- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
altoalto #37359 üzenetére
nem vágok fát szabadidőmben, és "sajnos" nem voltam pék sem, mert bár már elég régen végeztem el az iskolákat, de már akkor is erősen műszaki és informatikai beállítottságú voltam, már a fémipari szakközépben is a cnc volt a szakterületem, viszont a wifi akkor még nem létezett, így azt nem tanulhattam iskolában, de amikor hazánkban kezdett elterjedni, akkor az érdeklődési területem kiterjesztettem rá, mivel érdekelt a téma, és bár - mint írtam is - papírom nincs róla, de cserébe járok olyanokhoz is letelepíteni/beállítani wifi eszközöket (is), akik papíron megfelelő végzettséggel rendelkeznek ugyan, rendszergazda...stb pozícióban
dolgoznak, cserébe nem értenek hozzá megfelelő szinten, mert nem követik a témát, mióta elvégezték a sulit.
ennyit arról, hogy a megfelelő végzettség és papír nem minden. én sem dolgoztam például az egyik szakmámban 20 éve, és hiába van róla papírom, meg néhány év szakmai gyakorlatom, vakarnám a fejem, ha most odaállítanának, hogy csináljam...
ja, router az elég sok megfordul a kezemben, de nem azért, mert raktáros vagyok.
a leírásod - legyen kivalo a 3-4G veteli erzekenysege, illetve wifi hatotavja - alapján az jött le, hogy sim fogadására alkalmas eszközt szeretnél, mindent egyben, de ez nem jó ötlet, olyan router kell, ami 3g/4g képes, de csak usb útján, meg - ahogy előttem is írták - egy jó stick.
asus rt-ac68u (bcm4708A0 / 800 MHz / 2 magos proci / 256 MB ram) vagy rt-ac87u (bcm4709A0 / 1 GHz / kétmagos proci / 256 + 128 MB ram). -
Jedster
tag
válasz
altoalto #37364 üzenetére
A kategóriájában az AC68U szerintem bestbuy, és egy ideig az is marad. Van még Netgear R7000, hasonló ARM alapokon, de szoftveresen voltak rá panaszok (egyik fórumtársnak is volt ilyen, szerinte nem ment a HW NAT), aztán van Linksys E6900, ami régebbi és drága a tudásához. A WRT1900AC nagyon jó alapnak néz ki, de nagyon drága is, és szoftveres támogatása nem az igazi, a gyári firmware pedig közel sem kap olyan támogatást, mint az ASUS-WRT. AC68U-ra van a gyári firmön kívül Merlin, Tomato, DD-WRT.
Röviden: Szerintem nem nagyon érdemes most mást venni.
-
Jedster
tag
válasz
altoalto #37359 üzenetére
Wifiben. Ha wifin keresztül izzasztod, akkor van értelme ilyet venni. Egyébként sok tapasztalat még nincs vele, firmware támogatása és kiforrottsága sincs még az AC68U szintjén, ezért inkább AC68U-t javasolnék. Ugyanúgy dual-core ARM A9-es CPU van mindkettőben, 256MB RAM-mal. A modem-router kombót kerülném. A szolgáltatós stick-et kéne cseréltetni. 4 évesen már nem fiatal. Ha nem haldoklik elég látványosan, akkor rá lehet segíteni egy kis tápfeszültséggel, vagy hallottam már szikrás gázgyújtós módszerről is, de az nem biztos hogy olyan hatékony.
Azt megkérdezhetem, hogy az a szakértő milyen routert ajánlott?
-
Jedster
tag
-
-
válasz
altoalto #37351 üzenetére
szia,
nincs szakirányú végzettségem, ezért nem adok tanácsot - bár ezzel a területtel is foglalkozom -, de arra felhívom a figyelmedet, hogy van legalább egy olyan kitétel, ami miatt nem teljesíthető az elvárásod, és talán van itt olyan szakirányú végzettségű tag, aki majd veszi a fáradtságot annak elmagyarázására...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest