- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atom Anti #76123 üzenetére
A 68-asnak nem sok értelmét látom, hiszen ott az RT-AC66u B1, ami lényegében megegyezik vele.
Nekem változatlanul ez a favoritom, sok ismerősöm használja a felügyeletem mellett, teljesen problémamentesen.
A valódi HWNAT hiánya csak extrém terhelésnél jön ki, pl. TeeJay kollégánál, aki keményen torrentezik a routeren át.
A 87-es egy kissé már elavult típus, nem túl szerencsés 5 GHz-es wifivel. Az utód 86-os viszont már egy nagyon erős eszköz, szerintem messzemenően ajánlott.
Másik vonal a 65P-é. Erről sokat olvashatsz itt, nagyon jó eszköz, a 66-osénál valamivel gyengébb de gyorsabb wifivel, némiképpen csökkentett funkciókészlettel, Merlin nélkül. Ha ez utóbbi hiányosságok Számodra nem jelentenek hátrányt, akkor nagyon-nagyon jó választás.
MaCS
-
válasz
Atom Anti #21535 üzenetére
Az N65U-ról nem sokat tudok, tapasztalatom semmi vele, így erről inkább nem alkotok véleményt! Talán majd valaki más...
Az USB3 témához annyit, hogy azért erre úgy gondolj, hogy hiába van USB3 interface rajta, a sebesség messze nem lesz annyi, amit a szabvány lehetővé tesz! Ez az USB2-es routerekre szintén igaz, itt többnyire a cpu a gyenge láncszem! Nekem RT-N16-om van, itt a samba másolási sebesség 6MB/sec, FTP 7-8MB/sec, NFS pedig 9-10MB/sec körül alakul! A legfontosabb megérteni azt, hogy ezek sosem fognak a leggagyibb szerverrel sem vetekedni ezen a téren, különben rohadt nagy csalódás lesz a vége! Amennyiben ezeket tudomásul veszi az ember, és hajlandó a kompromisszumokat megkötni, akkor cserébe kap egy rendkívül takarékos és csendes seed-szervert, és esetleg házi ftp / samba / web szervert, és még sok mást, amire használható egy ilyen! Stabilitás szempontjából én nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon-nagyon ritka az olyan, amikor spontán reboot-ol, amolyan totális lefagyásra pedig nem is emlékszem, hogy lett volna! Bár hozzáteszem, hogy én Tomato fw-t használok rajta, és általában mindig feltolom rá az újabb verziókat, így 30-40 napnál nem nagyon szokott lenni hosszabb uptime, de tudok olyat, akinek megy a routere már több, mint 200 napja egyfolytában!
-
válasz
Atom Anti #21533 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N56U típusra nincs olyan custom firmware, amivel van tapasztalat, csak EZ létezik hozzá! Az RT-N66U jó választás, ha meg tudod fizetni... Bár szerintem egy kicsit még drága, én nem adnék ennyit érte! Az RT-N16 már nem új router, így elég kiforrott a moddolása is. Utóbbi kettőre én személy Tomato firmware-t ajánlok, de természetesen vannak más lehetőségek is. ASUS-ból egyébként moddolható lehetőség még az RT-N15U is! BroadCom vonalon szintén hasonló kategória még a Netgear WNR3500L v2, HW tekintetében az RT-N16-hoz áll legközelebb!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest