- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
ujtordai #96694 üzenetére
Ez a sebesseg osszetett kerdes. Wifi-n, (MaCS_70 kedveert) vezetekes LAN-on?
Tapasztalat szerint, ha par ficsor be van kapcsolva a routeren, akkor nem fogja birni vezeteken se a gigabitet. WiFi meg sok mindentol fugg, szoval ezt nem mondja meg senki, hogy mennyi lesz a sebesseg. -
kpityu2
őstag
válasz
ujtordai #96694 üzenetére
Passz. 10 gbit szimmetrikus rádiós netem van. Igazából azért kukáztam nemrég a Tenda-t, mert az nem csatlakozott vissza ha leszakadt a modem. Az Asus azonnal visszacsatlakozik, észre se szoktam venni. Ez a sávszélesség nem okoz gondot neki. Mondjuk nem is nézünk fullhd filmeket rajta.
-
-
válasz
ujtordai #96653 üzenetére
Jó lenne tudni egy-két dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?- Ti melyiket vennétek? (Egyenlőre az X50 felé hajlok a sebesség miatt.)
Mindenképpen az Asus AiMesh megoldása lenne az optimális választás a rugalmassága/jövőbeli bővíthetősége miatt.(előző routerem max 6-9 napos uptime al bírt és rendszerint nem tudott visszacsatlakozni)
Milyen típusú volt az eszköz? -
Alex91
félisten
válasz
ujtordai #95444 üzenetére
Nem tudom, itt altalaban az Asus es TP-Link cuccokkal van tapasztalat. Sajnos aki meg mast hasznal, nem igazan ir ide.
Azt tudom mondani, hogy nezzel teszteket, olvass felhasznalatikat. Merd fel az igenyedet, es az alapjan donts! Es ha megvan a cucc, akkor szamolj be rola!
(Csak egy pelda, megy-e a MESH AP modban is? Ha nincs ra szukseged lenyegtelen, de ha a szolgaltatoi eszkoz maradna a fo router, akkor mar lehet, hogy ez is szempont. Vagy pl. asus nem erheto el,kivulrol dupla nattal, mig esetleg mas rendszer igen.) -
válasz
ujtordai #94888 üzenetére
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye. Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● TP-Link -
-
válasz
ujtordai #94280 üzenetére
Több gyártó is kínál mesh megoldásokat de nem olyan rugalmasak mint az Asus-é ahol is bármilyen kompatibilis eszköz beállítható a hálózat bármelyik pontjára.
TP-Link OneMesh: Csak wifi-s kapcsolat az eszközök között, másodlagos eszköz csak repeater lehet.
TP-Link Deco: Csak magával kompalibis, belső antennás, kevés LAN port, csak app-os konfigurálás.
TP-Link Omada: Főleg AP támogatás, "klasszikus" vezérlő alapú kialakítás
A három rendszer teljesen különálló, egymással nem kompatibilis.Egyéb megoldások:
Xiaomi: Nem mindenki szereti, vannak vele gondok
D-Link Covr: Nincsenek jó tapasztalatok vele
Synology: Drága, csak AC-s eszközök vannak
Linksys Velop: Nincsen tapasztalat vele
Tenda: Nem ajánlott gyártó, tapasztalat nincsen vele -
válasz
ujtordai #94270 üzenetére
Ez tehát egy olyan egy szintes ház, ami két szintes. Értem...
A wifinél ugyan nem szerencsés jóslatokba bocsátkozni, de a vasbeton födém elég rossz ómen.
A 14 napos elállási jog a barátod. Az nagyon valószínű, hogy eleve viszonylag erős wifijű egységgel érdemes kezdened, ami a folytatásban megkettőződik.
Szintenként elég LEHET egy-egy AX58/AX56, de próbálkozni kell.
Megbízható hálózathoz nagyon sanszos a mesh, a teljesítmény viszont igényfüggő. (AX56>58>68>86S>86U)
MaCS
-
Fall-N
veterán
válasz
ujtordai #93953 üzenetére
Szerintem ne szenvedj vele, vegyél egy másik normális routert, ezt meg hírdesd meg itt a hardveraprón és FB Marketplacen. Sajnos ezért írtam neked, hogy kerüld a D-Linket, mert sokkal jobb a bevált márkák közül választani.
Vicces mert egy filléres Tenda vagy Mercusys is többet ér, mint a D-Link.
-
-
-
válasz
ujtordai #93134 üzenetére
Segíthet-e ezen egy jobb minőségű mesh es router?
IgenHogy lehetne lokalizálni hol a probléma?
Valószínűleg a jelenlegi eszközök elöregedése okozza a gondot.Az lehetséges hogy egyre több Digi felhasználó lett a környéken és együttes fokozott használat esetén belassul?
Inkább a jelenleg használt eszközök elöregedése okozza a gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Notebook hibák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest