Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Flowtation #70469 üzenetére
Ha belefér, akkor szerintem érdemes az 5 GHz-re is befizetni.
Egyébként a célnak (a maga kategóriájában) mindkét eszköz remekül megfelel.
Ha komolyabb hatótáv kell, akkor Asus RT-N18, ami 2,4 GHz-es bajnok.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
woodworm
veterán
válasz Flowtation #70530 üzenetére
Nem a C5-ről, hanem a C1200-ról van szó! Kevered a típusokat a sebességükkel, ami mindkettőnek AC1200.
-
Topikgazda
válasz Flowtation #70532 üzenetére
Igen, a C1200 nem ajánlott eszköz.
Mivel Broadcom alapú eszköz így nem is várható, hogy lesz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Flowtation #82212 üzenetére
Elég lenne egy AP is de router beszerzése olcsóbb lenne és jobban meg is érné.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Szóba jöhet még a TP-Link Archer C5 vagy az Asus AC57U is.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Flowtation #82220 üzenetére
Az Asus AC65P-re és AC1200GU-ra van OpenWRT.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Flowtation #82227 üzenetére
Annyira nem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Flowtation #82286 üzenetére
A TP-Link Archer C5v4-gyel van a legtöbb tapasztalat így leginkább azt.
-
őstag
válasz Flowtation #82294 üzenetére
Szia!
Azt jelenti hogy csak nemhivatalos OpenWrt van rá! Nézz be az OpenWrt topicba és keresgélj hátha valakinek van már tapasztalata. Padavan is van rá, a Padavan firmware topicban tudsz utánanézni.
OpenWrt C5_v4 oldala[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Flowtation #94652 üzenetére
A TP-Link almárkája, bár hivatalosan ezt nem kommunikálják.
Nagyon low budget, alap felhasználásra ajánlott, ne erre akard a torrentezős NAS-t kötni.
Ugye nem ezt a Halo S12-t vennéd a 100 megabites portokkal?Elfogadom a sütiket.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Flowtation #94655 üzenetére
Azt már amúgy sem veszed meg, mert elfogyott.
Elfogadom a sütiket.
-
Topikgazda
válasz Flowtation #94701 üzenetére
Azt láttam, hogy az ap egységeken "csak" 100-as a lan, ez ma már lehet, hogy kevés?
Felhasználástól függ de kevés tud lenni a 100-as port, manapság már csak gigabites eszközöket érdemes venni.Mi a különbség a sima mw5 és az mw5s között? Én annyit látok, hogy a simánál ott konnektoros egység van, míg a másiknál különálló eszköz, ha jól tudom akkor ezek is köthetőek kábelesen, de csak 100m sebesség lesz a max. Egyéb különbség?
Érdemi különbséget nem nagyon találtam de az egységek közötti kábeles kapcsolatra vonatkozó részt sem így nem biztos, hogy lehetséges. Viszont csak app-os beállítási lehetőség van az eszközhöz!Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Flowtation #94708 üzenetére
tehát a 100-as port csak arra nézve korlát amit a mellék (szatellit) egységre kötök?
IgenAz appos beállítás hátrányt jelenthet?
Igen mert korlátozott tud lenne.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Soma01
veterán
válasz Flowtation #94735 üzenetére
Én várom!
-
Flowtation
őstag
Sikerült hétvégén beüzemelnem a d-link 1102-es mesh router párost. Pár tapasztalat:
D-link wifi appot kellett letölteni, amin keresztül step-by-step könnyen beállítható volt az eszköz. Az első beindításnál a fő egység kb 5 percig bootolt (?) majd kellett wifi név és jelszó, ez után gyakorlatilag üzemkész. A második egységet csak áram alá kellett helyezni, meg - az alkalmazás szerint logoval egymás felé fordítani, kb 1,5 perc és az is működött.
Egy 130 nm-es házban alul és felül vannak elhelyezve, tökéletesen működik, a terastra viszont már nem lát ki, de a fő egység onnan kb 15 m-re van két fallal, a fenti is ilyen messze, de annak még a födémen is át kellene menni. Szóval összességében elégedett vagyok, bár még pár beállítást át kell néznem az appban, pl. hogy most router módban megy, de van bridge is, amit még nem próbáltam ki, van szülő felügyelet, stb.
Remélem beválik hosszútávon is.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
AnDev
újonc
Szia! légyszi meg tudnád osztani a tapasztalataid? jól működik, vagy volt vele azóta problémád? mennyire erős jelet szórnak a dobozok? az app használható? sok negatív kritikát írnak az App Store-ban, ráadásul itt is a fórumon en bloc a D-Linkről, viszont a TP-Link és az Asus appja is kb kémprogram az alapján, hogy milyen jogosultságokat kér és az Asusról itt is írtak olyat, hogy nem szereti a mac-eket :/ .. arra jöttem rá, hogy egyelőre jó lesz nekem az AC és ezek a covr-ök egész baráti árban is vannak
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest