- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
molnarpeter #19712 üzenetére
Ebben az esetben akkor inkább a WA730RE vedd meg.
#19713 tarti19: Neked a TP-Link 7-es sorozat vagy a feletti típusok lesznek a jók. Előnyös ha ND végződésűt választasz mert azokon cserélhető az antenna így szükség esetén lehet erősebbet is rá venni.
-
válasz
molnarpeter #19694 üzenetére
Vagy is arra kell, hogy a jelenlegi router jelét akarod erősíteni? Ha igen akkor egy Range Extender kell neked, ilyen a TP-Link WA730RE és a WA830RE, ha ezeket használod akkor nem fog feleződni a sebességed.
Vagy vehetsz egy TP-Link 743ND router-t ami képes Client módban müködni vagy is veszi egy másik router jelét és azt osztja tovább LAN.on.#19706 tarti19: Milyen net sebességre kellene a router? Ha 70-80 Mbps-nél gyorsabb akkor mindenféleképpen gigabites típus ajánlott, ebben az esetben 10-12k áron nincsen megfelelő típus, a legolcsóbb ilyen a TP-Link 1043ND de ez is 15k alatt van. Ha a net sebessége 70-80 Mbps alatt van akkor bármelyik (Lite) N-es TP-Link jó lesz de természetesen választhatsz más gyártót is de a TP-Link jelenleg a legolcsóbb ajánlott gyártó. Arra viszont figyelni kell, hogy csak valamilyen N-es típust vegyél, G-eseket is lehet kapni de ilyet 2012-ben már nem veszünk semmiképpen sem.
#19710 Interrupt: Én 2,5 évig használtam egy Linksys WRT320N (férjezett nevén E2000) router egy UPC Fiber Power 120/10 net alatt és semmilyen bajom sem volt vele, teljesen ki tudtam használni a netem teljes sebességét és a hatótávja is jó volt, én panel lakásban használtam.
22k-ba belefér még a TP-Link 1043ND és a NETGEAR WNDR3500L is. ezeken van USB port is. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #19694 üzenetére
UP!
*router, fránya tapis bill
mp
-
válasz
molnarpeter #19680 üzenetére
Mit akarsz tovább osztani? Bejövő LAN kábelt vagy wifi jelet?
Ha LAN kábelt akkor nem lesz semmilyen sebesség veszteség.
Továbbra is bármikor konfigurálható lesz az eszköz, előfordulhat, hogy az admin IP címet át kell állítani az ütközés elkerülése érdekében.bmollszeptim: A TP-Link 1043ND-nél nincs olcsóbb gigabites router, csak a gigabites router-ek jók a 100-as nethez úgy hogy ki is lehessen használni a max sebességet.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #19680 üzenetére
Ó, és még egy kérdés
Ugyebár továbbosztásnál feleződik a sávszél, ez ugye a maximumra értendő, és nem az 50-ből lesz 25?
mp
-
válasz
molnarpeter #19677 üzenetére
TP-Link 74x-től felfelé bármi jó lesz.
-
sirdenis
tag
válasz
molnarpeter #14473 üzenetére
És esetleg tudnál ajánlani routert és hozzá való nagy teljesítményű antennát? A router nem kell , h sokat tudjon lehet tök alap csak bele tudjam nyomni az antennát.
-
Beri
addikt
válasz
molnarpeter #14266 üzenetére
Bár lehet, hogy csak a vinyóid nem tudnak többet. Mérj iperffel, az a tuti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest