- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
MaCS_70 #78077 üzenetére
Széttúrja az eszközt, a MikroTik nem erre van kitalálva, pl. ha valami bugol, nehezebb diagnosztizálni mert nem lehet tudni h a quick set mit piszkerál...
(#78078) szir3na
Az a baj, hogy az ER-X-hez nincs olyan, mint a konkurens wiki.mikrotik.com-ja, én nem találtam meg ilyen szépen összeszedve sehol Ubi-hoz mint MikroTik-nél van.
Na de ez itt nagyon off, az igaz mindenesetre, hogy előnyök / hátrányok vannak bőven, az a legjobb, ha mindenki ki tudja próbálni melyik áll neki legjobban kézre -
adika4444
addikt
válasz
MaCS_70 #78071 üzenetére
Az a nagy kérdés, mi a háztáji hasznosítás...
Pl. kell-e guest Wi-Fi (nem az a megoldás ami az ASUS-okban van), kell-e IPv6 tűzfal (hogy például az iPhone-ok, sima gépek ne legyenek kívülről támadhatóak a publikus v6 cím miatt), stbstbstb... Az biztos, hogy ha van rá keret, akkor biztos nem bohóckodnék az ilyen Asus, TP-LINK és társai csodákkal. Na jó, OpenWRT-vel igen, de a gyári firm az valami borzasztó szerintem. Pl. a TP-k régi maximum 16-os port forward szabálylistája egy vicc. -
eight
senior tag
válasz
MaCS_70 #77910 üzenetére
Már elnézést, de utp-ről beszélünk, szerény véleményem szerint a szabványnak nem része a földelés. Esetleg villámmal lehetne gond, de írtam hogy a kábel mindkét végére kell rakni túlfesz védőt, amelyek pedig értelemszerűen mindkét házban a házak saját földjére vannak rákötve (ezek pár ezer forintért már beszerezhetők).
Egy rakás egymás melletti, illetve iker házat kötöttem már össze utp kábellel, nem szeretem, nem is szoktam javasolni, de sosem volt még probláma (olyan volt nem is egyszer hogy a surge protectornak dolga akadt). Olyan is volt már többször is, hogy elrágta valami a csövet a földben, és a végén anyagilag is jobban jártunk volna, ha egyből valami pajzsos optikával kezdünk, de az esetek többségében elegendő volt egy utp kábel is) -
PTomi92
aktív tag
válasz
MaCS_70 #77912 üzenetére
A sebességcsökkenés nem lenne gond amíg egy youtube videóval elbírna, a letöltés úgy is kábelről menne. A stabilitás lenne fontos. Jelenleg egy tp link wr1043nd van több mint 10 éve, sajnos egy ideje folyamatosan eldobálja a wifi hálózatot (a LAN stabil).
Van egy koliból maradt D-Link alaprouterem, az emeleten lévő LAN portba azt dugtam be, de sajnos az sem sokkal stabilabb (viszont itt lehet beállítás gond is tudom)
Meggondolom, köszi a választ! -
eight
senior tag
válasz
MaCS_70 #77907 üzenetére
Ahogy írtam is, amennyiben a két ház ténylegesen belefére egy 40m átmérőjü körbe (ahogy azt az OP írta), akkor szerintem (a megfelelő védelemmel ellátva) "belefér" egy utp kábel is, nem életbevágó az optika. A két média konverter jelentősen megdobná az árakat és a leírt esetnél egymás mellett van két kicsi ház.
Nem ebből élek, de több mint száz eset után már nekem is van némi tapasztalatom, és ha csak telók vagy egy-egy TV lóg a wifi-n mindkét házban, akkor az egy router is tud működni a leírt fenntartásokkal és limitációkkal, továbbá átvinni egy AP-t a szomszéd házba UTP-n sem ördögtől való dolog (persze az optika mindig jobb, és a két külön internet kapcsolat két routerrel meg még annál is jobb....stb.).
Direkt offtopicba tettem a legrosszabb megoldást, hogy az nem ajánlott, és szerintem a többi részre sem volt félreérthető a posztnak.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
MaCS_70 #77800 üzenetére
Vezetéken. Wifin amennyi jön, annyi jön, eddig 25mbps jött (a távolság miatt valószínűleg). Ennél mondjuk ha több jön, az nem lenne rossz persze, de a gigabit az nagyon távoli álomnak tűnik vezetékmentesen
#Gubek-Einste: igen így van. Nem igazán tudom mire gondolsz, hogy milyen típusú sajnos. Az ajánlottak közül 2-t néztem meg hirtelen, de már egyiket sem lehet kapni - ezért gondoltam, hogy nem uptodate a dolog.
-
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
MaCS_70 #77797 üzenetére
Elméletileg igen, de igazad van, mióta kiírtam, rájöttem, hogy access point (lan porttal) az, amit keresek (bár lehet, hogy még mindig sötétben tapogatózom, ezért elnézést, valóban kevés ehhez a tudásom). A lényeg, hogy a helyiségbe, ahova kellene az eszköz, jelenleg vezetéken jön a net a routerből, és szeretném, ha a wifi itt is elérhető lenne (távolság és sok eszköz a gond a mostani hálózattal).
-
Pigike
csendes tag
-
trialboj
őstag
válasz
MaCS_70 #77066 üzenetére
Köszönöm,
De biztos jól írtad a modellt? Jó pár boltban megnéztem, és nincs ilyen modell, a legközelebbi amit találtam az ASUS RT-AC53, Dual Band AC 750 Gigabit Router, de ez már 18.000ft, az általam linkelt kb 10.000-hez képest.
A vélhetően jobb, itt csak a wifi jelre, annak erősségére és hatótávjára vonatkozik, vagy van bármi más is, amiben jobb egy drágább router? Nekem kábelen csatlakozik a gépemhez amin dolgozom, a wifi teljesen irreleváns, persze kell hogy legyen, de nem használom.
Elnézést ha értetlenkedem, csak szeretném megérteni, hogy kell-e nekem drágább cucc, vagy jó az olcsó is ami épp annyit tud amennyit a sávszélességem enged.
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76669 üzenetére
dB értéket hajadra kenheted... főleg mikor a sokkal jobb wave2 MU-MIMO 4antennás router kevesebb dB esetén is nagyobb sebességet hoz stabilan
de persze vegyetek AC66U B1-et, én örültem hogy el tudtam adni és azóta semmi gondom mióta AC65P van, megállás nélkül megy de sem wifi sem WAN-LAN sebesség probléma nem volt, hasít mindig az egész lakásban -
blakey
titán
válasz
MaCS_70 #76664 üzenetére
Két hete vettem egy 65p-t, hogy lássam mire képes az AC68U-hoz képest. Utóbbira visszatettem a gyári firmware-t és ua. a beállításokkal mindkettőt leteszteltem. Hatótávban nem volt különbség viszont a legtávolabbi ponton a 65p sebességben jobb volt, főleg 5GHz-en, egy kozel 100nm-es lakás egyik sarkában van a router illetve ami egyértelműen jobb volt a 65p esetében az a több szálon futó kiszolgálás amig ment a letöltés és a két gyerek játszott addig vígan, maximális sebességgel tudtam másolni a NAS-ra, na ezt az AC68U nem tudta, soha nem sikerült ilyet elérnem, így, bár fapadosabb az AC65p de az maradt, AC68U-t meg eladtam. Hozzáteszem, hogy hasonló mérést az AC68U-val és az AC66U_B1-el is végeztem még tavaly, az AC68U jobb volt. Még egy AC86U-t kéne letesztelnem. :)
-
Flitter
tag
válasz
MaCS_70 #76662 üzenetére
maximálisan +1!
Most vettem én is ASUS RT-AC66U B1 et és pár nap teszt után elmondhatom,hogy megette a TP-Archer C7 AC1750 emet ,stabilitásban,sebességben,stb.
FTTH(bridge)+router Gép:8Mag AMD 8300,32GB ram,Win10 pro(jogtiszta)Intel Ethernet kártya.
WIFI 300 felett,App-al mérve,szélessávon kábel stabil 940 stabilan.72nm lakásban, legmesszebb pontján is stabil a wifi. Ezt sajnos a az ac1700 nem tudta. -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76662 üzenetére
tök jó hogy 60nm panelban én totál mást láttam és bucira verte az AC57U és az AC65P meg főleg az AC66U B1-et
és én azonos beállításokkal nyomtam nem auto-n hagyva meg én mértem 3-at 4helyen a lakásban ahol volt szobán belül, szomszéd szobában (15cm panel falon át) volt a folyosón ahol már 2 darab 15cm beton falat kell átvinni meg a legtávolabbi szobában 2x15+2x4cm beton falon át. Szóval valamit tuti nem állítottatok be jól vagy az antennák sem voltak jó állásban -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #76462 üzenetére
Pont a Mikrotik-et néztem ki elsőnek, de sajnos a sok hibás darab eltántorít.
[link]
Mint ahogy itt nyilatkoznak.
Viszont pont ilyen irányban szeretnék váltani, hogy egy komolyabb szoftverrel rendelkező eszköz legyen a routerem. Korlátlan 4G csomaggal netezek, eddig telóról hotspot-al. De kezd haldoklani a telóm és kéne egy "normális" eszköz.
TP-Link szoftverek nagyjából megvannak, de az elmúlt év történései miatt inkább más gyártót néznék. A Zyxel-t nem ismerem, bár a tutorial video elég meggyőző. -
-
Whysperer
addikt
válasz
MaCS_70 #76338 üzenetére
Rendben . köszönöm szépen. max 13.000 Ft amit rá tudok szánni. TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) Router
hja és bocsánatot kérek egyetlen egy dolgot elfelejtettem. az ,hogy az egész házban úgy lett megépítve a kábelezés ,hog yminden szobába van egy hálókábel vezetve a fő ajtótól. szóval lan kábelekkel felmehet az emeletre az meg a legtávolabbi szobákba is.
Szóval akár ,ha mindegyik szobába külön tudnék egy wifi routert szerelni.
-
Istuu15
senior tag
válasz
MaCS_70 #76206 üzenetére
Teljesen igazad van "kicsit" ködösen fogalmaztam. Szóval az internet sebességem 100mbps le és 10mbps fel. 2-3 okostelefon, a számitógépem és egy ps4 slim megy róla. Bár a gép és a ps4 sosincs egyszerre használva. A ps4 az egy lan kábellel van rákötve a routerra. Az okostelefonokon maximum youtube és messenger szokott menni. Leveleken lakom ami egy kisebb község és az okostelefonos Wifi Anayzer appal megnzétem és van egy router a közelben ami a 3 as csatornán van én így átváltottam a 11 es csatornára mert a 6 os csatornán azt mutatta az app, hogy a csatorna amin vagyok az gyenge.
A ps4 en minden nap megy egy kis battlefield multiplayer így fontos lenne, hogy a lehető legjobb legyen az internet sebesség.
Így ezekkel a hasnzálati szokásokkal érdemes valamit ki vagy bekapcsolni a router beállításokban?
Csak mert eddig nagyon olcsó d linkes és tp linkes routereim voltak és ott fele ennyi beállítás volt kb. -
FatCutter
tag
válasz
MaCS_70 #76226 üzenetére
Mia tök az a " tömör kábel" ? {fejvakarós szmájli}
Én 2-t kábeltípust ismerek Ethernet kommunikációra (a koax már túl régi):
- UTP (unshielded twisted pair) - árnyékolatlan sodort érpár
- STP (shielded twisted pair) - árnyékolt sodrott érpárEzeken belül van CAT5, CAT5e, CAT6 - azaz adatátviteli (és egyéb szempontokból) kategóriákba vannak sorolva.
A "tömör kábelt" kovácsolt és húzott rézvezetékként tudom csak értelmezni. Vagy pl. 25 m-es betonvas. Na, ezek tömörek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaCS_70 #76172 üzenetére
Általában a sebességgel szokott gond lenni, így ha nincs gyors nete az embernek, akkor lehet teljesen megfelel. Dedikált eszköz esetén is lehetnek gondok a sebességgel, ezért is cseréltem a gyári 2 lemezes nasom, amikor gigás netem lett, mert a torrentet max 150-200Mb/s-ig bírta, de akkor már másra nem is lehetett használni
-
adika4444
addikt
válasz
MaCS_70 #76136 üzenetére
Tudni tudják, de a sebesség valami hihetetlen módon hitvány... A MikroTik hAP ac^2-őn az L2TP hasít akár 150 Mbps-mal is (kb. 30--40% CPU terhelés mellett), sztem menne több is ha a DIGI - Telekom kapcsolat engedné.
(#76140) Core2duo6600 Szerintem kis elszántsággal egyáltalán nem bonyolultabb mint a többinél. Ekkold-nak van egy baromi jó leírása az első lépésekhez, én ott kaptam rá a témára.
. -
Redplee
senior tag
válasz
MaCS_70 #76146 üzenetére
Azt mondod, hogy két ilyen AC68U val jobban járok, ha "mesh" ben működik? Ez elég a 120m2-re? Ha jól látom, kettő ilyen kb. 75 pénz.
Ennyiért kettő darab TPlink P7-et adnak. Mondjuk azok sem sokkal dekoratívabbak...
Úgy terveztem, hogy egyik marad a sarokban, a másik a lakás közepén.
-
Atom Anti
csendes tag
válasz
MaCS_70 #76128 üzenetére
MaCS_70 és TeeJay!
Köszönöm a segítségeteket!Az egyedi igényeimet, a tecnikaia adatokat mérlegelve RT-AC65P felé dől most nálam a mérleg.
RT-AC86U tényleg nagyszerű lehet, viszont ennyit már nem szánnék routerre most.Viszont sose volt még Asus routerem, pontosan mit takar ez az AiCloud?
Ez az "extra" ha jól látom nincs benne a RT-AC65P-be, ami változtathatna a jelenlegi mérlegen...
Csak egy usb-n csatlakoztatott meghajtó tartalmát lehet vele elérni, vagy akár egy NAS-on vagy egy pc-n megosztott mappát is? Elérhető távolról is az osztott tartalom, vagy csak egy lokális felhőt takar? -
vargalex
félisten
válasz
MaCS_70 #76128 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy leginkább az 5 GHz-es sávon érezhető más routerekhez képest (D-Link DIR-825 B1, TP-Link TL-WDR3600/4300, D-Link DIR-860L, Linksys WRT3200ACM, Mikrotik hAP ac², Asus RT-AC57U) a jóval nagyobb jelerősség, ileltve a hozzá tartozó sebesség.
Mobillal (Redmi Note 7) 433 MHz-es linksebességgel stabilan 300 Mbps fölött van a letöltési sebesség, tegnap pedig notebookról másoltam a kis home szerveremre SSH-n, 866 Mbps linksebesség mellett stabil 55 MB/s volt a feltöltési sebesség (lehet, hogy az SSH volt a szűk keresztmetszet). Az Asus RT-AC65P-n nálam OpenWrt van. -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76023 üzenetére
De úgyis veheted hogy olcsóbb legyártani 1 típust és eladni 2-3 verzióban különböző árréssel mint gyártani 3 típust és mindre FW-t fejleszteni.
Persze mikor kiderül senki sem fogja venni a drágábbikat de tőlünk nyugatabbra tojnak erre ott van pénz bőven
Nem fogják előtte bújni a wikidevi-t meg a fórumokat -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #76021 üzenetére
Nézd meg az Asus lapját ott is 4 antennát írnak tehát elszólták magukat. Nem lesz itt semmi külön specifikáció, mindkét router FCC száma egyezik majd ha jön V2 vagy B verzió akkor újra nézzük addig meg azonos az AC65P és az AC85P
4 antennás 4x4:4 wave 2 MU-MIMO wifi vezérlő gyári FW-ben max 80MHz mód 1733mbit AC és 600mbit N wifi
Openwrt alatt 160MHz is működik -
norba69
senior tag
válasz
MaCS_70 #75973 üzenetére
Ezért is írtam úgy, hogy kompromisszumokkal alkalmas.
Az én torrentezési szokásaim mellett a nem HWNAT-os routerek még routerként is kevesek, nem bírják erővel a terhelést.
A routerre rálógatott merevlemez USB-s elérésének a sávszélessége egy jókora korlát, meg nem szeretik, ha egyszerre több szálon is kellene írni-olvasni többb állományt. Ezzel együtt lehet élni, de nem árt, ha tudja az, aki erre akarja használni a routerét.
Mondjuk nálam már az kizáró ok a nas funkcióhoz, amikor az asus használati leírásában azt olvasom, hogy win10-en kapcsolja be az smb v1-t, hogy működjön. -
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #74459 üzenetére
Wireless boltban néztem, ott van több típus, és egy típusnál írja az 5Ghz. Igen amelyikről te írtál,
linkelted, az valóban 2,4Ghz. Mindegy, mert ár, típus függő. Engem meg maga a technológia hatékonysága, előnye, hátránya érdekel. Illetve mikor éri meg, mik azok a plusz szolgáltatások, amiért megéri, és többet nyújt mint egy Mifi. De azt hiszem kezdem sejteni. A vpn nem érdekel, a szolgáltató eleve nat mögé teszi a mobilokat. Az esetek 90%-ban. Na meg a Mikinek ott a saját ddns szolgáltatása, és ha vpn akkor l2tp az benne van, és működik is. Egyszerű beállítani. Én eddig rb750gr usb modem kombinációval néztem, az ment probléma mentesen. Csak ugye usb csatlakozik a modem, nem valami gyors, de simán használható volt. Részemről az érdekel hogy ha az álltalad említett dedikált eszközt használja valaki, akkor celiranyosan tudja a torony irányba forgatni, és elméletileg nagyobb sebességet érünk el? Királyság ahol nincs net, illetve nyaralókba, hétvégi hazákba, stb... De mivel az áram ellátás problémát okozhat, ezért nem mondható annyira mobil megoldásnak. -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #74456 üzenetére
Félre érted, nem okoz gondot a Mikrotik. Van nekem olyanom. A technikai háttér érdekelt volna. Tehát ez egy önálló router, ami LTE kapcsolat létrehozására alkalmas. Csatlakozni rá 2,4 és 5Ghz wifin, illetve + switch segítségével lan-ra csatlakozot eszközök tudják használni. Így egy teljes értékű router. A Mifi-vel ellentétben nem annyira kényelmesen mobilizálható. Közel vagyok a valósághoz?
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #74435 üzenetére
(Br. 50.787 Ft) Ér annyit? Milyen plusz szolgálást ad? Van benne tűzfal? Ugyan úgy beállítható mint a többi Mikrotik? Bocs a mobil kapcsolat ezen része nekem eddig kimaradt.
Vagy ez kb olyan mintha egy rb750gr rá kapcsolok usb-n egy mobil modemet? A különbség meg annyi hogy gyorsabb lesz a net? -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #73826 üzenetére
oké akkor úgy mondom hogy a Cortex A9 (12éves ARM magok LOL) Broadcom SOC valódi HW NAT mentes és így 2019-ben karcsú lesz gigabit net mellé
oké ki lehet vele mérni PPPoE esetén a gigabitet de torrentezni masszívan kevés lesz
az alsó 3 már cortex A53 abban már elvileg van rendes HW NAT így megfelelő gigás nethez csak azok meg nagyon drágák mind -
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #73819 üzenetére
2x1GHz Broadcom 4x717MHz Qualcomm ARM procik után ez a 2magos 880MHz MIPS röhögve tolja a gigabit mérést
lehet az újabb Broadcomban már van rendes HW NAT meg az újabb AX Qualcomm prociban is
de egy 12-14ezres Xiaomi 3G meg egy 14-15ezres 3év garis ASUS AC57U veri a 2-3x annyiba kerülő AC routert WAN-LAN és LAN-WAN sebességben az kemény
oké nincs annyi extra funkció, de én eddig is letiltottam mindent, csak kábelen meg wifin tolja a netet stabilan és kész más igényem nincs és 15ezerért ez a cucc hozza
hétvégén tesztelem bővebben addig körbe nézek ki vett AC65P-t hogy megtudjam mennyi RAM szabad abban illetve a wifi 2,4 és 5GHz professional résznél mennyivel lehet több mindent állítani benne mert ez az AC57U elég alapmértem gyorsan 1méterről AC-t 255-260megabitet hozott
ebben eddig nálam a Qualcomm AC58U a leggyorsabb 300-310megabittel
második az AC57U 255-260megabittel
és harmadik az AC66U B1 235-245megabittel -
Moleman
addikt
válasz
MaCS_70 #73561 üzenetére
Köszi!
Ez nagyon hasznos infó, mert kérdezés nélkül lehet reflexből Archert vettem volna.
A médiaszervertől csak annyit várok, hogy a megosztott mappákban lássam a videókat a tévén (Samsung UE43M5572) és le tudja játszani, semmi különleges rendszerezést, vagy szűrést nem várok tőle. A külön felirat sem erőssége a tévének, úgyhogy azokat most is inkább előre belemuxolom a fájlokba.
A torrentezés ingadozó, néha eszembe jut sok minden és 1 nap 150 giga, máskor hetekig üres a kliens és csak a Serviio miatt fut a laptop. Nagyon okosnak annak sem kell lennie, csak nem árt ha nem melegszik túl vagy hal meg idő előtt miatta, mert annyit nem ér.
Amúgy pont ezt az AC66U-t nézegettem, még a fájdalomküszöbömön belül van az ára. Utánaolvasok részletesebben, hogy miket tud.
-
wmarci
senior tag
válasz
MaCS_70 #73532 üzenetére
Szia!
Koszonom a valaszt mindkettotoknek. Az lenne meg a kerdesem, hogy a gyengebb hardver eseten (AC57U) a lanon atvitt sebesseg nem lesz kevesebb? (Ez a nas szempontjabol erdekel) Ha lenyeges kulonbseg lehet itt a 66-os javara, akkor nem feltetlenul eri meg megsem a csere nekem.
Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metal topik
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest