- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikból küldtek át ide.
Adott egy 20mbit-es kábelnet, ami a modemig vígan eljön. De a upc-s gyári modem+router nagyon gyenge. Nem bírja kiszolgálni a következő klienseket csúcsidőben:
Galaxy S4, Iphone 4S, HTC one, egy laptop kábelen át a routerhez, egy desktop pc netgear N300 usb wifi adapterrel. Ehhez fog majd jönni még egy laptop és egy telefon mindenképp.Az iphone és a desktop egy emelettel feljebb kapcsolódik a wifi-re, vasbetonon át (távolság kb. 3-4m pont a router fölött, mert itt még mérhető a 20mbit-ből 15mbit, hullámzóan)
A legnagyobb gond a teljesítmény hullámzása. Kábelen nem tudtam ingadozást mérni, pedig egy nap többször speedtest-tel és a upc saját oldalával is próbálkoztam (random tud több mérést, naponta többször is mérni).
Nincs torrentezés egyik kliensen sem (a desktop-on jó volna, de ilyen wifi mellett nem idegesítem magam vele. Már próbáltam és a router meghalt tőle
), csak a szokásos skype, szörfözés, youtube stb. Úgy gondolom, hogy ez nem szabadna gondot jelentsen
Így azt gyanítom, h a wifis részével nem tudja kiszolgálni a klienseket a router. Az, h nálam egy szinttel feljebb hullámzik, egy dolog (beton stb. együtt tudok élni vele), de az azonos légtérben lévő klienseknél is szórakozik a net erőssége.
Nem értek sem a hálózatokhoz, sem a technikához így laikusként arra gondoltam, hogy lecserélném ezt a routert, hátha javul a dolog.
Milyen routert ajánlanátok? Keret kb. 25k (+ 5k, ha van értelme felfelé lépni). Kritérium: legyen bitang erős antennája és ne legyen gondja párhuzamosan 3-4 klienssel. Későbbiekben tervbe van véve egy nagyobb csomagra való váltás (50mbit-ig) így ha azt is tudná az szuper lenne.
Ha kell még bármilyen adat, kérdezzetek nyugodtan
Köszönöm a segítséget előre is!
/átfutottam az első hsz-ben ajánlottakat, de belezavarodtam a kínálatba
/
Az első szintről, betonon át így fest az inssider:
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #17733 üzenetére
köszönöm a rengeteg hasznos infót és eligazítást
inkább egy olyan rúter amire lehet usb-t rakni.
kb. 50-60 torrent max. 200GB hosszútávú seed-eléséhez kéne, h ne menjen a nagygép.bár így télen elég hasznos mert jól fűt
nem ragaszkodom a 1043nd-hez, csak láttam logout cikket és gondoltam, még most is megállná a helyét nálam.ha tudtok jobbat, szívesen veszem!
viszont, moddolásban firmware pakolgatásban (ha nem egy sima install stb.) nem vagyok jártas...linuxot max képről láttam
szóval, inkább a működésre bírás a gond, nem az ára...de ha valaki belövi nekem, vendégem egy házias ebédreaz rt16n 6-7 megája nekem bőven elegendő lenne, ritkán másolgatunk a laptopok közt és a nagygép közt.(mondjuk ennek elég borsos ára van, de ha később jobb netet akarok -20/10- akkor megéri nem?)
-
törölt tag
-
törölt tag
egy jó ajánlat engem is érdekelne
5mbit/0.5mbit sebességhez kéne egy jó wifi-s rúter.
2 noti wifisen + 1 nagygép van kábelesen rákötve.
plussz menne rá egy 3.5" TB WD20EADS (2TB)
mit ajánlanál?
(árban olyan max. 15k-ig gondoltam, de ha 20k-ért van egy amit ajánlanátok, akkor sem gond)
-
törölt tag
első nekifutásra az 1 hsz. után gőzöm sincs merre induljak:
belkin wireless g rúter vacakol, dobálja a 2 laptopot (wifi) + nagygépet(lan).
5mbites net van, 3 skype fut párhuzamosan, meg netezés.jobb rúter kell, vagy nagyobb sávszél?
inkább előbbiben gondolkodom, mert most a nagygép megy torrentezéshez, az pedig luxus.
szóval olyan rútert keresek, amire a külső vinyót rá tudnám dugni torrentezés céljából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest