- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
PTomi92 #77913 üzenetére
Szia kicsit méregettem neked. 1 hete vásároltam az Asus rt ac 65p routert. 1000Mbps a net előfizetésem. Nálunk is vasalt monolit betonfödém van. Az emeletre szintem mindenhová 50-70Mbps jut el. Közvetlenül a router feletti szobában a leglassúbb a net. 40-50Mbps. Azt viszont mondhatom hogy stabilnak nagyon stabil mindenhol. Nem akadozik/szakad. Mérni csak a mobilommal tudtam mert nincs laptop. Nem próbálgattam hogy hol lenne a legjobb helyen a router. Ott van ahová megvételkor leejtettem. 😀 Gondolom ha elkezdenék játszadozni vele akkor Többet is ki tudnék hozni belőle. Ja igen a földszinten 300Mbps van WiFi-n ha jól emlékszem. (Most nem mértem)
-
válasz
PTomi92 #77911 üzenetére
Röviden: nincs.
A betonfödém eleve nagyon kétségessé teszi az eleve eléggé kétséges wifis elérést. Árnyékol mint a fene.
Nagyon nem mindegy persze, hogy milyen klienseket és milyen célra akarsz használni, de minimum komoly sebességcsökkenésre készülj fel!
Ha teljes értékű wifit akarsz használni mindkét szinten, akkor nagy valószínűséggel jóval mélyebben kell a zsbedbe nyúlnod, ha pedig valódi roamingot is szeretnél, akkor még mélyebbre.
Nálam egy RT-AC87 2,4 GHz-en kiszolgálja a 3+1 szintes házat + széles körben a kertet, de ahol vasbeton a födém, ott nagy bezuhanás van, 5 GHz-en meg szinte nullázódás.
Vidéken az N18 horizontálisan több száz méterre is stabilan forgalmaz, de a vasbeton födém vertikálisan pár méteren már érezhető csillapítást eredményez.
Szóval erősen kétséges, hogy egy eszközzel ez megfelelő minőségben menni fog.
MaCS
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest