- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
lajosx #55174 üzenetére
TP-Link 1043...
Persze, miután nem írtál semmit arról, hogy milyen igények is vannak vele szemben, egyáltalán nem biztos, hogy jó neked.
A következőket tudja:
- árban kb. belefér,
- sebességben belefér,
- a wifije nem rossz, de ez elég relatív és sztochasztikus.Annyi időd illene, hogy legyen, hogy legalább az összefoglalót elolvasod, hogy aztán kérdezni tudj!
MaCS
-
válasz
lajosx #18494 üzenetére
És ezzel a párossal (D-Link + Netgear) működik az IP telefonod is? Gondolom nem, mert nincs hova bedugni! Ha valamiképpen mégis, akkor nyugodtan vehetsz akár másik D-Link modemet is... Ha nem, akkor próbálkozz a T-Home eszköz + portnyitással kapcsolatban a T-Home (IPTV, Kábel TV, Sat TV, DSL, Kábelnet, Optinet) (kiemelt téma), vagy a Router gondok topikban, esetleg hívd fel a heldesk-et! Kell, hogy segítsenek...
-
-
válasz
lajosx #18488 üzenetére
Telefon biztos nem lesz jó de mivel soha nem volt ilyen egybe xDSL előfizetésem így nem tudom, hogy a net mennyire váltható ki modem + router kombinációval. Fontos kérdés, hogy a szolgáltató ezen eszköz kihelyezése miatt milyen beállításokat alkalmaz az előfizető felé, könnyen elképzelhető, hogy ebben az esetben csak az ő általa biztosított eszközzel lehet igénybe venni a szolgáltatást.
Lehet kapni Fritz!Box eszközöket amelyekben van telefon csatlakozó is de hogy ezek mennyire kompatibilisek azt nem tudom.
Természetesen elképzelhető, hogy van más gyártó is amely készít ilyen eszközöket de én nem ismerem. -
-
válasz
lajosx #18478 üzenetére
Igazából nem ismerem ezt a routert, de nem hinném, hogy 15Mbps akadály lehetne neki, persze kábelen! A G-s WiFi szabványon előfordulhat, hogy nem megy át több, a környezeti tényezők függvényében... Router nélkül amúgy megvan a sebesség?
Amennyiben modem probléma, úgy cserével mindenképpen javulhat a helyzet, ráadásul egy jó firmware-el lehetőséged van belepiszkálni is egy kicsit a vonali paraméterekbe, amik hatással vannak a sebességre is. Ha van némi tartalék a vonaladban, akkor az csökkenthető a sebesség javára! Egyébként az ADSL egy nagyon kényes dolog, ezek a szakadások, és a sebességcsökkenés lehet egy oxidálódott kapcsolódoboz, egy kontakt hiba, vagy egy nem elégségesen árnyékolt kábel következménye is. De ezek szintén kiszűrhetőek a fentebbi fw-vel! Na de mindegy, ez már nem ide tartozik!
-
válasz
lajosx #18476 üzenetére
ADSL modemként javaslom Neked a D-LINK DSL-360R T1 típust! Ez az újabb verzió, a fekete színű, ami nem keverendő össze a régi és silány minőségű B3 és C3 verziókkal, amik egy kalap sz@rt nem érnek! A T1-es verziót bármelyik T pontban meg tudod venni 6000Ft körül, a firmware-je is moddolható a dchard által készített változattal... Ezzel kapcsolatban további kérdéseket itt tehetsz fel! Amikor ADSL-em volt, én is ilyen modemet használtam, a fenti firmware-el, és remekül működött, így ezt tudom ajánlani. Egyébként a pálmát szerintem a DSL-321B viszi, de ez egy kicsit drágább...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest