-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
MADcat #99451 üzenetére
Akkor még a topikot sem találtad el.
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat -
-
válasz
MADcat #95082 üzenetére
Folytatnám kínlódásom.
Nálam ez a KAON csoda, de vissza kell küldjem. Vagy én vagyok béna, vagy vak vagyok, de ez egy kiherélt valami.
Kb semmit nem tudok rajta beállítani, csak jelszavakat, meg a Mac szűrést. Nem tudom kapcsolni külön a wifi-ket. Nekem muszály az egyik egységnek 2.4-en szórnia az okos relék miatt. Nem tudom megoldani. Nem tudok vendéghálózat létrehozni, ip címet foglalni, semmit. Ez így nekem csalódás. Nagyon. Vagy user error, amit vállalok.Szóval még mindig keresek dupla (max3) rendszert, lakás és a kert lefedésére. A net ezres, telekom a szolgáltató.
Köszönöm a türelmet. -
-
válasz
MADcat #68706 üzenetére
A szolgáltatói eszközt ajánlott modem/bridged módban használni és saját eszközzel megoldani a belső hálózat felépítését.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
krealon
veterán
válasz
MADcat #33397 üzenetére
"A mókolással elvagyok, mennyire bonyolult? Mintha csak fw cserélnék, vagy konzolosan kell felkonfigurálnom?"
Ha sikerul szerezned egy TL-WR842ND v1-et, akkor arra letezik Vargalex build, ami mar tartalmazza a felhasznalok altal leggyakrabban hasznalt modulokat es teleipteni is ugy lehet, mint egy sima firmware frissitest.
v2-re Poli27 buildje rakhato, amibe sajnos az NTFS tamogatas nem fert bele.
Ha van kedved, akkor egy pendrive segitsegevel (extroot) tetszoleges konfiguraciot osszeallithatsz magadnak a Barrier Braker OpenWRT agbol a v2-es tipusra. Ez nyilvan melyebb linux tudast igenyel, viszont jobban szemelyreszabhato.
Nemekd kell dontened, hogy mennyit fizetsz erte, tekintve hogy "az ido penz".Szerk:
(#33399) Claude Leon
Egyetertek. -
krealon
veterán
válasz
MADcat #33392 üzenetére
"- 300 Mbit/s legyen a wlan
- lan-on nem kell gigabit
- a wifi lehetőleg stabil legyen
- usb port legyen rajta (hogy NAS-ként tudjam használni távolról is)
- a gatyámat ne költsem rá"Ha nem okoz problemat egy kis linux-os hekkeles, akkor a legolcsobb megoldas: Tp-link TL-WR842ND + OpenWRT
Ha nincs idod / turelmed / kedved / tudasod felepiteni a rendszert, akkor johet a kepbe peldaul a
WD My Net N600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest