-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
válasz
Jedster #37437 üzenetére
úgy kell elképzelni, a ház sarkában van a router, tőle kifele ahol fognám a jelet 6-7m-re a fal, utána jön az udvar rész ami 15m kb, aztán egy másik helyiség de ott nagyon vékony a fal, és ha ott beléptünk 3m kb az asztal ahol fognám.
Főleg laptoppal(lenovo b50-30, msi ge60), ha erre irányult a kérdésed -
robagp
tag
válasz
Jedster #37363 üzenetére
Hello!
Én bármit meg tudok csinálni, ha le van írva.A történet:
Egy lakóközösség használja a netet, wifin kapcsolódun rá. A szoba azon részében ahol az xbox, pc, tv box van már nem jut el a jel rendesen, ha elhúzom 1,5m -t már semmi gond a nettel. Az erősítőnek szánt eszköz 3m-re lenne, tehát még közelebb a "superhub"-hoz, ahol már jól tudná venni a jelet. A 2G-s része eme eszköznek /superhub 2/ pocsék, egyszerűen használhatatlan. Ha mellette állok a 2G akkor is szakadozik, eltűnik...stb
2G nél nagyon könnyű dolgom lenne [link]
Többször cseréltek eszközt /superhub/, tehát széria hibás, így azzal nem tudok mit kezdeni.
Sebesség: legtöbbet online film nézésre használom.
Kábel nélkül lenne az igazi, csak azért írtam a vezetékest, ha nincs más megoldás, vagy olcsóbb.
Igazából 10e huf-ot se akarok rákölteni mert csak ideiglenes megoldás lenne, és utána kukázva lesz amit megveszek. Épp ezért vagyok tanácstalan.Ui: ASUS RT-N12 D1 nem tudja az 5G -t!
-
Celtis
veterán
válasz
Jedster #37284 üzenetére
A Dlink DIR657 az egyetlen árban szóba jöhető másod-router (ha nem akarom a gigabites LAN-t korlátozni a vezetékes oldalon). Viszont erről elég rosszakat olvastam. Most mégis inkább a repeater felé hajlok. A wifi-n nem érdekes a sebesség, csak a lefedettség. A repeater ezen kívül igény szerint áthelyezhető, a másod router egy adott pontra helyezhető csak el az adottságok miatt.
-
Stehe
aktív tag
válasz
Jedster #36860 üzenetére
Köszi a választ!
A problémám a következő lenne: Többen használjuk a wifit (szomszédok is, a tudtunkkal), és vsz. a torrent használatukat nem korlátozzák és így még a legegyszerbűbb weboldalak is percek alatt jönnek be.
Az Asus honlapján a routerhez az alábbi infó van RT-N12 D1 esetén:"Max. négy vezeték nélküli hálózati szint dinamikus sávszélesség-felügyelettel. Például nagy sávszélesség és teljes hozzáférés a vezetőknek, közepes beállítások az alkalmazottaknak, és alapszintű internet-hozzáférés a vendégek számára." [link]
Ez alapján találtam ki, hogy csinálok 2 hálózatot: egyet magunknak, egyet pedig a többieknek, utóbbin kevesebb sávszélességgel, így ha maxon megy a torrentjük is, csak egy szeletet kapnak a teljes sávszélből. Ehhez kérnék segítséget, hogy vajon a LAN portokat is be lehet-e sorolni valamelyik hálózatba, hogy ha nem wifin kapcsolódik valaki, őt is be lehessen sorolni (akár MAC, akár LAN porthoz kötve) egy kisebb sávszélű hálózatba.
-
-
Poplacsek
senior tag
-
solyom76
senior tag
válasz
Jedster #36756 üzenetére
A lényege , a router váltásomnak,hogy a jelenlegi nem bírja áttörni a falakat.. kb 4 téglafal áll az utjában 20 méteren belül.Ezt szeretném megoldani,hogy anyám a szomszédban is tudja használni a netem.
Nincs semmi más gondom ezzel a tenda routerrel,az udvaromban kb 50m ről még lehet netezni,de a falak utban vannak. -
Soma01
veterán
válasz
Jedster #36677 üzenetére
Havernál kipróbáltam 100-as Digivel, ott még nem volt switch csere a házban és ugyan annyi jött a gyári FW a 1043 v1-el mint közvetlen tárcsázással. Azaz kb. 95/55 Mbps. Tehát gyári szoftverrel is kijön a 100 szerintem. A "http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=465" szerint 74-nél el kellene véreznie. 120 Mbps fölött van olyan Digi-s netnél is (ugyan ez a V1) ahol már volt switch csere és 200-as a net. De lepróbálom most már saját magam Openwrt-vel. De csak 200-as Digis-nethez tudok "hozzáférni" esetleg 240-es UPC-hez, de az már volt mérve.
Csak mondja meg valaki, hogy melyik változatot tegyem fel és, hogyan rakhatom vissza a gyárit ha nem kell az Openwrt!
-
válasz
Jedster #36670 üzenetére
Én abban sem vagyok biztos, hogy a 240-es netet elbírja! Sőt inkább az ellenkezőjére fogadnék... Persze más kérdés, hogy egyetlen szálon iperf-el tesztelve ki lehet mérni ennyit, de több, sok kapcsolati szállal, több klienssel, stb... jóval hamarabb elkaparna az! PPPoE-n meg írták a topikjában, hogy 110-115Mbps-t mértek DIGI nettel!
-
MarQs
senior tag
válasz
Jedster #36659 üzenetére
Köszönöm szépen a kerek választ!
Az USB csati miatt a TL-WR842ND v2-re fog szerintem esni a választás! -
vargalex
félisten
válasz
Jedster #36631 üzenetére
Szia!
Azért egy kicsit helyesbítenék. A TL-WDR3600 és TL-WDR4300 esetében valóban nem megy alternatív firmware-val a hardware NAT, de azért jóval 240 Mbps fölött tudnak. Sőt, OpenWrt-vel egy TL-WR1043ND v1 is hozza közel a 240 Mbps-t.
-
jeni
félisten
válasz
Jedster #36639 üzenetére
Szia
Az Asus N56U és a TP-Link WDR-4300 teljesítményben-tudásban van különbség?
a gyorstalpalóban nem tudom kizongorázni a különbséget.
Olvastam,hogy ez a 1043NDv2 ugyan olyan proci hajtja vagy még picivel jobb.
A két TP-Link közt elhanyagolható a difi? Ha igen gondolom ebben az esetben az újabbikat érdemesebb megvenni.
a Wifi,a torrent és a gyerek multijátékra is kellene a router,hogy hibátlanul menjen
ennél az Asus N18U routernél mennyire hátrány,hogy csak 2,4Ghz?
Asus N56U és a N18U közt csak a 5Ghz átviteli freki hiánya a különbség?
-
válasz
Jedster #36631 üzenetére
Nagyon-nagyon köszönöm, már jócskán többet dolgoztattalak Benneteket, mint amennyit egyáltalán egy ilyen router ér...
Sajnos van bennem egy ilyen hülye félreértelmezett maximalizmus, hogy a legjobb döntést hozzam, holott gyakorlatilag bármelyik megoldás megfelel, és még csak ne is túl nagy a téves döntés következményi kockázata...Az Általad leírtak alapján az ASUS N18U lenne a nyerő -- csakhogy szinte annyiban kerül, mint a TP-Link Arcer C5...
Nem pazaroljatok rám több időt, mert kezdem kellemetlenül érezni magam!
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Jedster #36611 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Most nagyon bizonytalan lettem -- lehet, hogy 4300 lesz? Esetleg 3600? Eszerint [link]a 3600-as jobb!
Az ASUS-szal annyi bajom volt, két 500g is csapnivaló jelerősséget és jelstabilitást produkált, ahol egy TP-Link 3420-as kiválóan ment.
Üdv: MaCS
-
-
silboy
aktív tag
válasz
Jedster #36371 üzenetére
Szeretném minél olcsóbban megúszni a cserét,de a 841-es és az Asus is belefér.Ezek közül melyik az ajánlottabb,megbízhatóbb,melyiknek jobb a szervíz háttere?Esetleg a mostanin egy reseteléssel érhetek el javulást?Talán áthelyezni is tudnám,így csak egy fal lenne az akadály,viszont egy hűtőn lenne.Ez milyen hatással lenne rá?
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Jedster #36350 üzenetére
Helló!
Köszönöm. A háttérbe nem nagyon mentem bele, de legyen...
A 1043 marad a jelenlegi helyén, továbbra is custom fw-rel fogja tenni a dolgát (lehet áttér majd Gargoyle-re). Majd nemsoká' én fogok máshova "áthelyeződni". A teljes hálózatot ki kell építenem az üres lakásban (fali kábelezés, fali csatlakozók, router, switch), így a nas-t inkább majd egy következő lépésnek szánnám.A 1043-mal nem sok gondom volt eddig, szinte kezdetektől vargalex féle fw-rel használtam. Wifi-n csak a telefonom (Moto Defy) és néha-néha a notebook-om csatlakozott, ha lusta voltam a kábelt bedugni, vagy máshol használtam. Az inkompatibilitás miatti jelvesztés nálam nem fordult elő. Kábelen csatlakozott minden más. Az usb-s hdd-n torrent futott megfelelő korlátozással (900/200 kBps), a médialejátszóval legtöbbször közvetlenül innét játszottam le, 720p-ig jól bírta, felette már sok volt neki (vagy a router, vagy a hdd volt a gyenge láncszem, ezt nem derítettem ki). Illetve hálózati meghajtó szerepét is betöltötte. A nekem nem szükséges dolgokat/programokat kikapcsoltam (dlna, ushare, ...), így nem volt instabil, nem indulgatott újra.
Az eddigi tervek szerint olyan netet rendelnék (50 Mbps), ahol a SW-es és HW-es NAT különbsége nem jönne ki, így custom fw-t használhatok, ha akarok/úgy gondolom. Bár amikor a 1043-t vettem, akkor sem volt még semmi wifi-s eszközöm, de úgy gondoltam, majd lesz, így jó üzlet volt visszanézve. Ehhez hasonló most az 5 GHz, de ennek ellenére jelenleg nem tartom szükségesnek az AC-s jeltovábbítást. Illetve a majdani NAS-beszerzés okán úgy gondolom, hogy nem szükséges erőgép. Bár az N56U nem valami hatalmas előrelépés lenne a 1043-hoz képest processzorerő szempontjából (400MHz/32MB vs. 500MHz/128MB).
-
zambozoli
aktív tag
-
válasz
Jedster #36151 üzenetére
Még egy utolsó kérdés:
A kettő közül szerinted melyiket rendeljem?A 10 ezer Ft különbség nem számít, a lényeg, hogy gyors és stabil legyen a netem az AC-s MacBook Pro-val, a többi eszköz ne zavarjon bele, a vezetékes net pedig gigabites maradjon. Amelyik jobb, az kell.
-
válasz
Jedster #36146 üzenetére
Jedster:
Pedig a kábelt akarom elkerülni, amennyire csak lehet. Szóval ne várjak csodát? Van amikor több giga képanyagot kell a NAS-ra másolnom, vagy onnan elérnem. Nagyon szeretnék sebességet vezeték nélkül is, max. 50 ezerig el is mennék, ha az megoldaná a dolgot.Soma01:
Több iroda van, stabil gépek több helyen. Jelenleg 4 switch üzemel, másként nem tudom kihúzni a drótokat. -
Soma01
veterán
válasz
Jedster #36128 üzenetére
És az Asus vagy akármelyik tud olyat, amit a kolléga akar? Tehát AC-s kliensek és a többi külön adón, hogy ne csökkenjen a sebesség, azaz ne vegye vissza a router minden kliens sebességét, mert egy lassú szabványú kapcsolódott hozzá?
Ja, és az a router vagy akármelyik, simán fog tudni kezelni egyszerre 10-20 klienst wifi-n és 10-15-öt kábelen? -
válasz
Jedster #36128 üzenetére
Nem olcsó cucc, de jónak tűnik. Hogy szerelem majd fel a falra, még nem tudom, de ez végül is nem annyira kritikus. Szóval szerinted ezzel nem lesz gondom, 2 gipszkarton és egy téglafalon át 15-20 méterről sem, veszettül megy majd a másolás vezeték nélkül is és a lassabb eszközök sem akadályoznak majd semmiben?
-
Reaper
őstag
válasz
Jedster #36130 üzenetére
Köszi, így már tiszta. A "nem rossz" hatótáv kb mit jelent? van egy 80nm-es lakásom, kb minden fal gipszkarton. Ha hosszú távra tervezek, akkor jobban megéri ennek az ARM-os megoldásnak egy külső antennás változata esetleg? mondjuk ha kitolom a keretet az AC68ig? vagy erősen túllövés lenne sima otthoni hálózatnak?
-
csiki_92
aktív tag
-
-
LeNoob
csendes tag
válasz
Jedster #35968 üzenetére
Gubek-Einste és Jedster: köszönöm Neketek a választ
elég sok wifi -re van rálátás (kb 12-14.. 4 emelet, 6 lépcsőház van a tömbben) akkor inkább legyen az 5ghz-s (árban úgynézem kb mindegy)? igazából ha marad a kábeles összeköttetés akkor 3 telefon és egy tablet marad a wifi-n -
LeNoob
csendes tag
válasz
Jedster #35958 üzenetére
Sziasztok!
Akkor ez nekem is jó lesz?! - panel lakás, 50/30 digi net
milyen wifi-s megoldást ajánlotok eme router mellé a gépekbe? pl egy ilyen elég lehet? (csak netezés lenne)
előre is köszönöm -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Jedster #35765 üzenetére
Szia!
Tegnap kijött a UPC szerelője, lecserélte a modemet egy fekete színű Ubee EVW-3226 modem-router hibridre. Szerencsére van benne egy olyan opció, hogy router/switch-ként menjen, szóval nem volt gond a beállítással.Viszont ami vicc, kiderült, hogy nem a routerem (941ND) volt a hibás, hanem a UPC, mert a szerelő megállapította, hogy nagyon rossz a jelerősség, a modem is kb fél óra alatt tudott felcsatlakozni, szóval elvileg majd jönnek és szerelnek valamit a hálózaton. Jó, mi?
-
Egon
nagyúr
válasz
Jedster #35763 üzenetére
Egyrészt tisztában vagyok az 5 GHz korlátaival, de mint írtam fentebb (kb. 15-20 wifi van a közvetlen közelemben), az nem állapot, hogy az asszony notija, ami egy légtérben van a routerrel, kb. 20 MBit-en tud huzamosabb időn át kommunikálni (ha átállítom a csatornát, egy ideig megy ennél gyorsabban is, de 1-2 nap múlva beáll a lassulás: valszeg más is játszik ezzel, vagy csak szimplán újraindítja a routert, és az alapbeállításokon hagyott eszköz új csatornát oszt ki). Ezen túlmenően, vettem egy tabletet, és időnként azon is szeretnék filmet nézni. Nem baj, ha nem visz át egy falat sem, nekem így is jó.
Másrészt egyetlen darab ac-képes kliensem sincs, így aztán kb. semmi értelmét sem látom annak, hogy egy vagyont adjak egy ac-s routerért... -
Yiggdrasil
aktív tag
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Jedster #35762 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az enyém 3.6-os verziójú masina, kb 2 éve nem használtam, de megtaláltam a garijegyét, még bőven van rá, holnap el is viszem akkor megint átnézetni, hátha sikerül.
Viszont most egy kicsit megijedtem, mert apám lakásában anno nekem kellett (volna) beállítani egy ilyen router-modem hibrid szerkezetet, amit szintén a UPC adott, neki is egy hasonló TP-Linkje volt, és azzal rengeteget szenvedtem, és még most se tud pl seedelni, meg a hamachi is rosszalkodik nála (szeretnek a kollégákkal Age of Empiresozni, illetve szeretnének, de általában nem látják őt)Eddig egy Cisco EPC3212 típusú modemem volt, igazából azzal sosem volt gond, nem is értem, hogy miért nem egy új routert kapok, mert a modem ment eddig is (most is abból jön kábelről a net a laptopba.
Ez a TC7200-as mennyire megbízható cucc? (Reménykedtem egy Cisco-ban)Viszont ha meggógyul a routerem (remélem mostmár tényleg megcsinálják), akkor azzal nem lesz baj, hogy 2 router lesz egybekötve?
Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, de nekem ez az egész egy rémálom, és nem vagyok benne biztos, hogy sikerül majd a virtuális hálózatot, a torrentet meg mindent beállítani így két kütyün keresztül. -
TeeJay
félisten
válasz
Jedster #35195 üzenetére
az a baj hogy az inSSIDer is csak azt mondja meg melyik csatornán hány hálózat van (ott is csak ami publikus SSID-vel rendelkezik) és hogy hány dB a jelük erőssége. azt hogy forgalmaz-e adatot nem tudja megmondani. ekkor lehet az hogy pl az 1-es csatornán látsz 3 darab hálózatot és nem oda állítod a tiedet pedig azoknak lehet gyenge a jele és hetente 1MB adatot ha forgalmaznak rajta...
én 13-as csatornára szoktam tenni azt már kevésbé zavarja a 11-es csatorna és működni szokott(#35197) pecz
-70 köril dB nem túl acélos nálad
valahogy rá kellene gyúrni hogy legalább -40 vagy -30 köré kerülj
akár állítasz csatornát vagy forgatod a router antennát esetleg a vevőt teszed olyan helyre hogy jobb legyen a vétel -
válasz
Jedster #35080 üzenetére
RT-N16-nál nem volt eddig jellemző az a bizonyos táp típushiba, ami a WL-500 sorozatnál fennállt! Eddig talán egy, legfeljebb két ember ha jelezte, hogy cserélt kondikat, de aki nekem most perpillanat eszembe jut, annak is "csak újraindult" 1-2 naponta a router, nem úgy mint a régiek, hogy csak pislogtak a ledek össze-vissza, de egyéb életjelet nem adott!
kk831228, természetesen felelősséget, garanciát én sem tudok vállalni rá, de ha az valamelyest megnyugtat, az eladóról tudom, hogy nem "kupeckedik" vele, nem lomiból van a router, rendesen használta eddig, semmi baja sem volt vele, csupán nagyobbra cseréli! Az árról meg csak annyit, hogy én nagyjából követem a hardverapro routeres részét, és inkább 12-14 körül szokott menni még az N16, és el is adják annyiért! Lehet nem 2 nap alatt, de elmegy! Na persze azt nem tudom, hogy esetlegesen privátban mennyit alkudtak le végül, de 12-14 közt szokták hirdetni őket!
-
supertrezi
aktív tag
válasz
Jedster #35050 üzenetére
Üdv!
Az a helyzet, hogy mégis inkább a torrent nélkülit veszem egyelőre, ugyanis az Asus Transformer Pad-et (142ezer) is most fogom megrendelni. Plusz rá 2 fólia az Amazonról (ötezer). És mindjárt 155ezernél járok. Úgyhogy ez marad.
De azért köszi a segítőkészséget. Másnak is jól jöhet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Jedster #35001 üzenetére
Megismétlem, hátha elkerülte a figyelmedet:
Csak szükségmegoldásnak jó, ott, ahol nem megy az 5 GHz.
Mindenképpen dual bandet érdemes venni, hogy legalább az esélyét megadjuk a gyorsabb wifinek! Ha nem megy 5 GHz-en, akkor maradhat a lassabb 2.4 GHz. Ha jelentős árkülönbség volna a csak 2.4 GHz-et tudó és a dual band router között, akkor megérteném... -
Multibit
nagyúr
válasz
Jedster #34990 üzenetére
Ha kell a sávszélesség, akkor 3x3 MIMO-s routert vegyél.
Jó tanácsKár, hogy 3x3 MIMO-s ellenoldalt nehezebb találni, mint 5 GHz-est!
Szerintem nem érdemes most a jövőbe fektetni.
Mibe érdemes? A múltba? Én meg nem vásárolnék kizárólag 2.4 GHz-es N routert! A 2.4 GHz-es sáv túlzsúfolt, ezen a frekvencián lassú az átvitel. Csak szükségmegoldásnak jó, ott, ahol nem megy az 5 GHz. Nem véletlen, hogy az AC szabványba már nem is vették bele ezt a frekvenciát. -
válasz
Jedster #34990 üzenetére
Az a helyzet, hogy társasházba is fogom vinni sokszor, ahol nagyon sok wifi van 2,4 GHz-en. Itt lenne majd előnyösebb az 5GHz. Pláne esetleg 120/240 Mbites net mellé.
Egyébként melyik routert ajánlanád a legjobban, ha mindenképpen kéne az 5GHz? Az a baj, hogy nem tudom, hogy mennyire, mennyi időn belül fog széles körben elterjedni az ac.
-
válasz
Jedster #34984 üzenetére
Köszi, akkor valszeg kizárom a 66U-t. A 68U sajnos már drágább, otthoni router-re nem szeretnék ennyit áldozni.
Szerinted mennyit számíthat emeletes háznál, hogy az 56U 2x2:2 MIMO-s, és csak belső antennái vannak? Ahogy olvasom, ac-n komoly átviteli sebességet lehet elérni, de a hatótávja lényegesen kisebb, mint a 68U-é. Nekem pedig inkább utóbbi lenne sokkal fontosabb. Ezért gondolkoztam az Archer C7-en is, mert annak 3 külső, 5 dbi-s antennája van az 5 GHz-nek, és 3 belső, szintén 5 dbi-s van a 2,4 GHz-nek, ezáltal a gyakorlatban is elég komoly hatótávja van mindkét frekin. Ha nem vagyok sebességmániás (és Digi előfizető), szerinted jó választás lenne az Archer C7 is?
-
ReSeTer
senior tag
-
válasz
Jedster #34270 üzenetére
Én hiszek a TP-Link throughput teszteknek. Szerintem tudják mit csinálnak.
Azt egyelőre jómagam nem mondom, hogy egyiket sem ajánlom a gigabites internetkapcsolathoz, de azért én is kíváncsi lennék, hogy mennyire bírnák ezek a router-ek azt, ha mondjuk teljes sávszélességgel elkezd valaki torrentről tölteni, mondjuk 100 peer-től.
De ez majd kiderül. (Ha másért nem, hát azért nem fog ez bekövetkezni, mert valószínűleg nem sokan fognak SSD-re tölteni, HDD pedig nem fogja bírni az iramot, főleg 100 peer-től.)
-
válasz
Jedster #34240 üzenetére
Sonja nem WiFi-n kívánja kihasználni a teljes gigabites sávszélességet, csak megkérdezte miért gyorsabb az adott tesztnél a TL-WDR3600 a TL-WDR4300-nál.
A TL-WR1043ND v2-ről pedig nem feltétlen lehet egyértelműen kijelenteni, hogy "erősebb". Igen, a CPU jobb benne, és a + 1 antenna miatt 450 mbps linksebességet tud 3x3 MIMO esetén, de RAM-ból fele annyi van benne. És ráadásul a TP-Link saját tesztje alapján a TL-WR1043ND v2 kevesebbet tud NAT-olni a gigabites sávszélességből, mint a TL-WDR3600, tehát inkább utóbbi ajánlott a gigabites digi csomaghoz. -
ToxLee
őstag
válasz
Jedster #33820 üzenetére
Szia,
Bocs, de nem volt időm/el is felejtettem, hogy írtam ide. IPSEC helyett OPENVPN-re gondoltam, tudtommal biztonságosabb, jobb alternatíva. Itt igazából az lenne az érdekes, hogy a cisco kezeli-e a basic firmware-rel vagy újat kell rá húzni ha Openvpn-ezni akarunk? Vagy annyira nem jobb az openvpn? Bár, lehet lesz elé kötve egy komolyabb cisco switch, talán egy SG300-28, akkor meg gondolom arról jobb VLAN-ozni, hogy tehermentesítsem a routert. Több helyiség van a wifihez, de egy AP úgy is kellesz...
-
bambano
titán
válasz
Jedster #34026 üzenetére
"Ami szerintem gondot okozhat, hogy a custom firmware-ek általában nem használják a hadveres NAT-ot, és gyakran a wifi-t is az SoC hajtja, ami így már nem bírja el a 100+Mbites-es terhelést.": most kínzok egy 4900-ast meg egy 4300-ast, ezekben meglehetősen bika soc van, érzésre (még nincs bizonyítékom
) a soc bírná...
-
krealon
veterán
válasz
Jedster #34024 üzenetére
"Viszont G-s szabványnál nekem soha nem ment át 20-25Mbitnél több az elméleti 54-ből"
A kapcsolati sebesseg 54Mbit, viszont az idozitesek es a protocol overhead miatt, csak 20-22Mbit viheto at hatasosan.
Az ujabb szabvanyok eseten is szukseges az adatok vedelme az atvitel kozben, igy boritekolhato, hogy egy 72 Mbit/s-os kapcsolaton nem megy at 60 Mbit.
Tipikusan a kapcsolati sebesseg fele kornyeken szokott lenni az atviteli kapacitas optimalis esetben.
Es termeszetesen az adott (es a szomszedos, mert a wifi csatornai atlapoltak) WiFi csatornan forgalmazni kivano eszkozok kozott megoszlik a fenti sebesseg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged