- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Igen nem is olyan rég észrevettem hogy elég régi eszköz és el is bizonytalanodtam. Azért lenne jobb a dual bandes mert elég telített a 2,4 ghz legalább 15-20 wifit lát abból a router közvetlen közelében is erősebben szór 3-4 wifi mint a jelenlegi dir-600 as. Előtte egy ezer éves smc gigabites n és router volt de nem bírta már a kiképzést és az egyik antennáját is sikeresen eltörte az asszony. Napközben kb 2 méterre lenne az eszköz ilyenkor szerintem előnyösebb az 5 ghz. Erősen gondolkozok még az RT-AC52U n de ennyit nem szerettem volna rákölteni
Kali: köszönöm az infót ! Konkrétan senki nem használja -
akinek viszont kell például a dual band wifi, az semmit sem ér azzal, hogy az rt-n18u újabb típus, hiszen attól még nem felel meg az elvárásainak, ezért kell először azt tisztázni, hogy milyen specifikációt vár el.
flegga92; szia, nem tudhatod látatlanban, hogy több falon átvisz vagy sem, mert valakinél igen, másoknál meg nem, mivel nem csak router, hanem ellenoldal és környezeti tényezők függvénye is, és utóbbi inkább más és más mindenhol.
nem kell kapcsolgatnod, az ellenoldalt kell megfelelően bekonfigurálni, és ha már nem elérhető az 5 GHz kapcsolat, akkor automatikusan átugrik 2.4 GHz sávra. -
Köszönöm, hogy kiállsz itt mellettem, de nem kell ezt már fokozni, a téma le van zárva, legalábbis részemről, és nem szeretném, ha mások feszítenék tovább ezt a húrt! Amit segítettem neki azon túl vagyunk, ha további kérdése van, azzal meg majd fordul máshoz, és ennyi! De láthatólag beérte a kapott infóval is, mert azóta eltűnt! Nem vagyok cukorból, nem fogok sírva fakadni, mert valaki beszólt kettőt, persze lehet néha egy ignore gomb jól jönne a fórumra, nehogy a jövőben tévedésből társalogni kezdjek olyan valakivel, aki tőlem szociálisan magasabb rendű, és ezt már előzőleg jelezte, de majd észben tartom!
-
air76
tag
A problémát a vállalat AiCloud médiaszervere okozza, így akinek nincs szüksége a szoftveres komponensre, annak a lyukat betömő frissítés megérkeztéig mindenképp érdemes azt kikapcsolnia. Szerencsére a patchek fejlesztéséért felelős csapat gyorsan reagált: az ASUS tájékoztatása szerint az RT-AC66U, RT-AC66R, RT-N66U, RT-N66R, RT-N65U, RT-N65R, RT-N14U, RT-N16 modellekre már elérhető, az RT-N56U és DSL-N55U modellekre pedig július 19-én érkezik a javítás
Akkor megnyugodtam!
-
Jedster
tag
Attól függ mire használnád, mennyi zavaró wifi van a környéken. Ha nincs sok, akkor egy 2,4-es router is megfelelő lenne. Pl. TP-link WR1043NDv2, vagy ASUS N18U. Ha pedig ragaszkodsz az 5GHz-hez, akkor TP-link WDR3600. Feltételezem a számítógép kábelen lenne használva, ezért annak mindegy.
Amiket írtam, mind külső antennások. A belső antenna se lenne akkora gond, de a telefonok már pár fallal arrébb szakadozhatnak.
szerk: Esetleg 30 körül van ASUS N66U. Intruder2k5-nak van ilyen, és nagyon meg van a hatótávval elégedve. Az olcsóbb dualband ASUS routerek mind belső antennásak.
-
Jedster
tag
Én megkérdezném, miért erre a kettőre esett a választás? Ugyanis ennyiért már AC-s routerek is vannak. Még pár ezressel drágábban pl. AC56U is van, ami szerintem sokkal jobban megéri.
A belső antenna miatt egy jó kliens is ajánlott. A telefonok/tabletek nem biztos, hogy stabilan csatlakoznak majd mindenhol. A sima 5GHz külső antennával sem viszi majd át jól a falakat. Ráadásul már most elavult annyira, hogy nem feltétlenül érdemes közel 30-at kiadni érte. Részemről pont olcsóbban, vagy drágábban vennék routert, mert ezekkel nem biztos, hogy elégedett leszel.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest