-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Bikkrom #78764 üzenetére
Huawei B525-öt nézd meg, gigabites a LAN-ja, tud 5 Ghz-t, de nem cserélhető a Wi-Fi antennája. Igazi bestbuy a tapasztalatok alapján. Másik lehetőség, egy Mikrotik céleszköz a 4G jel vételére, és mögékötni egy bármilyen routert ami már kábelen kapja a jelet, így utóbbi elég széles választékból lőhető. Ezutóbbi megoldás persze drágább
-
válasz
Bikkrom #78764 üzenetére
Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Az antennák általában mobilnetesek így csak azokból lehet külsőt használni, a wifi-re belső antennák vannak.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
-
válasz
Bikkrom #36293 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor mindenképpen az ASUS, én igazából sosem szoktam TP-LINK-et ajánlani, mert nem szeretem, nem bízom bennük, ezért is írtam, hogy a többiek szokták ajánlani! Régebben voltak WiFi-re panaszok a WDR4300 topikjában (szerintem az átlagosnál és a kelleténél több is), nem tudom most mi a helyzet, annyira nem követem azt a fórumot! Minden esetre WiFi-ben elvileg közel azonosnak kellene lenniük, mert hát mindkettő külső antennás, és a sugárzási teljesítmény törvényileg limitált! De a hardver többi részét tekintve az ASUS mindenképpen sokkal erősebb! SoC (CPU), memória, flash...
-
-
válasz
Bikkrom #21751 üzenetére
Ebben az esetben a második variáció érvényes vagy próba egy másik modemmel és/vagy beszerezni egy D-Link 360R T1E-t vagy 321B-t de kérdezzél bátra dchard fórumtárstól mert ő nagyon vágja a témát vagy tedd fel a kérdésedet ITT.
Erősen kerülendőek azok az eszközök (HGW) amelyeken keresztül kell használni a telefont. Ez csak a xDSL-es verziókra igaz, a coax és optikai kábeles változatra nem, ott normális eszközöket adnak a szolgáltatók.
-
válasz
Bikkrom #21745 üzenetére
Ha a telefon is a szolgáltatótól kapott eszközbe van bedugva akkor nem lehet kiváltani de ha nem így van akkor nyugodtan vehetsz bármilyen saját eszközt.
Ha jelenleg nem a szolgáltatótól kapott eszközbe van bedugva a telefon akkor érdemes lenne kipróbálni egy másik modemmel is, hogy mi a helyzet. Itt a fórumon két féle típus ajánlott: D-link 360R T1 és 321B és sokat feteszik rá dchard fórumtárs által fejlesztett firmware-t is. -
-
-
válasz
Bikkrom #21735 üzenetére
Mivel 2 in 1 eszközök így ha meghibásodnak akkor két eszköz esik ki a használatból + jóval nehezebb is egy esetleg hibának a behatárolása is, a szolgáltatók pedig sokkal könnyebben el tudják hárítani a saját felelősségüket ez által. Nincsen rájuk normális 3rd party firmware így az esetleges nem megfelelő gyári szoftvert sem lehet kiváltani valamilyen jól használható, nagy tudásúra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged