- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
madagaszkar
tag
válasz
Gubek-Einste #96750 üzenetére
Ott is megkérdeztem, mert nem tudtam eldönteni, hogy hol tegyem fel a kérdést, de még nem kaptam választ. Mindenesetre köszi, most már legalább tudom, hogy hol kérdezősködjek ez ügyben.
-
anonymus89
addikt
válasz
Gubek-Einste #96738 üzenetére
Köszönöm összehasonlítottam a 2 asust- de semmi különbséget nem találtam első ránézésre. Megrendeltem kora délután a TP-linket AX53-at emagról de akkor kicserélem AX1800-ra mert az van raktáron.
-
Yushchenko
őstag
válasz
Gubek-Einste #96672 üzenetére
Köszi, akkor lerendelem ezt.
-
ujtordai
tag
válasz
Gubek-Einste #96657 üzenetére
Helló, a részletek:
Földszint:
2 szoba egyikben a main egység a másikban egy extender UTP kábellel összekötve.
Emelet:
3 szoba egyikben az extender szintén UTP kábellel összekötve.
Mindenütt téglafal van.
Kliensek:
-4 iphone, 2 ipad, 1 thermosztát, 1 tűzjelző, 1 Samsung tv, 1 Xiaomi kamera, 4 laptop.
Kb ennyi, 1-2 eszköz néha még előfordul.
Net:
1gb Digi üvegszál jön be
Pénz:
120-130eft.
Router rel kapcsolatos igény:
- Stabil legyen ne kelljen hetente restartolni lementett config ot restore olni.
- jó lenne ha 3000-es lenne pl deco X50, zenwifi Xd5
- jó ha látom hogy a backhaul mi módon kapcsolódik UTP v. WiFi
- pc ről direktben is jó ha módosíthatóak a beállítások, ne csak mobil appról
(Régi router: D-Link M15) -
Yushchenko
őstag
válasz
Gubek-Einste #96656 üzenetére
1db tégla válaszfal, felfele fa födém, fent gipszkarton falak. Szomszéd távolabb. Pont középen lenne a földszinten., egy falon menne csak át minden.
Gépek: egyszerre egy TV, két laptop, két mobil, egy NAS.
Pénzben gyakorlatilag nincs limit, mindketten otthonról dolgozunk, fontos, hogy jó legyen. Egyéb igények nincsenek, gyak a jelerősség és a stabilitás lenne fontos. Későbbiekben esetleg a kert felé menne még egy.
1000-es Digi net lesz bekötve. -
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #96601 üzenetére
Viszont először úgy fogalmaztál, mintha nem érteném mihez szóltam hozzá.
Mivel ő a router WAN-ba szerette volna bedugni az eszközt, ezért írtam a bridge módot. Amúgy meg ha a szolgáltatói eszköz szintjén is kellene jó erősségű wifi, akkor AP mód, vagy még egy router...
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #96599 üzenetére
Mert szerinted én nem arra válaszoltam?
-
Quantum86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96492 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és az ajánlót!
-
válasz
Gubek-Einste #96348 üzenetére
Ah, köszi, omada topikot kerestem, de azt nem találtam.
-
antalbt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96136 üzenetére
Ez gyors volt, köszi.
-
Coli56
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96098 üzenetére
Egy ~100nm-es iker- és családiházas övezet, se nem közel, se nem messze nem vannak egymástól a házak. Téglafalak vannak, földszintes, 4-5db 2.4G-s AP-t látni. 3-4 kliens, jelenleg nem igazán tudnák kihasználni, de később 5G-sek lennének majd. Minden wifiről van és lesz használva. 1gigabites DIGI a net, és kb. ennyit szánok rá amennyibe ezek kerülnek 15-18 ezer.
Igényem routerrel szemben csak annyi, hogy stabil, megbízható legyen, minnél gyorsabb, amennyire lehet up-to-date technológiailag.
-
eihwaz
tag
válasz
Gubek-Einste #96053 üzenetére
Szuper!
Még ezt elkezdem körüljárni, mielőtt vásárolok.
Ubiquiti vagy inkább Mikrotik, esetleg Cisco? 100 ezer forint alatt kihozhatóak ezek a rendszerek?
-
eihwaz
tag
válasz
Gubek-Einste #96050 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
A NAS-omon csak gigabites csatlakozó van (Synology DS 218+).
Az alaplapom a PC-n tudja a 2.5-öt, viszont csak fél gigabites internetem van egyelőre.
A kérdés leginkább az, hogy érdemes-e horror áron most beszerezni 2.5 WAN-al rendelkező routert vagy inkább pár év múlva ismét újat vásárolni.Ubiquiti és ehhez hasonló megoldások egyáltalán nem ajánlottak?
köszi
-
nor.bert
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96029 üzenetére
Esetleg valami konkrétum? Mit adnak nekünk a
rómaiak?Tp-link fiatal mérnökei dupla áron, amit a Xiaomi nem? Jobb egyáltalán?A Xiaomi AX3200 ajánlott lehet az AX3000-rel egy Mesh rendszerben?
-
Quantum86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96007 üzenetére
Kertváros, a digi kábel az emeletre fut be, 1 gigabites sávszélességgel, 3-4 falon keresztül kell a jelenlegi routernek vinnie a jelet. 4-5 wifi eszköz, 2 LAN eszköz csatlakozik rá.
Egyéb igények közé tartozik az egyszerűség, de emellett nyilván fontos a biztonság, tudja a WakeOnLAN jeleket továbbítani, valamint egy NAS-ra kívülről is rá lehessen csatlakozni. Remélem ezek nem zárják ki egymást, nem vagyok szaki. -
wocsok
tag
válasz
Gubek-Einste #95997 üzenetére
Köszönöm! Egyébként ki van alakítva a kábeles kapcsolat, de szeretném megtartani a 3G-t DLNA és file szervernek? Az AX3000 a moddolt 3g-vel(padavan) mesh rendszerként működne?
-
Bashir
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95988 üzenetére
Köszönöm szépen. Kényelmesebbnek is tűnik.
-
jaja1981
addikt
válasz
Gubek-Einste #95989 üzenetére
Akkor azt mondod sok az eszköz a router-en? Sok az adat a kamerák miatt, ezért nem tud akkora sávszélességet a filmhez?
Köszi.
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #95941 üzenetére
Az ac65p/ac85p pároson kívül ott az rt-ac2400. Az is ugyanaz a hardver és mostanában több helyen azt tartják, sokszor az ára is kedvezőbb.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #95941 üzenetére
Az Ac65p az nem az Ac85p szoftveresen butított verziója? Mert mintha ugyanaz a 85p-hez készült ddwrt menne mindkettőre.
-
TOZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #95825 üzenetére
55-ert vegul AX86S lett. Szeretés van. AC68U meg ment hatra, aiMesh nodenak.
Koszonom. -
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95934 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Gubek-Einste #95930 üzenetére
Nem lenne hülyeség a biztonságra vonatkozó frissíthetőségi előírásokat bevezetni, és kereskedelmi fekete listára tenni az azokat nem teljesítő eszközöket.
Ezen felül sajnos tudomásul kellene venni (illetve közölni a nagyérdeművel), hogy a saját hálózatom biztonsága rohadtul nem magánügy.
MaCS
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95915 üzenetére
Köszi a tanácsot, de most találtam a 840-es routerre rákeresve az alábbi cikket, hogy tavaly érintett volt egy elég súlyos malware incidensben ez a típus, úgyhogy emiatt inkább a 820-as rendeltetem meg az ismerősömmel.
-
Viktor77
titán
válasz
Gubek-Einste #95915 üzenetére
Azt jól gondolom, hogy csak marketing a 300-as wifi sebesség? Hiszen a router max. 100-as netet kap, ergó csak ennyit tud továbbítani.
Az AC65P nagyon bevált, az egész lakást bőven besugározza, az 500-as net meg sem kottyan neki (5% CPU kb.).
-
Vege
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95882 üzenetére
Először is, köszi az eddigi hsz-eket. Próbálok egyben válaszolni az eddigiekre.
@Gubek-Einste
@Essejó
@kpityu2
@Alex91
Laptopon dolgozom, van, hogy fotelből, kanapéról, ágyból, konyhaasztalnál, stb. Csak akkor ülök a munkaasztalhoz, amikor komolyabb feladatot végzek, és jól jön a plusz monitor, egér, stb. Emiatt nem szeretnék kábelt dugdosni a gépembe, mert a munkaidőm kisebb-nagyobb részében nem asztalnál ülök.
Természetesen az AP-khoz kihúzatnék UTP-t.
A TP-Link Omada katalógus szerint szimpatikusnak tűnik, főleg, ha két darab EAP610-el le tudnám fedni a lakást. Valós tapasztalatot még nem nagyon olvastam róluk. Ami cikkeket találtam, azok mind csak 1-1 eszközt teszteltek, az extra funkciókat (failover, roaming) nem láttam tesztelni.@Soma01
Plafonra okés a felfúrás, mert álmennyezet lesz mind két szinten, oda könnyű UTP-t behúzni. Ha POE-t tud az AP, az még jobb, egyszerűbb.@Multibit
Erős router - remélem a Mikrotik hAP ac2-vel ezt ki tudom pipálni.Két ufó EAP610 pont beleférne a megálmodott keretbe. Kérdés, hogy ez elég-e, illetve hova lenne érdemes elhelyezni? Jól gondolom, ezek nem zavarják annyira egymást, mint a hagyományos AP-k, tehát akár a két szinten ugyanazon a helyen is lehetne, pont egymás alatt?
-
Viktor77
titán
válasz
Gubek-Einste #95880 üzenetére
Igen, közben olvastam oda-vissza két topicot, le is foglaltam egyet holnapra. Köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #95848 üzenetére
"üzleti" kategóriában a vezetékes router + (menedzselhető) switch + AP triót tartom ideális felállásnak
Én otthonra is ezt tartom ideálisnak. Hasonló a felállás nálam, csak buta switchcsel. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #95842 üzenetére
A routerem rendelkezik az általad leírt jellemzőkkel, mégsem hiszem, hogy alkalmas lenne pl. céges használatra. Persze, olvasom itt a fórumon több topikban, hogy TP-Linkeket meg Asusokat vetnek be ilyen célra.
Arról nem is beszélve, hogy korábban professzionális környezetekbe gyártó cégek is bemerészkedtek a home területre (pl. Cisco). Ennek eredményeként születtek gyenge, de legalább drága termékcsaládok, és ennek köszönhetően elmosódhatnak a kategória határok.
Azt gondolom, hogy enterprise kategóriában még mindig elvárás a széleskörű, rugalmas menedzselhetőség céges méretekben és a funkciók elkülönülése. Így az egybegépeket semmiképpen sem nevezném "üzletinek". -
TOZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #95821 üzenetére
Köszönöm!
Vagy érdemes AX86S felé kacsintani? -
hesszan
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95749 üzenetére
köszi a választ
még vívodok toljam-e pár évet a 2.5 vezetékes lan miatt. a routert 5+ évre venném.
ez a ax86s tetszene. egy 2.5 portja van. bár ha az egyik gépet rá tudnám dugni a másik wifizik fél méterre a rotertől akkor wifin gigabit felett életszerű az adatátvitel? (valami új menő )pciE kártyával? -
tonic85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95430 üzenetére
Köszi szépen az ajánlást!
-
qqzs
őstag
válasz
Gubek-Einste #95543 üzenetére
Koszi szepen. Meg annyit mondjal meg légyszi mi a kulonbseg ket ax3000 es es ket ax3200 kozott. Ha jol tudom a 3200 is tudja a mesht akkor miert hivjak egyiket mesh systemnek a masikat meg routernek.
Es hogy az ax3000-nek nincs antennaja kisebb a hatosugara? -
qqzs
őstag
válasz
Gubek-Einste #95540 üzenetére
Koszi, 38as tegla fal 11x11m alapterulet ket emelet hátsó kert 600m2 előkert 150m2. van egy csomó eszkoz most 70-bol 50 van online. 'gigas bejovo optikai van. A sebesseg nem fontos inkabb a terero.
Most nezem az AX3200 routertt es a Xiaomi AX 3000 mesh dupla packot mediaban.Mi a kulonbseg egy router es egy ilyen mesh pack kozott?
Ez a Mesh azt jelenti hogy egy wifi lesz az egesz hazba? Most egy Asus es egy xiaomi AP modban szorja a wifit a Huawei bejovo optikai meg a router. Az AX3000 pl tud AP modban mukodni vagy inkabb a Router modban hasznaljam ? Ilyenkor a bejovo huawein (telekom) kell valamit allitani?Max 50 et szanok ra es a eros jel a fontos a hazban es a kertben is jo lenne.
-
Jaks
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95512 üzenetére
Átmeneti megoldásról lenne szó 0.5-1 évre, így minél kevesebbet szeretnék beleinvesztálni (nem elvárás a wifi 6 sem, 40mbit-es netről van csak szó, a lényeg a stabil kapcsolat), mert utána felesleges lesz, illetve egy routert még utána is könnyebb más módon újra felhasználni. Ha csak OpenWRT-vel oldható meg, nem gond, a WR841N-n most is DD-WRT megy, de ez még gyárilag is tudta ezt a funkciót. Én úgy számoltam, hogy legrosszabb esetben egy Powerline adapter kit is megtenné, ebből egy Mercusys MP500 KIT-et néztem, ahogy olvastam ez a TP-Link budget almárkája (ez a márka is megfelelne router-ből), de ahogy írtam, ez is feleslegessé válna később.
-
valakky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95485 üzenetére
-
artru60
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95474 üzenetére
Köszi!
Közben végig gondoltam 1 router nem elég, mert nem tudom a ház közepére tenni. Ha 2 van akkor mesh lenne a jövőálló.2 db Xiaomi 1800 (itt mókolni kell a fw-el)
2db Xiaomi Ax3000 2pack ez még határérték
2db Asus RT-AX1800 v RT AX-53U ez is beleférhet(ez a 2 egyfomának tűnik) -
donhere
tag
válasz
Azért a tenda mert olcsó. Csak és kizárólag a mobilok mennek a wifin, egy két okos eszköz kivételével. Szoval arra azt gondoltam elég. Tudom a deco M4 az alap ajánlott.
-
Komi28
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95484 üzenetére
Pontosan mekkora is a lefedendő terület? Milyen anyagból van a födém?
Kb. a két szint 100 m2. Tégla falak beton födémmel.Mennyi lenne a beszerzésre?
Szaretnék hosszútávra beszerezni egyet kb. 35 e ft körül lenne a vége, de ha 1-2 e ft-al van jobb az még beleférne. -
Brekkk
őstag
válasz
Gubek-Einste #95436 üzenetére
A transmit/ receive 2,4 Ghz 3x3 és 5 Ghz 3x3 mit jelent?
Az én értelemezésemben 2,4 Ghz en 3 eszköz, 5 Ghz-en 3 eszköz tehát összesen 6 eszköz egyidejű kiszolgálása.
Illetve ezen felül még a vezetékes hálózat is külön mehet egy időben.
Jól gondolom? -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste #95488 üzenetére
Ha nincs kabeles backhaul, akkor vagy az egyik egyseg nincs kabelre kotve, vagy a switch van utana kotve, es az oszt tovabb netet (bar az o konfigjaval ennek igazan nem lenne ertelme, mert van vezetekes kapcsolata is.). De lehet, hogy en latom rosszul…
-
Alex91
félisten
válasz
Igazából 1 kérdésem van erre vonatkozólag, hogy a jobb oldalon a switch után kössem be, vagy a mesh vigye át a jelet és onnan osszam szét a switchel?
Inkább a switch után.
Azt ennek igy mi ertelme lenne… -
Brekkk
őstag
válasz
Gubek-Einste #95436 üzenetére
Köszönöm.
Ha tudnám, hogy ez megoldja a problémáimat már venném is.
Az az érdekes, hogy eddig tökéletesen ment a rendszerem a Vodafonos router mellett, de az utóbbi 1-2 hónapban használhatatlan lett.
Jönnek a folyamatos frissítések és egyre rosszabb a rendszer.
Nem tudom, hogy a routert tették használhatatlanná, vagy a voda nettel van valami komoly baj. -
Brekkk
őstag
válasz
Gubek-Einste #95434 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
- 3 téglafal amit át kellen vigyen.
- 15 méteres körben kellene üzemelnie
- csak 1 szinten
- Nagyvárosi környezet (Budapest) Van itt vagy 10 - 15 idegen router a közelben amik zavarhatnak.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
5-6 Wifi 5G-s Tablet, Számítógép, telefon
5-6 Wifi 2,4 Telefon, Számítógép, okosezközök
3-4 Vezetékes eszköz. SzámítógépMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
300 mbit-es Net van jelenleg. (Ha kevesebb van WIFI-n nem probléma)Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Középkategóriág mehet.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Minnél kisebb helyet foglaljon. Energiatakarékos legyen. -
swoody
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95420 üzenetére
Koszi szepen.
-
swoody
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95406 üzenetére
Koszonom szepen.
Van amire figyelni kell amugy? Ujabb, regebbi kiadas vagy kulonbozo Verzio szamok?
Vagy ennyit kell nezni: Asus RT-AX55 [link] -
rferee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95391 üzenetére
Hát ez tényleg nem olcsó …
inkább akkor marad az a megoldás, hogy manuálisan osztom szét a két eszköz között a “fogyasztókat”.
köszönöm! -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #95323 üzenetére
Ez oké, de a kinézett eszköz megbízható a feladatra?
Valakinek van hasonló eszközökkel tapasztalata?
Az a lényeg, hogy észrevétlenül működjön az automatikus átkapcsolás.
Gondoltam itt lesz, aki használ ilyet, vagy más tipust. -
Julot
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95257 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Tegnap vettem egy Asus TUF-AX5400.-as routert, most kezdem konfigurálni. Haladok végig a gyári alap "beállításvarázslón" megadom a wi-fi adatokat, elvileg minden ok, de az 5 Ghz.-es sávot nem látja egyik eszközöm sem, amik eddig a régi routerre simán csatlakoztak. Mit kell állítanom hogy működjön? Most minden az alapon van.
Telefonos Wi-fi elemző progi nem is látja az 5 Ghz.-es csatornát, csak a 2,4 Ghz.-est. Átállítottam a vezeték nélküli módot "auto"-ról "n/ac/ax mixed" re, akkor egy pillanatra megjelent, de el is tűnt.Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #95206 üzenetére
Szia
A vezérlő OC200 arra való, hogy az AP-n beállítsam a wifi kapcsolat nevét és a csatlakozáshoz szükséges adatokat? -
Rick3D
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95269 üzenetére
Szia,
Xiaomin hogyan fogok tudni fw-t flashelni ha nincs usb port? -
Julot
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95257 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, megnyugtattál!
-
sfefe
addikt
válasz
Gubek-Einste #95242 üzenetére
Oks, köszi a segítséget.
-
sfefe
addikt
válasz
Gubek-Einste #95238 üzenetére
Köszi szépen.
Melyiknek van értelme hagyjam a régit elsődlegesnek és vegyek ahhoz egy olyat amit ajánlottál, vagy elsődlegesnek vegyek egy komolyabbat/újabbat ( pl amit írtál) és a meglévőt tegyem a másik szobába?
(Ahol most gyengébb a wifi az a nagyszoba itt tartózkodunk többet.
50k-ig gondoltam de ha van jobb szánok rá többet is. AX 56U 45k körül van MM-ben. Wifin 2 teló és a tv van, kábelen 2 számítógép, ps5, házimozi,) -
Morris
veterán
válasz
Gubek-Einste #95222 üzenetére
Thx
-
Julot
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95209 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Olcsójános kérdés: ...és ha egy AX55 lenne a befutó, azt mennyire "érezném meg" a netgearhoz képest?
-
D4v3
őstag
válasz
Gubek-Einste #95223 üzenetére
Köszi! És ha a szempont lenne a jobb Wifi erősség is a lakásban? A Xiaomi router mindenképp maradna a félreeső szobában a gépek miatt.
Illetve, az még opció lehet hogy bridge - switch és abból kábel a routerbe, kábel a ps5-be meg ahova még kéne később? -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #95206 üzenetére
Szia,
Köszönöm a listát!
Maradjunk az eredeti elképzelésnél, tehát két AP és egy PoE-s switch.
A kábelezés részét beszéljük meg, mit és hova kötök.
A modem egyik LAN portjára kötöm a Routert WAN oldalát. A router LAN1-re megy a switch.
A switch nem POE két lan portjára megy a kamera és a beléptető. Két POE portra pedig a két AP.
De akkor hova megy az OC200?
A vezérlő bekötése nem világos számomra. -
Julot
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95207 üzenetére
Ahogy lentebb is írtam:
3 szobás lakásba ( panel ) lenne (a szomszédok oldják meg maguknak a netet)
1000-es Digi netem van, kb. 10-12 wifi eszköz, 9 vezetékes eszközt kell kiszolgálnia. Otthoni hálózaton 2 NAS, Cat7.-es vezetékezés. (vezetéken: 2db médiabox, playstation, 2db okostv, 2db windowsos asztali gép, Wi-fi-n 2db windowsos laptop, 5db okostelefon, 3 Android tablet, Hűtő, klima)
A pénz "egyenlőre másodlagos", de persze azért fontos. Maradjunk annyiban a legjobb ár-érték arányú routert szeretném megvenni ebbe a környezetbe.
Természetesen fontos a Gigabites LAN/WAN, az sem baj, ha tudja legalább a 2,5 Gbps.-t AX.-es wifi, MU-MIMO, Stabil firmware, lehetőleg gyári, nem akarok CFW.-el variálni, ha nem feltétlen muszáj.
Köszönöm! -
FeRRaR1
őstag
válasz
Gubek-Einste #95178 üzenetére
Köszönöm, gondolom az AX88U lenne egy értelmes ugrás, 2 helyett 4 magos soc illetve 512 helyett 1gb ram. Bár a mostani dual core-t csak ritkán láttam 90% felett, de az már közel van a végéhez... Meglepő módon a ram soha nem volt 120mb felett kihasználva, 30 eszközzel, sok oldalról terhelve se.
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95168 üzenetére
Nem is kell AI Mesh, viszont ha au új router lanportját továbbvive az N18U WAN portjába AP-ként tud üzemelni nem? Akár egy másik SSID alatt is nemde?
Vagy hogy van ez?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Gubek-Einste #95169 üzenetére
Köszönöm, viszont én nem szeretnék switch-et. Szerintem vissza fogná a belső hálót. Elég gyakran megy 4K stream a TV-re, ez mellett a 3 2K kamera fixen rögzít a NAS-ra, neadj isten megy valami nagyobb letöltés ami át kell hogy menjen a routeren és switchen, máris megvagyok lőve a gigabittel a switch és a router között. Persze javítsatok ki ha hülyeséget beszélek.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #95159 üzenetére
Esetleg ax56u megerheti a pluszt ?
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #95158 üzenetére
Szerintem nem tartalmazza a vezérlőt. Csak lehet ezt az eszközt is vezérelni Omadán keresztül.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #95147 üzenetére
1: tégla falak. 80 nm családi ház 1 szint. Nagy nappaliban van a kiállás. + teraszon is legyen lefedettség. A mi r3g kicsit szar ebben. Van lefedettség, de nem az igazi. A ház közepén van a router.
2: lan: gigabites switchen: épített nas, raspi, tv, PS4, Android tv box. Wifi: ax: zbook, i13promax. AC: p4a5g, noti, N: noti, wifi kamera, 2 kindle.
Okosotthonos cuccok mint zigbeesek, bt-sek
Gondolkozom hogy a p4a5gt is le kéne cserélni, mert nincs benne wifi6...
3: 240es kabelnet, egyelőre.
4: 20-30k. Ha megéri a stabilitás miatt akkor kicsit több is lehet. Hekkeles nem gond, ha stabil lesz a cucc úgy is.
5: minden extra dolgot a nas intéz. Vagy a raspi pl nyomtató, FileShare, stb... Jelenleg padavanos a router, ez nekem így oké szolgáltatások szintjén. Kb mondjuk semmit nem használok onnan amúgy sem...
+ Kabelezes nincs és nem is lesz a házban -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #95149 üzenetére
költséghatékonyan hogy oldhatnánk meg? Omadára nem gondolnék, 2 EAP és 2 OC200 ára közel 200k.
Az egészet 60k környékén szerettem volna megúszni két router vagy 1 router+1ap használatával.Ha a fenti megoldás bukó, akkor milyen alternatívák jöhetnek szóba? Sebességre az AX1800 vagy AX3000 is elegendő lenne.
A fő rendszer amit használunk intraneten, az kizárólag vezetékes neten megy.
A wifi csak a mobiloknak és laptopoknak lenne fenntartva plusz a kamera rendszernek. -
chris-v
senior tag
válasz
Gubek-Einste #95125 üzenetére
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #95128 üzenetére
Értem, nálam például most egy AC1200 (Archer C5 ver4.0) van, és köszöni jól van, a lelke pedig egy MediaTek MT7620A SoC.
Ezen az oldalon írják is, hogy a korábbi verziók viszont más SoC-al voltak szerelve:
https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_c5_v4
Amúgy szerintem egyértelmű, hogy ha a gyártó látja, hogy a termékével gondok vannak, vagy visszahívja az egészet, de legalábbis ha nem tervezi újra az egész routert, akkor újabb revíziót ad ki, amiben nyilván olyan változások vannak, amik javító szándékúak.
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste #95126 üzenetére
Tudod linkelni melyek ezek a (gyári) hibás SoC-ok? Mert revízió szerint akár más van mondjuk ugyanabban a típusban (más gyártótól is). Tehát látatlanban kijelenteni hogy az AC1200-ak mind rosszak kissé erős.
-
válasz
Gubek-Einste #95086 üzenetére
Nem mással. Ugyan olyan eszköz. Csak árulja valaki.
-
Szabeszka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95022 üzenetére
Köszi a segítséget!
@Bacuzus: ha jól olvastam itt a fórumban, akkor legegyszerűbben ez az AiMesh-sel működik, szóval akkor marad az Asus. :)
-
dudika10
veterán
válasz
Gubek-Einste #94886 üzenetére
A kerdes szerintem sokkal inkabb arra vonatkozott, hogy mikor van ertelme mondjuk x86 alapon pfsense-el routert epiteni.
tasiadam: szerintem csinalni csak akkor, ha valami nagyon speci igenyed van, amit csak igy tudsz megoldani, vagy ha hobby es kivancsisag vezerel.
Az erosebbet/extra switchet sok minden indokolhatja. Pl a kliensek magas szama, torrent igeny, vpn igeny, rengeteg port igeny, multigigabit igeny, stb.
Ha nem tudod a valaszt es nincs konkret problemad, valoszinuleg neked nincs ra szukseged.
-
nemethsza
tag
válasz
Gubek-Einste #94848 üzenetére
Ok, de melyik paraméterre, paraméterekre kell figyelni?
Mi milyen/mekkora/stb. legyen legalább? -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste #94831 üzenetére
4.; Es az USB-s nyomtato helyett inkabb egy WiFi-st lenne celszeru hasznalni…
-
Skynet258
veterán
válasz
Gubek-Einste #94825 üzenetére
Jó ötlet, köszi!
-
ataribalint
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #94796 üzenetére
Koszonom!!
-
Simivok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94782 üzenetére
Maximum olyan 40 ezer forintot szánnék rá. Előtte lehet mégis megpróbálnám ezt a HGG firmware-t, hátha lehet még annyit emelni a wifi erősségen.
Ha az nem válik be akkor sztem az AiMesh lenne a nyerő... tehát vennék két Aimesh routert, a régit meg eladnám. Ez esetben a fenti felhasználásra milyen Asus router lenne a nyerő?
-
mzeperx
tag
válasz
Gubek-Einste #94747 üzenetére
köszönöm, az mr400 tápja 12V 1.5A egyenáram, így az akkus biztonság is megoldható, viszont a gyártói oldalon ez van írva: 2 db nem cserélhető belső 4G LTE antenna.. ha ez így van akkor nem biztos, hogy a gyenge térerővel megoldás lesz, vagy én értek valamit félre? Már látom, itt egy fórum róla https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/157145
kérdés, hogy a boltban v1 v2 vagy v3 kapható, ezt hogyan tudom ellenőrizni vajin? -
mzeperx
tag
válasz
Gubek-Einste #94743 üzenetére
nincs más net, 3 eszközt kéne kiszolgálnia
-
knoxhu
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94728 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Kobe
veterán
válasz
Gubek-Einste #94719 üzenetére
Asus AX58U v2 lett vegul
-
Flowtation
őstag
válasz
Gubek-Einste #94704 üzenetére
Köszi!
Namost ezek wifin keresztül kapcsolódnak egymáshoz, tehát a 100-as port csak arra nézve korlát amit a mellék (szatellit) egységre kötök? Az appos beállítás hátrányt jelenthet? -
t.kristof
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94702 üzenetére
Telekom gyári készülék, sagemcom 5670. Az áron van a hangsúly, minél olcsóbban.
-
KillBorn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94703 üzenetére
Reseteltem az ONT-ot, most pár órája jónak tűnik.
Bekötés óta ezzel a wifi eldobálassal szívtunk. Nem hiszem el...Pedig már tuti reseteltem korábban is. Ha jó lesz ha nem, már csak azért is megpróbálom bridge módban. Van itthon egy TP 1043N v5. De valszeg egy TP AX53 lesz a befutó.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #94696 üzenetére
Köszi szépen!
-
_q
addikt
válasz
Gubek-Einste #94663 üzenetére
Itt az a kérdés inkább, hogy van annyi előnye az AX58u v2-nek akár merlin nélkül, hogy megérje azt venni az AX56U-val szemben?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #94645 üzenetére
Tehát mindenképp router kell arra, hogy egy már meglévő routertől kapott hálózat wifi jelét kiterjesszem?
Akkor mire gyártják az AP-ket?
-
[w]
őstag
válasz
Gubek-Einste #94635 üzenetére
nem szeretnék firmware-t mókolni
a gyárival nem életképes/hatékony?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #94620 üzenetére
És az AC1300G Plus V3? Mert van egy ilyen aprón. Max akkor ezzel és az ac56u v3-al osszehozom a mesht, a jelenlegi v2-t meg eladom.
-
sztomi1981
tag
válasz
Gubek-Einste #94568 üzenetére
Igen, ezvan köszi.
De mivel nem AX-es meg Mu-MIMO-s ezért sztem eladom majd és veszek helyette 2 AX-es asust vagy mást amiben van USB port is, legalábbis mostmár erre hajlok, kérdés mi legyen 50k-s büdzséből. -
snake1977
őstag
válasz
Gubek-Einste #94557 üzenetére
-
votinka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #94554 üzenetére
Köszi!
Asus AX55-re esett a választás. -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94533 üzenetére
köszi!
-
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste #94533 üzenetére
Hat nem…
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94524 üzenetére
köszi!
ASUS RT-AX58U AX3000 esetén milyen verziószámot érdemes venni, nézni? -
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #94525 üzenetére
Köszönöm. Igen elírás, ott MHz akart lenni. Ha jól értem, akkor 140-es nethez már nem elég a 300 Mbps Wifi átviteli sebesség. Valamiért úgy tudtam az kb 150 Mbit/s sebességet tud normál körülmények között.
Egy ASUS RT-AC1300G Plus v3 már megfelelő lenne? 600 Mbps-t írnak a 2.4 GHz-hez.
Közben most nézem a weboldalán már csak 300-at írnak.
MERCUSYS MR50G AC1900-nél 600 Mbps-t ír 2.4 GHz sávon, csak van, aki szerint nem stabil...meg ennyi antennával szerintem már én is világítanék.
Le vagyok döbbenve. Átlag áron 10-15 ezerért mindenhol elavult 300-asok vannak....kinek elég 60-70-es sebesség miközben a netes előfizetői csomagok 150-200-tól kezdődnek?
TP-Link Archer C64 AC1200 - 2.4 GHz - 400 Mbit/s ez is jó lenne paramétereket nézve, de a vélemények rosszak. :\ -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94521 üzenetére
Köszi, a dedikált AP az mit jelent? Mit keressek a WIFI leírásainál?
pl ASUS RT-AX58U AX3000 (90IG04Q0-MO3R10) Router megfelelő ilyen célból?
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #94514 üzenetére
Upsz, valóban, 867 kontra 1200 Mbps maximális átvitel 5 GHz-en, ezen átsiklottam az RE315 és RE505X extenderek speckóit olvasva. Bár a téglafalak miatt ritkán vagyok az 5 GHz-es hálón. Ráadásul a SIM-es vétel erőssége, illetve a router kapacitása (300 Mbps a 2,4 GHz-en, 433 Mbps az 5 GHz-en) miatt sincs különösebb jelentősége, simán vehetem az RE315-öt. Ha csak nem cserélem le a onemesh miatt az MR200 routert is...
Köszi az infókat, átgondolom. -
golyós
addikt
válasz
Gubek-Einste #94513 üzenetére
Beszéltem a klima forgalmazójával, valamit ki kéne kapcsolnia a Vodafone-nak, mert utána állítólag meg szokott oldódni a probléma, ez más szolgáltatónál is fent áll. A gond az, hogy ezt a szolgáltatók nem mondják meg még a klima forgalmazónak sem, hogy miaz amit kikapcsolnak.
Ellenben eszembe jutott, hogy van egy TP Link jelerősítőm a gyereknél. Megpróbálom, hogy errre tud-e csatlakozni a klima mert elvileg ez egy külön hálozat saját SSID-vel, jelszóval.
Jól gondolom? -
golyós
addikt
válasz
Gubek-Einste #94510 üzenetére
Árban az AX56U még jó, többet csak akkor szánnék ha a klima forgalmazó hozzájárulna a "projekthez".
Ebben a routerben egyébként állítható ez? = " . A konfiguráció alatt, javasolt az 5GHz-s csatornát illetve a 2,4GHz/802.11n módot átmenetileg kikapcsolni a routeren."
Az 5Ghz-et ki tudom kapcsolni de a 802.11n módot még a Voda se tudja kikapcsolni.
Már csak erre tudok gondolni, hogy emiatt nem kapcsolódik, bár azt hittem kompatibilis lefelé mint az usb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged