- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
freddyadu #36585 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, de nekem 78 jön át max. Engem is érdekelne milyen kártyát érdemes venni. Ha 150-es kártya van most benne, akkor két antenna csatlakozója van, tehát azok jöhetnek szóba.
Mondjuk azt nem tudom és elmondhatná valaki, hogy mit jelent a 2x2:2 meg az ilyesmi jelölések.
Ez jó? Atheros AR5B93 Mini Pci-E kártya.
-
válasz
freddyadu #36583 üzenetére
Ha meg van a WAN/Wifi/admin beállítások akkor onnantól már a saját igényeid szerintieket kell megcsinálni amire nem lehet általános ajánlást adni.
Az ilyen mikro adapterek semmire sem jók, annyi rossz a teljesítményük, hogy még azonos légtérben sem garantált a rendes eredmény, inkább egy normális méretű, lehetőleg külső antennás, típust vegyél.
-
-
-
-
-
-
válasz
freddyadu #35683 üzenetére
amit itt írtam; #35680
jellemzően 60 megabit/sec környékén maximalizálódik a 150-es (terheléses) wifi kapcsolat "mérhető" értéke.
speedtest alatt persze valamivel több, akár 70 - 80 megabit sec is, de ha nekiáll az ember terhelni, akkor realizálódik az a 60 megabit/sec környéke. -
válasz
freddyadu #35681 üzenetére
jelenleg is van router?
az átvitt 20-ból következtek rá, és az alapján csak g szabványos, gyengébb hardverű, ami okozhatja, hogy kábelen is csak 63 megabit/sec sebességet mérsz maximum, és akkor a router nélkül, direktbe a routerbe kötve a netet - vagy jobb routerrel - több is lenne, akár a korábban említett 94 megabit/sec is, vagy felette is, ha a szolgáltató már lecserélte ott a 100-as eszközeit.
az olcsóbb gigabit képes routerek a tl-wr1043nd v2 típusnál kezdődnek, olyan 12 e ft környékén. -
válasz
freddyadu #35679 üzenetére
igen, ez sajnos csak 2.4 GHz képes, ráadásul csak 150-es, nem mimo képes wifi modul, így a ~ 60 megabit/sec lesz a maximum, és az is csak ideális esetben.
speedtest alatt kivarázsolható több is, van olyan 150-es 1*1 wifi modul, amivel 70 - 80 megabit/sec mérést is lehet mutatni, de valós terheléskor - akár egy nagyobb állomány ftp letöltése - már realizálódik az 50 - 60 megabit/sec környéke.
ettől még érdemes gigabit képes router venni, hogy legalább kábelen adott legyen a (majdani) maximum sebesség. -
válasz
freddyadu #35677 üzenetére
szia,
a diginél a 40/20 már 100/50, illetve ha még nem cserélték ki a 100-as eszközeiket ott, akkor maximum 94/54, de később 108-110/54 lesz ideális esetben, szóval érdemes lenne gigabit képes eszköznen gondolkodnod.
ellenőrizd, hogy a notiban milyen típusú wifi modul van, amennyiben dual band, tehát 5 GHz sávot is tudó, abban az esetben ajánlottabb a dual band gigabit képes router, mert 5 GHz sávon a maximális netes sebesség is átférhet, amíg 2.4 GHz sávon nem. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Battlefield 6
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Diablo IV
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest