- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste #22711 üzenetére
koszi! csak egy "szerver" lenne a lakasban, ez kabellel csatlakozik a routerre. a htpcnel lenne kerdes, hogy eleg e a wifi, vagy inkabb a kabel? nem szarakodnek a kabelekkel, ha nem muszaj
a tobbi cucchoz (notebook, tablet, okostelo, etc) eleg a mostani megoldas is.
amugy miert ennyivel lassabb egy gigabites switchhez kepest a router? legalabbis nekem vmi holt kommersz 8 portos dlink switchem van, de joval gyorsabb, mint ami az elso hozzaszolasban van. nem lenne rossz kivaltani a ket dobozt eggyel, ha lehetseges.
-
válasz
Gubek-Einste #22702 üzenetére
Igen... igen.. gigásat, és köszi a tippeket
-
válasz
Gubek-Einste #22674 üzenetére
Hűűű... ez nagyon hasznos infó volt! Köszönöm szépen, így már értem. akkor gondolom elvileg bármilyen nem wifis router is megfelel erre a célra. Minek egy szobába 2 wifisrouter? (költői kérdés)
-
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste #22675 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Lehet, hogy a 842ND-t fogom választani, mert nem kevéssel olcsóbb. A gigabites port nem létszükség, bár nyilán nem hátrány
. Még majd megszülöm, hogy melyik legyen - lehet, hogy majd az aktuális raktárkészlet fog dönteni
.
-
válasz
Gubek-Einste #22658 üzenetére
Nem gond, hogy a Linksys is 10/100-as? Ha jól emlékszem, akkor most nem a LAN -ba van dugva, hanem a WAN -ba. A DHCP sincs kikapcsolva. Ha elvégzem a változtatásokat, mi fog változni?
-
válasz
Gubek-Einste #22669 üzenetére
+(#22670) Matula 007
Köszi!
-
válasz
Gubek-Einste #22666 üzenetére
Köszi!
Szerinted megéri a felárat a 1043-as? Vagy mit lehet kihozni 13-14K körül, hogy a lehető legjobb legyen?
Üdv!
-
válasz
Gubek-Einste #22660 üzenetére
Köszi!
Lehet érthetetlen vagyok, de nem arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan mekkora sebességre képes az egyik és mekkorára a másik, hanem, hogy erősebb-e egyáltalán a 3 antennás, vagy nem? Ezt sem lehet megmondani?
Üdv!
-
Szajo
őstag
válasz
Gubek-Einste #22659 üzenetére
De nekem kb 1:8000hez hogy ADSLről leváltok, egy ideig biztosan ez marad, 10megás ADSL net a GTS Datanetnél. Más hátránya nincs? (Mondok pár baromságot fejből, pl hogy megszakad a net, ingadozik, nagy lesz a válaszidő,torrentezni nem tudok vele stb ) szóval nekem az a lényeg, hogy ADSL re stabil, és jó legyen!
Valamint lehet olyat a modemrouterrel, mint a modem+routerrel, hogy ott kihúztam a routert mikor nem kelett és modemről ment és akkor gépen manuálisan kellett csatlakozni! Ilyet lehet vele? Mondjuk kikapcsolni a router részét vagy nem tudom
Bocsi ha hülyeséget kérdezek és a válaszokért előre is köszi! -
Beri
addikt
válasz
Gubek-Einste #22637 üzenetére
Elég nagy hülyeségnek hangzik, annak fényében, hogy ez egy relatíve erős router így simán bírnia kell a 3x8 dBi is.
Bírnia kell? Az antennát nem "erőből kell teletömni árammal", hogy legyen router, ami "nem bírja el". -
válasz
Gubek-Einste #22638 üzenetére
Hali!
Köszi, értem, de nagyobb a hatótávolsága a 1043-nak a 3 antennájával? Azonos körülmények között.
Üdv!
-
DNReNTi
őstag
válasz
Gubek-Einste #22634 üzenetére
Nem tudom már hol olvastam hogy a router max 20dBi-t tud. Így felesleges 3 antennát cserélni elég 2-t. Lehet hülyeség?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Gubek-Einste #22625 üzenetére
Köszi a választ.
A gigabit lan kellene mivel arra a vinyóra dolgoznék amit a routerre tennék fel. Így nem kéne külső vinyón másolgatni a cuccokat ha a laposon dolgozok nem az asztali gépen. Árban max 15-re gondoltam, ezért is néztem ki a 1043ND-t meg még betennék a kosárba 2db 8dBi-s antennát, azt ellőnné a jelet Kubáig. -
Jurankadrian
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22509 üzenetére
Köszönöm a választ! Még egy kérdésem lenne a routerre kötött hdd helyett mit csináljak? ha a laptopon van a hdd kötve úgy ok-s a dolog,
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #22514 üzenetére
értem, köszönöm
-
Jurankadrian
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22472 üzenetére
Mik az igényeid? vezeték nélkül kiszolgálja a 2 telót 1 laptop 1 tv-t
Gigabites portok? nem igazán tudom mit jelent
USB portok? egy külső hdd-t csatlakoztatnék
Milyen 3rd party firmware támogatás? nem tudom mit jelent
Milyen márka legyen? ---
Milyen márka nem legyen? ---
Milyen netet kellene kiszolgálnia? UPC Fiber Power 50
Tervezed, hogy nagyobb csomagra válasz, ha igen mekkorára? Igen, és valszeg szolgáltatót is 100 Mbit
Milyen kliensek csatlakoznának rá (G/N150/N300)? nem tudom mit jelent
Kell 5 GHz-es sáv használata? nem tudomEléggé hiányos a tudásom ezen a téren, ezért is kérdeztem itt!
A lényeg, hogy legyen stabil a kapcsolat az egész lakásban max. jelerősség mellett! Tudjak filmet nézni a laptopról vagy a külső tárról a tv-n. Ilyesmire kellene!
-
Biriboyka
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22493 üzenetére
Olyan 7-8k körüli összeget.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #22411 üzenetére
A WNDR4000 és a WNDR3700 v1/v2 teljesen más architechtúra, tehát nem csak a WiFi-ben különbözik. Előbbiben 480 MHz-es BroadCom BCM4718 CPU van, utóbbiban 680 MHz-es Atheros AR7161. Ráadásul a WNDR3700v2-ben 16 MB-os Flash van (gyaníthatóan ezt lehet venni) szemben a WNDR4000 8 MB-jával.
A WNDR3700 v3 viszont szintén BroadCom BCM4718A1 CPU-s és 8 MB Flash-al szerelt.A linkelt táblázatban egyébként a WNDR4000 nincs benne.
-
Attila17
tag
válasz
Gubek-Einste #22338 üzenetére
Köszi jó lett, de fogalmam sincs hogy miket állítgattam , de működik.
-
Arand33
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22323 üzenetére
40/20 digi
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #22310 üzenetére
"gigabites portokkal felszerelt típus"
Ezek ugye azok, amelyeknél odaírják, hogy 10/100/1000?
Egyébként gigabites ÉS wifis ÉS 3G-s rúterekből a legolcsóbb 42 036 ft. :-(
-
pacman789
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22308 üzenetére
Köszi szépen! És ezek közül mindegyik bírja a torrentet?
842ND ez is vinni fogja azt a mennyiséget? Illetve van rá olyan fw? -
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #22274 üzenetére
Azért a 3600 erősebb CPU-t és 4-szer annyi RAM-ot is ad az említett dupla USB-n és 5GHz-es WiFi-n felül az 1043ND-hez képest. Ráadásul minimális felárért. Szóval azon mindenképpen érdemes elgondolkodni.
-
deuscreator
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22276 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
deuscreator
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22274 üzenetére
Köszi, kezdek megvilágosodni... A 1043ND-nél már csak a routing throughput riaszt egy picit, a smallnetbuilder-en mért 120MBit körüli nem tudom, hogy elég-e, gyakori szitu, hogy full sebességgel töltök lefelé (5-6Mbyte/sec), megy valamennyi feltöltés és közben még netezés. Létezik, hogy ez komolyabb limitet jelentsen, vagy a QoS/egyéb okok miatt úgysem veszem észre?
Nagyon értékelem a segítőkészséget, még 1x köszi!
-
deuscreator
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22272 üzenetére
Köszi az infókat!
Ez a két modell férne még bele ha nagyon akarom, szerinted/szerintetek van értelme?
tp-link TL-WR2543ND és TL-WDR3600
(nagyon sokat menne a wifi, letöltés is leginkább ezen keresztül, néha játék LAN-on, ennyi az igény..)
Illetve használtan egy Belkin N+ 6230
Még egyszer köszönöm!
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22240 üzenetére
Vagyis a 2x2-n 2 az össz kimenő, és 2 a bemenő, vagyis antennánként 1ki, és 1 be csatorna?
-
qwertly
addikt
válasz
Gubek-Einste #22224 üzenetére
Köszi ez a cikk nagyon jó lesz
-
qwertly
addikt
válasz
Gubek-Einste #22213 üzenetére
Szia!
Jó reggeltés köszi a gyors választ,a TP-Link 842ND azt ahogy olvasom kezeli a nyomatókat is de a TP-Link 1043ND az necces.Mert ezen az oldaton azt írják róla,hogy nem kezeli a nyomatatókat.Nekem meg olyan kellene amelyre ráköthetnék egy konirca lézer nyomatót és nem kellene állandóan ki-be dugni a notiba.
-
Jocozolg
tag
válasz
Gubek-Einste #22190 üzenetére
Köszi,
már nézem is. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22173 üzenetére
Jelölik, viszont sajnos, régóta van v3. Egyébként nem is értem, hogy lehet ugyanaz a nevük. A v2 és a v3 köszönő viszonyban sincs egymással. V2= Atheros AR7161, 16MB flash, CPU 600 Mhz. V3= Broadcom BCM4718A1, 8MB flash,i CPU 480 Mhz. Na, így válasszon az ember okosan routert!
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22172 üzenetére
Köszi !
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22169 üzenetére
Köszönöm! Így már csak egy kérdés maradt. Hogy tudom kideríteni, hogy a rendelendő (deszépszó
) darab v2 -es? Mert úgy tűnik, hogy 3rd party firmware körökben a v3 már nem támogatott. Melyik netes bót bírhat ilyen infóval?
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22158 üzenetére
Válaszoltál is a kérdésemre.
Köszönet.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22150 üzenetére
Állítólag 2x meg kell szorozni a 4300-asét hogy olyan legyen, mint a 3700-as, eszerint 200-nak kéne lenni a 4300-asnak, és a 3700-as +5e-ért 400.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22150 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22145 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #22113 üzenetére
Hi!
Valamint a TP-LINK TL-WDR3600, illetve minimálisan felette a TL-WDR4300.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #22104 üzenetére
Köszönöm! Kiindulásnak elég. A többi infót összecsipegetem. A 3,4G tudom, hogy zűrös, de katasztrófális itthon a net, viszont a mobil hálózatokat gyorsabban fejlesztik, mint a Matáv (vagynemtommosthogyhíjják) a kábelt Óbudán. Vicc, de ez van.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22102 üzenetére
1043ND-ről itt-ott olvastam hogy nem túl stabil (openwrt-vel sem), igaz ez? A megbízhatóság elsődleges szempont lenne.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22090 üzenetére
De te most is a helyeket váltod, nem a routereket. A hely az ugyanaz. A routerek nem egyformák.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #22081 üzenetére
Minden terep más, de én a modemek összehasonlítására gondoltam, nem a terepekére. Szóval, hogy egyforma terepen melyik ér messzebbre, és kb. mennyivel?
Nem szeretnék többet venni, ezért érdekel, hogy ha a külső antennával szerelt nem garancia, akkor mi garancia a teljes lefedettséghez? Azt is olvastam, hogy semmi. De ha kezdetnek írod a külső antennásat, biztos gondolsz valamire amit jobbnak tartasz. -
angol
tag
válasz
Gubek-Einste #22071 üzenetére
Értem és köszi, akkor Asus lesz.
-
totem87
tag
válasz
Gubek-Einste #22053 üzenetére
Köszi szépen a választ, azt hiszem a 300as Kit-et fogom venni.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22024 üzenetére
Értem, köszönöm!
Nézegetem most a Linksys E900as típust. Tetszik, hogy beépített antennája van, viszont ettől nem csökken le a hatótávolsága? -
gyuszmó
őstag
válasz
Gubek-Einste #22003 üzenetére
-
gyuszmó
őstag
válasz
Gubek-Einste #22003 üzenetére
köszi
Még milyen dolgokat nem lehet megtenni egy ilyen régi cuccal,amit egy új tud?
Akkor végül is elég a 4 Mbps a youtubra? -
werszomjas
addikt
válasz
Gubek-Einste #21981 üzenetére
&(#21980) Intruder2k5
Köszi, így viszont, hogy azt mondod, nem megy róla a videó lejátszás így nincs is értelme, én ugyanis arra használnám.
Akkor lehet maradok az USB nélkülinél a külső tárolót meg rákötöm direktbe a TV-re.
-
pisu88
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21974 üzenetére
Szia!
25 megás T-home!
hát nálam az a lényeg h. megbízható, gyors és modernebb darabra vágyom!
jó legyen a tűzfala ne tudjanak rákapcsolódni, és a wifi sebessége 300mb körül legyen! -
albert555
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21921 üzenetére
"Találtam a Hardverapró-n egy Linksys WRT320N-t amelyre megfelel az igényeidnek, én is használtam és nem volt vele semmi bajom sem, igaz nem tettem rá Tomato-t, csak gyári firmware-rel használtam."
Bár nekem jelenleg E3200-es Linksys van, régebben volt ismeretségi körömben WRT320N, és tomato firmwaréval tökéletesen működött! Amúgy pl a LINKSYS EA2700 szintén gigabites, és ügyesben már 20ezerért is megszerezhető. inkább+5ezer és akkor nem 1043....
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #21919 üzenetére
köszi
-
válasz
Gubek-Einste #21923 üzenetére
értem köszi.. lehet ráírok
másrészről, néztem a tomato kompatibilis listát, de amire azt mondtam hogy ez jó lenne az vagy rohadt drága volt, vagy nem kapható sehol -
válasz
Gubek-Einste #21921 üzenetére
Nem igazán találtam Tomato kompatibilis verziót belőle (vagy csak rosszul kerestem)..
TP-Link lenne a legjobb ha lehetne valahogy MAC szűrést műteni bele.. mármint a DD-WRT-be mert MAC-et csak tiltani lehet engedélyezni nempedig a 1043ND nagyon szimpatikus.. ha tudnám hogy valahogy meglehet oldani ezt a MAC szűréses dolgot, hogy tényleg csak az kapjon netet akinek megengedem, akkor azonnal venném... de így most itt "kattogok" és nincs meg a megfelelő... használtat meg nem szeretek venni semmiből
-
kyle16
tag
válasz
Gubek-Einste #21912 üzenetére
rendben van. akkor konkrétan úgy tenném fel a kérdést hogy 3-4 falon keresztül átmegy a belső antennás asus jele elfogadható erősséggel és sebességgel ? nem papír vékony falak mert kertes ház. a tp-link 841 jele átmegy 40-50%os erősséggel akkor gondolom egy bőven magasabb árú asus belső antennával szerelve is lesz olyan mint a TP. elég egy usb is azt se fogom még kihasználni
-
eres
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21908 üzenetére
Hát a helyzet az hogy USB nem kell (illetve nem tudom mire tudnám használni), a modemem egy d-link dsl 360-as... Igazából nem számít hogy mennyi mondjuk 10-20 között tudok rá szánni, a lényeg, hogy ne kelljen cserélgetnem évente... 5ghz-es támogatás nem hinném hogy kell. 3rd party firmware azt sem tudom micsoda... A jövőbeli net kérdéses. 10 km-re vagyok Bp-től, de nem tud a T többet 15-nél szóval 1 hónap múlva hűség lejár és körbenézek. Ha lehetne akkor UPC fiberpower lenne 120-al... Szóval ha klasszisokkal jobb ez a Cysco egy 12.000-15.000 TP-s nél akkor inkább ez. Sajnos abszolút nulla vagyok router téren ezért kérem a segítséget. (még annyi hogy apple-s cuccokat használok és mondták hogy néhány routerrel rosszban van az alma- még ennyi szempont lenne)
Köszönöm
-
g@bo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #21862 üzenetére
ez eddig is tiszta volt, de melyik gyártó/típusa az ideális?
-
anatre1
tag
válasz
Gubek-Einste #21854 üzenetére
Szóval akkor érdemes belefektetni az 1043ND-be. Én is erre gondoltam, hogy megéri-e hosszabb távon. Köszi a segítséget!
-
anatre1
tag
válasz
Gubek-Einste #21852 üzenetére
Wifin nem várok ennyit. Kábelen várom a 10/100-as sebességet.
-
TIT
veterán
válasz
Gubek-Einste #21827 üzenetére
Igen a 1043 a kifutó és a 2543 a befutó ill.utód csak az már 15 ropi.
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21811 üzenetére
Panelbe nem elég 841ND vagy 842ND?
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21752 üzenetére
Ahogy sejtettem egy sima csere. Annex B-s TP-Link TD-W8961NB.
Végül is hatalmas pozitívként nyugtázom a cserét. Eddig a 15 megás net sosem ment 10 felé. Most már minden gond nélkül megy a 15(speedtest, speedmeter, uTorrent
).
Szakadás sem volt egy darab sem.A konfiggal akadt egy kis gebasz. Eddig minden routeremben PPPoE+Username+Pass és ment is.
Itt kérte aVPI+VCI+Connection Type értékeket, de hamar megleltem neten a T-Home-os értékeket.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21749 üzenetére
Van előtte egy kis doboz, az a szűrő vagy mi.
Onnan megy a telóba és a modembe amit szétválasztott. Szóval mehet bármilyen Annex B modem tudtommal.
Azért kössz, hogy megírtad. Egyszer láttam eddig ilyen eszközt amibe a telót is be kellet dugni, de az haver Btel-es netje volt.
-
válasz
Gubek-Einste #21749 üzenetére
-
deakdzso
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21742 üzenetére
Köszi szépen!
Elolvastam a logout-os cikket is, ez jónak tűnik.Már csak nyomoznom kell kicsit, hogy nehogy valami kompatibilitás bekavarjon (Mac gép, HP nyomtató, stb).
Jah meg azt is, hogy esetleg kettéosztható-e az USB egy elosztóval (nyomtató + HDD).
Köszi még1x!
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21743 üzenetére
Ezt nem értem. Kifejtenéd?
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21736 üzenetére
Végül is van rá 5 év gari. 8-9k lenne egy sima modem magában is. Ez a rohadt Annex B.
Nekem egy minél egyszerűbb megoldás kell. Lassan 6 éve van T-s netem. Nincs nap disconnect nélkül. Eddig 3 router halt ki. Egy SMC(egy portja halott), Linksys és egy Huawei. A modem meg maradt amit ők adtak. Szintén Huawei.
A hibát eddig is könnyen áthárították.4-5 havonta 2-3 napra nincs net. Olyankor várom a bejelentés utáni SMS-t.
A disconnectre mindig javasolják a saját router/modem kombójukat, de mivel ez a szutyok Huawei is tőlük van így tegyék oda a cuccaikat ahova gondolom.
Annál már inkább szívesebben megveszek egy ilyet. Netgeart akartam elsőre, de dupla ennyi az ára és csak 1 év gari. Ráadásul helyben csak ezt a TP-Linket tudom beszerezni.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21734 üzenetére
Időközben én is megtaláltam. Egy ilyet néztem ki.
Miért nem ajánlottak a modem+router kombók?
Van valami általános hibájuk, rigolyájuk, hátrányuk? -
Jiiero
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21673 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ!
Holnap el is megyek beszerezni, egyesek már nagyon rágják itthon a fülemet a wifiért.
Szép estét nektek!
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21593 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Már minden tiszta
-
^Clown
addikt
válasz
Gubek-Einste #21590 üzenetére
Közben már meg is vettem, köszi
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #21590 üzenetére
Az első hsz-ban azt olvastam, hogy a 741 70-80Mbit sebességgel megy. Ezt úgy kell érteni, hogy a 150 helyett? Ez mennyiben korlátozna engem?
Végülis csak 40/20-as nethez lesz akkor meg bőven elég gondolom.
-
Lilien2011
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21448 üzenetére
feltettem
-
Lilien2011
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #21446 üzenetére
van hozzá usb 2.0 adapter, azt is tegyem fel?
-
lacibacsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #21436 üzenetére
Nézem őket. Köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
válasz
Gubek-Einste #21434 üzenetére
Köszönöm! Én azért keresem tovább azt amelyiken van ki/be kapcsoló gomb...
-
Wayne
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #21394 üzenetére
Netem most adsl, de sajnos nem férek hozzá a routerhez, ami elég messze is van, így nagyon lassú a helyi hálózat. Ezért szeretnék a egy routert a lakásba. Egy laptop, egy pc és egy mediaplayer menne róla a mediaplayer szerintem kábelen, hogy ne legyen gond a 1080p-s filmek lejátszásával. Meg ugye a 3g-s stick és a külső vinyó. Nyomtatóm nincs, de ha nem sokkal több, akkor ne ezért kelljen késöbb cserélni. 3rd party firmwarehez nem értek, de már beleolvasgattam abba a bizonyos tplink topikba, de így elsőre elég kínai...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #21369 üzenetére
Ezt a főrouter cserét abból a meggondolásból vetettem fel, mert jelenleg 20/10-es Digin megy az internetünk, és eddig a Skype kivételével semmiféle akadást, problémát nem tapasztaltunk. (A Skype hiba, tudom, lehet a partner miatt is, és lehet a 40 millió skype-oló miatti rendszer túlterhelés miatt is.)
De ha később valami miatt nagyobb sávszélességű internet kellene, akkor ez a DVG-1402S már - gondolom - biztosan lefogná a netet. Ebben az esetben mi az a paraméter, ami meghatározó, amire figyelni kell a vásárlásnál?
-
krx21
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #21371 üzenetére
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha sima hosszabbítóval a nap végén, mindig lekapcsolom akkor lesz e valami következménye hosszú távon...
Illetve tűzfal beállításra szükségem van? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste #21306 üzenetére
Mennyit fogyaszt egy ilyen ?
Azért kérdezem, mert megtetszett az IPCOP linux distro, és ha esetleg valami kis fogyasztású gépen futna, esetleg versenyképes tud lenni fogyasztásban !
-
karicsek
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #21237 üzenetére
Köszi a segítséget, ez ráadásul olcsóbb is.
Üdv -
daddy9
tag
válasz
Gubek-Einste #21142 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként másik Linksys-t vagy D-Linket tudtok ajánlani hasonló ár- és tudás-kategóriában? -
slice14
veterán
válasz
Gubek-Einste #21136 üzenetére
Köszi, akkor átnézek oda.
-
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #21087 üzenetére
Nincs gyors netem, csak 8Mbit-es.
-
Neoteric
addikt
válasz
Gubek-Einste #21069 üzenetére
Az a párezer nem számít, akkor inkább 1043ND lesz, köszi!
-
deathtania
senior tag
válasz
Gubek-Einste #20993 üzenetére
ez az MR3220 elég jónak tűnik, főleg az 5 év garival és az N-es wifivel. szerintem meg is rendelem hamarosan. 150mbit szerintem sokáig elég lesz nekem. a netgear meg megy az irodába.
és akkor ezen még szórakoznom sem kell, csak beállítom rajta a mobilnetet és jóság van?
elég régen nézegettem már routereket, de a tp linkek ennyit fejlődtek az elmúlt években? pár éve még ipari hulladék kategóriába sorolták őket, de most nézem, hogy már 5 év garral dobálják a routerjeiket.
-
válasz
Gubek-Einste #20815 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
-
Beri
addikt
válasz
Gubek-Einste #20740 üzenetére
[link] [link] [link] [link]
A tanulság: a numerikus billentyűzeten ritkábban ütök melléVasinger:
Szóval ezzel idáig is tisztában voltam, hogy a ugyanaz az ARM proci van bennük, nade egy router nem egy processzorból áll, ha jól tévedek
But nothing else matters
Arra gondolsz, hogy majd hibás memóriát pakolnak a routerekbe? Vagy nem tudnak tápáramkört tervezni 5W-hoz?Némelyik routernél megőrülök, hogy milyen hülyén vannak a menüpontok és a beállítások.
Pl.? Én még mindig azt mondom, hogy mindegyik ugyanolyan. Same shit, different color.Szerintem 9k-ért nem volt rossz vétel 2 év garanciával. Kb. 2-3k-t lehetett volna spórolnom egy TP-link-kel, de megkockáztatom, hogy ezzel jobban járok majd, mint egy olyannal.
Ha hiszel benne, így is lesz. Pláne azért, mert soha nem fogsz a helyére berakni bármi mást, hogy megnézd, van-e különbség. -
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #20635 üzenetére
La Fonera 2.0g
-
válasz
-
válasz
Egy Lite N-es router-ben több olyan szolgáltatás is alapból benne van amely csak egy "felső kategóriás" G-sekben volt/van.
-
válasz
Gubek-Einste #20631 üzenetére
A 74x nem jó, az eredeti kérdés így szólt ugyanis...
"1. Melyik jelenleg a legolcsóbb, wifi-s, G-s router, ami tud torrent kliens futtatni (és természetesen van rajta usb)."
Erre írtam, hogy G-s használtan az ASUS WL-500gP, egyébként pedig TL-MR3x20, és mondta Beri a 842ND-t.
-
válasz
Hát igen, ilyen is van, de ez már a hozzá nem értő, és / vagy szemét-bunkó eladók kategóriája, de ez már egy másik téma! A DIGI, és hasonló sebességű netekkel kapcsolatban is maximálisan egyetértek, de én azokra gondoltam fentebb, akik nagyon vidéken élnek (ne sértődjenek meg, nem bántó szándékkal írtam), és olyannyira esélyük sincs mondjuk az elkövetkezendő pár évben optikai, vagy egyéb gyorsabb netre, hogy tök felesleges nekik komolyabb routerbe beruházni! Van ahol még ADSL-ből, vagy kábelnetből is csak a kisebbeket, max. 1-4Mbps-t lehet előfizetni!
Így már értem mire gondoltál, csak erre a "ma már nem veszünk G-s eszközt" dumára mindig úgy felkapom a fejem...
-
válasz
Pontosabban: A router-em N-es de a kliensek csak G-esek-
-
válasz
Gubek-Einste #20628 üzenetére
"2012-ben már nem veszünk G-s eszközt, min Lite N-est kell venni."
Félre ne érts, nem a személyed ellen írom, nincs nekem semmi bajom veled, de ez olyan hülye duma! Tudod, hogy én például mennyit használok WiFi-t? Nagyjából semmit... Ha azt mondom, hogy évente 3-4 órát (akkor is egy G-s TP-LINK stick-el), akkor lehet azzal sokat mondok! Szerintem (majdnem) mindenki tisztában van az igényeivel, és ha azt mondja, hogy nem kell WiFi, vagy elég a G-s WiFi, akkor nyilván semmi szüksége nincs még a LiteN-es WiFi-re sem! Persze más, ha az ember visszakérdez, hogy egész biztosan tisztában vagy azzal, hogy a G-s eszköz jó esetben is 20Mbps-t fog átvinni? Na de ezt így kijelenteni, hogy nem veszünk G-s eszközt... Már miért ne? Ha valakinek az kell...
-
imrus112
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20446 üzenetére
én range extender téren mindenképpen a linksys Re 1000-rest javaslom. elég sok fajtát kiprobáltam (sajnos) egy fél év alatt jutottam el ehhez, ez megbízhatóan viszi az erős jelet egyenlőre. ha változna a tapasztalat, akkor majd írom
bár a hibák az elöző probálkozásoknál már ennyi tesztidőnél rég kijöttek...
-
Fera7
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20464 üzenetére
pc, laptop, xbox lenne rajta. wifit tudjam a házban használni. 15 megás net.
-
kahva
tag
válasz
Gubek-Einste #20458 üzenetére
És ezek képesek wifin leadni a 80mbit -et ?
Mert az E2000 -as nemvolt rá képes. -
zs_0_lt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20446 üzenetére
Egy D-Link DIR-655 routeren és egy D-Link DAP-1360-as Access Pointon gondolkodom. Az ugyanúgy megoldás lenne nem, mint a TP-Link 743ND? Csak itt két külön eszköz van, nem pedig egybebeépítve?!
-
zs_0_lt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20441 üzenetére
Micsoda? El tudnád magyarázni ha megkérlek, hogy az pontosan mi? Lényeg az, hogy sajnos csak egy laptopon tudom használni a hotspotos netet, viszont szeretném a ps3-mal is használni, de nem akarok két felhasználónevet és jelszót vásárolni havonta, hanem csak egyet és ezt az egy hotspotot szeretném a laptopomon és a ps3-on is használni. Köszi.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #20428 üzenetére
1. szerencsére csak a net van rákötve, a telefon is analóg.
2. az ebben a formában nagy kár
3. Sajna t-homenál nincs értelmesebb szolgáltató, mert ugyan azon a vonalon jön, és a többi ennyié pénzért 10/1-eset kínál, vagy ha mégis ilyent akkor drágábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest