- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
cellpeti #83905 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök:
20k alatt: Asus AC57U, TP-Link Archer C5v4
20-30k: Asus AC1200GU/AC65P, TP-Link Archer AX10/AX20 -
-
válasz
cellpeti #47426 üzenetére
A Linksys és az AC51U nem ajánlottak, az N56U jó lesz.
Alternatívák: Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#47427 headhunter86
Ezt így nehéz meghatározni, kicsit változtattak de gyakorlati tapasztalatot nem ismerik ilyen szinten, hogy v1 vs v2 vonatkozásában, erősen környezet függő.#47428 megint én
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#47429 Bébu
Inkább IDE való kérdés. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
cellpeti #20752 üzenetére
Persze, és éppen vargalex az, aki fejleszti rá az OpenWrt alapú moddolt firmware-t, a vargalex build-et! További infó a saját topikjában!
-
Beri
addikt
válasz
cellpeti #20723 üzenetére
TP Link WR702N/703N jó választás lehet egy 48nm-es lakáshoz?
Lehetetlen látatlanban megmondani.esetleg DD-WRT-vel pendriveot nyomtatót lehet vajon rá kötni?
dd-wrt-vel elektromos konzervnyitót is köthetsz rá, mert ahhoz is van support, már ha egyáltalán támogatott az eszköz. A 703v1-et látom is a listában, de a többi verzió, vagy a 702 sehol. -
-
-
-
Beri
addikt
válasz
cellpeti #18565 üzenetére
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
-
válasz
cellpeti #18515 üzenetére
Létezik, például a Motorola SURFboard sorozatban is van ilyen, de én nem biztos, hogy ezt megvenném... Egy zsák pénz, és ha a szolgáltató kicseréli a túloldali eszközt, onnantól már nem tudod használni, eladni meg még kevésbé...
-
-
-
Beri
addikt
válasz
cellpeti #13877 üzenetére
Ha a vindózba belepiszkál és valamit összebarmol, max újrahúzzák az egészet.
Ha brickeli a routert, mert ő akkora póverjúzer, akkor dobhatja ki az eszköz árát az ablakon. Esetleg valaki feltol rá egy szoftvert neki serialon, de ahhoz meg meg kell bontani a routert.Másrészt a gyári fw-hez kap manualt, egymillió guide-ot, sokszor mégsem sikerül tisztességesen üzemeltetniük az adott eszközt. DD-hez meg ott a vagon leírás, amik között vadásznia kell a neki megfelelőre, meg inglisül kell írni a fórumba, ha gáz van. Esetleg próbálkozhat itt a ph-n, de ez ugye nem ofisöl.
-
válasz
cellpeti #13848 üzenetére
Senki sem nyomatja... Csak megkérdezte, hogy mit ajánlunk... Én ezt ajánlom, mert ilyet használok, és tudom, hogy megbízható! Amúgy volt 1043ND-m is, cirka 1-2 hónapig. Aztán úgy voltam vele, hogy vagy én megyek itthonról, vagy a TP-LINK router. Lehet, hogy neki (vagy neked) beválna, de én nem fogom ajánlani!
-
ruszi_tomi
aktív tag
válasz
cellpeti #13842 üzenetére
Saját netet azért nem akarok, mert felesleges, asszem a TCom-nél lévő legynagyobb csomag van megrendelve a házban, és ez van megosztva, az előfizu is megoszlik, pár száz forint havonta per lakás.............
Minden lakáshoz van ugye "kábeles net", fel van vezetve egy netkábel, eddig én ezt nem használtam, mert szeretek a lakásban mindig máshol netezni, szóval wifiztem..... kábellel nehézkes a mozgás
Nah szóval ezt a kábelt hasznosítanám ugye egy saját routernek, a jel is erősebb lenne, gyorsabb lenne a net.
Most wifivel döcög a net olyan 1-2 mega/seccel, de ez változó néha meg is szakad.A többi lakó szerint 2,5- 3 mega/seccel kellene jönnie.
Nem mellesleg ez a gép nélküli P2P is foglalkoztat, csajom nem tud aludni a géptől, és de jó is lenne mire fel kelnék, lent lenne egy évad a kedvenc sorozatomból........ -
TomyLeeBoy
tag
válasz
cellpeti #13838 üzenetére
Erre voltam kíváncsi. Akkor így a válasz nem.
Az access point azt jelenti (csatlakozási pont) hogy erre az eszközre csatlakozol valamilyen wireless eszközzel. Ezt a funkciót természetesen tudja, mivel ha netet oszt meg a router és a laptopoddal rácstlakozol, akkor a router access point-ként műkdik.
Az a funkció ami neked kellene a wireless client funkció. Ez azt jelenti, hogy a Te eszközöd a másik access point-ra csatlakozik egy kliensként, tehát onnan kapja a netet, hálózatot stb...
Olyan menüpontot kellene találnod a routerben, hogy a wifi módot átállítod access point-ról client-re, ahogy azt szemléltetésképpen egy másik routerből kifotóztam neked:A Te routered leírásában ilyen lehetőséget nem találtam, ezért írtam hogy a válasz nem.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
cellpeti #13834 üzenetére
Alapesetben minden wifi router egy access point. Szerintem szűkítsük a kört hogy mire szeretnéd használni.
Ha jól látom lehet rá tenni alternatív fw-ket (ddwrt, openwrt), így ha bizonyos funkció hiányzik neked, azok valamelyikével bisztosan megoldható.
(bár anyira nem vagyok otthon netgear-ban, ugyhogy majd ezt megerősíti akinek már járt ilyen a kezei között) -
Beri
addikt
válasz
cellpeti #6720 üzenetére
Ha 80/25 alá kell router, még mindig a 1043ND a minimum, hacsak nem próbálsz rá a kicióccó belkinre. 30/20 alá meg elég egy 542G is a tápélinktől. Jaés mielőtt rákérdezel, nem, nem fog átférni 50 mega g-s wifin.
Fájt volna sávszélességet írni a bésznet helyett?Az elején még USB port, meg nyomtatás és megosztás egyszerre, most meg már 5k is necces? Ha változnak az igények, szólj, ne kelljen már kitalálni, mire gondolsz. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erdőt.
-
Beri
addikt
válasz
cellpeti #6706 üzenetére
Ne nekem kelljen már kigugliznom, hogy hogy hívja a digi a csomagjait...
80/25 alá mindegyik kevés, a LinkSys WRT54GC a legértelmesebb a 3 közül, de azt sem raknám még 30/20 alá sem.
A "másik szoft" meg jó dolog, de nem a fw-rel van gáz, a proci fogy el.syler: Ponthogy a hsz második felére kellett volna figyelned. Lehet mókolni csöppet a routerrel és akkor LEHET, hogy használható lesz seedszerver gyanánt, korlátozott módon. De ha a hsz első része nem mond semmit, akkor nem te leszel az az ember, aki majd terminálból telepítget csomagokat a routerére. A lényeg: Ha seedserver kell otthonra, nem egy 45 eurós router a helyes döntés.
-
Alex91
félisten
-
Beri
addikt
válasz
cellpeti #6435 üzenetére
TP-Link R460. Wifije nincs, de 3700 forintba kerül és elvan 30Mbittel is. A minimum wifisből az 542G.
DJackson: Nekem olcsó smc-vel eddig csak rossz tapasztalatom volt sajnos.
X Factor: Az lesz az
Tom5: Ha nem várható sokkal nagyobb sávszél (~80Mbit összesen le+fel), akkor neked is azt javaslom, amit X Factor-nak. N-es wifin pedig át lehet vinni 30+20Mbitet, de letöltőgépet kábellel szokás összekötni a routerrel, már csak azért is, mivel úgysem megy sehová, csak seedel otthon csendben
-
Alex91
félisten
válasz
cellpeti #4946 üzenetére
Jo, de milyen Wifi, g-s, n-es?
Print Serverek
D-Link DIR-320
Asus WL-500WEs mi lenne, ha halozati nyomtatot vennel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest