma elvittem a szerelőhöz, aki annyival elintézte hogy biztos hideg és nem kap elég benzint. És hogy karbi takaritas volt, szoval az nem lehet a ludas.
de most este mentem vele és teljesen jo volt. Egyszer sem jelentkezett a hiba. Szoval szerintem most lesz@rom és használom...Viszont az első tompitott vicceskedik...
Este észrevettem hogy nem kapcsol fel, csak helyzetjelzo ég. Távolsági is műkodott. Jottem vele haza, majd itthon is elkezdem kapcsolgatni le föl. Egysze csak fellapcsolodik. Na megorultem neki, mentem is utána egy kis cikkcakkot a környéken, ami alatt többször le föl kapcsolodott. Most épp ugy állitottam le hogy égett, de kitudja...A helyzetjelzővel nincs gond.
Az elején azt hittem kiégett, de most már nem hiszem mert akkor nem ezt csinálná
-
mumtaz
senior tag
válasz
Laacika79
üzenetére
Speedfight-tól ne is várd nagyon a brutális teljesítményt. Nekem volt egy, amit meg is csináltam szépen, de rövid életű volt a dolog.
A tuning előtt viszont ellenőrizd az első kerék "felfüggesztést" és a telót, mert az az egy lengőkaros téma tud meglepetéseket okozni. -
Línuksssz..
újonc
Üdv!
Gond van a Grand Dink 50-el.Nem pörög fel sztenderen sem,se hidegen,se melegen csak nyomja a szürke füstöt.Korábban is volt,hogy lassan pörgött fel,utána semmi gond,de most csutka mellett se teljesít.Karbi patyolat.Megoldások? -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Laacika79
üzenetére
Igazabol itt nagyjabol neked kell meghatarozni, hogy mi az az osszeg, amit nagyjabol ra szansz.
Hengerszett: Dr-Motoforce-Pollini = 34e-tol 60-e
Karbi: 22-30 kozott, 19-21-es atmerovel+ a sallangok az atalakitashoz es a beallitashoz(fuvoka keszlet, csonk, stb)
Kipufogo: 30-tol felfele
Hajtas: Ha marad minden a gyari, akkor is minimum egy gorgoszett es kisrugoszett, hogy behangold a hajtast a henger-kipufogo megfelelo teljesitmenygorbejehez.
(Ezek a leghuteseshez valo arak nagyjabol)Szoval alaphangon ha le is akarsz valamit erni, minimum normalis minosegben, akkor 100e-rol indul a dolog.
Annyiban jo, hogy van szerelesi tapasztalatod Simson tuning teren, de robogonal azert tud fejvakarast okozni a behangolas egy uj 70-es henger-kipufogo paroshoz, hogy kihasznald a teljesitmeny tobbletet, illetve milyen buktatoi lehetnek.Probalj meg esetleg a neten is utanakeresni a tipusnak, sokan tuningoltak, eleg sok tapasztalatot ossze lehet szedni, mi az a konfig ami mukodokepes. Ez mar kiindulasi alapnak jo.
Esetleg ha valahonnan rendelni akarsz alkatreszt, akkor sok esetben telefonon keresztul is tudnak segiteni, hogy mik azok az osszeillo dolgok, amiket erdemes egyutt megvenni.(Pl Egumotors) -
energy4ever
addikt
válasz
Laacika79
üzenetére
Talan meg polini van hozza rendelesre 70esbol. De a halando emberek kb ~90-100ert kapjak azt...
Ha valaki tuningolni szeretne robogot, akkor 2T piaggio blokkosat kell venni. Mina blokkoshoz is sok a tuning cuccos, de ott mar kisebbek a blokkban az alkatreszek, Morininel meg mar tulzottan kicsik. -
Laacika79
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A szaki lehet bárhol,mivel úgy gondolom aki ismeri ezt a mocit egy kicsit is és benne van a robogók világában és ismeri az alkatrész márkákat az tud okosat mondani számomra.
Kismotorra van jogsim,de nem fogom a friss fényezésre ráragasztani hogy "70ccm/10Hp"
szóval ez nem gond. -
Laacika79
csendes tag
Sziasztok.
Most vettem nemrég egy Peugeozt speedfight 2-őt,régóta vágytam egy robogóra most meglett.
Szeretnék talállni egy olyan emberkét aki nagyon benne van a robogôk tuningolásában.
Mivel tömegéhez képest nem túl erős igy szeretnék rá egy nagyobb karbit egy nagyobb átmérőjű szivócsonkot egy 70-es hengert és egy kipufogót.
Nem akarok rá feleslegesen kiadni pénzt olyanra ami nem hoz igazi eredményt de 100 ezreket sem és ezért szeretnék találni segītő emberkét.(milyen hengert szabad megvenni,milyet nem,milyen karbi kellene stb stb.
Simson tuning menne mert 25 éve simson oztam........
Köszönöm szépen annak aki tud segíteni,nagyon hálás lennék.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
halhatatlan
üzenetére
50-esnel nagyobb raadasul 4t motoroknal nincs fordulatszam korlatozas(legalabbis olyan, mint az 50-es 2t-nel van).
-
halhatatlan
aktív tag
Üdv Újra!
Lehet hogy, hülye kérdés....de azért felteszem
Honnan tudhatom meg hogy a robogómban lévő CDI- korlátozott bizonyos fordulatig? Van valami ráírva esetleg? Vagy a végsebességből? (85km/h)
Aki nem tudja: Keeway Matrix 125 4T.
Köszi nektek a választ előre is! -
nod1
csendes tag
Azt tudod esetleg, hogy milyen olajpumpat tettek ra? Gyarit, vagy valami mast?
Csak azert kerdezem, mert nekem egy szakember azt mondta, hogy a Ciaknal fix az olajpumpa, tehat nem lehet allitani. Ez otvenesnel jo, mert kizarja a user errort. De nalad a hetvenes henger miatt valamennyi plusz olajmennyisegre szukseg lesz. Ha gyari a pumpa, es marad a hetvenes henger, akkor en tuti, hogy a jovoben is tennek plusszba a tartalyba a benzin melle olajat is. -
mumtaz
senior tag
Ha tippelnem kellene, akkor én is arra tippelnék, hogy valami dzsuva eltömíti a fúvókát. Aztán az a vákuum megszűnésekor (leáll a motor) azonnal, vagy a rugdosáskor kikerül a fúvókából.
Másik és valószínűbb lehetőség lenne dugulás, vagy esetleg még a karbiban a tűszelep dugulása is tud ilyet okozni. Lassan folyik át rajta a benzin és elfogy a karbiból. Aztán rugdosásnál kap utánpótlást és lassan feltöltődik a karbi és akkor megint megy, míg újra ki nem fogy. Jó játék.Én biztos azt csinálnám, hogy szétszedném a karburátort és kitisztítanám. De egyébként egy benzinszűrő dugulás is tud ilyet okozni, ha már nehezen folyik át rajta a benzin.
Ezeket kellene ellenőrizni. -
akos3
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
2-3 rugás attól függ mennyire vagyok határozott. 😀 De volt mar hogy elsőre, volt hogy csak többedikre.
-
akos3
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Tank alatt az esetlegesen belekerülő koszt érted?
Amugy esdig direkt olajozasu volt, és visszaállitották a szervizben kulon olajozasra. Azota nem tankoltam még rá, tehát most valamennyi olaj van a benzinben is. Esetleg ez lehet az ok? Mert karbit tisztitottak rajta legutóbb. -
akos3
addikt
Tudom, hogy táv diagnosztika nem egyszerű, meg valószínűleg vissza is viszem a szervizbe majd a motor, de kíváncsi vagyok hogy nektek van e ötlet.
A hétvégén többször is mentem vele és mindig ezt produkálta: az első 2-3 km alatt hirtelen leesik a fordulat hiába húzom neki, megtorpant a motor, csökken a sebesség, majd a motor is leáll magától. Azon túl hogy kellemetlen, még veszélyes is.
Szerintetek? -
tothferenc
senior tag
Koszi, akkor megrendelem. Negy evszakos nem kell, mert tenyleg csak "szezonmotoros" vagyok, ha nem muszaj, nem ulok ra, kizarolag varosban hasznalom, szaladgalosnak. Minden masra ott a kocsi meg a nagy motor.
igen, a piros felfestessel mar en is megszivtam a Varosmajornal, csak pislogtam. Elotte sehol nem lattam ilyen, mert mifelenk videken (Veszprembol koltoztem fel) sehol nincs ilyen, csak a fenyes feher aszfalt 
-
NYPD
senior tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Nem rossz a City Grip. Nemrég újítottam be két jó állapotút, eddig egyszer kellett gyenge esőben menni vele, nem volt rossz, nem csúszkált. Kövi motorra ha kell majd adott esetben venni gumit, szerintem a City Grip 2 lesz a választás (négy évszakos, a sima CG csak nyári ha jól tudom), ha csak addig nem jön ki a Michelintől annak egy továbbfejlesztett változata. Monjuk én amúgy sem borítgatom nagyon kanyarokban, jobb a békesség alapon. Városmajor-Csaba u. kereszteződésben a gyalogátkelő vörös borítása halál esőben, ott észnél kell lenni, olyan mint a jég..
-
Zoli bácsi
őstag
Jobb híján (Vihar, hideg, szezonnyitó pecára készültem amúgy) rendezkedek a ház körül. Garázst is kitakarítottam, előszedtem a kompresszort, hogy megnézem a gumikban a nyomásokat. Autót, bicajokat felfújtam, a Liberty-t is meg akartam nézni, ugyan jónak tűnt a nyomás, de rátettem a nyomásmérős szerkezetet.
Meglepődtem, ősszel volt ezres szervizen, akkor mondta is a szerelő hogy túl volt fújva. Hazafele komfortosabb volt a rugózás, az tuti...
Na, amin meglepődtem, elől-hátul 2 bar nyomás volt a gumikba. Szerintem nem engedett, ennyire állította a szerelő.
Ülést felhajtva van egy matrica, ami szerint elől 2,2, hátul 2,4 bar az előírt nyomás..Kb ennyi lehetett benne tavaly. Illetve utassal 2,5 bar a nyomás hátul. Lehet ennyire (2,5) fújtam tavaly, 133kg voltam......(Drasztikus fogyókúra után most 116kg vagyok, még faragni akarok, 100 a cél. 194cm-hez, mert azért nem mindegy)
Na, a lényeg, szerintetek a gyári előírásra hallgassak, vagy a szerelő amennyit beállított, a 2 bar ? Azzal jobb volt a rugózás. Gondolom az sem mindegy mekkora súlyt cipel, azért felöltözve karcolom még a 120 kilót.
Másik kérdésem az, hogy a hátsó kerék kisebb mint az első, ha jól emlékezem 14". A kompresszorhoz csatlakoztatott szerkezet [link] tömlője egyenes, egyszerűen a hátsó kerék szelepjéhez nem tudtam csatlakoztatni, nem fért el a küllők közé.
Van egy Lidl-es nyomásmérős kézi pumpa, ennek a szelepre rászorító karja kinyitva nem fért szintén a küllők közé, keservesen tudtam csak rátenni, kifele fordítva a szelepet, így tudtam rátenni, aztán felfújni, de ennek az órájában nem bízom, emlékeim szerint tavaly is ezzel kínlódtam.
Lehet venni olyan tömlőt, vagy a végére csatlakozót, amivel ilyen kis helyekre is oda lehet férni? -
tothferenc
senior tag
Koszi mindenkinek. Elso korben en is a CityGripet neztem ki. Jelenleg egy kinai CST markaju van fent, ami mar annyira kemeny es oreg, hogy mar nem is kopik
osszel a Varosmajor utcaban sikerul suoermotosan kanyarodni, ha nem rakom le a labam, oriasi perec lett volna belole
-
nyogo83
Topikgazda
"Ami viszont nagyjabol egyetertes, hogy also polcosat( vee rubber, kinai markak ) nem erdemes"
Jaja es igazabol egy ilyen 130/60 r13-as meretben nagy arkulonbseg sincs. Heidenauk tenyleg jok nedves idoben, bar ebbol adodoan hogy kicsit puhabb a keverek, picit hamarabb is kopik. De valamit valamiert. Mondjuk nekem negyevszakos Heidenaut kicsivel tobb mint 8-9000km korul sikerult hatul "elkoptatni". Ez alatt csak azt ertem, hogy a finom pici barazdak, amik pont a teli 4-5 fok alatti tapadasert felelnek, lekoptak.
Szoval hideg idoben mar nem volt az igazi, de ha a teljes profilmelyseget nezem, akkor meg nyari hasznalatban siman benne volt meg 6-7000km. -
nod1
csendes tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Mi valtottunk legutobb gumit NYPD- vel Michelin Citygripet. En meg a teli robogot koptatom, de szerintem o tud mar esos tapasztalatot is megosztani. Ha magamnak keresnek most ujat, akkor tuti raneznek a Heidenaura. Nekem ebbol a markabol volt negyevszakos, most meg teli gumim. Nagyon elegedett vagyok veluk. Esoben is dicserik masok is. Persze van pro/kontra. Ami viszont nagyjabol egyetertes, hogy also polcosat( vee rubber, kinai markak ) nem erdemes. Foleg esoben pocsek szinte mind.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
tothferenc
üzenetére
Nekem eddig ami nem szelsoseges hasznalatra kellett(tehat 7-8 fok alatt), de esoben is jol hasznalhato gumi, az a Michelin City Grip volt.
Ha van meretben, akkor altalaban a normal hasznalatban meno robogokra az szokott menni nalam. -
tothferenc
senior tag
sziasztok. Magnet RS-re milyen gumit ajánlanátok 130/60XR13 méretben? Melóba járós, városban szaladgálós üzemmód van. 10 fok alatt nem robogózom, viszont esőben előfordul.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
szabcsab
üzenetére
Ha jol remlik, akkor jobban jarsz ha a hasidom-taposo-csomagtartot leveszed/kiveszed, hogy normalisan es kenyelmesen hozzaferj a dolgokhoz

Taposo/hasidomban nem vagyok mar biztos, mert amikor csinaltam, mas dolog is volt. De ha a csomagtartot kiszeded, hogy ralass/hozzaferj a karbihoz,benzincsohoz, vizcsovekhez, akkor mar latni fogod eleg-e annyi.
-
szabcsab
csendes tag
Kérdés, Runner SP50-ben kellene főtengely csapágyakat cserélni, mennyire kell szétrobbantani a ruházatot hozzá, hogy a blokkot kiszedjem?
-
perge666
veterán
Elvileg rendben van a motorja,kaptam is róla egy videót....
Tetszik nekem is ez a Malaguti,de most gyorsba jött egy Honda Dio biznisz,szóval meglátom mi lesz....Na igen az én Sendám teljesen olyan mint ahogy a gyárban megálmodták a maga kicsivel több mint 5000km-ével meg a 3 évével.
De ott a Typhoonom azt a jó ég sem tudja mennyit ment de elég jó kis gép,jön-megy,teszi a dolgát. Annyi hogy sok állás után nehezen indul,gondolom idő kell neki hogy a karbiba follyon az üzemanyag. -
nod1
csendes tag
válasz
perge666
üzenetére
Ez jó ár ennyiért ha a motorja rendben van. Én egy tízessel drágábban adtam el a free-t.
Mondjuk annak a külseje ettől fényévekkel jobb állapotban volt, és normális gumik is voltak rajta.
Nekem bejön ez a Centro, egy méltatlanul lenézett robogó egyébként, semmi ára nincs akkor sem, ha jó. 14-es kerék, ha jól tudom akkor 8 literes a tankja, mint a Ciakomnak,
és ugye az egyik legjobb, fekvő levegős Minarelli blokk. Világítását szidja mindenki, mondjuk az a Ciakban is gyertyaláng kategória.
Egy darabig egyébként én is lelkesem javítgattam a romokat. Aztán most a Sendával megint akkora szopórolleren vagyok, hogy talán ez volt a pont, amikor eldöntöttem, hogy felesleges. Főleg, ha nem eladásra, hanem magadnak csinálgatod. Mert hiába javítasz ki rajta mindent, akkor is egy leütött, sosem kímélt alapod van. Ha ehelyett veszel egy olyat, amire vigyáztak, és megkímélték, sokkal több élményt adhat egy adott modell. Biztos vagyok benne, hogy az én Sendám már sosem lesz úgy egyben (hiába teszem rendbe), mint amire új kora óta figyeltek, és karban tartották. A tiéddel kellene összehasonlítani, mert te új kora óta figyelsz rá, és nem is ütöd soha. Vagy legalábbis pályanapokon még tuti nem futottunk össze..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy német fórumon azt írta egy srác, hogy ugyanez volt a hiba a GTS-ével, és miután minden csatlakozást átnyomott kontakt tisztítóval, megszűntek a gondok...
Este észrevettem hogy nem kapcsol fel, csak helyzetjelzo ég. Távolsági is műkodott. Jottem vele haza, majd itthon is elkezdem kapcsolgatni le föl. Egysze csak fellapcsolodik. Na megorultem neki, mentem is utána egy kis cikkcakkot a környéken, ami alatt többször le föl kapcsolodott. Most épp ugy állitottam le hogy égett, de kitudja...A helyzetjelzővel nincs gond.
sityupityu