- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisbalazs83 #78273 üzenetére
M.2 NVMe az interface a laposomban, nekem ilyen fog sztem kelleni: [link]
De amúgy ez az M.2 kb úgy viselekdik mint egy USB, h univerzális? USB-re köthetsz mittomén egeret, wifi jelerősítőt, külső merevlemezt, ezeregy dolgot.
Niylván nem arra vagyok kíváncsi, hogy M.2 NVMe-re ezeket ráköthetem-e, hanem h egyáltalán technikailag megoldható-e, hogy adaptert dugok az alapvetően SSD-nek tervezett foglalatba és WiFi modullá alakítom.
-
válasz
kisbalazs83 #78257 üzenetére
Nálam a laposban forrasztott a wifi kártya, szóval annak a helyére nem megoldható a csere. Hiába M.2 2230-as méretű ez a wifi kártya, nem rakhatom az üres M.2 slotba?
-
válasz
kisbalazs83 #78244 üzenetére
Ez engem is érdekelne,.mi lehet ennek a buktatója? Van két slot a laptopomban, egyikben egy Samsung PM961 M.2 PCIe NVMe SSD van, a másik gondolom ugyan ilyen interface. Ebbe jó lehet?
-
woodworm
veterán
válasz
Feltéve, hogy nem half size méretű helyed van a laposban.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Köszi, holnap megnézem befér e.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kisbalazs83 #78216 üzenetére
Köszi, holnap megnézem, amúgy egy Dell E6540-es a gép.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #78213 üzenetére
.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kisbalazs83 #78185 üzenetére
Okés, 30-31.-én hozzák ki, rá is megyek egyből.
-
blakey
titán
válasz
kisbalazs83 #78185 üzenetére
Asus topikban vannak mérések.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kisbalazs83 #78180 üzenetére
Köszi a részletes leírást. Nekem úgy van kialakítva egy 50nm-es lakás, hogy középen van elhelyezve, egy gipszkarton kiugró részben, ez azt jelenti hogy minden router ami eddig volt, mindenhol maxon látta a jelet. Szóval ezzel nekem sose volt gond. A jelenlegi ASUS RT-AC1200G+ pár naponta/hetente havonta újraindul, ez BUG akármi, nem gáz már megszoktam, észre se veszem, de ez is és az előző routerem is, ha elkezdtem torrenten tölteni 5GHz-en, mindig eldobta és átállt 2,4-re...Majd mikor helyreáll az 5GHz ismét, átrakom rá, és szintén pár perc eldobja. Gépektől függetlenül, mindegyiknél ez van (amúgy a jelenlegi gépem egy Dell Latitude E6540-es, Intel AC 7260 wifi kártyával, a net pedig Digi 500-as).
Szóval most keresnék egy komolyabb routert ami nem csinálja ezt, vagyis elkezdek tölteni 5GHz-en, és ne szakadjon meg soha, úgy hogy számomra mennyit visz át az lényegtelen, mert tudom a maxot vagy legalábbis közel annyit átfog vinni az összes, mert úgy lett kialakítva a helye. A tiéd akkor sose dobja el?MaCS_70: Köszi, akkor hagyom, és mit ajánlanál?
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #41352 üzenetére
Az 5GHZ valszeg el lesz vetve, mert van pár régebbi/alsóbbkategóriás készülék is. Ez az Asus viszont jónak néz ki, köszönöm az ajánlást.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
kisbalazs83 #41322 üzenetére
Este majd mérek. Egyelőre itt a hivatalos fórumon egy post hogy pppoe-n 500mbiten a srác is annyit mért. KATT
-
válasz
kisbalazs83 #41266 üzenetére
nem, sajnos nagyon gyenge 50/30 pppoe alá az a router, még torrent sem kell hozzá, hogy ne bírja...
-
válasz
kisbalazs83 #41171 üzenetére
Wifi jel erősségben és stabilitásban van különbség a 2 router között?
-
válasz
kisbalazs83 #41169 üzenetére
Köszi.
Elbizonytalanítottál, most erősen agyalok a 2 router között. Nem egy évre venném, az tuti.A routert is tuningolni kell?
-
béke
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #41149 üzenetére
Rendben van!
Elmentem gond nélkül kicserélték, itthon van az új majd délután neki állok be üzemelem itthon és akkor ha tudsz segíteni a menetben (csatorna váltás,legjobb beállítás,és persze meglessük a módfw.-is) akkor azt meg köszönöm.
Szép napot mindenkinek! -
farkas-j
őstag
válasz
kisbalazs83 #41144 üzenetére
Csak felhívnám a figyelmet arra, hogy a router WiFi teljesítményét hiába húzza fel extra nagy teljesítményre, ha a kliensnek csak szabvány teljesítményt tudnak, és nem tudnak ilyen teljesítménnyel visszaszólni a routernek. Általánosságban a kliens és router oldalon is nagy nyereségű ílesztett antennák alkalmazásával lehet a legjobb eredményeket elérni.
-
ocsi19
senior tag
válasz
kisbalazs83 #39531 üzenetére
Nekem elég lenne az usb 2.0 is, TP-Link WR1043ND nem felelne meg? Van 7k különbség a kettő között.
-
Soma01
veterán
válasz
kisbalazs83 #36379 üzenetére
Nagyon jó! Köszi!
-
válasz
kisbalazs83 #35703 üzenetére
192.168.0.1-gyel nem próbáltad?
Legalábbis nekem a fapados RT-N12 D1 egyből bejött úgy.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #35703 üzenetére
ASUS RT-N18U-val wifi-n is mértem két különböző laptoppal, 300Mbps-es kapcsolattal. Egy helységben voltak a routerral és mindegyikben egy réginek számító Atheros AR5B93 wifi chip van. Meglepődtem hogy ~150Mbps-et átvisz wifin, mivel a D-Link DIR-825 routerem-el olyan 80-100Mbps körül volt a max.
TOSHIBA:
PackardBell: kép -
hallgat
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #35544 üzenetére
Nem ragaszkodom, ha tudja a többit...
Köszönöm, jól utána olvasok ennek a HW-nek is. -
gukker1
tag
válasz
kisbalazs83 #35544 üzenetére
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is én azt használom rtn66u-n...
-
válasz
kisbalazs83 #35500 üzenetére
Eddig mindenhol azt írták, hogy "same as in RT-AC56U and RT-AC68U'! Most, hogy írod, (csak gyorsan, mert közben meló is van) utánanézve valóban kétkedés van a témában, de jelenleg több helyen kérdőjelek vannak az 1 magos jelölés mögött is!
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #35270 üzenetére
Lehet róla szó, hogy tartsunk egy routert tesztet..., de akkor egynapon egyszerre letudva...és nem szarni a szoba közepére:-D BP-en vagyok az Árpád hídnál.
-
válasz
kisbalazs83 #35270 üzenetére
Szia!
Ez valóban nagy meló lenne. Szerintem ezt egy ember nem fogja elvégezni, de szépen lassan jönnek az információk a prohardver felhasználóktól. A TL-WDR3600, a TL-WDR4300 és a TL-WR1043ND v2.x biztosan tudja NAT-olni gyári firmware-rel a gigabites internetkapcsolat valós sebességét (~920 mbps).
Asus modellekről egyelőre nincs tapasztalat, de majd remélhetőleg az is lesz.Mindenesetre valóban jó lenne végigtesztelni az összes gigabites HW NAT-os ajánlott router-t, de mint írtam, szerintem ez nem egy ember feladata, hanem a prohardver közösségé.
-
válasz
kisbalazs83 #34602 üzenetére
Mivel a router lesz a szűk keresztmetszet így max 300 Mbps link sebességet tudsz maj elérni mindkét frekvencián.
Nem fog összeadódni, csak az egyiken tudsz egyszerre forgalmazni az adapterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest