- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArchElf #19731 üzenetére
"Az adóteljesítmény csak a hatótávot növeli (és az adott hatótávon elérhető sebességet), de a max átviteli sebességet nagyobb teljesítmény sem növeli."
Mi több, ezt is csak az egyik irányban, viszont a WiFi kétirányú kapcsolatot igényel, ami ha az egyik irányban megszakad, akkor már nem működik!
-
vargalex
félisten
válasz
ArchElf #19723 üzenetére
Ahogy korábban elhangzott, OpenWrt-hez nem kell OptWare. Az OpenWrt-s csomaglistában szerintem minden szükségeset megtalálsz.
(#19721) Gubek-Einste: Miből gondolod, hogy nem kiforrott? Nem sokban különbözik az 1043ND-től, illetve van más OpenWrt által támogatott router Atheros AR7242 CPU-val. Wiki-ben sem említenek semmi problémát.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
ArchElf #19692 üzenetére
Ja. hogy az optware valami önálló dd-wrt leszármazott?
))
Az én értelmezésemben gyűjtőfogalom volt az előfordulókra (dd, open, stb)Na, most alaposabban beleolvastam az openwrt ügyekbe.
A 842-es trunk meglehet, hogy telnetes, aztán vagy ráerőltetsz guit, vagy nem.
Az mr3420-ra van készen guis, ez egy árban is van a 842-vel, csak flashben karcsúbb (4MB) -
-
-
válasz
ArchElf #14763 üzenetére
Szia!
Én csak egy infóval tudok neked segíteni, mégpedig, hogy Rick4 fórumtárs használja vagy legalábbis használta a WL-500GP-t 3G nettel. Ha gondolod, keresd meg Őt privátban a modem típus ügyében... A másik, hogy ezt milyen firmware-ekkel próbáltad? Van a Tomato-nak is 3G-s verziója, a DANtes Mod... Ez megvolt?
-
ArchElf
addikt
válasz
ArchElf #13766 üzenetére
Sajnos negyed év alatt sem sikerült összehoznom a routert (ASUS WL500gP) 3G modemmel (van egy itthoni T-s és egy külföldi T-s stickem is, de egyikkel sem hajlandó tárcsázni - a kölföldin működik az usb-modeswitch, lát három soros portot, de egyiken sem tudok tárcsázni - a logban ott a connect, de semmi nem történik)
Szóval olyan routert keresek, ami:
- natív 3G-s (nem kell hozzá stick, beledugható a kártya)
- USB host-os (usb-hub/usb2com/háttértár csapható hozzá)
- moddolható FW (optware futtatás kell: python, http-kliens)
- WLAN (b/g elég)
Remélem van ilyen...
De ha valaki tud segíteni, hogy milyen 3G-s modemet szerezzek be az 500gP-hez, ami garantáltan működik (és kis segítséget, hogy kell bekonfigurálni), annak is örülök.AE
-
válasz
ArchElf #13769 üzenetére
Szia!
"(2.6-os kernellel meg nem hiszem, hogy lesz firmware az WL500g-re)"
Már, hogy a bánatba ne lenne? Ott van a Tomato, de szerintem van OLEG is 2.6-os, csak annak nem tudom a linkjét most...
Tomato RAF
teddy_bear féle TomatoUSBViszont az utolsó verziók kicsit bug-osak, így javaslom az előzőek használatát. Amiket ITT találsz, azok jól működnek, 2.6-os kernelesek, kivéve az alsó 3G-s Tomato-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- OLCSÓ MONITOROK
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest