- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiskornel
addikt
Használd egészséggel. Én nem szeretném azt nézegetni, mikor repül le a helyéről a gépem. Annyira sokat nem használtam, mégis a műanyag cseretalp éle elkopott a régi Hama állványomnál 1 év alatt -> lefordult egyszer a rendszer. Akkor döntöttem el, hogy összetöröm, mert amíg nincs darabokban, úgyis meg fogom próbálni rátenni újból és újból... Az új Hama állványt meg pontosan arra vettem, amire írtam: vakutartónak.
Rugalmatlan, csak benti használatra alklamas. Kint a kis szél is berázza.
Na meg a súlya. Hottentotta. Anyaga alapján is vigyázni kell rá. Túrázáskor valahol leállok, azonnal ledobálom a cuccaimat. Így elkerülhetetlen, hogy egy-két kisebb ütközés ne legyen. Pl. hátitáska és a már lerakott állvány közt. Szerintem hamar tönkremenne, ha csak párszor a hátitáska alá kerülne az az állvány.
Amit megjegyeztem (közepes üvegek esetében: 450D + 17-55), ha elfordítottam 90°-ot a fejet portré állásba, a cseretalpat bárhogy húztam meg, elkezdett elfordulni rajt a váz, holott a megadott értékek alatt volt a rárakott súly.
De amit az egészből inkább kiemelnék: nagyon kell rá vigyázni.Szerk: Ha te elégedett vagy a Hama állványokkal használd, én viszont személyes tapasztalataim alapján senkinek se ajánlom. Lehet az évek során fejlesztett a márka, de szarból nem lesz vár, és a pipaszár lábak nem fognak meg ekkora súlyt.
-
imyourfriend
őstag
igen ez fogós kérdés a garancia Magyarországon a többi országhoz képest.
De igazából 5 év garancia már bőven elég lehet, akkor már eldől hogy az ember merre halad tovább költségvetésben és munkában.
Mindenki örvend a kedvezménynek,remélem meglesz még akkor is amikor állványt szeretnék venni ~ 1 hónap
-
Real_Necro
veterán
1-2 fotózáshoz szerintem egy Hama is tökéletes lehet, bár az ember sosem tudhatja, mikor adja meg magát akár az új állvány is. Nekem a pár alkalommal használt szintén műanyag fejű Hamáról borult le majdnem a fél éves váz kitobival. Túl is adtam rajta, ekkora összegnél inkább áldozok a biztonságra.
-
gabor_01
senior tag
29mm
Viszont a cseretalp elfordulás ellen védett és ez a legfontosabb most nekem. Egyébként meg elvileg 18kg a teherbírása (amit nem veszek komolyan).
A másik szempont kis súly.
Nemrég volt egy a tiedhez hasonló (kb2-es) fejem, ami feleslegesen nehéz volt (760) és kényelmetlen a talpa. Legszívesebben az RC2-re cserélném, amihez van elfordulás elleni talpam. -
Grentsó
tag
Ha úgy döntök, hogy döntök, akkor döntök.
Úgy tűnik nem forgalmazza itthon senki ezeket, tehát esélyem sem volt kipróbálni. Pont ezért kérdezek itt, hátha valaki használja/használta. Azért néztem ki ezt a kettőt egyébként, mert hozzájuk van gyorscseretalpam, a teherbírásuk megfelelőnek tűnt (5kg
), ami fontos még, hogy minél alacsonyabb építésű legyen és minél könnyebb.
Azt mondod ránézésre kicsi a gömb, kevésbé tart stabilan. Mit javasolsz helyette? Továbbra is max. 2kg-t kell tartania (de azt bármilyen szögben), plusz ugye alacsony/könnyű kéne. Nem hátrány, ha bírja a strapát, 40-45E fölé nem mennék árban.
Tanácsokat előre is köszi!
-
Chorluka
csendes tag
Hello!
Na, ma teszteltem az állványt és a fejet is!
Eddig csak superlativusokban tudok beszélni mind a kettőről.
A tripod nagyon maszziv, érezni, h benne van az anyag, könnyen mozog a 3 láb. Mondjuk nekem a láb csavaros rögzítését szoknom kell a Manfrotto után..
A fej iszonyatosan tetszik. Hatalmas benne a gömb és pontosan lehet beállítani a fokozatokat a csavaróval. Rögzítetten nem tudtam elcsavarni.
Összegezve: nem bántam meg, h belevágtam az általam ismeretlenbe és köszönöm szépen a segítségedet Mcgoat. -
Hth
tag
Én próbáltam az ehhez , megszólalásig hasonló Benrot , és ismerősnek a Giottosát , nekem pedig van ilyen Manfrottom , ezek alapján a teflon betétes gömb fejeket kevésbé merevnek találtam ! Ezek az állványok nagyon jók , amiket te is árulsz , de ha valaki szeretne hosszú gyujtótávolságú tele objektívvel fényképezni akkor a teflonos gömb fejek SZERINTEM hanyagolandók !
Én mostanában eléggé körbejártam ezt a témát és arra jutottam hogy a kapható gömb fejek közül , ez ( http://reallyrightstuff.com/ballheads/02.html ) a márka ( kialakítás ) a legjobb 300mm-es fókusz távolságnál nagyobb objektívekhez !
A dologhoz , hozzá kell tenni azért azt , hogy én eléggé makszimalista vagyok , és próbálom a tökéletes megoldást alkalmazni , de legalább a lehetőségek szerinti legjobbat ! -
andrasferenc
tag
Gyári adatok szerint 15 kg a teherbírása.
http://www.giottos.com/
A dobozára is ennyi van írva. (24 hónap garanciával) -
andrasferenc
tag
Azért valld be, csak jobb az, amin fej is van.
Ha a tiédre teszünk még egy fejet? Persze még jön hozzá egy hordszíj, vagy egy táska?
Biztos más egy karbon és más egy aluminium. De ha jelen esetben az aluminium állvány a rajta levő fejjel könnyebb? Azért a súly sem elhanyagolandó. -
andrasferenc
tag
-
andrasferenc
tag
Kezdünk belebonyolódni.
Én összeségében értem, hogy a legjobb. Ha úgy akarod érteni, akkor ár-érték arányban is.Ha feszel egy állványt, akkor ha nincs rajta fej, akkor az ember vesz egyet rá. Kell hozzá hordszíj, vagy/illetve egy táska. Ezek mind költséget jelentenek. (Elég jelentőset, ha nem ér be az ember egy nylon szatyorral és spárgával.) De ezek kiegészítők. Ha meg műszakilag nézi az ember, akkor fontos a stabilitása, a megmunkálása, kivitele, a súlya és mennyit is bir el. -
-
andrasferenc
tag
Igen, melyik monopod? A Giottoshoz van állványfej. Van hozzá hordtáska. Egy professzionális monopod ilyen árért. Teherbírása pedig 15 kg. Ha a többihez nézel állványfejet, jóval többe kerül. (Nem számítva az állvány súlyát.) Nagyon igényes megmunkálása van. Így az ára csak látszólag több.
-
Doom
aktív tag
És a Benro? Bár most visszanéztem az 1359-ben linkelt állványod, és gyakorlatilag ugyanazt tudja, csak könnyebb és olcsóbb... Ha jól rémlik, azt írtad, hogy a fej cserélhető rajta, tudsz ahhoz ajánlani valami olyan gömbfejet, amivel lehet pannorámázni? A BH-sak olyanok?
T-1328-hoz: nem kell nekem 11kg-os bírás, a T-1128 is elég lenne szerintem, max a T-1228. Mondjuk még szimpibb a G-1127, de gondolom az már jóval drágább. Ezek mennyiért vannak?
Köszi. -
Doom
aktív tag
Köszönöm. És az állvány?
Nekem elsősorban táj- és éjszakai képek készítéséhez kellene egy tripod, ami viszonylag könnyű, hogy mondjuk kirándulásra tudjam vinni. Ha nem áll biztosan a 100km-es szélben, azt azért túlélem.Nem tudom, hogy mikre kell odafigyelni ebben az esetben. Ilyen célra jobb a 3D fej, nekem eddig ez jött le a fórumböngészés alapján.
30E, esetleg 35E-ig kellene (állvány + fej). Teherbírás: egy 450D és 70-300 IS USM max. Te mit ajánlanál?
Köszi. -
ballington
addikt
azt esetleg le tudnád írni, hogy a Velbon 640-es mennyivel jobb/gyengébb minőségű, mint a 1359-es hsz-edben említett váz?
komolyan érdekelne a véleményed.ami a súlyt illeti, nem hiszem, hogy egy magnézium állvány a postaktsg-el együtt jobban megérné mint az Al postaktsg-el. Akkora különbségek sztem nincsenek a szállításoknál, hogy hány kiló, max. 5kg-nál vagy 10-nél ugrik meg. Ha egy állvány Al-ből 2 kg, Mg-ből meg 1 (ez csak pl.), a szállítás ekkora súlyoknál nem oszt nem szoroz.
-
spidersoft
senior tag
Mit jelent az olcsóbb? Fej+állvány max. 15-20k. Nem riadok vissza a jó állapotú (=nem lóg, festékhiba/karc/külső kopás nem zavar, full rozsdás azért ne legyen) használttól se, csak ritkán látni a neten. Gömbfej kéne mindenképp (a KS vagymi-0/1 jó választásnak tűnnek, a 3d fejek nem tetszettek, bár igaz eddig csak kétfélét volt alkalmam próbálni, egy gagyit (a 3ezres noname állványomon lakott), meg egy jobb fajtát (hama 72es állványét). Állvány 3lábú lenne jó, ami stabil. Súlya nem nagyon zavar, nem akarok vele tájfutni... igazából azt még nem tudom, hogy a középmerevítő nélküli miért jobb (drágább), gondolom sokkal instabilabb... Ez a képek alapján elég stabilnak/jó vételnek tűnt, csak elhappolták előlem, így nem is jártam nagyon utána, hogy megérné-e tényleg
-
spidersoft
senior tag
KS-0: 7.200Ft (ha vámoltatják akkor olyan 9.500 max, de sztem nem fogják)
KS-1: 12.600Ft
(hazai oldalakon az első hely, ahol találtam KB0 ill. KB1 fejeket, ott 25.700 ill. 31.300 volt, a Benro KS fejei egyébként drágábbak, mint a KB-sek, viszont ez a noname nem tudom mennyire egyezik a Benroval, de gondolom 1:1-ben
)
Sony A200-hoz kellene, az meg nem egy nehéz gép, valami 60 deka, plusz cuccok, max. terhelés, amire számíthat a gömbfej sztem a váz + harmonika kihuzat + egy M42-es teleobi... kíváncsiságból ezeket feltettem mérlegre, pont két kiló. Amit írnak, hogy a rögzítő egy kicsit elállítja a gömbfejet, az nekem nemigen sokat számít, inkább az, hogy ha lerögzítem akkor onnan már ne kókadjon le. Ha elég lehet ez a kisebb, akkor inkább ennél maradnék, az 5k-t meg hozzácsapom az állványra szánt pénzmaghoz
Nem volt még a kezemben ilyen nagyobbfajta gömbfej, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire jöhet ki a különbség ilyen kis súlyú cuccnál... ha tíz kiló volna, az más helyzet lenne, de akkor valószínűleg nem is érdekelne 5k Ft különbség
-
Frigetrus
aktív tag
Nem akarok kötekedősnek tűnni, csak kíváncsi vagyok, hogy milyen összehasonlítási alapod van az általam linkelt és a 7-ezres Hama állvány között. Miben tudhatja ugyan azt?
Azt szeretném megkérdezni, hogy láttad, használtad, illetve hallottál-e már az általam kinézett állványról, mert azt írtad, hogy mellé mernéd tenni a 6e párszáz forintos állványt az oldaladról, és ez azt sejteti, hogy igen.
Fejet pedig mindenképpen 3D-t szeretnék, gömbfej nem tetszik, egyébként van összehasonlítási alapom, a 3D jobban tetszik, de ez egyszerűen teljesen egyéni vélemény.
Olyan dolgokra lennék kíváncsi az állvánnyal kapcsolatban, hogy "jó mert..." vagy "rossz mert"... vagy "én azt hallottam..." Van aki már használt Giottos márkát? Vagy ki mit hallott erről a márkáról/állványról? Stabilitás, nyekergés, precizitás, kidolgozottság?
Köszönöm -
Frigetrus
aktív tag
Nos, szerintem azért az a 4-5 kg-os teherbírás sem rossz, főleg, hogy nekem a gépem egyik objektívvel sincs meg 1kg. Szóval ez nem gond. Az ára pedig nekem még megfelel, nem nagyon láttam nagyobb teherbírásút ennyiért, bár némelyikhez oda van írva, hogy 4kg mint némelyik 7ezres Hamához, de azt nem hiszem el. Láttam hasonló árú Manfrotto állványt fejel amely 1kg-os terhelést bír, ugyan ilyen áron Cullman állvány fejjel 3.5 kg-t bír és hasonlók.
Igaz, hogy amit te javasolsz, az olcsób csak valahogy sejtettem, hogy te a saját portékádat preferálod, persze ezzel nem akarok semmi rosszat mondani.Gömbfejet nem szeretnék, de most ebbe ne menjünk bele, szóval alapból cserés lenne. Egyébként nem hangzik rosszul.
Van valakinek még valami véleménye az általam kinézett állványhoz, és fejhez?
Köszönöm -
eastsider
nagyúr
aztamindenit!
nagyon vonzó! lehet be kéne vállalnom egyet. elég sokat hosszú expozok
esetleg hasonlók vannak? ár/érték arány fontos lenne
egy sima hama állványom van (gamma 72)
a legfőbb gondom az állványfejjel van, mert ha pl leteszem vízszintesre, akkor sincs teljesen egyenesen... szóval mindig a lábakkal kell játszanom... -
kiskornel
addikt
Nekem is ajánlotta Ottkar, és akkor is az volt a véleményem, hogy ez háziasszonyoknak készült. 154cm magas (ez már fejjel együtt gondolom...) , vagyis görnyedni kell célzásnál. Felfele fordítva a gépet meg még talán le is kell guggolnod.
A tüskék + pont a számára, viszont (nem néztem utána), de így kinézetre nem terpeszthető. 67cm a minimum magasság, és a középoszlop nem megfordítható, tehát ez a legkisebb magasság, amin fényképezhetsz.
Nagy súlya miatt túrázásra nem nagyon alkalmas. Már az én 3kg körüli állványom is (fejjel együtt, de nem éri el a 3kb-ot) megvisel hosszabb utak alatt. A súlyához képest a 4 kg terhelhetőség nem a legjobb, viszont az ára meg ahhoz jó.
Meg kell nézni a hordtáskát is, mert nekem a pántján hiába van az a biszbasz széles valami, hogy ne nyomja a vállamat... hát nagyon nyomja a vállamat. Félvállról leesik, ha meg nyakon át veszed, akkor nyomja nyakon az ereket.
Stabilitásról kérdezt Ottkart. -
Allien
veterán
Mint lentebb írtam, még csak puhatolózok.
Minden érdekel, de legfőképp mikor, és mennyi pénzem lesz, mert most nincsen.
Ergo, a használt cuccoktól sem riadok vissza, nem ragaszkodok a "nagy" márkákhoz, pl a tripodom Slik. Tehát, ha majd lesz keret... Csak annyi mindere kellene költeni, hogy az csak na! Pl normális vakut is vennem kell (majd).
A sorrendet, mikor, mit veszek az "élet" hozza. Valszeg, először a táskámat kell lecserélnem, szét esik, mert occsó volt, és nem bírja a sok manuális obit.
-
Allien
veterán
Itt mintha lenne rajta, és azt is írják, hogy "van".
Ha az állvány jó, a fejet később még cserélhetem esetleg, de, egyszerre nem lesz annyi pénzem rá, hogy "minőségi" fejet is vegyek. Nem is beszélve arról, hogy tripodot is kellene vennem.A jelenlegi eléggé instabil, a bridge géphez vettem.
-
Chorluka
csendes tag
A taposó eddig fel sem tűnt
Egyre inkább kezd meggyőzni ez a monopod
Úgy látom a olyan "bilincses" a lábaknál, nem pedig tekerős...azt gondolom gyorsabban lehet rögzíteni és kioldani...ami még nagyon fontos nekem, h halkan lehessen kicsúsztatni a lábait és nyitni-zárni a bilincseket, ill. legyen fekete(a fotón az)!
Egyébként valahogyan levehető a feje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest