- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Multibit #34531 üzenetére
De, én már nagyon is megemésztettem (mert pl. ASUS routert vettem, holnap megyek érte), csak a frissen tanultak alapján tettem a kiegészítést, nehogy véletlenül arra a márkára is rákérdezzen.
Ha ellátogatsz e topik notis párjába, ott is kb. két márkát preferálnak a szakik - pedig...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #34289 üzenetére
Köszi, természetesen nem foglak zavarni privátban, meg mást sem, és az is előfordulhat, hogy semmiféle gond se lesz a router cserénél. Még egyszer köszi az infókat.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #34287 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a profi segítséget, csak mivel ez az egész zavaros nekem, kereshetlek majd, ha elakadok?
Bár még várnom kell egy kicsit a konkrét lépésekkel, mert egyelőre nem alkalmas a helyzet, hogy kísérletezhessek - közben meg nincs internet.
Ja, tegnap este találtam egy D-Link DIR-657-est, ami tetszett, és kb. hasonló szintűnek gondolom. Mivel eddig csak D-Linkem volt, gondoltam rákérdezek, mi a véleményed, véleményetek erről, 1-2 ezer a különbség a kettő közt - mielőtt megvenném a TP-Link 842ND-et.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #34281 üzenetére
A TP-Link 842ND-nél van ilyen custom firmware, ami az egyes printerekkel való működést segíti? Ha igen, azt honnan lehet letölteni?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #34277 üzenetére
Köszi, épp most nézegettem Melack írását a 842ND-ről. Csak azt nem tudom, hogy a Samsung SCX-4300 tetszik-e neki.
-
törölt tag
Eszembe jutott most olvasgatás közben, hogyha már cserélek routert, olyan lenne jó, amivel az USB-s nyomtatót meg tudnám osztani a hálózaton. Erre melyik router lenne jó?
-
törölt tag
Sziasztok!
A csere kérdése már vagy két éve foglalkoztat, a kiöregedett routert, a D-Link DVG-1402S-t kellene leváltani. A másik topikban a TL-WR841N-t ajánlották. Ha megmaradnék a D-Link márka mellett, akkor melyiket nézzem meg, ami az ajánlottnak megfelelő kategóriát, szintet képviseli? Jelenleg 40/20 Mbps-os internet van, de a mostani, csak 30/20-ig bírja... -
törölt tag
válasz
Dr. Romano #21511 üzenetére
Nem ilyesmire gondoltál?
WAN + USB port van, LAN port nincs. Ez már elég pici, bár nem kifejezetten router. -
törölt tag
Mivel már hat éves konstrukcióról van szó, és az eredeti ár 40 ezerről indult, én húszért vettem 2008-ban, így arra gondolok, hogy nem valami gagyi alkatrészeket raktak bele. Az átlag routerek töredék áron voltak kaphatók akkoriban is. - Lehet, ennek köszönhető, hogy nem volt vele gond, sem szakadás vagy hasonlók.
Kedves kali, Beri és a többiek, köszi a segítségeteket, türelmeteket!
Majd jövök, ha lesz konkrétum - és gond. -
törölt tag
Nem állítom, hogy már kitisztult volna a wifi és a router misztikája számomra, de szépen gyűjtögetek...
Még egy kérdésem volna a viszonyítás miatt. Ennek a jelenlegi routeremnek a specifikációjából valók az alábbi adatok:Ethernet Ports:
WAN/LAN: 10/100 Auto MDI/MDI-X Ethernet ports
IEEE 802.3 10BASE-T Ethernet compliance
IEEE 802.3u 100BASE-TX Fast Ethernet compliantEbből kikövetkeztethető, hogy mekkora a WAN > LAN átvitele?
Vagy ez valamilyen gyakorlati, szoftveres méréssel mérhető csak? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21369 üzenetére
Ezt a főrouter cserét abból a meggondolásból vetettem fel, mert jelenleg 20/10-es Digin megy az internetünk, és eddig a Skype kivételével semmiféle akadást, problémát nem tapasztaltunk. (A Skype hiba, tudom, lehet a partner miatt is, és lehet a 40 millió skype-oló miatti rendszer túlterhelés miatt is.)
De ha később valami miatt nagyobb sávszélességű internet kellene, akkor ez a DVG-1402S már - gondolom - biztosan lefogná a netet. Ebben az esetben mi az a paraméter, ami meghatározó, amire figyelni kell a vásárlásnál?
-
törölt tag
válasz
Magnat #21357 üzenetére
De jó, hogy időben elkezdtem érdeklődni itt a fórumban, mert ahogy kezd egy-két dolog világosodni előttem, úgy jönnek elő kérdések.
Mivel egy hat éves 10/100-as routerem van, így nem tudom, okos döntés-e, hogy egy ennek egy LAN portjára kötni Routert vagy AP-t, amin adott esetben 3-4 wifis eszköz lóghat? Vagy ez nem beolyásoló tényező a folyamatos, normális működésben? Talán az is lehet, hogy jobb, ha veszek egy wifis routert, és ahhoz kötöm ezt a régit? (Amire egy idő múlva esetleg már csak a VoiP része miatt lesz szükség.) -
törölt tag
válasz
Magnat #21346 üzenetére
Mint hozzánemértő, hihetőnek tartom azt az ebben, vagy egy másik hasonló témájú topikban olvasott véleményt, megállapítást, hogy a TP Link nem teljesen jól működik együtt a D-Linkkel. Ez lehet, hogy alaptalan, de elképzelhető a magamfajta számára. Azért a TP link 1043nd-t is átbogarászom még.
Mindenesetre még van egy kis időm a vásárlásig, addig szívesen fogadok véleményeket, és sokat olvasgatok a végleges döntésig. -
törölt tag
válasz
Magnat #21344 üzenetére
Talán már az n szabványnál nem érdemes - gondolom - lejjebb adni. Épp tegnap néztem a következő telefonom is n-képes lesz.
Te melyik routert ismered, és ajánlod, hogy a jelenlegi vezetékes routeremhez (D-Link DVG-1402S) komplikáció nélkül csatlakoztassam, és ne legyen vita köztük. -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21302 üzenetére
Még visszatérnék az AP-ra. Bár Beri írta, hogy nem olcsóbb, mint egy router, de nekem megfelelő lesz, ráadásul, nem is az abszolut olcsóságra, hanem egyéb szempontok figyelembevétele miatt egy kicsit drágábbat néztem ki, pontosabban kettőt.
(Természetesen fontos, hogy mennyibe kerül, de én már többször ráfizettem, hogy csak az árat vettem alapul, ezért inkább várok, ha tudok, és jobbat, minőségibbet veszek - kifizetődőbb!)
Tehát, a pici helyet foglaló D-Link DAP-1350-es tetszene a legjobban, de nincs külső antennája. Ha kétséges, hogy megfelelően tudna működni a panel miatt, akkor ugyanebből a típusból a 1360-ast venném meg.
Szeretném kérni a szakvéleményed, vagy más hozzáértők meglátását. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21302 üzenetére
A "kis magyarázat" sokat ért nekem, nem szeretném komplikálni a dolgomat - köszönöm.
Az n szabványra szerintem sem kellene sajnálni a pénzt, mert ki tudja megmondani, hogy milyen eszközök lesznek...
Ha AP-k esetében egyéb szempontok nem dominálnak, akkor majd ár, meg kinézet alapján fogok választani.Kali köszi Neked is.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21299 üzenetére
Na, akkor ismét tanultam, mert nem tudtam, hogy ilyen is van (AP).
Ezután felmerül a kérdés bennem, hogy g elég, vagy n szabványú legyen, valamint jobb-e saját márkát (D-Link) hozzácsatlakoztatni vagy mindegy?
-
törölt tag
Hali!
Előrebocsátanám a kérdésem feltevése előtt, hogy a Wifihez rettenetes sötét vagyok, úgyhogy ne várjátok, hogy értelmes lesz a kérdés feltevésem.
Van egy D-Link DVG-1402S vezetékes routerem, melyhez azért ragaszkodom, mert a VoiP-os telefonunk erről működik. A közeljövőben szeretném részben wifire átterelni az infók áramlását. Ezért arra gondoltam, hogy vennék egy középszintű Wifis routert, amit a D-link egyik LAN-jához csatlakoztatnám, vagy esetleg fordítva: az új routerhez a régit.
Lehetséges ez? Ha igen, hogyan oldhatnám meg, és melyik vagy milyen routert vegyek? (Jelenleg a panel lakásunkban egy printer és egy laptop wifi-képes. Ez utóbbinál már jó lenne, ha nem kötne a vezeték, de tervezem más wifis cuccok vételét is - fokozatosan.)Köszi előre is, ha segítetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest