-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fesii
aktív tag
Ha besült hasonló ínyencségekre számíts.
"Valahogy levenni a hengert, felmérni a helyzetet. Szerintem a hajtókar is elég nagyot kapott ezért érdemes szétszedni, és centrírozni a főtengelyt, ha már kintvan akkor hajtókarcsere, tűgörgők+csapágycsere.
Hengerfúrás, dugattyúcsere és kész.
(az olajpumpát ellenőrizni!)" -
runner 125
nagyúr
A robbanómotor nem ég le, max a villany.
Úgy látom nincs közöd a tehcnikához, így alapvető dolgokon kívül sok mindent úgysem tudsz csinálni, úgyhogy legjobb lenne hozzáértő kezekbe adni.
De, ha mégis:
Először is meg kell nézni, h a berúgókar jár-e, átforog-e főntengely, Ha, igen, talán akkora gáz nincs, viszont egy végnyomást mérni kellene. Ha, nem, akkor komoly a probléma.
Ezek után nézni kell egy gyertyaképet. Ha, az is rendben van, ellenőrizni kellene, h kap-e benzint, illetve van-e szikra. Ezek után szemügyre kell venni az olajpumpát, illetve az olajcsövet, h nem ment el valahol az olaj, illetve nyilván, h működik-e pumpa.A "sima olaj" nálad mit takar? 2 ütemű motorba kifejezetten 2t-hez való olaj kell! Ha, nem olyat öntöttél bele, akkor annak annyi.
-
runner 125
nagyúr
Nem gáz, de ez tényleg ilyen mami motor. Iszonyú pici az egész, a váza kb. mint egy Camping-é, - merevség nulla, motor teljesítmény szintúgy piszok gyér, 50-et talán kiforogja, s amit már említettem: ezek az apró kerekek iszonyú veszélyesek tudnak lenni.
..és persze a meghibásodás kockázata hatványozottan nagyobb, mint egy újabb, kicsit modernebb, nagyobb testű robogónál.De, nézd meg az Aprilia Scarabeo-kat, 100k körül már abból is találni korrektet.
Robogóban szerintem ez a minimum ár, amiért érdemes vásárolni.
-
runner 125
nagyúr
Sajnos ez nagyon necc kategória. Ebben az ársávban talán jobb alternatíva lenne egy Simo.
Egy ilyen öreg Mint kategóriás robesz nagyon lutri lehet. Tény, h tartósak, de egy majd 20 éves robogónak el tudod képzelni hány (hanyag) tulajdonosa volt. Ha, kiperkálsz érte 50-et, nagyon könnyen rövid időn belül ennél többet is rá lehet lapátolni.
Noh meg ezeknél azt a kis 1,5 cm-es fényes rudat nem nevezném futóműnek, de még csak villának sem. Ezzel kátyut fogni garantált az esés.Gyűjts még hozzá, vagy tényleg nézz Simson-t.
-
-
-
-
Gondolom eredetiségvizsgálat mindenképp kell hozzá. Ha már forgalmit kap. De ha már rendszámos, akkor töröljék a sebességkorlátot. Be lehetne már vezetni a 125 ccm B jogsival törvényt is...vagy az M-et módosítani, hogy 125 ccm alatt bármilyet vezethetsz...
Többiektől kérdés: van teljesítménykülönbség azonos blokk vizes és levegős változatánál?
-
-
-
-
-
runner 125
nagyúr
-
...Én inkább Suzuki Sephia ZZ-t néznék, mert azok nagyon állat kis gépek
. Szerencsére volt lehetőségem kipróbállni, és megdöbbentő volt az érzés, hogy milyen erő van benne
...
-ui.: Már 65 ezer forintért elég szépet adnak
...
-
A Scarabeot azért ajánlottam, mert sokkal biztonságosabb (főleg pesti kátyúk között) motorozni egy, vagyis kettő 16 colos kerékkel, mint a Jog 10 coos kerekeivel, illetve hiába 4T, de azért az eggyik legmegbízhetőbb motor, nem hiába "postásmoci"... De ez csak az én szubjektív véleményem.
(...nike_ neked is üzenem...) -
De vásárlás előtt jól nézd meg, anno én is hasonló robogót akartam venni, licitáltam egy Honda Diora 37000Ftért. Meg is nyertem az aukciót, a leírás szerint teljesen hibátlan, csak az üléshuzat egy helyen elszakadt. 37000Ft nem lett volna sok egy igazán szakadékért se, de ezt el se hoztam annyira gáz volt
Fék semmi, eleve 5 percig rugdosta a gyerek mire beindult. Gumi ütött, stb, stb, szóval oda kell figyelni .
-
-
-
-
-
50ccm-es papírok vannak hozzá és a hengerről és/vagy az alvázszámról lecsiszolták a ccm-re vonatkozó adatokat és átírták csinos kis 49ccm-re! Mindezt azért hogy rendőrbácsi meg ne büntessen már ha nincs nagymotorra jogsid! Csak utánna van gond hogy le se tudod műszakiztatni, ha meg bejönne a rendszám 50ccm-re is, akkor meg maximum alkatrészként vagy roncsba eladod!
-
Azt hogy ha bevezetik a rendszámot az 50esekre és neked egy 125ösöd van amit 50esként használsz akkor sz@rban vagy
Nem fogod tudni eladni, és nem tudsz rá rendszámot rakni, ahhoz már nagyon merésznek kell lenned hogy úgy használd.
Ha nem fizetsz biztosítást megbüntetnek, így vanMeg ha balesetet okozol neked kell zsebből kifizetni. Az 50es biztosítás nem sok, megér annyit hogy "szabadabban vezess"
-
-
runner 125
nagyúr
Kínai, soha nem kellene.
Minősége a béka segge alatt van, akku élettartamról nem tudok nyilatkozni.
Annyi előnye (?) van h nem kell rá sisak, egyesek simán mennek 40-et is. Előbb utóbb szerintem ezekre is jön vmi szabályozás.
Ah néztem múltkor metroba kb 100-120k volt egy, nah azért már inkább egy Jog! -
180-as 2T runner-ből olyan 220-230 körül már ki lehet fogni szépet. Bogyi azt akarta neked mondani, hogy sok az agyonhasznált, lestrapált darab ebből a típusból mivel nagyon kedvelt sportrobogó a fiatalok körében. És ez a típus borzasztóan jól megy az átlag robogókhoz képest. ha apukád tapasztalt motoros/robogós akkor biztos nem lesz gond de ha az első motorja akkor nem ajánlatos ilyet venni. Inkább 4t-t vagy kisebb köbcentiset.
-
runner 125
nagyúr
Értem.
Egy link azért jó volna, mert 2002-esnek árult de öregebb gépet kb már 250-től árulnak -de ezek nem 2002-esek
A rendszámos maxi Runner-ek kb 70-100k-val drágábbak mint az smkp.-ként használt társaik.
Ezt találtam ami fiatalabb és már az új kasznis, 350k. Ebből a rendszámost olyan 400-420k környékén szokták árulni.A széthajtás ellen meg vigyél egy kompressziómérőt; a gyári érték 9,8 bar.
-
runner 125
nagyúr
Persze,nálam ez alap h indulás előtt egy-két percet hagyom járatni.
1.: H bemelegedjen a motor az "üzemi hőfokra".
2.: a 2t akkor már nem dadogja el annyira az indulást. (automata szivató akkor már vissza áll)
3.: a 4t gépeknek kell egy kis idő mire helyre áll az olajzásuk (ez nyilván nem 2perc,de indítás utána nem illik egyszerre gázt húzni neki,majd menni) -
-
Topiccsendőr
addikt
Ennek a 2JA nak ha jól emlékszem 10" os kereke van. Az enyémnek 13. Valamennyivel jobb vezetni, de mivel én nagy motorhoz vagyok szokva sokszor ez is okoz meglepetéseket, pl ha durvábban rakom ívre, szinte vissza kell kormányoznom, hogy ne dőljek a kanyar belső íve felé. Amióta ezzel járok mindenhova és télire leraktam a nagyot, azóta megszoktam, nem éreztem ilyet többet. Szóval rutin kérdése. Persze az újabb robogók minőségre, kényelemre szeintem sokkal jobbak.
-
jasszer
őstag
Megkérdezted ugyanazt, ugyanúgy, mégegyszer.
Ha arra gondolsz hogy egy fiatalabb motor/robogó biztonságosabb-e egy idősebbnél, arra valóban nincs válasz. Ha a műszaki állapota megfelelő, illetve ha azt a gép és a saját képességeid ismeretében használod nyilván egyformán biztonságos mindkettő. (leszámítva a rajtad kívülálló veszélyeket)
-
Topiccsendőr
addikt
Egy ilyen 2JA volt életem első robogója. Ez soha nem megy 75 öt. Az óra 60 ig kottázva, kb 65 ig kimegy utána elakad. De nagyon nehezen viszi ki addig. Ha próbaútra kerülne sor elindulásnál finom gázzal indulj, hogy sokáig csússzon a kuplung. Ha ilyenkor remegve indul el akkor a hajtóműnek vége van az öntvénnyel együtt. Jobb esetben csak kuplungrugó hiba, vagy a kuplung pofa csapja van kikopva, de a legjellemzőbb egy ilyen idős robogónál, hogy a felsoroltak mindegyike játszik
Legfőképp a gondoskodás hiánya miatt. -
runner 125
nagyúr
Relatív...évjárat/állapot -előrébb vagyunk ha konkrét gépet linkelsz.
Biztosítása olyan évi 5-6.000ft..
A www.biztositas.hu-n megtudod kötni online is. Kidobja a ár szerinti sorrendben a cégeket.Én is így kötöttem a nagyra.
A fogyasztás is sok mindentől függ.. Egy ilyen kicsi motor könnyen megérzi a kg-kat. Én ~190 vagyok ,és 94kg,alattam olyan 4,5 -5 litert eszik..Bár én sokszor megyek vele kis távokat (indítom/leállítom...)
..meg hát nagyobb a légellenállás is.
Üdv.M -
-
Gergello
addikt
Én vizes úton még nem csúsztam (szárazon már jó párszor), de nem is kockáztatok semmit. Nem döntöm semennyire sem, van hogy a lábam is leengedem kanyarban, amit lassan veszek. Síneknél is leengedem a lábam (igaz ott ha csúszna biztos nem tudnám kitámasztani, de legalább eltörne).
A sínek a legveszélyesebbek, nah meg ugye a felfestések.Szóval ésszel kell lenni egyenesben lehet menni (majdnem) a forgalom ritmusában. Kanyarban, sínen, felfestésen meg nagyon óvatosan. Szerintem annyira azért nem veszélyes.
-
bajnokpityu
félisten
de kell,viszont azt adásvételivel kezedben kötöd.mivel az adásvételi az egyetlen papirja a segédmotornak,emiatt ezt kéne nonstop magaddal vinni,meg persze a biztositási csekket.
viszont semmilyen szempontból nem nyerő gyárilag 50ccm-t meghaladó robit venni papir nélkül. 2 év,és viheted műszakizni az 50es robidat.műszakin legkésőbb kiderülhet,h soha nem is volt segédmotor a robi.ami gyárilag 50es,és raksz rá egy 70es hengert,az határeset,vannak olyan hengerek,amik 70esek,és 50ccm van az oldalába ütve
-
ett
aktív tag
Hejj nekünk van egy 92-es évjáratú mintünk is. Köszöni még mindig jól van a külsejét leszámítva, mert barátnőm egyszer megcsúszott vele apró kavicsokon. Jó kis moci, igazi boltba járós gép, mert a lábadnál elfér egy rekesz kóla, elől a kosárban (amelyiken van, de lehet kapni rá még mindig) meg elfér sok más, hátul is van egy kis csomagtartója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest