- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
Nekem meg nemigen doglott meg routerem. Sot, megkockaztatom, hogy kommersz muszaki cuccok kozul szerintem ezek a celeszkozok elettartamban tovabb elketyegnek, mint ami manapsag elvaras lenne. Ha most mondok egy szamot 50k-bol van 10 ev nyugalmam ugy, hogy kb. csak le kell emelnem a polcrol is betenni a kosarba az nekem teljesen megeri.
De masok vagyunk. -
Számomra az egyik nagy tényező az Asus mellett a TrendMicro biztonsági szolgáltatása. Persze, tudom, hogy nincs ingyen, de nekem nagyon megfelel ez a konstrukció.
Kérdés, hogy ez mondjuk OpenWRT alatt mennyire oldható meg -- profi szintű konfiguráció meg varázslás nélkül.
A másik nagy kérdés a seamless roaming -- amit meshnek hívni openwrt-s körökben súlyosabb vétek, mint odaajándékozni Rákosrendezőt Észak-Koreának.
MaCS
-
Vegha
senior tag
-
kpityu2
őstag
Ilyenkor ugye az extender/node ide-oda pattog az adás és a vétel között. Veszi a csomagokat, puffereli, átvált adásra, továbbküldi. És ezt oda-vissza. Közben egyeztet a routerrel és a klienssel is, hogy ki mikor adjon, vegyen. Emiatt a dupla terhelés miatt feleződik a sávszélesség. És ez hatványozódik amikor nem optimális a wifi kapcsolat. Ez megnyilvánulhat akadozásban amikor pl. streamelsz valamit. Meshnél ugyanez. A feleződés nem csak azt jelenti, hogy le van korlátozva, hanem azt, hogy megduplázódik a terhelés az eszközön ami instabillá teheti a kapcsolatot. Hiszen minden sérült csomagot újra kell küldenie az eszköznek, amit ugye meg is kell beszélniük, hogy józsi ez a csomag sérült, küld el újra. Mindezt elkerülöd a vezetékes backhaullal. A tri-band esetén ugye külön fizikai rádió van a backhaulnak, vagyis a visszirányú forgalomnak, emiatt nincs feleződés.
-
Tompika777
senior tag
Az extender és a router közötti kapcsolat feleződik, és ez a sebesség lesz az extenderre csatlakozva is az elméleti maximum. De ez nem azt jelenti, hogy akkor ha az extender 3000es akkor 1500 lesz, hiszen a falak eléggé befolyásoló tényezők,és ez az elméleti maximum érték, amit sosem fog tudni, lehet a valóság 800lesz,de az is lehet, hogy ötven. Ez csak a tényleges teszt, és a lehető legjobb elhelyezés kipróbálása után derül ki.
-
Tompika777
senior tag
Én extender helyett egy másik Asus routert vennék, kábellel összekötném a kettőt, és úgy alakítanék ki AiMesh-t.
Ha extenderrel akarod megoldani, a sebesség feleződni fog,
A másik része a dolognak, hogy csak a helyszínen a telepítés után derül ki, hogy jobb lesz-e a helyzet, vagy sem. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest