-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #20347 üzenetére
az olcsóság volt a az első a második meg a harmadik szempont is akkor
ha lett volna 2000 ezerért akkor az lett volna
ha összejön a lóvé a lakásfelújításra akkor újítok be egy NETGEAR WNR3500L-re(vagy valami hasonlóra) mert akkor át lesz kábelezve minden meg megy minden egy rack szekrénybe vagy csak simán az előszoba szekrénybe addig megteszi ez is....
-
Melack
veterán
válasz
Gubek-Einste #20264 üzenetére
Köszönöm a tippeket, azt hiszem meg is van a nyertes a 842D személyében. Viszont egy kardinális kérdésem lenne: a honlap szerint támogatja az USBre kötött nyomtatót, viszont a különböző oldalakon erről nem írnak. Vkinek erről vmi tapasztalata? Mert a fő cél pont az lenne, hogy meg tudjam osztani a nyomtatót.
-
G3kko
tag
válasz
Gubek-Einste #20332 üzenetére
Köszönöm, be is szerzek egyet!
-
burasu4
senior tag
válasz
Gubek-Einste #20332 üzenetére
Rendben , köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #20317 üzenetére
win98-ban? szerintem driver az tuti kell nekik, ha egyáltalán támogatottak.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Gubek-Einste #20317 üzenetére
Most nézem csak, hogy rossz topikra is kattintottam, ELNÉZÉST.
Próbálkozom még.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20261 üzenetére
Persze, nem ocsmány, de inkább asztalra való mintsem falra.
-
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20258 üzenetére
Mivel látható helyen lesz, ezért vmi olyan eszközt keresek ami tűrhetően is néz ki.
Ez milyen a 1043-hoz képest? -
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20249 üzenetére
Milyen panaszok?
Használtam a keresőt de alig dobott találatot a Belkinre. Erre meg kb semmit. -
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20246 üzenetére
És miért jobb ajánlat?
-
válasz
Gubek-Einste #20222 üzenetére
Igen, tudom, hogy ott van az RT-N13U is, még valamikor régebben Dark1980 fórumtárs hozta össze a leírást is hozzá, de már többen panaszkodtak, hogy nem akar működni, valahol elakadnak vele. Lehet hiányoznak dolgok már a megadott linkeken, vagy nem tudom. Ezért is írtam a fentebbieket.Ellenőrizni meg nem tudom, mert nem használok DD-WRT-t, és RT-N13U-t se!
-
VRoland
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20219 üzenetére
Asusra is külső firm kell ? Melyik a legjobb az Asusok közül?
-
VRoland
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20217 üzenetére
Asusból esetleg valami?
-
csibor
addikt
válasz
Gubek-Einste #20205 üzenetére
Válás
-
csibor
addikt
válasz
Gubek-Einste #20203 üzenetére
Acer 5742zg kell ellátnia, nem hiszem hogy hátrány lenne. 25M upc net lesz hozzá.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #20100 üzenetére
Vagy 841 ND-t
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #20098 üzenetére
Az is jó nekem csak működjön. Max 6-7e van rá szánva.
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #20096 üzenetére
TP-Link-ről sok jót nem hallottam. Lehet,hogy akkor a D-Link lesz a befutó. Torrent az megy,.
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #20082 üzenetére
25Mbit sima alap Digi. 2 szobás panel. Egy asztali gép és két laptopot kell kiszolgálnia.
Ezeket néztem.
-
ThunderBoy
tag
válasz
Gubek-Einste #20085 üzenetére
Az irodai cuccra: ezért kérdeztem, a 2 mikrotiket, mert nem akarok pc-t. Tapasztalatom van pfsensel, kell alá legalább egy C2D hogy megfelelő sebességgel dolgozzon. (most egy helyen 45-50 gépet szolgál ki egy i3, 4g rammal, VPN, meg mindenféle szabályokkal, és ezzel van normális sebessége.
-
Tauren45
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #20085 üzenetére
Üdv.
Köszi az ajánlatokat, de igen kellene az 5Ghz-es sáv. Azért lett a WNDR3700vX megvéve.
-
F34R
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20034 üzenetére
Köszi a válaszod , végülis nekem csak egy 5 megás netem van és nem akarom feleslegesen járatni a pc-t azért hogy letöltsön. így akár mehetne 24/7 be is.
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20032 üzenetére
ok meglesem....
esetleg Netgear WNR3500L ? vélemény?
-
F34R
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20032 üzenetére
hmm nekem is hasonló a feladat , torrent-re kellene de lehet olcsóbb szegmensbe is. Egy IDE-s 160gb vinyó később sata-s lenne rákötve UBS 2.0-n.
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #20018 üzenetére
köszi
esetleg a TL-WR2843ND router mikorra várható mivel arról e-tájról eléggé kevés infót találtam
-
gigollo
tag
válasz
Gubek-Einste #19893 üzenetére
De nekem, nem forward kellene, hanem hogy az adott portot külső IP ről eltudjam érni, pl az FTP serveremet, 84.234.13.1:21 es IPmről elérni. De ehhez port fordítás kell (NAT), azt meg ha jól tudom ez a router nem tud.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste #19863 üzenetére
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Gubek-Einste #19832 üzenetére
Tudom, hogy nem dual band, mármint egyszerre nem tudja. Csak úgy értettem, ha később a vételi oldalon is 5ghz-es eszközök lesznek, akkor ugye az antenna, ha nem tud 5ghz-et, akadályozó tényező lesz.
Gondolom, hogy megvannak a korlátok vezeték nélküli lejátszás terén. Nem is gondoltam 10-12 gigás filmek lejátszását. Max 3-4 gigás HD ready filmekben gondolkodtam.
-
válasz
Gubek-Einste #19744 üzenetére
Nem lenne célszerűbb bridge módban használni a ZTE-t?
-
Beri
addikt
válasz
Gubek-Einste #19737 üzenetére
Ez van, amikor lejjebb scrollozok az oldalon a kelleténél.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #19737 üzenetére
Van még pár megoldás. Pl. TL-SL1210 gigás uplink porttal, de 10/100-as a switch rész. Kicsit olcsóbb.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #19717 üzenetére
De a router részéről függ, vagy a környezettől? A környezetet nem tudom megváltoztatni, ezért érdekel, hogy vannak-e olyan routerek, amik ugyan olyan terepen messzebb sugároznak használhatóan? Azt sem tudom, hogy mobilra lehet-e csatlakoztatni külső antennát.
-
tarti19
senior tag
válasz
Gubek-Einste #19711 üzenetére
Sajnos bőven 70 alatt van, mert kis városunkban ugyan UPC van, de annak kistestvére s így belátható időn belül esélytelen lesz a brutál széles sáv.
Köszi a tanácsot -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #19711 üzenetére
A felettünk lévő router jelét szeretném szórni (koli). Nekem az a lényeg, hogy sebességvesztés nélkül tudjam tovább osztani a meglévő wifit wifin, MAC szűréssel (amit menet közben is szeretnék állítani), mindezt minél olcsóbban.
Szóval a legolcsóbb, megbízható megoldás egy WA730RE vagy egy 743ND lenne?
mp
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #19688 üzenetére
Wifi jelet
Lanról a mostani roterem is tud osztani, csak szeretnék inkább egyet behozni a szobába, hogy jó legyen a jel.
mp
-
ArchElf
addikt
válasz
Gubek-Einste #19686 üzenetére
Időközben én is nézelődtem; a 842 miért nem jó?
AE
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #19679 üzenetére
Köszi
Abban tudnál segíteni, hogy a router hogyan maradjon konfigolható ebben a továbbszóró üzemmódban? Vagy ez alapból jó ahogy van, nem teljesen switchként működik? Valamint pontosan melyik modell az, anelyik teljesíti az igényeket, és ezt figyelembe véve a legolcsóbb?
mp
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #19644 üzenetére
Én is gondolkodtam már azon, csak pl az usb portot úgysem használnám, meg nálunk 25 megabit a maximálisan elérhető sávszél adsl-en, másik( optikai, kábel) meg nem elérhető a faluban. Szóval számomra a plusz 4k nem érné meg. Gigabites portot sem használnám ki.
-
válasz
Gubek-Einste #19609 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Ahogy nézem elég komoly ez a TP-Link 1043ND, és a keretbe is belefér, meg is van akkor hogy mit veszek.
-
BMWFan
senior tag
válasz
Gubek-Einste #19603 üzenetére
Köszönöm,azóta már rájöttem hogy a CD semmit nem ér.
Még annyit kérdeznék hogy az normális ha a beállítás /kerék/ led 1 másodpercenként villog? -
Paloczi95
tag
válasz
Gubek-Einste #19517 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor valószínűleg a Linksys lesz, 3ezret nem ér meg nekem a 2 USB port.
A TP-LINK-ről meg nem túl jókat hallottam. Illetve van, akinek jó véleménye van róla, de általánosan nincsenek róla jó véleménnyel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #19489 üzenetére
Én személy szerint Linksys/Cisco párti vagyok.
En is....De van itthon egy TL-MR3420. Ha ezt be tudnam allitani AP-nak, akkor vehetnek helyette egy Linksys routert. Talan ez lenne a legjobb! Apropo... pont benne is vagyok a beallitasokban!..
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #19489 üzenetére
...én is így gondoltam.
Én személy szerint Linksys/Cisco párti vagyok.Én nem. Báár én is, csak az árával nem vagyok kibékülve, minőség OK. -
enisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #19460 üzenetére
Találtam egy komolyabb leírást ami ráadásul ugyan ehhez a routerhez készült. Kicsit átnyálazom, és remélem okosabb leszek belőle!
Köszönöm a tippet!
-
válasz
Gubek-Einste #19456 üzenetére
Az, de van belőle 19xxx-ért is, ami még 20k alatt van!
-
válasz
Gubek-Einste #19447 üzenetére
És a Netgear WNDR3500L
-
enisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #19447 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Egészen pontosan erről van szó?
Utána gugliztam ennek az OpenWRT-nek, és azt olvastam, hogy egy linuxos keretrendszerről (?) van szó. Enélkül is meg tudom oldani a hálózati nyomtatós dolgot?
-
LonGleY
veterán
válasz
Gubek-Einste #19423 üzenetére
Gubek-Einste / Intruder2k5: Köszi szépen!
-
válasz
Gubek-Einste #19419 üzenetére
én vígan tudok torrentezni após kókorszaki ánusz routerével wireless. sőt, ami a kapcsolatot inkább dobálja, meg random lefagy, az nem az ő még n-t sem tudó routere, hanem az én modern tp-link usb adapterem. és az sem torrent, hanem játék közben. wtf?
-
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #19417 üzenetére
Ez érdekes... és akkor akinek csak WiFi-n van netkapcsolat? No, de azzal a gyenge ~5.5Mbps letöltési sebességgel csak elboldogulok valahogy.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #19409 üzenetére
De van pár ASUS router amin gyárilag is van torrent kliens. Az milyen?
-
zso85
tag
válasz
Gubek-Einste #19376 üzenetére
A router-re köszönöm a linket.
A rendes gép/ NAS alatt mit értesz???
Tudnál benne segíteni??? -
Asbee
veterán
válasz
Gubek-Einste #19372 üzenetére
Köszi. Ettől féltem, hogy 100 és 1000 között nincs átmenet. Bár ez egész jó áron van, azt hittem 20 felett vannak a gigabitesek.
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste #19366 üzenetére
Értem, köszönöm. Utánaolvasgatok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #19340 üzenetére
Köszi. Ezt nagyjából tudtam, csak azt nem vágom, hogy a csatorna száma lényeges-e bár miben? Mármint 1, 6 vagy 12 - a csatorna száma, nagysága befolyásol-e bármit, vagy nem és csak az a lényeg, hogy ott - esetleg a környezetében ha lehetséges - ne legyen más "adó". Lehet, hogy amatőr kérdés, de annyira nem vagyok jártas a témában, és ha véletlenül nem mind1, akkor ezt is tudjuk és olyat csatornaszámot válasszunk ami jobb.
-
válasz
Gubek-Einste #19297 üzenetére
Nem hiszem, hogy IP telefonról lenne szó, szerintem hagyományos a telefon...
Egy Linksys WAG320N biztosan megtenné, persze azt még nem tudjuk, hogy mennyi lenne rá az anyagi keret, ezen kívül magyar menü nem nagyon lesz, valamint Invitel területen - bár ritkán, de - előfordul még AnnexA-s DSL vonal, tehát ezt is tudni kell a választáshoz. És végül itt még az a tény, hogy valóban nem praktikus összevonni a két eszközt, még akkor sem, ha egyeseknek fontosabb szempont, hogy eggyel kevesebb kábel, és eggyel kevesebb villogó doboz lesz a szobában.
szerk.:
A válasz nagy része természetesen Szotyi25 kollégának ment! -
Szotyi25
tag
válasz
Gubek-Einste #19297 üzenetére
Szia!
A telefon az külön van, a modem/routerbe csak az internet megy. Előtte egy huawei modem/ d-link router pároson keresztül ment az internet.
-
spiky03
veterán
válasz
Gubek-Einste #19226 üzenetére
köszi a választ, és szerinted fog jönni fullon a net? vagy a digi felezi a routeren majd a netet és nem jön majd rajta a teljes sávszélesség?
@szasanyi
köszi, akkor vsz nálam is jön majd 5Megával wifin is a cucc, mert ugye nálam az a max -
djsilas
tag
válasz
Gubek-Einste #19006 üzenetére
Azt nem mondom, hogy nem ajánlott... de azért, ha teheted, legyen csak ott egy router, vagy akármi, ami tényleg azt tudja, ami neked kell - és nem vmi multifunkciós csuda. Hideg kiráz T-Home Ciscojától, meg a TCP Timeout (?) miatt háttérben elhalálozó SSH kapcsolatoktól. Ez akkor a legjobb poén, mikor épp full mentést/visszaállítást csinálnál távoli szerveren...
-
Viktoár
addikt
válasz
Gubek-Einste #19016 üzenetére
Értem,már megvettem féláron úgyhogy remélem elég lesz az gyári antenna.
-
Viktoár
addikt
válasz
Logikus amit írsz,meggyőztél.
Akkor maradok a modem+router párosnál.
Titeket nem idegesít ez a sok világító/villogó led?
-
válasz
Arról már nem is beszélve, hogy bár egyre kevesebb helyen, de az Invitel használ még AnnexA-s modemeket is, így ezt is ki kell deríteni vásárlás előtt, ha csak nem Multi Annex-es a kiszemelt eszköz!
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18969 üzenetére
Oh, értem, köszönöm.
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18967 üzenetére
Köszi, de lehet béna vagyok, de nem találtam ezt a típust.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18946 üzenetére
köszönöm az infókat!
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18943 üzenetére
usb port mire jó egy routeren?
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18940 üzenetére
Láttam itt a ez a típus ajánlva van! Sztem veszek egy ilyet!
http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=5129&back=H%E1l%F3zati%20Elemek
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18938 üzenetére
és ebben mi a rossz?
-
válasz
Gubek-Einste #18849 üzenetére
nem esetleg úgy, hogy bár csatornát nem, de régiót változtattál, és más régióhoz más a gyárilag rendelt csatorna?
-
Halaszg
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #18746 üzenetére
Köszi, akkor választok onnan
-
tutis
őstag
válasz
Gubek-Einste #18728 üzenetére
Tplinket én is néztem, az usb kétfelé megosztása az járható út?
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #18683 üzenetére
Hi!
A DIR-300 B1 revízió is N-es Wifi-vel rendelkezik (ha ilyenre sikerülne cserélni), ráadásul okosítható, valamint hardware-sen a DIR-600-al azonos.
-
válasz
Gubek-Einste #18683 üzenetére
Nincs N-es Wi-Fi-s eszközöm, és a 300-ason lehet antennát cserélni. Szóval, így is?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #18682 üzenetére
Köszi
-
csƵ
addikt
válasz
Gubek-Einste #18656 üzenetére
Egyáltalán miért ajánlott a csere?
-
csƵ
addikt
válasz
Gubek-Einste #18653 üzenetére
Az nagyszerű. És mire?
-
csƵ
addikt
válasz
Gubek-Einste #18651 üzenetére
Sok szürke, kevés zöld.
-
csƵ
addikt
válasz
Gubek-Einste #18649 üzenetére
D-Link DSL360R
-
csƵ
addikt
válasz
Gubek-Einste #18643 üzenetére
Rendben. Esetleg más alternatíva ilyen felhasználáshoz?
Nem nagyon vagyok otthon wifi téren. Mennyire szakadozik a net? Tudja azt a sávszélességet, mint a vezetékes kapcsolat?
Válaszideje nem nagyobb? -
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste #18573 üzenetére
Köszönöm!
-
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste #18570 üzenetére
És azért nem tudok a mostani routerem-el 20-l letölteni(wi-fin!!) mert G-s a router?Vezetéken persze simán jön ez a speed!
Mert amúgy tökéletes a linksys-em ,nem szakadozik még 15-20 méterre az udvarban sem...
Ami az első hsz-ben vannak azok hasonlóan stabilak és jók mint a wrtg54-em,csak tudják az N-es sebességet?
Azok közül melyik hasonlóan minőségi router mint a wrtg54?
Több évre tervezek és csak olyat szeretnék venni ami megint kibír legalább 5-8 évet!
Sajnos nem sok valószínűsége van hogy ennél gyorsabb internet elérésem legyen a közel jövőben,de attól még jöhetnek a gigabites router ajánlatok is!!(Vidéki kisváros kábeles internetem van)
Üdv!
-
Chrys_
addikt
válasz
Gubek-Einste #18563 üzenetére
thx, de a megadott topikjában olvasgattam, és úgy néz ki, ez egy általános hiba a router gyári fw-jében. Mindenki OpenWRT-re moddolja emiatt, valami extroot-tal, ami nekem annyira azért nem jön be. Azt hiszem megy is vissza a boltnak, és veszek valami mást helyette. Ócska szar...
-
válasz
Gubek-Einste #18489 üzenetére
Köszi a választ,veszek egyy másik modem router kombot,mert arra találtam leirást mit kell beállitani hogy menjen a tcom nettel.Ha az ip telefon miatt nem lesz jó max eladom nagy összeget nem bukok vele.De mégis csak ki kellenne probálni mi lesz,ha veszek máésik eszközt...)
-
válasz
Gubek-Einste #18486 üzenetére
Én mondjuk IPTV-t nem látok, de a telefon felett valóban átsiklottam...
-
szata.68
senior tag
válasz
Gubek-Einste #18472 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
szata.68
senior tag
válasz
Gubek-Einste #18470 üzenetére
25/10 asszem. (a 25 biztos)
-
szata.68
senior tag
válasz
Gubek-Einste #18465 üzenetére
Köszi a választ! Még egy hülye kérdés... mi az az XDSL? :$
(annyit tudok,hogy Neki Digi nete van) -
tomi_x
tag
válasz
Gubek-Einste #18428 üzenetére
adsl , 2.5 mb.
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #18251 üzenetére
Eddig oké, de a kapcsolodás lehet USB is?
A titkosítást elég egyszer beállítani, vagy minden gépindításkor illetve netre kapcsolódáskor? -
hfrankee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #18177 üzenetére
ok. csak óccók oszt jolesett volna megúszni pici pénzért.
-
ii77
tag
válasz
Gubek-Einste #18066 üzenetére
Köszönöm válaszod és e hasznos fórum minden lakójának. Nagyon nem kevés pénz ez, bizalmat adtam egy WNDR-3800-as modellnek. Ismeretlen talajon járok, az alap beüzemelés gyorsan megvolt. Ma folytatom vele az ismerkedést. Külsőre is(nem egy kis hitvány darab) és idáig szoftveres oldalon is nagyon tetszik. A továbbiakat csakis a témában majdan megszerzett tudásom alapján tudom értékelni.
-
number361
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #17835 üzenetére
Igenis értettem!
Esetleg valami ajánlat? Szívesen fogadok akármilyen tanácsot. Meg boltot is, hogy hol érdemes venni..
(Pesti vagyok) -
zozek
tag
válasz
Gubek-Einste #17802 üzenetére
Értem, köszönöm.
A server-ben gigabites van.
Esetleg tudnál ajánlani valami jó routert.
A Tp-link wr1043-ast néztem. Jót is rosszat is olvastam róla. -
Gordiann
őstag
válasz
Gubek-Einste #17776 üzenetére
Nem tudom miaz az ellenoldal, de akkor valószinüleg maradok a 841-nél
köszi a segitséget!
-
Gordiann
őstag
válasz
Gubek-Einste #17774 üzenetére
De az antennák száma befolyásol? Ha filmet néz valaki hálózatban, és közben netezés is megy… nem jobban kiszolgálja a 3 antenna? vagy nem számit? Ja meg közben egy ipod irányitja wifin az appletv-t.
SZERK: Régen volt egy 1043 ND-m, a távolság rendben volt, csak most félek megvenni a 841-et… (a több résztvevő meg 2 antenna miatt)
-
Ombi5
őstag
válasz
Gubek-Einste #17759 üzenetére
Egyelore nem ugy nez ki,de van lehetoseg FREE cserere ,es nemtudom mire?!
-
norral
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #17756 üzenetére
Már olvastam korábban, de ettől sajnos nem fogok tudni 40-50k között jó ár értékű routert választani, amiről már valakinek van itt tapasztalata, de azért köszi.
-
shiz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #17231 üzenetére
Nem hiszem, hogy a közeljövőben lesz 50-60 megánál nagyobb netem. Ennek tükrében
miért lenne az E 1200 jobb választás mint a TL-WR1043ND? -
Zola007
veterán
válasz
Gubek-Einste #17204 üzenetére
köszi
olvasgattam már itt is, s elég vegyesek a vélemények, ezért kérdés a hatótáv.
Ahogy olvasgattam, TP-linkek egész jók ebben.Az elhelyezést valamelyest kábelezéssel tudom változtatni, de 2db 50 centis falat így is kellene tudnia. Az rendben van, hogy sok mindentől függ, azonban nem akarok emiatt szenvedni vele, erősebb antennát venni (ha lehet és cserélhető egyáltalán az adott típuson), illetve nem hinném hogy ezért kicseréli erősebbre nekem a bolt, ha kiderül, hogy gyenge a házhoz. Szóval pár extra kört kívántam ezzel megspórolni magamnak.
Ha nem megy, akkor maximum átviszem a padláson és le a másik szobába a kábelt.
Ez egy kőből épült egyszintes falusi ház, más wifi csak 1db a környéken, elektromos vezetékek a telek előtt és oldalt futnak, bár ez nem hinném hogy zavarná a dolgot.
A 100mbites háló a jövő zenéje, így egyelőre a sebesség kevésbé fontos, inkább legyen lassabb, de tudja a szükséges távolságot.
standby-t azért kérdem, mert jó lenne automatán készenlétbe rakni, ha nem vagyunk otthon.
-
enisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #17100 üzenetére
Szia!
Kinéztem magamnak egy TP-LINK TL-SF1005D típusú 5 portos switchet. Ez szerinted jó lesz egy 40/20-as nethez?
És ha jól értem, akkor a router kapja a netet a WAN porton keresztül, majd a router egyik LAN portjához kötöm a switchet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest