-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillBorn
senior tag
Igen tudom, örültem is neki, hogy nálunk csak néha, és csak a feleségem telóján dobja a wifit.
De most már annyira gyakori lett (~3 percenként szakad nála, és már nálam is, és a filmezős gépen is elkezdte), hogy kell megoldás Telót is cseréltünk azóta más okból. A másik oldala az éremnek meg az, hogy a ház előtti padról, és utca túloldalán a kocsiból is tudtam wifizini rajta. Szóval ha ez a hiba nem lenne, akkor igazából nem lenne többre szükségünk wifin (nekem ott a 950 kábelen). Másrészről egyre több a környéken a b/g/n 2,4-en szolgáltatói eszközön, szóval amúgy is érett az AX váltás. Bár reméltem, hogy kihúzom, amíg a digi cserél AX ONT-ra, de nem sikerül úgy tűnik.szerk.: ja a digi pontra bemenve, azt a választ kaptam, hogy "venni kell egy routert, hibára kijönnek, de kábelen mérnek, és ha ott minden ok, akkor nincs hiba"
-
KillBorn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #94703 üzenetére
Reseteltem az ONT-ot, most pár órája jónak tűnik.
Bekötés óta ezzel a wifi eldobálassal szívtunk. Nem hiszem el...Pedig már tuti reseteltem korábban is. Ha jó lesz ha nem, már csak azért is megpróbálom bridge módban. Van itthon egy TP 1043N v5. De valszeg egy TP AX53 lesz a befutó.
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok! Digi 1000-hez jelenleg a sima Fiberhome ONT adja wifin is a netet. Kezdetektől fogva telefon el-eldobálja a netet. Most már a HTPC is eldobálja, és a telefon akkor is, ha csak az az egy eszköz van a wifin. A hatótávval meg a sebességgel nincs gond, és kábelen is rendben van. De mivel már folyamat eldobja a wifit a feleségem telója, és ő 99%ban azon netezik, elgondolkoztam, hogy bridge módba állítjuk és egy routerrel kiváltjuk az ONT wifijét.
Egy Xiaomi ax3000-es egységre gondoltam. Egy 60nm-es tégla épületben lenne. Elhelyezve a mi szobánkban a router. Az ONT most bejárat felett van, az épület közepén, így mindenhol jó a jel, viszont a routert nem lehet már oda tenni ahol az ONT van. A mi szobánkban lenne elhelyezve, ahol kijön a falból a kábel és bemegy a gépembe, ott van neki táp is meg polc is, hogy magasan legyen. De a mi szobánk nem középen van, hanem a keleti oldalon, a gyerek szobája meg a nyugati oldalon.
Kérdésem az, hogy elég lesz 1 db egység, hogy az épület nyugati oldalán is jó legyen a jel, akkor is, ha a gyereknek is kell már gép, vagy vegyek kapásból 2db-os csomagot az ax3000-ből, és egyet hozzánk, egyet a gyerek szobájába tegyünk?
-
KillBorn
senior tag
válasz
Hunork #63233 üzenetére
Sziasztok! Szeretnék új routert venni, nézegetek minden félét, de csak-csak visszatérek ehhez. V5-re tippelek, az lehet?
Ezek jöttek még szóba:
- C8 AC1750 (ez az álmom, de csak 100/100-as netem van)
- Tenda AC9 AC1200
- Tenda AC15 AC1900
- D-link DIR-859 AC1750
- D-Link DIR-879 Exo
- NETIS WF2780
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged