- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez azt jelenti, hogy az akku nem kaphat 4,2 voltnál nagyobb töltőfeszültséget -- ami a lítium akkumulátorok ésszerű csúcs töltőfeszültsége, még ha egy csomó cég fölé is megy. Ezt a feszültséget nem az adapter (fekete kocka a konnektorban) állítja elő, hanem az eszköz töltőelektronikája, amit jellemzően 5 volttal táplál az adapter, bár gyorstöltős eszközöknél ez lehet 9, de a QC3.0-nál akár 20 volt is.
MaCS
-
Levi123
senior tag
N56U b1-et mondtam, így néz ki.
Én ilyet vettem pár hónapja, bár én torrent klienst nem futtatok rajta nagyon elégedett vagyok.
Lefedi az egész házat beleértve a tetőteret is. Az 5 GHz-nek kisebb a hatótávolsága a falak legyengítik de erről van leírás itt a topikban + ez is fontosValahol olvastam itt a fórumon, hogy a torrent kliens eléggé leterheli a router processzort, ennek érdemes utánanézned.
@Multibit:
-
-
BeLucZ
addikt
lol és te ebből indulsz ki?
én inkább hús-vér emberek tapasztalataiból, de most magam is megtapasztalhattam, hogy ez egy brutál jó router!
(#43222) zaskar:
nincs mit, szerintem sima ügy lesz! a mi házunk 3 szintes és tele van vastag falakkal, kicsit féltem mi lesz majd az ominózus sarokszobákban de ott is -72-73-as dbm-et kaptam, ami még bőven jó a stabil netezéshez
(#43225) h1mpi:
köszi de tp-linket soha többet nem szeretnék
rendesen befürödtem a wr943nd-s modellel is, gyenge mint a harmat, custom fw-el is rossz volt, nekem ennyi elég volt belőle. biztos vannak jó modelljeik, de én inkább kipróbáltam most az asust és bejött eddig.
meg nekem fontos volt hogy nagyon erős legyen a vas, nevetségesen olcsón van ez a router ha azt veszem, hogy miből épül fel, jóval drágább routerekben van ilyen speckó
5 ghz nem kell, mivel egyik kliens sem támogatja, illetve, itt most pont az volt a cél, hogy nagy családi házat stabilan lefedjek wifivel, tele van fallal, nem sokra mentem volna az 5 ghz-el
-
-
-
-
Kroni1
veterán
Én ha csak nem szinte ingyen van a kínai akkor inkább itthon vennék.. Ha csak 6e ft a különbség én biztosan az itthonit venném rendes garanciával, stb..
Kobor: A nyomtatómegosztás az azt jelenti, hogy USB-n rádugod a routerre a nyomtatót és onnantól kezdve eléri az összes gép wifin is vagy kell még vele mókolni?! (Csak azért kérdem, mert nekem a TP-Link 1043-ason nem volt eleinte nyomtatóport támogatás, de egy FW frissités után működött úgy, hogy minden gépre fel kellett telepíteni egy segégprgramot, úgyhogy inkább hagytam a francba...)
-
more
tag
amúgy az airport express nem tudja ezt az audio streamet?
én nem hiszem el,h nem tart még itt a technika, tv-re nyomják pcről a videót meg nem tom...akkor csak hangot miért nem lehet?igen ilyen kéne és ahogy kilépsz a lakásból rányomja a fülesedre
aztán be a kocsiba és a rádióba. -
syler123
veterán
Hát több oldalon is írják, hogy működik a t-home-al... Amúgy a t-home nekem nem cseréli ki a routert, egyszer cserélték annó. Az tönkrement. Most egy tartalék modem van nálam, ezzel még torrentnél le is kell szabályoznom a netet, különben össze vissza ugrál a letöltés.
Azért írjon valaki akinek van tapasztalata router modemmel. Illetve azzal amit kiszemeltem. Így lenne a legjobb... -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Kellene nekem egy olyan router, aminek az USB portjára egy HDD-t kötnék, és futtatható lenne valami torrent kliens rajta PC nélkül, és a HDD-re mentene.
Ugyanakkor a HDD mint meghajtó látható lenne hálózaton, mert a routerre LAN csatlakozóval egy TV-t is kötnék, ami látja a hálózaton megosztott meghajtókat, és arról tudnék filmet nézni. -
Mindenképpen előnyös az olyan típus beszerzése amelyen később szabadon lehet firmware-t cserélni mivel ezekben a firmware-kben általában sokkal jobban meg vannak oldva a "nem hagyományos" router feladatok.
Mostanság már elég egyszerűen lehet gyáriról valamilyen 3rd party firmware-re átállni, sőt ugyan ilyen egyszerűen megy a visszaállás is a gyárira ha szükséges. A beállításuk pedig semmivel sem nehezebb általánosan mint a gyáriaké így már szinte csak a megfelelő hardver-t kell kiválasztani. -
3G modem támogatás kevés router-ben van gyárilag de valamilyen 3rd party firmware-rel könnyen megoldható így nem kell feltétlenül 30k-s router-t venni. Fontos szempont még, hogy az általad használt 3G modemet tágogatja-e a router mert nem minden router-rel lehet összehozni minden 3G modemet.
Nem néztem meg, hogy melyik 3rd party firmware-ben milyen a 3G modem támogatás.
20k környéki gigabites és USB porttal szerelt router-ek: TP-Link 1043ND, 2543ND, WDR3600, WDR4300, Netgear 3500L, Asus N15U, N16, Szinte biztosan meg lehet ezekkel is oldani amit szeretnél.
Ha leírnád, hogy mit szeretnél még a USB-s háttértár és 3G modem támogatáson kívül + mennyit szánsz rá így pontosabban lehetne ajánlani megfelelő típusokat. -
-
Én sosem sztároltam, mi több egyáltalán nem is szeretem, így sosem ajánlom senkinek! De ezt tudnod kell, ha követed a topikot... Ez alól csak azok az esetek kivételek, amikor már eleve úgy jön ide valaki, hogy az elvárásai alapján nem is tud mást venni, de akkor is mindig hozzáteszem, hogy ez nem egy ajánlat részemről, hanem ténymegállapítás, hogy adott kereteken belül az az egy lehetőség van! Én eleve előnyben részesítem a BroadCom platformot, és tudomásom szerint a TP-LINK palettáján nem is nagyon létezik ilyen router! Ezért aztán ha valamit ajánlok, akkor az inkább ASUS, Linksys, Netgear! Tudom, hogy ezek nem feltétlenül a legolcsóbb vasak, de a TP-LINK-ért meg nem akarom tartani a hátam senki előtt, ha aztán mégse jönne be!
-
-
vargalex
félisten
Hi!
Az 1043ND ma sem egy rossz vas. 2043 soha nem is volt TP-Link-nél. Manapság a minimális árkülönbség miatt a TL-WDR3600, vagy drágábban a TL-WDR4300 ajánlott.
Ráadásul az E3200 nem is egy árkategóriába esik az 1043ND-vel. (Személyes vélemény: nálam járt 2 db E3200, de egyáltalán nem győzött meg...) -
LInksys-ből nincsen igazán sok gigabites modell ebben az ár kategóriában, meg kell nézni, hogy éppen hol mennyi a E2xxx, E3xxx, EA2xxx és EA3xxx sorozat tagjai de elég nagy gondot jelent, hogy egy-egy sorozatban vannak 100-as és 1000 portokkal szerelt típusok is, erre nagyon oda kell figyelni.
-
Ilyen táblázat nincs, és nem is nagyon lehet, ugyanis csak Tomato-ból is sok mod van, aztán a különböző modokon belül több különböző build készül, amik természetesen különböző összetételűek! Aztán ott van az OpenWrt, amiből különösen szokás egyedi buildeket forgatni, és még az egyik csupasz, és épp csak elindul vele a router, addig a másik dugig megtölti a flash-t, és még a torrentkliens is benne van! Ezt teljes képtelenség összegyűjteni, és követni!
-
vargalex
félisten
Hi!
Ha van NAS-od, akkor miért a routernek kell kezelnie a letöltést? A NAS nem tudja? Ha nem (vagy mindenképpen így szeretnéd), akkor ha OpenWrt kompatibilis routered van, keress meg, megoldható. A topictársnak végül build-eltem egy OpenWrt-t LuCI-val, transmission-al, cifs klienssel és működött a dolog.
-
Persze, tőlem elmagyarázhatja, bár nem ennek a topiknak a témája! Amúgy két külön firmware, és bár mindkettő Linux alapú, közük annyi van egymáshoz, mint mondjuk az Ubuntu-nak az OpenSuSE Linux-hoz! Nem is nagyon kell ezt hasonlítgatni, kinek ez, kinek meg az jön be! Arról nem is beszélve, hogy sok olyan router van, amire nem érhető el mindkettő, így nem is tud választani az illető! Én egy ismerőnél RT-N66U-val megoldottam Tomato alatt a NAS-ra torrentezést, de persze ez nem lehet akadály OpenWrt alatt, és más router típuson sem! A konkrét segítséghez azt kellene tudni, hogy milyen routerről van szó, és az ennek megfelelő topikban lehet tovább tárgyalni ezt!
-
A külső antenna hiánya magában nem jelent katasztrófát, ettől még lehet jó egy router, mi több lehet jó a WiFi-je is! Példa erre az ASUS RT-N13, RT-N56U és mondjuk a Netgear WNR3500L is, amikre azt mondják, hogy a külső antenna hiányának ellenére is meglehetősen jó jelerősséget produkálnak! De a Linksys WRT320N-t is dicsérték... Na meg persze nyilván van ellenpélda is, ahol még akár viszonylag nagyobb, 5-8dBi antennával is gyenge a jelerősség!
Ezzel nem vargvikernes véleményét akartam erősíteni, az E900 WiFi-jéről nincs tapasztalatom!
-
3G támogatást könnyebb elérni valamilyen 3rd party firmware használatával, gyáriban kevés az ilyen.
Gigabites router az amelynek a WAN/LAN portjaira 10/100/1000 van írva.
Manapság már nem nagyon lehet kapni olyan SOHO kategóriás router-t amelyben nincsen wifi, ami még is van az nagyon alap képességű és egyáltalán nem vagy csak alig olcsóbb mint a wifi-s társaik.
-
Erre a célra megfelelő lehet, a EPC3925 saját topic-jában le írtam, hogy hogyan kell bekötni a második router-t, olvasd el ha majd meg lesz.
Érdemes lenne megfontolni egy TP-Link 842ND vásárlását is, tudása majd nem ugyan az (nincs benne gyárilag 3G de 3rd party firmware-rel már megoldható) mint a MR3420-nak. -
Router vásárlásnál fontosabb szempontok...,
Milyen neted van? (sebesség)
Milyen WiFi klienseket fogsz használni? (2.4GHz, 5GHz, 54, 150, 300Mbps)
Kell-e rá USB port? (HDD vagy printer megosztása, letöltés, 3G)
Kellenek-e Gbit-es LAN portok?Ezekről semmit nem tudunk, csak megkérdezted, hogy mi a hátránya, megvedd-e?! Na most nulla infó alapján ezt nem lehet megmondani...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest