- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #55750 üzenetére
Sokan viszont hallottak róla. De, gondolj bele! A potenciális vásárlók többségének nem feltétlenül fér bele a büdzsébe egy ER Lite+gigás switch+ wifi AP kombó. Olvass vissza itt a topikban! Legtöbben olcsóbb routert keresnek, lehetőleg egyben. Aztán ott vannak a többiek, akik drágább modellt választanak ugyan, de szintén egy készülékkel szeretnék letudni a dolgot. És van a maradék, akik hajlandók a szokásos Asus-TP-Link vonalon túl tekinteni. Na, ez a határozott kisebbség. Tudom, hogy miről beszélek, 2009-től öt évig Mikrotiket használtam nagy megelégedéssel. Én légóztam össze otthon a fődarabokból a routert (két rádió kártyával).
-
Brogyi
őstag
válasz
Mr Bond 007 #55741 üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy 1% load mellett csinálta, és ez 30 rupó?
Kérdem én akkor miért nem ezt a procit látom egy szerverbe, miért nem ez van az asztali gépembe ha olyan jó architektúra? Tudod mit legyen igazad, és itt a vége. -
válasz
Mr Bond 007 #55741 üzenetére
Azt elfelejtetted, hogy a legolcsóbb ajánlott típus lett kérdezve de ez nem az.
-
Brogyi
őstag
válasz
Mr Bond 007 #55738 üzenetére
"a gigabites letöltést pppoe-vel is 4-5% cpu terheléssel."
Ez pedig kizárt, hogy igaz legyen. Ráadásul külön IT-s kell hozzá.
"So the EdgeRouter Lite didn't exactly put a smile on my face"
Teljesen kommersz sebességet produkál. Egy gagyi Engenius ESR750H is gyorsabb, pedig az Ralink chipset. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #51730 üzenetére
Jaja, gondoltam. Tehát csak úgy lenne értelme, ha lenne ott is egy repeater, ahova mutat. Gondolom az irányított antenna miatt ez csak a keretet fedné le, a házhoz magához meg kellene még egy wifi jeladó. A gyenge kerti jelerősségen kívül van egy olyan probléma is, hogy a ház másik végében is akadozik a wifi jel. Inkább az Asus router mellett döntöttem, hátha erősebb kicsit, mint a mostani, és megdobja a jelet. Ahogy olvasom 100mW felett nem nagyon van itthon router, pedig gondolom ha 150-200mW lenne, akkor az megdobná a hatótávot annyira, amennyire kellene. Meglátjuk, hogy az Asus hogyan válik majd be, illetve, hogy kicserélik e arra a boltban, mert már a 4. napnál járnak.
Még van egy olyan lehetőség, hogy az inviteles modemtől megy ki egy UTP kábel a TV dobozának. Ha erre a kábelre rá lehetne tenni egy routert repeater-nek úgy, hogy a TV is működne az megoldaná a kerti problémát, a másik routert meg be lehetne lőni, hogy a modem wifi jelét repeatelje a ház másik végében. A modem is tud wifi-t, csak most le van kapcsolva rajta, meg bridge mode-ba van állítva. Nekem van elfekvőben egy feles cisco router-em, ami jó lenne nekik a kertbe, ha openwrt-t telepíteném rá, aztán beállítanám repeater-nek. Gondolom.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #51711 üzenetére
Köszi, nem vagyok annyira képben hálózatozásban. Utánajárok jobban. Most még biztosan nem kell, meg nincs rá keret, de 1-2 év múlva fejleszteni akarok gépeket is meg hálózatot is.
szerk:
Ahogy nézem 200k körül vannak most a 10G switch-ek. Hát most nem látom annyi előnyét a dolognak, hogy rászánnék ennyit. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #51702 üzenetére
Egy szót sem ejtettem az internetről.
-
DonJoee
tag
válasz
Mr Bond 007 #51447 üzenetére
Háááát, az árba (20-40) már rég nem fér bele, de ha valami olyat vennék elsőre, mondjuk 20-ért, amiről egy hét múlva kiderülne, hogy mégsem jó, akkor az ac87u már 62+20-ba kerülne.
Csak az asszony meg ne tudja... -
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #51334 üzenetére
Ez jó ötlet, köszi még egyszer
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #51332 üzenetére
Sajna én is erre gondoltam...(10e nagy csodát ne várjon az ember) annyira nem érdekel a dolog hogy NAS-ra beruházzak, csak gondoltam ha tud ilyet akkor kipróbálom.
Köszönöm a választ
-
zezoka
őstag
válasz
Mr Bond 007 #51199 üzenetére
Wow mik vannak! Én is ac felé megyek (nekem is egy helyiségben van - 1,5m), 12-14k között már vannak ac routerek.
Köszönöm mindenkinek!
-
válasz
Mr Bond 007 #51199 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
10k alatt Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND-t ajánljuk ha nincsen speciális igény (pl. USB port) de ezek csak 2,4 GHz-sek, még így is előre lépés lesz a jelenlegivel szemben.
#51200 kissbp
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#51201 akom
A kérdésed így értelmetlen:
1; A MiFi-be nem stick-et teszünk, hanem SIM kártyát <- innen van a neve is
2; Az az eszköz amelyikbe stick megy, az a mobilnet router, általában sima router USB porttal és gyári vagy custom firmware-rel képes a mobil net kezelésére is.Ha kell WAN port vagyis egy normál router amibe SIM kártya is megy akkor az nem lesz olcsó mert ilyen eszközök alig vannak és azok sem olcsóak. Ami ajánlani szoktunk az a D-Link DWR-921 aminek az ára 50-60k.
-
zezoka
őstag
válasz
Mr Bond 007 #51194 üzenetére
Videostreamet használok, és a Chromecsat2 nekem is két méterre van a routertől (inkább csak másfél), mert a router-pc vezetékes. Nekem pl volt olyan mese, amit 720ba elég volt leveni, ded volt olyan film, amit még lejjebb, h ne szaggasson. Youtube persze megy 1080ban is.
Multibit: Igen, csak a CC2-n nincs Lan csati!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #51192 üzenetére
A gáz az egészben, hogy ha beruház AC-re, akkor sem biztos, hogy mindig, akadásmentesen üzemel majd nála a CC2. Ne feledjük, wifi-ről van szó! Én is tudok BD-remuxot nézni az iPad Air2-n, mégsem ajánlgatom senkinek, hogy az AC wifi a tuti megoldás. Akár tetszik, akár nem, a biztos a drót.
-
zezoka
őstag
válasz
Mr Bond 007 #51192 üzenetére
Meg sem merem mondani, h jelenleg egy ősrégi 54megás routerem van, ami még n-et sem tud!
Akkor ezen ne csodálkozzak, h vissza kell vennem a castot 720p-re h kis szaggatás után utolérje magát?
Amúgy Youtube pl szaggatás nélkül megy 1080p-ben is.
Esetleg akkor tudtok legolcsóbb jókat említeni? KÖszi!
-
bl4ze
veterán
válasz
Mr Bond 007 #50951 üzenetére
Igen, én a Gigabit DIGI topikot néztem, az halott. Köszi
A nappaliban lenne a router és 99%-ban ott van a laptop is, szóval egy légtérben lennének 30-40m2-en.
A Lenovo laptop 2.4ghz bír csak, itt gondolom van ezen valami limit. Mi a reális wifi sebesség ilyen környezetben, ilyen eszközzel kb ?
Routert olyan bruttó 20-25 körül szeretnék kb..... -
gippazoid
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50870 üzenetére
Ez azt is jelenti, hogy ha valami új WiFi-s eszközt szerzek be, ami 5 GHz-en is képes működni, akkor az is lehet N-es meg AC-s?
Szóval lehet (és kell) válogatni az új cuccoknál is (pl. teló, TV stb.)? -
válasz
Mr Bond 007 #50836 üzenetére
Ha H-s ONT-t kap akkor csak a PPPoE user/pass-t kell megadni a router-ben és már is publikus IP címet fog kapni a saját router.
Én küldtem át ide mert a másik topikban kapott tanácsot a hálózat kialakítására és kellene router is hozzá. -
Gabis
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50829 üzenetére
Igen, a T-s ONT router sőt még Voip is egyben.
-
Gabis
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50822 üzenetére
Mert a hálózatos topicban ezt tanácsolták "Inkább egy saját router használjál mert a szolgáltatói eszköz nem fogja bírni ezt a terhelést amire te használni szeretnéd."
Optika a routerbe (ez osztja MAC alapján az IP-t), innen a switchbe (ez kb. 10-12 PC-t, 2-3 hálózati nyomtatót és egy NAS-t fog kiszolgálni).
-
Readi
tag
válasz
Mr Bond 007 #50824 üzenetére
maximum 20 ezret szánnék rá, téglafalak vannak a családi ház 9 m széles 20 méter hosszu 4 szintes a felső szinten lene csak használva de jó lenne ha ház végéig is menne jó jel. egyenlőre csak egy szinten lenne használva egyel alattiba majd késöbb a mutteréknak a mobilnetezés miatt. a többi szint nem fontos. csak nethez kell video zene nézegetéshez letöltéshez. modem helyére szeretném berakni. a ház elején van a kábelezés tehát 20 méterig vigye a kraftot a mobilnetezés miatt köszi
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50805 üzenetére
tehát röviden minden tekintetebe erősebb gép
neked is ilyened van?
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50788 üzenetére
rendben, ha azt mondod nincs "egyszerűbb" akkor ő lesz az
olyat azért lehet, hogy ne mindenképpen alhálózatot csináljon a többi ent porton?
tehát egy 1 wan 1 swich a maradék kettő pedig közvetlenül 1-1 géphez csatlakozik?
-
bladesks007
tag
válasz
Mr Bond 007 #50783 üzenetére
Ez tud wifi-t? Mert bár nem ott lenne az adatforgalom nagy része, de a telefonok miatt szükség lenne rá a földszinten is (a mostani tp link 1043nd v1 az emelet wifi igényét szolgálná ki).
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50785 üzenetére
megnézetem ez alapján van neki normális felülete, bár elég szokatlan.
mondjuk a srác is azzal kezdi, hogy verziót frissít
hülye kérdés, de melyikbe kell dugni a netmodemből jövő kábelt?
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50783 üzenetére
ezt láttam a leírásában:
WEB kezelés; CLI - parancssoros felhasználói felület;jól értem, hogy nem olyan kezelő felülete van mint pl egy tp linknek hanem parancsokat kell beírogatni?
-
válasz
Mr Bond 007 #50762 üzenetére
Köszönöm! Ez nekem már nagyon távoli, bár őszintén szólva nagyon tetszik az elv, hogy ha már úgyis van drót, akkor menjen azon a táp.
Köszönettel: MaCS
-
VeryByte
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50736 üzenetére
Kösz.
-
VeryByte
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50711 üzenetére
Hali,
tud esetleg PPTP vagy L2TP VPN kliens is lenni?
Vagy valaki tud olyat ami tud az lenni? (Oké, Tomato-val meg lehet csinálni, mert most is azzal megy, de át kell struktúrálni otthon a hálózatot és keresem a jó megoldást.)
(Otthonra IPSec site-to-site-ot nem akarok csinálni, főleg azért, mert akkor route-olnom kéne és egy két partner az otthoni hálózatomból így nem annyira lenne elérhető.)
-
degec
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50725 üzenetére
Bondolt - modemet gondolsz? olyan van most de kapaszkodj meg nem tud több bondolt modemet biztosítani az upc.. aki leadja abból kap aki újat akar kötni. a Zhone nem gyárt már bondolt modemet ergo upc sem tud venni.. ezen túlvagyunk..
ezért jött az ötlet a 2 vonal 2 modem külön-re!
-
degec
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50725 üzenetére
ha megoldják..!!! kiderítem és köszönöm jól !!
-
jeni
félisten
válasz
Mr Bond 007 #49564 üzenetére
Van aki az Asusra érzékeny. Tény ,hogy sokan nem a rendeltetésszerű használatra vették. Professzionális használatra nem a 20000 Ft alatti sőt nem a 40000 Ft alatti cuccok a jók arra. Sajnos sokan mokolnak is vele. Custom romok. Többet várunk el tőle mint amit a gyártók ígérnek bármely termék esetén.
-
válasz
Mr Bond 007 #49497 üzenetére
Jaja igazad van, mind1 mostmar, visszaviszem es rafizetek még 10ezret es elhozom ezt a ac1200-at, van itt az alairasomban a samsung notebook, havernal ha atviszem 160-al jon wifin, egy asus gigabites router van neki, ezt szeretnem elerni hogy legalabb ennyit tudjon ha nem is mind a 240et...
-
alPi86
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #49267 üzenetére
Köszönöm szépen, most látom, hogy ilyen is van.
Ki is választottam a TP-LINK TL-WR1043ND-t.
-
válasz
Mr Bond 007 #49242 üzenetére
Nagyon köszönöm -- elég meggyőző!
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49220 üzenetére
Köszönöm!
Az AsusWRT-nél egyébként miben tud többet? Az szerintem egy nagyon jól kitalált rendszer, szerintem nem sokban szorul okosítáásra, nagyon széles körben teszik okafogyottá CFW alkalmazását.
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49205 üzenetére
Én sem vagyok a "CFW mindenáron" híve, sőt, vegyesen bosszankodom vagy szórakozom azokon, akiknek minden próba nélkül az első dolguk telefonon, routeren, akármin lecserélni a gyári rendszert, mert az olyan geek dolog...
De egy eszköz "jövőállósága" tekintetében van jelentősége annak, hogy főznek-e rá alternatív rendszert, egy többlettényező, még ha egyáltalán nem biztos, hogy valaha is élnék vele.
MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #49205 üzenetére
Sokaknál fontos, hogy legyen alternatíva ha esetleg a gyári nem felel meg valamilyen szempontból.
-
krealon
veterán
válasz
Mr Bond 007 #49184 üzenetére
Koszonom a kiigazitast, a Data Sheet ezek szerint "marketingesre" sikeult:
"Enterprise Gateway Router
with Gigabit Ethernet
Models: USG, USG-PRO-4
Advanced Security, Monitoring, and Management
Sophisticated Routing Features
Integrated with UniFi® Controller Software" -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #49184 üzenetére
Egyedül akkor van értelme ennek az usg-nek ha már eleve controllerrel van tervezve a hálózat.
Egyébként nem csak linuxon hanem mac-en és windows-os gépeken is elfuthat. KATT (Ha van olyan pc ami folyton megy, akkor arra fel is lehet tenni. Vagy ha napközben van csak használva a hálózat akkor be kell nyomni azt az egyet és végig futtatni amíg kell. ) -
Draken
őstag
válasz
Mr Bond 007 #49179 üzenetére
Ez a cloud key egész pontosan mit is csinál?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Mr Bond 007 #49175 üzenetére
Utána olvasgatok akkor, de mint írtam átjárhatóság nem kell, és tényég semmi extrára. Konfiguráláshoz meg oké kell pc/eszköz hiszen az evidens.
Na olvasgatok róla még, köszi még1x.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Mr Bond 007 #49152 üzenetére
Jelenlegi állapotot mondom. ~10/0.5mb-os net, ennek a modemére van rácsatlakoztatva egy legelső szériás 941ND, majd erre 2 szintén régi 940-es. 1 router kb 50-100nm-es helyet szolgál ki. Ha egyszerre pár embernél még el el megy, de ha ~30 ember van rajta napi 1-2x ledobja a netet. Na ugye ez nem is csoda, azt javasoltam kellene minimum egy 50/10-es net, illetve a 3 eszköz lecserélése valami jóval komolyabbra, mert ezek otthoni 2-3 eszközös környezetben is hulladékok már. Wifi pontok között nem kell átjárhatóság, végül is csak internetezésre kellene az egész, semmi extra.
Árat nem írtam direkt, ár/érték arányban keresem a legmegfelelőbbet, de persze nem 10 ezer/routeres szegmensben gondolkodom.
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #49137 üzenetére
köszönöm a válaszokat!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #49137 üzenetére
Bocs lejárt a szerk:
Mondhatni ha saját részre kell, és nem tudod mire való, akkor 100% hogy számodra szükségtelen pénzkidobás, mert nem fogod kihasználni. Otthonra tökéletesen megfelelnek a sima unmanaged eszközök is.
-
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #49035 üzenetére
Szia!
Köszönöm a korrekciót
Gyanús volt nekem is, mert különböző külföldi fórumokon azt találtam, hogy az okoz teljesítmény csökkenést ha a két LAN port össze van kötve.
Már javában keresgéltem menedzselhető switchek után, de akkor ezek szerint mégsem fog kelleni -
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #49013 üzenetére
Köszönöm! Ha az elmélet gyakorlatba fordul, és mindezt meg is kell valósítani, azt hiszem lesznek még kérdéseim
-
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #49009 üzenetére
Kizárólag wifis eszközök lennének majd. A switchre is csak a 2 AP csatlakozna, semmi más.
-
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #49007 üzenetére
Viszont akkor hogyan oldom meg a külön IP tartományt?
-
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #49002 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Olvasgattam az EdgeOS Guide-ot, és ha jól értelmezem, akkor a WAN+2LAN opció jó lenne nekem. A két AP kliensei nem kell hogy lássák egymást, jobb is lenne, ha két külön IP tartományban lennének.
Szóval a bridge nem kell. Így is szükséges a külön switch? (nem az a 6 ezer forint, de ha működik direktben az EdgeRouter-ről, akkor nem iktatnék közbe plusz eszközt.) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Bond 007 #48999 üzenetére
Hm, utána olvasok. Köszi!
-
rgeorge
addikt
válasz
Mr Bond 007 #48871 üzenetére
Köszönöm. Az Edgerouter lite már 35 felett van, ha 50-en belül maradnánk, az egy max. 15 ezres switch. A gazdasági döntéshozók ebből a 15 ezres switchet fogják megvenni, a routert meg nem. Egybe eszköz esetén mindkettőre lesz megoldás.
-
válasz
Mr Bond 007 #48783 üzenetére
Bogarat ültettél a fejembe ezzel a Synologyval...
Azt lehet tudni, hogy az a bizonyos kétmagos SoC pontosan milyen?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #48787 üzenetére
Tomato, DD-WRT, akármi...
Nem mintha én nagyon erőltetném, de el kell ismernem, hogy a gyári rendszereknél sokak számára valóban érdemben többet nyújtanak.MaCS
-
válasz
Mr Bond 007 #48783 üzenetére
Ahogy szétnéztem a neten, a Synoly-van alapvetően elégedettek a tesztek, erős hardver, jó wifi, sok szolgáltatás a szoftverben, csak a fejleszthetőségével kapcsolatban vannak kételyek (appok telepítése) -- ami szerintem amúgy sem igen jellemző vonás a routerek között, de a Synology-tól elvárnák.
Nem tudom, CFW-vel hogy áll -- 55e Ft-ért jobb eszköznek tűnik, mint az RT-AC68u.
MaCS
-
wyzard
tag
válasz
Mr Bond 007 #48636 üzenetére
Köszönöm, ez árban és tudásban és megfelelőnek tűnik.
-
dota1
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #48650 üzenetére
A lényeg az , hogy mivel ez egy üzlet, nem valószínű, hogy betelepítés után fogunk mi még valaha is firmet frissíteni stb.. Olyan router kellene ami azért tényleg elég stabil az elérhető gyári fw-vel. Árban jobb lenne az 50k felé húzni jobban.
Konkrétan ti melyiket vennétek ha ma vagy holnap kellene indulni érte a boltba? -
válasz
Mr Bond 007 #48648 üzenetére
ezekre látatlanban is merem mondani, hogy jellemzően egyszerűen orvosolható problémák.
a felhasználók sokszor nem tartják be a gyártói előírásokat, nem csinálnak gyári visszaállítást, amikor elő van írva, visszatesznek korábbi mentést a beállításokról, mert lusták manuálisan újrakonfigolni, holott a gyártó külön kéri ellenkezőleg tenni, nem megfelelően állítják be, vagy nem is a router, hanem az ellenoldal problémás és amiatt szakadoznak le az eszközök...stb.
hardveresen hibás darab előfordulhat persze, ez alól egyik gyártó sem kivétel, de azt meg cseréltetni kell.
nem vettem volna magamnak és nem használnám, de pláne nem javasolnám, ha szemernyi gondom is lenne adott típussal.
a c9 később kiadott típus, de arra is találni sok panaszt - ahogy bármilyen másra, a lehető legjobb típusokra is -, ha olyan helyen nézzük, de mint írtam is, én nem ilyen helyeken nézem az értékeléseket, mert azok alapján semmit sem venne meg az ember... -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007 #48640 üzenetére
Bocs közben teló volt ezért kicsúsztam a szerkesztési időből.
Ez most nekem annyira nem világos. Minek 2 router? Vagy a számozás azt jelenti hogy ez 2 különböző helyszín lenne? Mert én egybe vettem.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mr Bond 007 #48638 üzenetére
Szia
A halozat mar ki van epitve swit hekkel köszönöm a választ.
To all:
a 2.routerhez asusbol melyiket ajanlanatok? -
wyzard
tag
válasz
Mr Bond 007 #48630 üzenetére
Bocs, ezek kimaradtak.
A net DIGI-s, 100/50 Mbps-os jelenleg. Az eszközök egy része támogatja az n-es szabványt.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #46289 üzenetére
Miért nem nézel akkor valami combosabb vezetékest?
Nézem.
Az az új terv, hogy a NAS-ból lesz router is (amihez kényszerűen új ITX lap is kell a jelenlegin PCI-E hiányában, de akkor már a CPU is izmosabb lesz...)
Sőt, lehet hogy a hecc kedvéért SFP+ uplink switch lesz."elég kraft van bennük, hogy sok esetben értelmét veszti a qos mert ki tud szolgálni egyszerre több klienst is"
Ezt nem egészen értem. A QoS nekem LAN<->WAN közé kell, aminek egy villámgyors CPU mellett is van értelme, hisz a WAN sebesség erősen véges, amiért alapvetően egyenlő esélyekkel versengenek a kliensek, de én meg akarom bundázni a meccset, hogy mindig az nyerjen, akit én szeretnék, a többiek pedig bármilyen hangosan ordibálnak, csak a maradékból csipegethessenek.
-
ZeratulX
tag
válasz
Mr Bond 007 #46252 üzenetére
Köszönöm! Ez így jól hangzik.
-
ronson
őstag
válasz
Mr Bond 007 #46155 üzenetére
Tégla falak, kb. 100nm alapterület ránézésre, plusz mögötte kb 40nm kiskert. 2 szint. A net kb. 100Mbs, de ha lesz lehetőség, akkor lehet gyorsabb lesz. NAS, hálózati megosztás, video stream nem lesz. Igazából, böngészést (youtube HD és minden hasonlókkal együtt), torrent 3-6 laptop-on, illetve menne rajta Netflix és haonló 1-2 eszközön. Jelenleg 3 gép van vezetéken többi vezeték nélkül.
kali
Igen az van most, modem router kombó, ez lenne csak modem módba kapcsolva és mögé egy normális router.
Gondolom így már nem lesz ez a szolgáltatós cucc a szűk keresztmetszet. -
crissprivat
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #46138 üzenetére
Ja igen,bocsi. Most olvastam vissza,hogy olyan kellene. Ez a típus akkor felejtős.
-
gyulaitomika
tag
válasz
Mr Bond 007 #46122 üzenetére
oh, értem
EZ a switch átviszi a 120mbps internetet? -
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #46081 üzenetére
iPON-on kívül forgalmazza valaki itthon? Mert némi guglizás után se találtam. A Wireless-Bolt oldalán, ahol a többit nézegettem, ott pedig nincs fent az AC Lite.
-
m0ski
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #46079 üzenetére
Egy 120-as UPC vonalra lenne rátéve az eszköz. Közben nézelődtem, és az Ubiquity UniFi eszközök is szimpatikusak.
A kliens oldalról egyelőre nem tudok mit mondani, mert a számítógépek beszerzése még csak most következik. Valószínűnek tartom, hogy az AC-re nem lesz szükség. -
janos666
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #46003 üzenetére
60/5->120/10, ami még mindig nem egy hatalmas szám és LAN-on két VLAN közt egy szálon NAT-ol kb. 300-al is (nemrég teszteltem), de a QoS vagy SQM, és még a tűzfal szabályok sincsenek ingyen, így ha sok a kapcsolat a WAN felé és fogy a sávszél is, akkor karcolgatja a CPU load az 1-et. Bár azért még megvárom, hogy életbe lépjen az emelés, hogy mégis mi történik ha minden más változatlan, lesz-e 1.5-20 CPU load, vagy kicsit köhögve, de kiszolgálja.
Azt is megfigyeltem nemrég, hogy ha kikapcsolom a 2GHz-s rádióját, akkor jelentősen javul az 5GHz-s jelszint (nem is kell forgalmazni rajta semmit, pusztán élesíteni a rádiót). Ettől egy kicsit gagyinak érzem.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mr Bond 007 #44263 üzenetére
Én is arra tippeltem, hogy pont kifogtunk egy rossz batchet, és így jártunk, ugyanis airMAXokból még semmit nem kellett cserélni (egy-két kivétellel, amikor közel volt a villám
), Nanostationökkel se volt gond, ezért is mertük bátran kipróbálni a cAPek helyett a UniFi-t - hát nem jött össze.
giorgio
Van benne Quick Setup is, átlag otthoni használatra elég annyi is, hagyod Wireless AP módban, rádugod az Ethernet csatit (van a csomagban PoE tápfeladó is), beállítod a megadott címen, és kész. Arra figyelj, hogy ne hagyd Test Modeban, mert akkor kis idő múlva ledob. -
Dimitryj
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #43972 üzenetére
Net csak 100as de nem amitt kellene hanem 2 desktop gép között gyorsabb legyen a hálózat. Mindent a 'nagy' gépen tartok a másikban alig van disk ezért fontos hogy pl backupnál ne csak 10MB-al tudjak másolni.
-
juhiati
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #42933 üzenetére
Max egy tizesem lenne rá.
Mondjuk fedett helyen lenne, szóval nem olyan nagy igény a kültéri tudás. -
válasz
Mr Bond 007 #42558 üzenetére
Koszi. Igazabol 240 mbit-et kell tudni kezelni. Szerintem ez mar meghaladta a tplink kepessegeit (1043) de lehet h tenyleg bedoglott. Szerintem ez a linksys jo lesz, raadasul az ilyen bonyolultabb konfigolashoz nemigazan ertek.
Viszont aki konfigolt Linksys routert leirhatna a menetet mert nekem ez lesz az elso. Upc modemhez kene bekotni ugy hogy az bridge modban van.
Koszi
-
kmisi99
addikt
válasz
Mr Bond 007 #42534 üzenetére
És egyébként használható magába wifis routerként vagy nem ajánlott? Csak mert a tplink routerem kezdi megadni magát.
-
válasz
Mr Bond 007 #42451 üzenetére
Szerintem még a TP-LINK-ben is vannak ilyen funkciók, Parental Control és Access Control menük alá elbújtatva...
http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR841ND_V8/Index.htm
És az ASUS is képes rá, Firewall -> Network Services Filter menüben...
-
Alex91
félisten
válasz
Mr Bond 007 #42451 üzenetére
Hat, a Linksys routerem ezt tudja...
-
allein
addikt
válasz
Mr Bond 007 #42203 üzenetére
Köszi szépen.
(#42202) Shingen - Köszönöm.
-
allein
addikt
válasz
Mr Bond 007 #42184 üzenetére
Meglett a router is, holnap beüzemelem
-
allein
addikt
válasz
Mr Bond 007 #42184 üzenetére
Switch már megvan, vásároltam egy TP-LINK-et, 8 portos és gigabit. Portból nem baj ha marad szabad
Router még kérdéses. Igaz, hogy van egy AC képes laptopom amit nem használok letöltésre, erre a célra szolgál a NAS.
-
encory
tag
válasz
Mr Bond 007 #41584 üzenetére
100-as, és hogy mondjam hosszú távra lesz, mert elképzelni nem tudom milyen sokára lesz szükségem 100 plsuzos internetre, illetve 10k az nem egy nagy összeg és usb stick is van mellé, ami ugye megintcsak plusz pénz lenne
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Bond 007 #41536 üzenetére
Sokat nem is várunk el tőle. Viszont a régebbi modellekkel nem volt probléma.
De pl. az új routereik egész jól néznek ki, persze tudom, hogy ez nem sokat számít.
Köszi!
-
Franz51
tag
válasz
Mr Bond 007 #41425 üzenetére
Plusz ötezret kértek volna érte! És a szolgáltató is úgy ajánlja, hogy alsó kategória.A Belkinem 12 évig ment folyamatosan, zéró probléma. Szóval valami hasonlóan stabilat szeretnék.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #41328 üzenetére
Hiszek neked. Bocs Topikgazdák. Nem offolni akarok, de ez így elég érdekes. Szerintem a router vásárlás előtt állókat is érdekelheti, hogy akkor hwNAT és hwNAT között is van különbség? Ráadásul ekkora? Valaki megmagyarázhatná ezt.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #41318 üzenetére
-
celka5
tag
válasz
Mr Bond 007 #41318 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
celka5
tag
válasz
Mr Bond 007 #41310 üzenetére
720Mhz 1 mag biztos elég lesz? Nincs ennek dual-core változata ?
-
celka5
tag
válasz
Mr Bond 007 #41308 üzenetére
Értem, köszi.Akkor eddig az archer 7 a nyerő )
-
celka5
tag
válasz
Mr Bond 007 #41304 üzenetére
Itt is kérdeztem, miért kellene? 3 gigabites portja van.
Jah most látom, hogy a link-et elírtam, ott azt az ubiquityt akartam kérdezni,ezt:[link]
Már látom, 3 port miatt lenne kevés,jah és no wifi, felejtős,köszi.-.-
A c7 jónak tűnik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest