Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
hszilard666 #5675 üzenetére
Olcsó nem lesz, de az sj4000 topicban ha jól tudom tudnak ajánlani boltot vagy kereskedőt is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
hszilard666 #5673 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz
r.levente75 #5665 üzenetére
Studi:
Vasárnap biztosan otthon leszünk, gyere, legurítunk egy sörit is.
Egyébként az enyémnek ha jól emlékszem valami egyedi profilja van, mert ugye vízszintbe is rakható:
-
Real_Necro
veterán
válasz
madmike #5608 üzenetére
Gorilla pod vagy babzsák nem lenne jobb? Ilyen árértékben csak nagyon ócska gépet raknék az állványra, amit nem féltek, ha a szellő felborítja. Utazóban 10-12 körül elég jó kínaiakat kapni, ami egy kis súlyú gépet már azért biztosabban megtart. Amit linkeltél, az az én szememben pénzkidobás.
-
-
Real_Necro
veterán
Fancier WF-531B van itthon. Ezzel van tapasztalatom, árához képest szerintem nem rossz. Túl sok összehasonlítási alapom nincs, volt műanyag fejű Hama itthon, meg kicsi nanomax 200t, mindkettőtől megváltam. Maradt a Manfrotto, ami azért nehéz meg drága is, meg hordozhatónak a kicsi kínai, ami szerintem árához képest kis géphez elfogadható.
-
Real_Necro
veterán
Elég nehéz úgy véleményt alkotni alacsony kategóriás állványokról, hogy nem tudjuk mit szeretnétek rárakni. Persze ha az ár diktál és nem engedhető meg normális állvány (ami persze drágább) akkor kb mindig a "melyik ujjunkba harapjunk" jöhet szóba.
Én egy műanyag fejjel ellátott tekergetős/fogasléces középoszlopos vagy portréállásba billenthető fejes (ismétlem műanyag), valamint túlságosan könnyű állványt nem tudnék nyugodt szívvel ajánlani. Ha a lényeg a stabilitás és a megbízhatóság, akkor igen is áldozzunk rá többet, főleg ha már 6 számjegyet elérő masina csücsül a tetején.
Ha nincs rá keret, el kell gondolkodni, érdemes e befektetni olcsóba, esetleg érdemes ebayről weifeng/fancier állványokat rendelni. Annyit azok is tudnak... de nem műanyag.
-
-
Real_Necro
veterán
Giottos és Manfrotto állványokat preferálom inkább, de ettől még létezik más járható út is, itt a topicban elhangzott már pár márka ami alternatíva lehet. Cullmannból nekem csak egy elég kis méretű volt, amit kb 82cm-re lehetett kinyitni. Na ezt oda adtam egy barátomnak, mert elég instabil volt. Hama felejtős...
Ezen kívül utazósban van egy Weifeng-em, ami 12k kategória ebay-ről, de persze attól sem kell csodákat várni. Nálam egy vázzal meg UWA-val elegendőnek bizonyult nyaraláshoz, de azért nem hagytam volna magára a gépet, mint pl a Manfrotto 055xprob-m esetében szoktam. Persze teljesen más árkategória.
-
Real_Necro
veterán
válasz
total90 #5131 üzenetére
Fejet nem írtál így: Giottos MTL8350
-
Real_Necro
veterán
20 alatt nagyon sok variáció nincsen. Meg lehet próbálkozni kínai példányokkal, mint a topicban már párszor említett Fancier/Weifeng, esetleg Cullmann vagy Velbon márkákkal.
A műanyag fejjel ellátott hamák és társaik szerintem felejtősek. Stabilitást lehet növelni olyan példányoknál, ahol pl a középoszlop alján kampó van és rá tudsz mondjuk akasztani egy nehezéket (pl. táskát).
Én első körben a Fanciert ajánlom, utazósnak én is használok egyet, persze kompromisszumokkal.
-
Real_Necro
veterán
Én inkább azt venném figyelembe milyen értékű felszerelést kell stabilan megtartania, nem pedig azt mennyi alkalommal használnám. Érdemes "irányjelzős" fórumon a használt hirdetéseket nézni, olykor elég jó áron találni Manfrotto vagy Giottos állványokat fejjel együtt. Ami persze nem műanyag (szerintem) mint az általad linkelt esetében.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Maksifül #5046 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Zolka blogját.
Nekem is ilyen van, nem tökéletes, de olcsó és eddig megfelelt a célra.
-
Real_Necro
veterán
válasz
smallmer #5034 üzenetére
Gondolom vázon kívül obit is raksz rá, ott meg már nagyon nem mindegy, hogy egy kis 50-est vagy egy 70-300-at pakolsz rá.
Ha csak kitobit (pl 18-105) helyezel rá, akkor talán elég lehet, de csodát ne várj tőle, meg érdemes alaposan átnézni, mennyire műanyag, mennyire masszív. Sajnos az olcsó állványoknál mindig van valami kompromisszum, ami akár a géped "életébe" is kerülhet.
Egyébként ha ebay is jó, többen rendeltünk szaladgálós/utazós állványnak Fancier/Weifeng WF-531B-t, de más olcsó alternatívákról is olvashatsz a topicban.
-
Real_Necro
veterán
Óccó (bár én 5e-el kevesebbért vettem), utazósnak jó, persze kompromisszumokkal. Már többször volt itt róla szó.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #4887 üzenetére
Nekem olyan van mint a második. Itt a zolka féle teszt róla. A talpat érmével kell felhelyezned, meg egyszer ragasztanom kellett a tekerőjét a fejnek. Árához képest azért szerintem egész jó.
Ha gondolod rákeresek van e ott ahol még én rendeltem.
Szerk.: rákerestem, már nem árul... de 29$-ért vettem bő 3 éve
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Nekem Manfrotto 055XPROB van egy kínai Benro utánzat gömbfejjel. (Le kellene cserélni, de még bírja a sarat)
Előnyei:
- Atomstabil
- Középoszlop vízszintesbe hozható
- StrapabíróHátrányai:
- Súlya van, ezért egész napos cipelésre nem viszem már magammal
- Mindent külön kell megvenni hozzá (acéltüskés láb, hordtáska), ami nem olcsó (pl tüskét ~8k-ért, hordtáskát, ami nem Manfrotto, szintén 8k-ért vettem)
- nem olcsó kategória, de cserébe minőségi (igazából ezt nem sorolhatnám hátránynak, a jót meg kell fizetni)Utazósnak/cipelősnek egy Weifeng állványom van ebay-ről.
Ajánlani még a Giottos állványokat tudom.
Érdemes körbe nézni pl index hirdetős oldalain is, olykor használtba egész korrekt áron lehet strapabíró állványt kapni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
freelanced #4730 üzenetére
Az általad felsorolt dolgokra szerintem érdemes stabil vázat keresni. Lehet venni olcsóbbat, de vagy nem lesz stabil, vagy szívni fogsz a korlátozott felhasználhatósága miatt.
Fejből én egy kínai koppintott gömbfejet használok, amit már kellett javítani, egyébként Vanguard pisztolymarkolatos gömbfejet ajánlanék, igaz van, akinek az sem jött be.
Klemice:
Nekem meg ezt dobja a gugli: [link]
Egyébként mire jó ez a nem éppen építő jellegű beböfögés?
-
Real_Necro
veterán
válasz
freelanced #4727 üzenetére
Persze ehhez még egy fej is kellene.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Esetleg még gyűjtögetni kicsit és egy jóféle Giottos-t venni. Magasabb árkategória de sok mindenre fogja tudni használni. Anno pont említésre került a Giottos YTL9383.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
telefonfulke #4505 üzenetére
Nincs 3 darab kis hernyócsavar ami alulról rögzíti a fejet?
-
Real_Necro
veterán
Én azon csodálkozom, hogy egy állványt felengednek az utastérbe és nem nézik kinyitható harci eszköznek. Ilyen célra van nekem egy bőröndbe pakolható olcsó, de azért használható utazós állvány (Weifeng). Ha eltűnik, buktam azt a kemény 12eFt-ot... ha elgörbül, szintén. Ott mondjuk már kérdésesebb, ahol egy kézi poggyásszal megy az ember. Mi van akkor ha sportszerként van feladva?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #4476 üzenetére
Miért ne lehetne? Nem gagyit kell venni és akkor lehet körbe forgatni. Beállításhoz is már létezik filléres "vízmérték"...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #4449 üzenetére
Megválaszolva: [link]
Nem szerelem még vissza, ha lenne kérdésed...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #4446 üzenetére
Olvasd el Zolka tesztjét a kínai Benro koppintásról: [link]
Nekem is ilyen van. Árához képest szerintem elég jó, D90 jó párszor volt rajta. Nagyobb obival kis bólintást érezni, de pl UWA-ra, kitobira teljesen használható.
Szerk.:
Talán a legnagyobb baja hogy kézzel nem lehet a talpcsavart meghúzni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
stream1 #4272 üzenetére
Makróhoz én olyan állványt keresnék, ami egyrészt masszív, másrészt sokféle módon állítható, mint pl a Giottos MTL8350. Ezzel csak az a baj, hogy árban már magasabb, meg nincs hozzá fej sem.Használt gondolom nem játszik, legalábbis én ajándékba újat szeretek nézni.
Makró fejeket sajnos nem ismerem. Én ha a gömbfejemet lecserélném, most biztosan egy Vanguard pisztolymarkolatosra váltanék.
-
Real_Necro
veterán
Nagyon olcsón inkább ezt ajánlom ebay-ről. Nekem egy Manfrotto 055XPROB mellé utazós állvány, beltérben kis súlyhoz még is csak jobb mint egy műanyag fejű hama.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Alx.Mercer #4235 üzenetére
Nem fontos ki-be tologatni, a lábak szétnyitásával illetve összecsukásával is tudsz módosítani a magasságon.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Alx.Mercer #4233 üzenetére
"A 055XPROB-re voltam leginkább kíváncsi, de normál állásban, leengedett középoszloppal és egy alap gömbfejjel is túl magas volt (nem túlságosan, de pont annyira, hogy ne legyen kényelmes a keresőbe belenézni). Tovább nem is nagyon nézegettem..."
Ezt nem értem. Minden állvány állítható, ez a lényege. Nekem is ilyen van, a 3 közül a legstabilabb állvány.
Szerk.:
Én nem írtam volna le ilyen gyorsan...
-
Real_Necro
veterán
válasz
smallmer #4138 üzenetére
10 alatt nem igazán, de 15 körül van kínai, ami már használható, persze nem nehéz obival meg kompromisszumokkal: Fancier 531
uffneked:
Annak azért érdemes lenne utána kérdezni, hogy kézi poggyászban fel fogják e engedni állványt az utastérbe, vagy átvizsgálás után könnyes búcsút vehetsz tőle, mert kicsit olyan mint egy teleszkópos dárda/vipera stb...
-
Real_Necro
veterán
válasz
taranis #4132 üzenetére
Manfiban biztosan nem fogsz csalódni, de videózáshoz tényleg kell a nagy stabilitás. Fotózásra nekem egy 055xprob van, szerintem tökéletes, a kiegészítők húzósak. A 3 db acél tüske ha jól emlékszem 7-8eFt környékén volt. Hordtáskában ezért már inkább egy kényelmes Cullmann-t vettem. A gömbfejem egyelőre egy Benro koppintás, idővel majd egy pisztolymarkolatos Vanguardra szeretném cserélni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
qpakcovboy #4129 üzenetére
Nem igazán ismert ez az állvány, egyszerűbb ha megírod milyen célra keresel. Kicsi meg kompakt az oké, de a teherbírás és a rá szánt keret lenne a lényeges.
-
Real_Necro
veterán
Olcsónak nekem ilyen van: Fancier WF-531B
Könnyű, kis géphez használható, lehet negatívba is szerelni, olcsó... utazósnak tökéletes, komolyabb dolgokra Manfi 055xprob-t használok.
Esetleg nézz körül szlovák szomszédainknál.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #4004 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
Ennyire azért ne toljátok belém az agyaraitokat...
2013 december elején még itt ment a kérdéssorozat, hogy mi van a képviselettel, valamint írtátok, hogy akkor most megint a Triponton keresztül megy...
Ez a "mindig lehetett kapni" azért eléggé hamis kijelentés, max az ideje van kicsit elcsúszva és tavaly év vége óta állt helyre (most ahogy utána olvastam).
Ellenben Artwork meg szintén hülyeségeket ír, mai hírlevele is eléggé el van csúszva tavalyi adatokra hivatkozva. Az alapján született bennem is a kérdés, ergo kissé félre lettem tájolva.Sebaj, jó tudni, hogy akkor megint kapható minden Manfihoz.
-
Real_Necro
veterán
Hallom újra lesz hazai Manfrotto forgalmazás? Talán lassan megoldódik.
-
Real_Necro
veterán
válasz
chinaminman #3843 üzenetére
Miben különbözik ez egy Hamatól? Én nem raknám rá a vázam.
-
Real_Necro
veterán
Minimum olyat, aminek 3 lába van, valamint meg is tudja tartani a gépet. Egy lábút csak akkor vegyél, ha nem szoktál sörözni fotózás közben, mert akkor bajban leszel, ha a sört is tartod, meg a gépet sem akarod összetörni.
Ellenben ha leírod milyen igényeid vannak, hol használnád, valamint mennyit is szánsz rá, biztosan tudunk segíteni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
MC Pite #3593 üzenetére
Az enyémhez gyakorlatilag semmi nem volt, de tudtommal Manfrotto ilyen, ha valamit szeretnél még hozzá, mint én pl az acél tüskéket, akkor zsebbe kell nyúlni. Utóbbi nekem ~8eFt-ba került. Hordtáskából már Cullmann-t vettem, mert egyrészt sokkal olcsóbb volt, másrészt nagyon kényelmes, valamint nem rikít messziről a Manfrotto felirat (helyette fehér Cullmann van).
Induljunk azért abból ki, hogy más gépre használod Te és másra én. Nos ne vedd sértésnek, de a Te állványodra tuti nem raknám rá a DSLR-t 70-200-al a végén. Persze milcet meg kompaktot az alacsonyabb kategóriájú állványok is megtartanak.
Én ezt a csavaros megoldást sem tartom biztosnak. Van nekem is túrabotom, van amelyiknél pont ez a rugós csavaros rögzítése adta meg magát és egyszerűen szétesett. Manfinál ezt bilincsekkel oldják meg, ami véleményem szerint masszív darab. Kíváncsi lennék, hogy valóban tudja e a 6kg-os terhelést, az enyémre 7kg van írva. Sőt, akár arra is, hogy egy berázás után mennyire gyorsan/masszívan vesz fel stabil állapotot.
Esetleg ezekről videót tehetnél majd fel.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #3476 üzenetére
Hétvégén el tudom vinni neked meg kölcsönbe adni akármeddig a Cullman Nanomax 200T-m, de az sem valami bivalyos.
D90-el meg 18-105-el már használtam. Persze csak óvatosan, nehogy lebillenjen. -
Real_Necro
veterán
válasz
forceberg #3258 üzenetére
Gömbfejem van, azt nem tudom rárakni? Egyébként hol/melyik típust érdemes választani? Ha van egy linnked jó lenne.
Szerk:
Most látom van műanyag 3kg teherbírással meg alumínium 5kg-al. Előbbi 13k, utóbbi 34k... No akkor marad a hátizsák állványnak, vagy viszem a kis nanomax-ot, összecsukva nagylátóval még az is elbírja a gépet. -
Real_Necro
veterán
válasz
forceberg #3255 üzenetére
Gondolkozom én is valami gorillapodon, mert állvány sok helyet foglalna bőröndben, azon kívül meg csak a cullmann nanomax van, de az nem valami stabil. Igaz, tavaly azt vittem olaszba, bár busszal.
Mennyit bír egy ilyen gorillapod és hol/milyet érdemes mondjuk péntekig beszerezni? -
Real_Necro
veterán
válasz
imyourfriend #3161 üzenetére
Ettől függetlenül az is masszív darab, csak ha jól tudom a közepe nem állítható vízszintesbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest