- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ha a szolgáltatói eszköz router módban működik és a saját eszközök csak AP-k lesznek akkor mindegy, nem fog megmutatkozni a többlet képesség.
Ha a szolgáltatói eszköz csak modemként fog működni és a saját router lesz az elsődleges eszköz akkor kihasználható a többlet képesség. -
-
Ha mesh hálózatot használok, akkor is szintenként át kell fúrni és átvezetni CAT6 (vagy gyorsabb kell?) vezetéket? Tehát a több mesh eszköz egymás között vezetéken kommunikál továbbra is?
Ajánlott a vezetékes felfűzés mert így stabilabb a hálózat.AP routerek használata mivel lenne rosszabb?
Nem lenne egységes hálózat kezelés így az eszközök közötti váltásnál szakadás lenne. -
-
Masooo
aktív tag
tippelek, de az asus mesh rendszere tud olyat, hogy a routereik hálót alkotnak és e mellé csak 1 ssid jön létre és az átlépkedés is gyors.
a xioami lehetséges, hogy létrehozza a hálót, de meglehet, hogy nem 1 ssid és az átlépkedés is akadósabb. (nekem mondjuk a hálózataim közötti váltás (még nem mesh hálózatban mennek a dolgok) olyan 2-3mp)
Megmondják neked a tutit majd én erre gondolok.Ebben az esetben viszont már csak az a kérdés, hogy ez akkora probléma e neked, hogy 3as rendszert vegyél az említett 2es helyett, ect.
-
Ez egyben kérdés is hogy a jelenlegi Asus 65P ennyire gyenge lenne annak ellenére hogy ajánlott vagy kellene ilyen kicsi lakásba is egy 2. router AP módban?
Nem kellene mert ekkora területet le kellene tudnia fedni.Tehetsz egy próbát a Xiaomi AX3600-zal de nem garantált, hogy jobb lesz a helyzet.
-
-
TeeJay
félisten
vargalex írta hogy 2antennással 500megabit felett ért el 866-os link mellett
olvass visszamrmft
az alsó volt úgy emlékszem
de lényeg hogy B1-es volt és 2x1GHz Broadcom procis
a kliens LG G4 1antennás így 433mbit linken értem el 235-245megabitet vele 1méterrőlugyanitt minden más nálam járt router jobban teljesített
AC58U 300-310megabit
AC57U 275-285megabit
AC65P 300-310megabitAC58U és AC65P wave2 MU-MIMO-s a többi még régi wifi vezérlős
én wave2-re szavazok (ezek már tudnak hardveresen 160MHz módot csak sok helyen tiltva van szoftverben) -
TeeJay
félisten
AC65P és AC58U-ban már wave2 MU-MIMO-s wifi vezérlő van
elsőt 3hónapja hajtom, AC58U-t meg volt szerencsém 4napig használni
mindkettő 300-310megabit körül hozta LG G4 telóval és sokat vertek a sima wifi vezérlőkre
én a helyedben már csak ilyet néznékpl az AC66U B1 ugyanitt csak 235-245megabitet tudott (Broadcom sokéves AC wifi vezérlő)
de az AC57U is 275-280megabitet hozta szóval még az is jobb mint egy ezer éves BC wifi vezérlő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest