- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jedster
tag
válasz
#24334592 #34606 üzenetére
Én vennék egy ASUS N12D1-et. A modem-routert használhatnád továbbra router üzemmódban, az ASUS N12D1-et használhatnád Access Pointnak, vagy akár range extendernek. Gyárilag is támogatja az AP és repeater üzemmódokat. Custom firmwarerrel a 841ND-s TP-link router is tudja ezeket az üzemmódokat. Akár kliensként is tud csatlakozni a routerhez. Első körben ezt próbálnám, mert bőven 10 alatt kijön.
Jó térerő mellett, stabilan át lehet küldeni a 25-30 Mbitet akár egy antennán is. Ha továbbra is ingadozna a sebesség, akkor lehetne kliens oldalon is bővíteni, valami cserélhető antennás adapterre.
-
válasz
#24334592 #17735 üzenetére
Az még kimaradt, csak most olvastam a hsz-edben, hogy az a 6-7MB/sec nem a laptop és a PC közt értendő, ott természetesen sokkal gyorsabb is lehet ettől, ha megvan a gigabites kapcsolat, én azt a router USB portjára kötött HDD, és a számítógépek közötti átvitel sebességére írtam!
Firmware moddolástól ne tarts, mindegyikhez vannak remek leírások, akár magyarul is, és elég nagy számú segítőkész fórumozó is! Azt azért megemlítem meg, hogy az RT-N16 recovery módja annyi előnyt ad itt, hogy ha elrontod a flashelést, akkor nem kell garanciáztatni, meg soros kábelezni, hanem simán újra flashelhető, még a 1043 esetén ilyenkor sajnos kábelt soros kell építeni, vagy megkérni valakit, hogy segítsen az élesztésben. De ez szerencsére nem minden nap fordul elő!
-
jNk
senior tag
válasz
#24334592 #17729 üzenetére
Lehet hogy jobban járnál ha a funkciójuk szerint külön-külön eszközöket vennél. Egy router plusz egy nas (benne a wd) ami seedelne és tárolna a hálózaton a számítógépek helyett.
Ezek így többe kerülnek (WR740N: 5e Ft + NSA-210: 19e Ft) mint amit költeni szeretnél, de hosszú távon a több funkció miatt is jobban járhatsz vele.
Aztán lehet hogy valaki mond itt egy routert amire lehet usb lemezt kötni és seedelés közben sem hasal le, de ahogy már írtam én a 2 eszközös megoldásra szavazok -
törölt tag
-
válasz
#24334592 #17650 üzenetére
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
De ezen kívül van még sok egyéb lehetőséged is...
TP-LINK 1043ND + OpenWrt
Netgear WNDR3700 + OpenWrt
D-Link DIR-825 + OpenWrtLinksys E3000 + Tomato
Linksys E4200 + TomatoASUS RT-N16 + OLEG
etc...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged