- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Krissz5435 #96811 üzenetére
Egy kicsit drágábba 2 darab Asus AX1800U jobban megérni, hosszú távra főleg.
-
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #96805 üzenetére
Volt már aki vett itt ilyet. Neki bejött.
Milyen a fő routered? -
Essejó
veterán
válasz
Krissz5435 #96805 üzenetére
Az árukeresőn 1-1 db pozitív és negatív értékelése van. Én a leírás alapján hozzátennék még 1 negát. Csak 1 db lanportja van. Ok, legalább olcsó.
-
Essejó
veterán
válasz
Krissz5435 #96803 üzenetére
Ha esetleg linkelnéd, hogy mobillal ne kelljen keresgélni.
-
atti1848
senior tag
válasz
Krissz5435 #20846 üzenetére
És a két antennásnak nincs nagyobb hatótávolsága mint az egy nek?Mivel két különböző helyzetben állíthatom be őket és akkor az udvaron is simán lehetne a jelet fogni, ezt gondolom én.
-
atti1848
senior tag
válasz
Krissz5435 #20844 üzenetére
jaja már mint a gyorsaság egy sima 1mbit/128kbit -s nethez.A neve az 5 Mbit de a sebessége 1Mbit.
-
atti1848
senior tag
válasz
Krissz5435 #20840 üzenetére
Van itthon egy PC ami UTP-s és noti Wifi. A net az T-online-s.
Max 6000Ft-lenne amit rászánnék,mert nem kell nekem nemtudom milyen router csak azért ne legyen egy utolsó szar. -
stigma
addikt
válasz
Krissz5435 #20574 üzenetére
Akkor jól tippeltem, elég oda a 741ND.
Itthon 941ND van , elég sok mindenre használom és egyik legjobb router ami valaha ár/érték arányban a kezemben volt és használtam is.(~10k volt) -
stigma
addikt
válasz
Krissz5435 #20571 üzenetére
741ND-s van 5,6K-ért és elvileg T-home 25/5-ös ha jól emlékszem habár a feltöltésben nem vagyok biztos a letöltési sebességben igen.Köszi a segítséget.
-
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20502 üzenetére
Ennyiren nem bírja el a 841?
95+75höz kevés.bAtt001:
ezt leírnád pontosan hogy mire gondolsz megborul alatt?
Láttál már végtelen ciklust futni a gépeden? Na, úgy. Ennyi egyszerűen nem fér ki processzorból.jah és olyan hogy rádugom a netkábelt a routerre aztán onnan meg tovább egy másikon a laptopba, tehát nem wifin adom a jelet hanem ugyanúgy kábelen csak közben megosztom, akkor ki tudnám használni a netet vagy így is lenne lassulás?
Az fel sem merült, hogy wifin osztanád a teljes sávot. Kábelről beszélek.Egyébként ha már kóter, rá kell kérdezni (ha nem tudod), hogy hogyan van mégis megoldva a hálózat. Mindenki kap egy saját IP-t, azt' kész, vagy aljazonként x darab, stb. Mert ha senkit nem érdekel, hány eszköz látszik LAN-ban, akkor veszel egy switchet apróért, rádugsz egy AP-t és mindenki boldog. Vagy veszel egy routert és nem használod a WAN portját. Amelyiket olcsóbban tudod összehozni. Így senki nem lassul sehova (persze wifin nem fog átférni az egész, de az úgysem szempont a telefonod - valószínűleg - g szabványú adapterével).
-
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20499 üzenetére
Vagy veszel egy ilyen 841-est és kevesebb lesz a neted.
Ha nem korlátozza be kézzel, akkor nem kevesebb lesz, hanem csak simán megborul a router. -
bAtt001
addikt
válasz
Krissz5435 #20499 üzenetére
köszi, rágódom még ezen picit akkor
-
bAtt001
addikt
válasz
Krissz5435 #20497 üzenetére
[link] koliban egy ilyen netet, otthon pedig 15 megásat kellene. a max fal az olyan 1-2 maximum ami lenne közte messzebb úgysem megyek, mondjuk nem vagyok képben a hálózatok terén de ezt a netet nem tudom elbírja-e egy olcsóbb típus, gyanítom nem
-
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20429 üzenetére
De ha esetleg elmondod, hogy kb mit keressek, akkor holnap kicsit könnyebb dolgom lesz
Nincs itthon egy olyan modemem, hogy meg tudjam nézni, mit és hol keress. -
válasz
Krissz5435 #20415 üzenetére
1; Ha telefon/tévé is a HGW-re van kötve akkor nincsen alternatíva.
2; 20k-ből VDSL HGW-t nem lehet kapni.
4; Ha a szolgáltató nem tudja megoldani a gondokat akkor ha van másik szolgáltató amely nem xDSL alapú netet szolgáltat, akkor szolgáltató váltás.
-
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20426 üzenetére
És a modemben(jelen esetben ez) hogyan tudnám megnézni a jelszinteket?
RTFM, ha egyáltalán a felhasználó számára elérhetővé teszik az ilyen infókat.Esetleg ugyanezt a routerből(tp-link 841nd) nem lehet megnézni?
Nem. -
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20422 üzenetére
Jelszinteket mivel tudom mérni?
A modem megaszondja a tutit. Mindenesetre a hulladék drót miatt nem hetente egyszer szakadna a kapcsolat. -
Beri
addikt
válasz
Krissz5435 #20415 üzenetére
saját eszközt annak kiiktatásával lehet-e használni
Lehet, csak nem ajánlott. Ahogy már oly sokszor leírtam ebben a topicban, ha saját eszközt használsz a szolgáltatóé helyett, akkor minden hálózati problémát arra fognak majd.Harmadik kérdés: lehet-e az a baja a netnek, hogy kint a falon lévő kis dobozból bejövő kábel kb 20-25 éves?
Jelszinteket kéne nézni/mérni, abból kiderülne. Feltételezvén természetesen, hogy nem kontaktos a kábelHa igen annak a cseréje hogyan működik? Én ugye nem nyúlhatok bele a dobozba, lévén le van zárva.
Szólsz a szolgáltatónak, hogy neked nem tetszik a 25éves kábel állapota, ők meg elhajtanak a fenébe, mondván, amíg működik, használjad.Mattanyahu: Tehát kompakt vezetékes/vezeték nélküli rotuert szeretnél? Hol kell elférnie? Milyen szolgáltatásokat vársz el az eszköztől? Azt, hogy milyen gyors kapcsolathoz kell, meg sem kérdezem, mert remélem, leírod magadtól is
-
rolii21
aktív tag
válasz
Krissz5435 #20356 üzenetére
Már azt hittem felba...od az agyam mikor olvastam
Köszi a segítséget megnézem
Egyébként tp link...
-
kisfer
aktív tag
válasz
Krissz5435 #20292 üzenetére
Valahogy én is így gondoltam, köszi a megerősítést.
-
válasz
Krissz5435 #19777 üzenetére
egyrészt szempontul jelölte meg az olcsóságot, másrészt a nagyobb antennán elég akkor gondolkodni, ha az alapban adott nem lenne elég, nem kell azonnal ágyúval lőni a(z esetleges) verébre...
-
SKyle
tag
válasz
Krissz5435 #19748 üzenetére
ÁÁÁ, dehogy az, én egy szóval sem írtam, hogy most is wifis van, vagy hogy router! Ez a modell van most: ZXDSL 831 II. Csak éppen egy ronda fekete dobozban. Most csak a noti csatlakozik ETH kábelen a modemhez!
Köszi az ötletet, majd írok, hogy bejött-e! -
SKyle
tag
válasz
Krissz5435 #19742 üzenetére
Ahhha, kapisgálom már: én azt hittem, hogy a jelenlegi (nem wifi-s) ZTE csodát teljes mértékben ki fogja váltani majd az új ADSL-es wifi routerem! De ezek szerint nem, hanem (sajnos) megmarad a ZTE és egy Ethernet kábellel összekötöm a wifi routerrel, ami majd szépen szolgáltatja a wifi-t. Na, akkor majd a következő kérdésem az IP címekről, meg ilyenekről fog valószínűleg szólni, amint meglesz a wifi-s.
Kösz szépen Krissz! -
válasz
Krissz5435 #19661 üzenetére
Általában véve mindenképpen jobb, mivel 300-as WiFi-je van, szemben a 741-es 150-esével... Ezen kívül nem is olyan borulékony, mivel az antennák szimmetrikusak, így az egész router jobban ki van egyensúlyozva! Na jó, ez utóbbi nem volt komoly, bár lehet, hogy igaz!
-
válasz
Krissz5435 #19658 üzenetére
a tl-wr841nd routeren 5 dBi antennák vannak, de kicsivel jobb lesz a szórás, ha azokat 8-as értékűre cseréled!
a tl-wn722n 4 dBi antennával szerelt, az elég jó, így én inkább a routerre tenném a 8-as antennákat, ezáltal minden ellenoldal többet kapna a szórásból, még a g szabványos is! -
válasz
Krissz5435 #19655 üzenetére
mindegyik ahhoz, amelyikkel aktuálisan jobb kapcsolat!
-
válasz
Krissz5435 #19653 üzenetére
a 800-as szériás vevő mellé minimum a 800-as router kell, akkor lesz 300-as és 2 * 2 mimo kapcsolat! ameddig az egyik oldal csak 1 antennás, lite-n szabványos, addig a másik oldal hiába 300-as és 2 vagy 3 antennás, a gyengébbik hardver szintjén épül fel a kapcsolat, tehát 150-en, és oda az erősebb/jobb hardver/képesség többlete!
szintén igaz ez 800-as és 900-as szériás router és ellenoldal párosítása esetén, bár ott annyival jobb a helyzet, hogy eleve adott a 300-as kapcsolat, de amíg az egyik oldal 2 anatennás, addig a másik hiába 3, csak 2 * 2 mimo lesz, két 3 antennás eszköz kapcsolódásakor viszont 3 - 3 mimo!
az nd a levehető/cserélhető antennát jelöli! -
válasz
Krissz5435 #19650 üzenetére
lite-n 150-es és g szabványos ellenoldal mellé hiába veszel 2 vagy 3 antennás routert, semmi javulás nem lesz egy 700-as szériás routerhez képest!
a 150-es lite-n modulok csak 150-es maximális sebességgel kapcsolódnak majd a 300-as routerhez is, illetve a 2 vagy 3 antennás router mimo képessége sem lesz kihasználva, mivel a 150-es lite-n eszközök nem tudják! -
válasz
Krissz5435 #19648 üzenetére
800-as csak 2 antennás van, a 900-as széria esetén adott csak 3 natenna!
a régebbi - erősebb hardveres - tl-wr841n(d) v3 jobb kicsivel, mint az újabb szériás tl-wr941nd v4, de ez csak és kizárólag a kábeles terhelhetőségre igaz, de akkor már inkább a két típus v3 - v3 összehasonlítása illő, ahol a motor azonos, de más/wifi szempontjából az utóbbi a jobb!
tl-wr841n(d) esetén a v3, tl-wr941nd esetén pedig a v2/v3 lenne az ideális, azokban még az erősebb hardver van!
ellenben a 700-as cseréjére a wifi/antennák szempontjából csak és kizárólag akkor van szükség, ha az ellenoldal is 2 vagy 3 antennás, és mimo képes, ellenkező esetben nem lesz kihasználva a többlet! amennyiben a 800-as és a 900-as szériákból is csak az újabb szériás lenne, úgy - a wifi kivételével - hardveresen nincs értelme a cserének, a wifi meg ugye ellenoldal függvénye is! -
válasz
Krissz5435 #19646 üzenetére
újonnan már nem kapható v3 és v2 verziós tl-wr941nd, pedig azok voltak a jobbak, hardveresen erősebbek, azokban még az a motor dolgozik, amelyik a gigabit képes tl-wr1043nd típusban is!
tl-wr841nd esetén sem kapható már újonnan v3 verziós, abban volt még azonos erősebb hardver, mint amit fent is említettem!
a mostanság kapható 700-as, 800-as és 900-as szériás routerek esetén inkább csak a wifi és a mimo az eltérés, 700-as esetén 150-es liten és nincs mimo, 800-as esetén 300-as és 2 * 2 mimo, a 900-as esetén pedig 300-as és 3 * 3 mimo! -
Krissz5435
aktív tag
válasz
Krissz5435 #19645 üzenetére
Ha esetleg mégis a 941nd-t veszem akkor melyik verziót érdemes venni? v2/3/4 ? És mik a különbségek?
Vagy esetleg a 841ndből valamelyik jobb mint a 941nd? a sok verzió közül melyik éri meg a legjobban?
-
válasz
Krissz5435 #19643 üzenetére
Rádobhatnál még egy kis pénzt és akkor futna egy 1043ND-re is így nem lenne akadály a 100+-os net sem + lenne egy USB port is.
-
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #19641 üzenetére
Teljesen jó. De kisebb is elég pl 741vagy 841 is. De arra is figyelj, hogy a vevőknek is tudni kell az N-es szabványt, hogy jó sebességed legyen. A 25 Mbit nem nagy kihívás egy ilyen routernek. 80-100 Mbit alatti nethez elég lesz.
Amúgy az 1. hozzászólást olvastad? -
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #19638 üzenetére
Wifi kell rá?
Felhasználó név/jelszó kell a csatlakozáshoz, ugye? (pppoe) A VDSL egy technológia az ADSL tovább fejlesztése. Tehát ua. csak fejlettebb, xDSL. -
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #19634 üzenetére
Milyen nethez? (sebesség, tipus, szolgáltató)
-
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #13513 üzenetére
Ugye-ugye, hogy ND az!!
Mehet rá szerintem a V1 firm.
Tamy: Ha az vevők nem támogatják a mimo-t akkor jobb a 841ND.
-
Soma01
veterán
válasz
Krissz5435 #13470 üzenetére
Krissz5435!
Van az N-hez is firm a honlapon, de lehet, hogy neked már ez van fent. V1-hez több is van, V2-hiz csak 1 van.
Én azért találtam a hazai kínálatban N-es routert. De akkor tisztázzuk, levehető antennás a tied, és mégsem ND hanem N??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Oneplus Nord 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest