- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Manfrotto 055CB mellé gondoltam, még nem vettem hozzá táskát így relatíve nehéz cipelni azt az állványt, de akkor marad az ha nem lehet olcsón megúszni, 30-40et nem költök egy másik állványra hogy 2-3 hétig használjam. Köszönöm az infót.
-
imyourfriend
őstag
Szeretnék venni kisebbfajta állványt (maximum 1kg) amely elfér egy hátitáskába. Ma felkerekeztem a citadellához és megakartam lőni az általános képeket erre nem volt nálam állvány, a nagy állványt nem cipelem mindenfelé, egy kisebb tripod vagy hasonló lenne úgy 4-5-6Eft környékén ami Budapesten megvehető, ki milyent ajánl? Súlyra ~1kg-t kellene elbírnia (D90+17-70-es sigma).
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #3159 üzenetére
Összekevertem, így igaz. Nem dolgoztam vele egy ideje aztán feledésbe merült a típusa.Furcsán néztem amikor ágaskodnom kellett hogy belelássak a kukucskálóba és még nem tudtam kibillenteni az egyesúlyából
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #3155 üzenetére
Én 30-ért vettem fejjel együtt,igaz leharcolt volt meg a világ végére kellett menni érte de az még tömegverekedés közben sem menne tönkre olyan masszív
-
imyourfriend
őstag
válasz
JackFeryll #3089 üzenetére
Olcsó pénzért gondoltam ~15Eft.
-
imyourfriend
őstag
Manfrotto 055CB állványra szeretnék olyan fejet venni amelyet könnyedén mozgathatok és elbír 4kg-t biztonságosan. Most egy 3D fej van hozzá amivel időigényes a beállítás és ezt az időt szeretném minimalizálni. Egyenlőre még csak tervben van és ajánlásokat kérnék hozzá.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Santiagain #3064 üzenetére
Nem lenne egyszerű dolgozni ilyennel 3-4 órát át,már csak a súlyából adódva.
-
imyourfriend
őstag
válasz
kiskornel #3010 üzenetére
mármint, miért kell 10kg-te elbíró fej? enyém tudtommal 4 kg-lt bír pviszont 2 kg sincs amit az ember rápakol egy makrózáskor. pl egy tamron 90 f/2.8as ~400 gramm ami már makró objektív. persze érdemes jobb fejet venni ha az ember megteheti és hosszú időre tervez viszont én feltennék erre egy 2kg-s szereléket simán.
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #2971 üzenetére
nem vennél, van ez így. 70 felett és 85 alatt valamerre. nem súly függő és nem is izomzat szerintem. 17 éves korom óta dolgozom otthon suli mellet, most már 7. éve fizikai munkát de mégis előfordul az ilyesmi.
mellette évi ~4-5ezer km-t bringázom így erőnléttel sincs gond. egyszerűen meg kell szokjam ami nyárig megtörténik, off. jó éjt
(#2974) -Shadow-: nálam fejjel oldható meg, de nekem is nagyon tetszik ez a lehetőség
-
imyourfriend
őstag
válasz
kiskornel #2968 üzenetére
no igen egyrészt a súlya miatt kellett. így ahogy JohnyBlue mondja ideje elkezdenem erősíteni ebben az irányban is. azt hittem pedig könnyebb lesz cipelni kézben. 2 óra alatt elfáradt a kezem
nyár felé majd utánanézek egy könnyebb és annyira nem stabil darabnak is, a fej könnyű nincs 1 kiló. köszönöm a véleményed
-
imyourfriend
őstag
válasz
JackFeryll #2961 üzenetére
mármint csak egyszer kell jó állványt venni? én megvettem a manfrotto 055cb-t igaz használt ,karcos meg kopott darab viszont egy olcsóbb carbon állványra lecserélném később majd ha minden jól megy.
~2kiló körül van amit hosszabb utakon a mérete miatt nehéz cipelni.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Santiagain #2953 üzenetére
én ezt az állványt amikor vettem fejjel azt mondta fickó hogy 70-200 meg 80-200at is megtart. még oldalra kihajtva is
-
imyourfriend
őstag
[link]
én ilyen fejet kaptam manfrotto 055cb-hez. kinek mi a véleménye róla? -
imyourfriend
őstag
no, be is szereztem a manfrotto 055CB-t egy 3d fejjel.
első nézésre picit kopottnak tűnt valójában használták elég rendesen. de amilyen minőséget ez ad az embernek az felemelő. be kell szerezzek egy vízmértéket hozzá.
még nem fényképeztem vele de látni rajta hogy stabil és bírja és fel lehet emelni 2 méter fölé a keresőt, így kényelmes lehet bárkinek szinte. a súlya az egyetlen ami picit több a kelleténél de utazóba beletettem aztán már meg sem kottyant. profi cucc ipari anyagból összerakva, én csak ajánlani tudom annak aki állványt akar venni dslr-hez.
-
imyourfriend
őstag
válasz
-Shadow- #2914 üzenetére
én is ajánlom neki hogy bírja rendesen, azért veszem az állványt hogy stabil és olyan darab legyen amit ha beállítok akkor az úgy marad és kész. inkább jobb ha nehezebb csak ne csináljon mást mint ahogy én beállítom.
3D fej jobb amúgy mint az amatőr 1 karos darabok? ( nem tudom hogy hívják, 1 kar áll ki a fejnél és azzal irányítja az egészet)
-
imyourfriend
őstag
mire kell odafigyeljek egy állvány megvételénél? lebeszéltem egy használt állványt és egy 3D fejet hozzá, ezeket szeretném ellenőrizni hogy jól működnek e.
-
imyourfriend
őstag
Vanguard Alta Pro 263 AT állvány + Vanguard SBH-300 fej ez az állvány+fej garanciálisan megér 50ezret? indexen hirdetik, írtam is rá
-
imyourfriend
őstag
igen ez fogós kérdés a garancia Magyarországon a többi országhoz képest.
De igazából 5 év garancia már bőven elég lehet, akkor már eldől hogy az ember merre halad tovább költségvetésben és munkában.
Mindenki örvend a kedvezménynek,remélem meglesz még akkor is amikor állványt szeretnék venni ~ 1 hónap
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango #2885 üzenetére
hát igen, én is inkább egy ilyesmi állvány felé kacsingatok, most nézem élettartam garanciát adnak rá:
http://www.bluechip.hu/termek/vanguard-alta-pro-263atmeg egy jó fajta fej aztán készülhet a minőségi Parlament fotó
itt amúgy jól el vették a kedvemet az olcsó állványtól,sohasem feledem.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango #2883 üzenetére
pont ezért a felborulás vagy a lefordulás miatt nem merek venni én sem 20ezerért egy állványt. persze lehet hogy megtartaná az olcsóbb is és jól is működne csak ha vettem egy drága szettet akkor ne az állványon spóroljak.
egy kompakt ~50-60ezres géphez viszont megfelelhet a 20ezres állvány ~ 1,5 kiló teherbírással. 40ezres manfrottót+20ezres fejet nem vennék oda.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #2876 üzenetére
17-70em van, akkor marad egy kb 5kg-t bíró állvány mégiscsak. ráadásul ez fix fejjel szerelt amint nézem. használtan érdemes vagy ezeket jobb újan vennem?
-
imyourfriend
őstag
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=167882993&pnr=10001&foto=1
ilyen állványban érdemes gondolkozni? igazából a másik az 60k körül van fejjel, ez ~ 15
alkalmi használatra gondoltam, évente kirándulások és panoráma.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #2873 üzenetére
maximum 2,5 kiló jelen pillanatban. azt nem tudom milyen fejjel, azokkal még nem vagyok tisztában. a 2,5 kilót pixinfón olvastam viszont későbbiekben kell csak komolyabb állvány. egy 80-200+d90-et elbír papíron. nehezebb obiról egyenlőre nem tudok amit rá szeretnék szerelni
-
imyourfriend
őstag
szeretnék beruházni egy Manfrotto 190XPROB állványra leginkább használtan. érdemes ilyent venni? mik lehetnek a gyenge pontjai és mit érdemes megnézni rajta?
-
imyourfriend
őstag
csak szeretnék vele városi képeket,vagy holdat vagy egyéb dolgot fotózni amihez viszont jól jönne,ezért jó kérdés ez most. elsődleges szempont lesz akkor ha veszek hogy legalább 40 ezer környékén, vagy picit többért.
-
imyourfriend
őstag
válasz
kiskornel #2821 üzenetére
akkor lehet hogy elsőnek még csak veszek egy kezdőállványt D90+55-200 alá ilyen 5-10k körül mert most obira gyűjtök. elsősorban hosszú expós képet szeretnék készíteni, alapvető fej szerintem megfelel ami rajta van ennek a ~ 1kg súlynak. aztán ha úgy adódik lesz pénzem akkor veszek egy komolyabb állványt amellyel maximum 80-200+D600-at szeretnék megtartatni. lábaknak jó a normál vég hogy idehaza is tudjam használni, köszönöm a gyors válaszod.
szóval érdemes így vennem egy gyengébbet és utána később lecserélni masszívabb drágább darabra?
-
imyourfriend
őstag
üdv! Milyen állványt érdemes vennem: ritkán szeretném használni, stabil és fix rögzítései legyenek: ha én azt mondom hogy az állvány ebben a magasságban marad akkor ott marad, ha ilyen szögben akkor ilyenben.
maximum 3,5-4 kiló terheléssel. köszönöm a válaszokat előre is!
Árban hogyan gondolkodjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Könyvajánló
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest