- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
Whysperer #101389 üzenetére
Oké, nincs ezzel gond. A router rendben van, próbáld ki benne a SIM kártyát, hogy mit tud.
Ráérsz utána gondolkodni az 5G-n. Habár 5G-s eszközzel se lenne gyorsabb egyelőre a net, mint a TP-Linkkel az 5G NSA miatt. De meg kell nézni, mérj sebességet a 4G routerrel és egy 5G-s telefonnal.
A 120-200 Mbps nem tűnik rossznak LTE-n. Nálunk 55/7-nél nemigen volt jobb vidéken. -
Capella
senior tag
válasz
Whysperer #101385 üzenetére
A Telekomnál (még) nincs 5G-s net. Csak annak hazudja magát, valójában LTE jellemzőkkel bíró 5G non standalone.
Csak azért, hogy "5G"-d legyen, egyelőre nem érdemes venned semmit, szerintem.
A másik oldalról mucsgyver70 utánanézett a leírásának, aszerint az eszköz sem 5G.
Valódi 5G a Yettelnél van még csak egyelőre. -
válasz
Whysperer #96885 üzenetére
Érdekes.
Nálam a Vodafone koaxán keresztül az AX86S 14 ms, a Yettel modilnetén keresztül az AX58u 20 ms pinget produkál.
Milyen netkapcsolatod van? Mi történik, ha a PC-n keresztül minden más klienst leválasztasz és kikapcsolod a wifit?
Mivel mérsz?
(A gyári AsusWRT-ben van beépített pingmérés? Ha van azzal kéne próbálni.)
MaCS
-
kenwood
veterán
válasz
Whysperer #96883 üzenetére
A 34 is nagyon sok.
Nekem 8 ms a prohardver.huping prohardver.hu
Pinging prohardver.hu [92.61.114.179] with 32 bytes of data:
Reply from 92.61.114.179: bytes=32 time=11ms TTL=58
Reply from 92.61.114.179: bytes=32 time=10ms TTL=58
Reply from 92.61.114.179: bytes=32 time=6ms TTL=58
Reply from 92.61.114.179: bytes=32 time=6ms TTL=58
Ping statistics for 92.61.114.179:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 11ms, Average = 8msHa wifirol van szo, akkor azert ott el lehet jatszani a beallitasokkal.
-
válasz
Whysperer #96881 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a router hibája lenne. Én legalábbis nem hallottam ilyen Asus-problémáról, és az általam beüzemelt/karbantartott tucatnyi Asus router sem csinál ilyet.
Őszintén szólva nem is nagyon tudok elképzelni olyan hardverhibát, amelyik más tünetek nélkül csak a pinget rontaná sl.
MaCS
-
osonte
őstag
válasz
Whysperer #96162 üzenetére
Sajnos ha a laptopban lévő Wifi kártyával van gond, akkor a router csere sem segít. Nekem például az új 40 ezres Asus routerrel is akadoztak a Youtube videók (nem sávszél miatt, mert 2 méter van a router és a laptop között) a gyár Realtek Wifi kártyával, amit cseréltem Intel AX210-re és azóta minden hibátlan.
-
-
-
válasz
Whysperer #76340 üzenetére
Ha minden szobába raksz egy olcsó, gyenge N es routert, azzal max azt éred el, hogy nagyon zajos lesz a 2.4GHz sávod, és az amúgy sem túl gyors N szabványú kapcsolatod még tovább fog lassulni.
Ráadásul mindenki dupla NAT mögött lesz, ha nem AP ként konfigolod őket. Ott aztán haldoklani fog elég sok minden.
Ha csak AP ként konfigolod őket, legalább a hálózat neve legyen azonos, hogy valamennyire tudjanak roamingolni az eszközök.
De én a helyedben 2019ben nem építenék wifi hálót N es eszközökkel.
-
-
-
válasz
Whysperer #32961 üzenetére
Nem ide való kérdés, menj át a Router gondok témába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged