- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Netfone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
szeva000 #2600 üzenetére
Hát ez így már bőven 60nál jár egy rendes fejjel ahogy nézem..
Igazából 40et szánnék rá, nagyon max az 50.
Persze megértem, ha egy tényleg profi állvány ennyibe fáj... Lehet inkább érdemes lenne várnom, és 60ért venni megvenni ezt, vagy hasonlót.Necro: Azt a Manfrotto-t honnan vetted? Illetve fejjel együtt volt ennyi? Így az jól hangzana... bár visszaolvasva nem kiskornel panaszkodott rá?
-
kiskornel
addikt
válasz
szeva000 #2568 üzenetére
"Tuti nincs több 13cm-nél átmérőben..." - De igen.
Abba a tatyóba, ami 13cm-es alig fér bele maga az állvány... nemhogy még mellé egy monopod. Itt próbálgattam, tehát nem hasraütésszerűen ment.
"egyszerűen el kellene fogadni,hogy a giottos sokkal jobb felszereltségben,így sokkal olcsóbb is." - ezt meg már a vita előtt leírtam.
-
kiskornel
addikt
válasz
szeva000 #2562 üzenetére
Neked biztos Giottos cuccod van?
Ezt írtam: "a 13cm átmérő... az nudli. Minden alkalommal kész tortúra lesz felhúzni a zippzárat" - kb az én tatyómat is erre becsültem, és most mértem le, kb. 13cm-es az enyém átmérője is. Tehát felhúzáskor össze vissza kell igazgatni az állványt (Manfi 055XPROB).
80cm hosszba biztos belefér egy ilyen fejjel és mellé még szegecsekkel.
Viszont a monopodom (Manfi 682B) akárhogy raktam mellé, Nem lehetett behúzni a zippzárat.
A fotósboltban a Giottos egy tank. Vastagabb virgácsai vannak, mint az enyémnek.
Árulás lesz a dologban: vagy neked van nagy átmérőjű tatyód, vagy valami nagyon lájtos Giottost vettél meg.
-
Real_Necro
veterán
válasz
szeva000 #2544 üzenetére
Te figyu, régen szigorlatoztam matekból, de 3x2000 = 6000. No most hogy 6 vagy 8... ezen már nem esek hanyatt. A Giottos-al (amit néztünk) az volt a gondom, hogy a közepét nem lehetett dönteni. A másik, hogy nem ott akarom összetörni a cuccom, hogy bénázok és kicsúszik a középoszlop géppel a végén. Tetszik ez a biztonsági megoldás, nomeg ez az állvány szerintem jó ideig ki fog szolgálni.
Kiskornel is mindent meg tudott oldani az állvánnyal, szerintem kreativitás kérdése.Szerk.:
(#2546) kiskornel
megnyugodtam, horribilis lett volna darabjáért.
A gombás képed láttam, folyamatosan követem a munkád, ott is megtetszett a Manfi. Szerintem középső szütyőt előb fogok venni hozzá, mint rövid középoszlopot. Tatyóból is szimpatikus a manfi, de abból lehet Cullmann lesz, az nem annyira feltűnő.
-
kiskornel
addikt
válasz
szeva000 #2492 üzenetére
"pedig egyértelműen a legjobb ár/értékkel bíró állvány" - hú. Ezt nagyon ne. Ár/érték arány a profi cuccoknál elég szar szokott lenni, és itt is az (hál"stennek).
Csak hogy értsd miért írtam: a legjobb ár/érték arány objektívek esetében mindig a kitobi, meg a bóvli 50mm-es. Csak ezeket nagyon sok esetben a hajadra kenheted fényképezéskor.
Igen, 70-200-ast csak megbízható, drága, pro, nagy teherbírású állványra bíznék. Ez igaz.
-
kiskornel
addikt
válasz
szeva000 #2485 üzenetére
Csoda történt. Nem 40kHUF-os állványt ajánlasz egy pici kompakthoz.
(#2488) szeva000: a Manfrotto árul szetteket, amik kb. 3-4kg-ig bírják és nem 60k-ba kerülnek. Pont ide lennének jók.
Giottos mostanában sukka lett. Kinézel a katalógusukból valamit, megrendelni meg nincs hol MO-n. Már csak a találatok száma mutatja, hogy mennyire leszarják a MO piacot. Annak ellenére, hogy strapabíró cuccokat gyártanak, elég gyér az alkatrészellátottságuk.
(#2489) HollyBoni: én egy ilyet simán bevállalnék ahhoz a kis kompakthoz: [link] és egy ibolt: [link]
-
HollyBoni
veterán
-
Balinov
titán
válasz
szeva000 #2469 üzenetére
AKB1 a tipusa link szerint 5.8 kilo a max terheles, bar ezt nem tudom, fejre, vagy labra, vagy az osszeallitasra irjak
csati 1/4"-20 & 3/8"-16, ugy remlik ez a szabvanyos.
sajnos rosszul remlik, D5000 vaz van, korabban, mikor alvanyoztam csak a 18-55VR volt a vazon, azzal atomstabil. ahoz kepest meg a 18-108VR joval sulyosabb. a csavart a fejen meg nem mertem megtepni, az az igazsag
-
feco100
tag
válasz
szeva000 #2464 üzenetére
Lehet, hogy amatőr kérdés, de csak az állványra is fel tudom rakni a gépet?
Egyébként most néztem ki ezeket
Erre érdemes lenne már beruházni? Gondolom, hogy az FZ 28-al röhögve elbírnak de ha a későbbiekben DSLR-re váltok akkor is megállják a helyüket.
Esetleg ez a gömbfej [link] addig amíg nincs DSLR?Üdv.
-
kishoris
tag
válasz
szeva000 #2431 üzenetére
Amikor ezt megvettem akkor még úgy volt, hogy lesz fölé majd egy súlyosabb tele, esetleg egy fix. Kicsit másképp alakultak a dolgok, így kihasználatlanul hevert a szekrény aljában. Az új tulaj meg örült neki, hogy ennyiért kapott egy új állványt.
Egy kisebb állványom van (Joby Gorillapod) amit túrákhoz használok, max. a későbbiekben beszerzek még egy Velbon Sherpa 600R-t ami még elégséges a jelenlegi cuccomhoz. -
DarknessHope
senior tag
válasz
szeva000 #2405 üzenetére
Ja így már egészen zsír kösz a képeket
http://www.digitcam.hu/termekadatlap/7370
hát igen ez 56-ért van itt..forradalmi áron
gondolom 50 alatt nem igen szerzem meg máshol sem.. de ami igaz az igaz.. ha veszek állványt akkor az ne csak dísznek legyen...
ha már így kaptam segítséget leírom a magam terveit:
jelenleg a következőm van: D70 +18-55 +70-300g +55mm AI-S micro nikkor és egy 200mm-es elicar f3,5
azt terveztem hogy eladom az egészet és a néhány HSz-el ezelőtti cuccokat szerzem be.. amint meglesz rá a mani.. kb. 8-12 hónap múlva hanem jön közbe egyéb...persze nem egyszerre terveztem eleve.. hanem csak egy obival, de megfontolom hogy első körbe d5100 és állvány lesz csak és nem adom el a manuális obikat. egy gáz van csak.. így a videózásról egy ideig le kell majd mondanom. de legalább az állvány az tényleg kiszolgálhat utána örökre
videó kedvéért 18-270-est terveztem.. tudom ez egy ultrazoom de minőségben 18-55 öt simán megveri 18-105 től ugyan elmarad de elégséges tesztképek alapján.. és mint all in1 utazó-zoom is fontos nekem..(ejj de sokszor volt hogy az egész mindenes cuccot vittem egy kirándulásra mert 18-55 kevés.. mi van ha lesz makró.. és hát tele is jól jön aztán jött az egész cókmók) és nem utolsó szempont még videón túl hogy sokszor maradtam le már pillanatokról azért mert fent volt a nagylátó és mire áttettem a telét... szóval külön más egyéb nagylátó-zoomot nem is tervezek majd. mert ezen a téren ugyis emlékkép kategóriák készülnek meg a videóra fontos nem kell ez mellé más.. meg nekem amúgy is makró és tele lesz fontos.. tehát pár éven belül 70-200-ast veszem hozzá... meg a 60mm-es Tamront. ha komolyabban madárfotózok vagy lesen nem az ultrazoom lesz fent.
ezt ugyanezen filozófia alapján választottam kompromisszumot kellett kötnöm ugyanis igazán hiányzott a felszerelésből egy fényerős optika.. gondoltam hogy majd veszek manuális fix 50-est de azzal megint-csak nincs videózásra módom.. (illetve talán megy fix legnagyobb blendén.. javítsatok ki ha tévedek) tehát egybe hogy tudjam le makrót és nagy fényerőt.. hát némi kompromisszummal persze.. de az f2 azért már majdnem f1,8 és mégsem f2,8
és most hála nektek az álvány kérdésben is jobban képben vagyok. persze a konkrét model azért változhat de erősebben rá fogok számolni teherbírásban. 6-7 kg ost min-mint ez.
ja mindehhez egy makróvaku előtét és egy egyszerűbb olcsóbb vaku fog még társulni... alényeg hogy dönthető legyen tudjak vele falra villantani.
persze ha minden jól meg... mert mint tudjuk ember tervez... kb fél 1 év múlva már lesz utódja is 5100-nak és talán használt piacon megjelenik néhány váz mérsékeltebb áron.. akkor fogok rárepülni. és D70-ért is kapok talán valamit így a váz meg állványt még tudom venni talán.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
szeva000 #2392 üzenetére
nos egy komolyabb fejre lehet csak később ruháznék be... 25-30 ezres árkategóriára gondoltam.... de mint írtam egyelőre még ott tartok hogy jó lenne valahogy tájékozódnom az árak és funkciókról.. mert azt látom hogy oldalakon látok állványokat.. árakat.. és külön kutatómunka megnézem melyik mit tud és miért kerül annyiba amennyibe..... azért is első körben nem konkrétan azt kértem hogy ajánljatok egy állványt.... mert még képbe kellene jönnöm... úgy mint pl. notebookoknál tök jól lehet szűrni processzor memória súly képernyő méret stb. tulajdonságra... mert ez alapján ha hasonló lenne állványoknál akkor jobban képbe jöhetnék mi is az amit megengedhetek magamnak, meg mi az amiről le kell mondanom.. tehát lehet hogy az fog kijönni hogy bár szeretném ha tudnék makrózni vele de nem fog kijönni az árból.. mert túl sokba kerülne olyan ami azt is tudja és ugyanakkor kihúzható elég magasra és súly se túl problémás.
remélem érted tehát hogy még csak a kezdeti stádiumban vagyok a keresésnél.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
szeva000 #2390 üzenetére
min 3kg teherbírás. lehet elvileg nagyobb is de akkor meg túl nehéz lesz az állvány nem?.... még nem vagyok jártas a témában eléggé.. ha mindent tudnék nem próbálnék segítséget kérni...első állványom egy egyszerű kinai noname cucc és van is vele gond.... már rég megérett a cserére... és most vizsgálom a különféle szempontokat .... de nehéz keresni ebben kértem segítséget.
idáig ez a legjobb amit találtam itt ki van írva a fontosabb adatok:: digifénykép
és CULLMANN 55191 Magnesit 519 áll legközelebb árban és tudásban ahhoz amit akarok de gondoltam mást is megkérdezek tud e még olyan oldalt ahol lehet hasonlóképp keresni.... még kezdeti stádiumban vagyok vele igy lehet bizonyos dolgok kiesnek, majd mert nem fér bele árba.... egyszóval szeirnted egy 3kg teherbírásu alkalmatlan makrózásra?
én eddig állvanyokkal kapcs. csak ezt a cikket találtam: fotovilag
Tudsz esetleg más hasznos oldalt ami segíthetne a választásban?
-
TayRol
nagyúr
válasz
szeva000 #2261 üzenetére
első képem az állvánnyal, a folyosonk, szinte nulla fénynél.
-
-
Throme
veterán
válasz
szeva000 #2102 üzenetére
Szerintem kompakt géphez nem kell olyan brutál állvány és időzített expoval nem fog beremegni mert nincs a gépben csapkodó tükör.
Abban igazad van, ha gépet cserél és az már dslr lesz akkor gond lehet.
SkyLaci : pl egy alternatíva kompakthoz: nekem volt/van mini állványom amit kompakthoz használtam. Általában lehet találni olyan tereptárgyat, épület elemet, padot, asztalt, amire le lehet rakni a föld helyett és így nem kell hasalni.
Előnye a mobilitás, hátránya, hogy földön használva nem kényelmes (mondjuk én még így is használtam mert úgy hozta a helyzetmeg is néztek, de lesz@rtam).
Későbbiekben egy belépő dslr vázat, rajta kitobival, kisebb fix-ekkel, vagy könyű telével (pl nikkor 55-200vr) még rá lehet rakni egy 15k-25k állványra.
-
SkyLaci
őstag
válasz
szeva000 #2096 üzenetére
ne vicceljünk már egy 40000 forintos géphez nem veszek 60000es állványt.
canon sx130 - eddig ugye a hama is simán megteszi
és szeretnék barkácsolni egy ehhez hasonló nodális fejet, ehhez van szükség talán egy picit nagyobb stabilitásra.
Szóval nem kell itt komoly dolgokra gondolni, inkább legyen olcsó, a célnak minimálisan megfelelő, elszórakozhassak vele.
-
Danniel
tag
válasz
szeva000 #2001 üzenetére
Azt is pont most nézegettem, lehet beruházok majd egy olyanra is. 10mp-es önkioldó nem segít a helyzeten? Nekem is d90 van, 18-105-tel per pillanat. Az az igazság, hogy szerintem egy párszor használnám az állványt, ezért nem szeretnék sokat adni érte... Kicsit több (5-6 ezer) még belefér, de ennek úgy megfogott a kicsire összepakolhatósága...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztalos klub
- Építő/felújító topik
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Béta iOS-t használók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest