- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
OldAkita
aktív tag
válasz
swoody #32168 üzenetére
Őszintén szólva én is álmodom róla hogy veszek egy routert amit hazaviszek bedugom a konnektorba és azonnal jól csatlakozik a T-s Cisco EPC 3925-ös bridge módjától megfosztott routermehez, tölti le a filmeket, na meg seedeli vissza, közben mobilomon nézegetem mit töltsön még le és indítom is mobillal a letöltést, na meg ráakasztok egy webkamerát is amit szintén tökéletesen kezel és menti a felvett tartalmat, de webszervert is üzemeltet azon nyomban
DEEEE, nem akarok állítgatni semmit. Egyetlen sort nem akarok írni PUTTY-ba, nem akarok dmz-t állítani a cisco-n, nem akarok tomato fw-t rátenni, nem akarok rtorrentet telepíteni és ugyanúgy nem akarok szarakodni a webkamerával és a webszerver állítagásával sem. Ja, és nem akarom a stabilabb és gyorsabb fileművelet miatt ext 3 vagy 4-re formázni az usb-s wincsit, és swap területet sem akarok buherálni kiegészítve a router memóriáját stb...
Mindezt úgy szertném ha tudná a router ahogyan a hajsütővasat lehet bedugni a konnektorba és melegít)
-
válasz
swoody #31236 üzenetére
Ez így egy eléggé megválaszolhatatlan kérdés! Általában a gyári szoftverek pont annyi lehetőséget adnak, amennyire egy átlag felhasználónak szüksége van, többet nem igazán! Ha részletesebb konfigra vágysz, akkor 3rd party fw-t kell használnod, abban "szinte minden" megvalósítható, amit a router hardveres erőforrásai lehetővé tesznek! Az USB-s verziókra még különböző programok is telepíthetők, amennyiben kötsz rá egy HDD-t, vagy pendrive-ot háttértár gyanánt!
Én sosem írtam olyat, hogy jobban jársz a TP-LINK-el, mivel nagyon nem szeretem az egész márkát úgy, ahogy van! Én nem is szoktam ajánlani soha! Csupán azt írtam, hogy az RT-N12 D1 nem alkalmas a 80/25 netre!
-
válasz
swoody #31230 üzenetére
Senki sem kényszerít a nagyobb megvételére, én még csak azt sem írtam soha senkinek, hogy ne vegyen G-s routert, mert tudom magamról is, hogy mennyi wifi-t használok, és bár nekem N-es van, de akár egy B szabványú is elég lenne, amire nekem a wifi része kell! Nyilván ha valakinek ADSL nete van, 4-8Mbps, és esélye nincs nagyobb sebességre az elkövetkezendő években, illetve nem mozgat BDRip-eket LAN-on, annak tökéletes még a WRT54GL is, ha emberi áron tudja megvenni, ami nem 5000+ Ft-ot jelent!
-
válasz
swoody #31225 üzenetére
rajta van a dobozon lévő matricán a pontos verzió.
amennyiben az asus szimpatikusabb, úgy vedd azt, nem fogsz benne csalódni.
érdemesebb gigabit képes verziót venni, egyrészt ha 80/25 lenne később a netes sebesség, másrészt már most is előnyét láthatod az erősebb hardvernek, és ha dual band képes verziót veszel, akkor azon tudásnak is.
én a tl-wdr3600, tl-wdr4300 és az rt-n56u típusokban gondolkodtam, mindegyikkel volt már dolgom bőven, sok helyre telepítettem mindegyikből, eltérő szolgáltatók alá, más és más környezetbe, és nincs velük gond, saját lakásban is tesztelgettem - a wifi fő szempont volt, mert 150 lakásos panel, sok elérhető idegen wifi hálózattal -, és végül a tl-wdr3600 maradt, és jól is teljesít.
ja, és nekem is csak 40/20 van (bár a gyakorlatban mindig több kicsivel), de nem akartam már 100-as routerben gondolkodni, bár nem szempont a 80/25, mert amire a net kell, arra a jelenlegi sebesség is bőven elég, ellekező esetben nem sajnálnám a 80-as netért a havi +1000 ft többletet. -
-
válasz
swoody #31218 üzenetére
szia,
nincs más különbség az "n" és az "nd" verziók között, de fontos, hogy ne legyenek v8-nál korábbi verziók, mert ott volt egy ugrás a hardverben, a régebbi típusok picivel gyengébbek.
újonnan mindenhol az új van már, nem jellemző, hogy bárhol is régebbi verziót kaparnának elő raktárról, de a használt kategóriában ez fontos szempont.
a digi 80/25 pppoe alá már gigabit képes router javasolt, mert bár a jobb 100-as routerek átviszik wan <-> lan irányban a 80 megabit/sec sebességet, illetve picivel felette is, de ha mind a két irányban megtekeri az ember a maximum sebességet, akkor erősen a felső határán dolgozik a router, és egyrészt akár az is kevés, másrészt nem barad benne tartalék, tehát könnyebben elfektethető terhelés alatt.
az rt-n12 d1 ap/range extender is egyben, ha ez szempont, akkor egyszerűbb a döntés, de valaki moddolt firmware támogatásra, gyártóra, árra, netán a külsőre tekintettel dönt, ezt embere válogatja. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest