- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ohway
tag
válasz
Intruder2k5 #70946 üzenetére
Értem, ha beruháznék egy ASUS RT-N18U routerre, ki tudnám használni a szolgáltató által nyújtott sebességet? Gondolok itt mind a vezetékes és vezeték nélküli sebességre.
A wifi azért lenne fontos, mert kábelt nem nagyon használok..így szeretném a legtöbb sebességet kihasználni..szükséges ehhez 5Ghz vagy az említett router tudja ezt?u.i.:Vagy Ac57U?
-
Krisz1441
tag
válasz
Intruder2k5 #70727 üzenetére
Köszönöm!
-
szzimo53
tag
válasz
Intruder2k5 #70652 üzenetére
Szia, köszi a tippet. Javult a helyzet most fix 200Mbps a sebesség a 120-130 helyett. Van még valami beállítás ami lefogja vagy akkor ez a vége?
-
válasz
Intruder2k5 #70474 üzenetére
Annyira nem keresek routert, veszek a tagtól más dolgokat, van egy ilyenje, gondoltam Cisco matrica van rajta biztos nem szar, ennyit talán megérhet, de akkor mégse. Akkor nem veszem meg. Köszi
-
válasz
Intruder2k5 #70403 üzenetére
Hát PR van neki ,ha sokszor újraindulna, akkor kapna egy 6 órás tiltást azt hiszem.
Beüzemelés volt nyűgös , de tán azóta megy. lehet tényleg észre sem veszi.
-
válasz
Intruder2k5 #70401 üzenetére
Ejh
akkor ismerőst beszívattam, mert gyors kellett router, akkor még nem ástam magam bele a témába.
Mondjuk eddig még nem panaszkodott, még 14 napon belül vagyunk, de nem hiszem, hogy el fognak állni.
-
válasz
Intruder2k5 #70399 üzenetére
Szoftveres lehet ?
-
válasz
Intruder2k5 #70213 üzenetére
Mi a gond a konkrét MT chippel?
-
válasz
Intruder2k5 #70211 üzenetére
Mi a baj a + verzióval?
Ha annyi, hogy nem lehet rá mókolni, elfogadom.
Mi használnuk 4-5db-ot belőle, nagyon stabilan üzemelnek.
-
Pete55555
addikt
válasz
Intruder2k5 #70201 üzenetére
Köszi, megpróbálom rábeszélni
(de nem sok esélyt látok rá, főbérló veszi albérletbe, hogy "legyen net" )
-
válasz
Intruder2k5 #70197 üzenetére
Lesz. De ez IP-n senkit és semmit nem zavar..
-
.LnB
titán
válasz
Intruder2k5 #70029 üzenetére
100-as van most de lehet lesz lassan gyorsabb is. Gigás esetleg. Viszont ha vagytok olyan kedvesek írhatnátok mindkettőhoz is.
Igazából az is szempont, hogy a gépről DLNA-van osztanék meg UHD filmeket a tv-vel. Most kábellel van összekötve, így frankó is, de kipróbálnám wifin is, hátha úgy is akadás mentesen megy.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Intruder2k5 #69879 üzenetére
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #69853 üzenetére
És a kicsit drágább routerek? Mennyibe kerül egy olyan, ami tud 100mbit-et az usb-n?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #69851 üzenetére
Nem torrentre kell. Kamera rendszer file-jait kell távolról letöltenem. Ezt a dvr-ről pendrive-ra másolják és ez
lenne a routerbe dugva.
Talán egy androidos tv-box is jó lenne. A router azért jobb, mert az úgyis kell. -
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #69771 üzenetére
Köszönöm a javaslatot. Igazából azért tettem fel a kérdést, hogy ha mégis új routert vennék, akkor milyet.
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #69767 üzenetére
A router topikjában azt írták, hogy nem tudja azzal sem a megfelelő sebességet csak a gyárival.
-
CSB29
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #69671 üzenetére
Mi lenne itt a legokosabb döntés? Szerezzek be inkább valami minőségi routert még?
-
CSB29
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #69671 üzenetére
120/30-as ha jól tudom. AC-s okostelefonok vannak, meg az asztali gépem és laptopom is AC-s. És igen, nagyon sok hálózatot látok.
-
mandin
senior tag
válasz
Intruder2k5 #69669 üzenetére
Marad akkor az Archer C5 V4, köszönöm.
-
Centaurus
tag
válasz
Intruder2k5 #69502 üzenetére
Köszönöm a válaszod
nem ragaszkodok az Openwrthez nekem csak a sebesség lenne a fontos.
Igazából a torrent és a DLNA-n kívül nem használok mást.
Esetleg tudsz mutatni pár linket ahonnan be szerezhetném ezeket az FWket ?
Magyar oldal foglalkozik ilyen témával?
Köszönöm.
-
Dzsofi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #69398 üzenetére
(#69398) Intruder2k5
Egy HD filmet néztem meg aminek 19 500kbs a bitrátája.Tv látja az 5ghz-s wifit bár elég gyenge a jel.Nekem tökéletes lenne jelerősítővel és abból jövő UTP kábellel is ha erősebb. Szóval valami ilyesmire lenne szükségem. Router és 2 jelerősítő ha szükséges.
(#69399) cigam
Sajnos nem tudom hogy egy hálózaton fut e az áram. Lehet hogy a NAS szerverem is gyenge,igazából csak egy belépő szintű (synology ds215j). Kábellel és telefonnal nem próbáltam még csak wifin. Hétvégén megpróbálom de routerre mindenféleképpen szükségem lesz mert itt sajnos nem UPC internetem van,csak SIM kártyás T mobile Huawei router amiből 1 utp kimenet van és valamiért nem is bízom annyira benne ezért az csak modemként üzemelne.
Köszönöm a gyors válaszokat és a továbbiakat is!
Üdv Dzsofi
-
tomi_x
tag
válasz
Intruder2k5 #69364 üzenetére
Az nem volt világos, hogy cigam kolléga által felsorolt elvárásoknak nem felel meg, vagy egyáltalán.
De így már világos.Javaslat ?
-
vakondka
őstag
válasz
Intruder2k5 #69188 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ez azt jelenti, hogy mindenképpen igényelnem kell ezt a bridge módot és utánna kell kötni egy hagyományos routert aminek jobb a sebessége a wifi-n?
Vagy ha csak simán bekötöm a lan kimenetre akkor is jól fog működni? -
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #68903 üzenetére
Jobb/nagyobb teljesítmény miatt gondoltam a WA801ND AP-ra.
Jelenleg 70/6 Net van. Az idő haladtával biztos nagyobb lesz majd..
A 701ND-s AP nem csak max. 60Mbps sebességet tud kezelni?
(Legalábbis a 743ND-re ezt írják az összefoglalóban, és ebből gondolom a 60Mbps-et.)
A 801ND-s AP pedig max. 90Mbps sebességet?
Nem éri meg az említett diverzitás problémák miatt a nagyobb teljesítményű AP? -
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #68896 üzenetére
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #68896 üzenetére
Sajnos bolti (Euronics) vásárlás volt!
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #68853 üzenetére
"egy Gbit-es portokkal szerelt switch beiktatása a hálózatba nem okozhatna mérhető lassulást."
Kiveve, ha a switch erolteti, es billeg a gigabites es a 100-as sebesseg kozott, ezzel jelentos mennyisegu hibat generalva.
En mar futottam bele Cisco switch-nel ilyenbe. Fix 100M full duplex portbeallitas mellet megszunt a hiba.
-
kerlac
őstag
válasz
Intruder2k5 #68849 üzenetére
köszönöm a segítséget, nem jutott eszembe a switch varázsszó és elosztót nem értette a net :-)
-
sgery
őstag
válasz
Intruder2k5 #68853 üzenetére
még megpróbálom a switch és router köztit cserélni, egymás mellett vannak.
és próbálok rájönni, hol tört meg a kábel amit most a router és xaomi ap között kihúztam, mert nem látják egymást. Padlásra kellett felkábeleznem aztán lehet itt tört meg valahol.
nagyon kellene, mert sima wifi repeater módba elég lassúcska a xaomi :/ Pedig a wifi jele baromi erős -
sgery
őstag
válasz
Intruder2k5 #68849 üzenetére
Ha már switch:
TL-SG1008D - nekem ilyenem van itthon, most a tenda switch helyére tettem be, mert megfejtettem, hogy az ip kamera képét azért rögzíti rossz minőségben a nas, mert a switch nem elég gyors/jó.
De ezzel a tp link-el sem annyira acélos a gyorsasság, mint ha simán a routerbe dugnám a kamera kábelét.
Mit javasoltok, ami kellően gyors switch lenne és 8 portos?Nekem is megjött ma a Xaomi 3G wifi router, nagyon gyorsan kihozták, múlt héten pénteken postázták és ma jött meg. 2db-ot rendeltem, dhl-el küldték, gearbestről, vámot nem kellett fizetni rá.
Rákábeleztem most, de szerintem megtört valahol a kábel a két eszköz között, mert nem látják egymást :/
Wifi repaterként próbáltam most addig berakni, elég könnyen telepíthető volt az appal. -
válasz
Intruder2k5 #68827 üzenetére
Akkor tanulópénzt fizet valamilyen formában.
istnag: Minden router dobozán feltüntetik valamilyen formában a WAN és LAN portok szabványos sebességét (is).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #68761 üzenetére
Jogos, tényleg egy kültéri AP lenne a legjobb megoldás. Köszi!
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #68763 üzenetére
Így igaz, de jelen esetben valószínűleg a vételi érzékenység is passzol a nagyobb teljesítményhez. Legalábbis az udvaron is 50Mbps-t sávszélt mérek, szinte ugyanannyit mint amennyit a router mellett közvetlenül.
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #68761 üzenetére
Speciel nekem egy RB951G-2hnd szór az udvarra, az ablakon keresztül, és teljesen jó. Igaz abban 1W-os (=1000mW) wifi van. Használtban 12...16eFt között futnak.
-
Petikusz
tag
válasz
Intruder2k5 #68687 üzenetére
Köszi 😉. Amúgy próbáltam de valamiért nem dobott találatot ezért irtam. Ide.
-
Szajkop
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #68530 üzenetére
Költözés miatt keresek az új helyre. Az ASUS itt marad, ebben a nagy családi házban, mert mindenki megvolt vele elégedve és nem akarják hogy megbolygassam a rendszert...
Egyetlen "hibája?" volt hogy wifin kb 0-2 eszköz tudott kommunikálni, valószínűleg a firm baja, de azzal meg én nem akartam kísérletezgetni, így jött egy Archer C7 diszkért AP-ként.@k.feri80 és @Cirbolya_sen: köszi az ajánlásokat, ahogy néztem őket, nekem vagy a Ubiquiti EdgeRouter X ER-X-SFP lenne jó vagy pedig a mikrotik RB450Gx4
Személyes tapasztalat van esetleg bármelyik eszközzel?köszi
-
punisher1
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #68341 üzenetére
De jó,nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
-
punisher1
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #68338 üzenetére
Igen,gondoltam akkor majd átrakatom bridge módba és kész.Ja még egy kérdés tudom nem ide tartozik de lehet kérni IPV4-et az IPV6 helyett?
-
punisher1
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #68336 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ,akkor ez azt jelenti,hogy ha FTTH lesz akkor az optika jön be a lakásba ügye?S,gondolom akkor viszont már én is kapok eszközt.Bár a digi mobillal is igyekeznének mert kíváncsi lennék az áraikra. -
HTomee
tag
válasz
Intruder2k5 #68313 üzenetére
Ezt értem, de ezzel az a baj, hogy gyárilag egy mezei usernek ez gyengusz hatótáv. Megveszi 30-35k-ért aztán pedig csodálkozik, hogy az 5 éves 8000Ft-os TP-Link lefújta...
Konkrétan nekem -5méter a 2.4Ghz az asus
Ugyan ott van mint az előd.. És még mellé fűti is a nappalit mint egy rezsó. -
HTomee
tag
válasz
Intruder2k5 #68311 üzenetére
Szerintem, ha felhúzom 1.4Ghz-re a procit és 100%-ra a wifit (mert kell a nyaralóba az erő a kertbe) akkor hány fokos lesz? Egy split klíma kell alá?
Szerintem így nem fog kibírni 3 évet és a garizás se lesz egyszerű. -
HTomee
tag
válasz
Intruder2k5 #68309 üzenetére
És ha pont HGG alatt fekszik ki vagy lefő mint a kávé?
-
Kenderice
senior tag
válasz
Intruder2k5 #68122 üzenetére
Köszi.
Ezek az Archer-ek horror áron vannak... -
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #68054 üzenetére
Ennyire csak nem lehet szar. Hisz gigabites státuszt kapott. Wifin bírja a 300-at.
Vegyek helyette egy 1043nd v4-et?
30K-ig, mi most a best buy?
Otthoni felhasználásra van értelme olyan routernek, amin van optikai csatlakozó? Figyelembe véve, hogy a Cat6 10Gbitig elég és a Cat8 is 8p8c csatis. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #67797 üzenetére
(#67796) mpo Hmm, nem is rossz.
Értem. Hát azért még szét nézek, de egyelőre Ő a befutó.
-
Leon77
őstag
válasz
Intruder2k5 #67688 üzenetére
Tegnap vettem egy ASUS RT-AC68U routert és az eddigi összes hálózati problémám egycsapásra megoldódott.
73 négyzetméteres panel összes zugában kiváló az 5gz wifi úgy, hogy a router maga a bejárat fölött a falban direkt erre a célra kialakított szekrényben van elszállásolva.
Még csak 100/100 netem van, de azt simán tudja a wifi, a ping lanon 2ms wifin meg 3
örömébodottá
-
Leon77
őstag
válasz
Intruder2k5 #67684 üzenetére
Sziasztok. Elolvastam az összefoglalót, de nemigen tudok dönteni.
Jelenleg a családban egy alap 6k-s tplink router van. Több számítógép, telefon, tévék vannak rajta vegyesen wifin és lan-on egyaránt.
Van, aki torrentezik is néha és, ha beindul a letöltés, vagy feltöltés megöli az egész hálózatot, se böngészni, se egymás között fájlokat átvinni nem lehet.
Amikor leáll a le vagy feltöltés, vagy ki van kapcsolva a torrent, akkor meg a sávszélességből nem marad csak 30-40 mbit/s (100/100 as a netem jelenleg és tudja is)
Ps4 et ledobálja a psn network-ről. Ha újraindítom a routert akkor minden oké, de következő torrentfuttatásnál ugyanez.
Szeretnék venni valami normálisabb routert, maximum olyan 40k értékig ami vélhetően mentes lesz a fent említett gondoktól. És persze van 5ghz wifije is.
Ja hab a tortán, hogy reserválva vannak az ip címeim, mindegyik működik is, kivéve ps4 (amit meg dmz-be szeretnék tenni). Beállítom, restart és az annak az egy eszköznek nem hajlandó odaadni az elvileg mac adresshez hozzárendelt ip címet.
Ti mit ajánlanátok, ami sokaknak jól bevált?
Jut eszembe, egy windowsos gép állandóan megy és fut rajta dlna szerver, mert sokszor erről nézek filmeket a tv-n.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #67681 üzenetére
Értem. Hát egy s6ede-l mértem ezt. Ami ezeket tudja:
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 MIMO
Tehát egy AC-s routerrel simán jönne a 200Mb/s szerintem. Csak ne lenne ilyen drága ....Apropó 841ND, miért írják hogy 300Mb/s? Komolyan mondom nem értem.
-
ricsidealer
tag
válasz
Intruder2k5 #67670 üzenetére
köszi a választ, igen, azt hardverapróról néztem 30Kért még korábban. A boltból a következőt láttam:
A kérdés hogy jobb e bármennyivel annál az asusnál vagy nem, ránézésre annyival nem,max annyi hogy 2 havonta van rá frissités. Bár ugye ki tudja, hogy asus/netgear meddig gyártja majd őket.
-
ricsidealer
tag
válasz
Intruder2k5 #67666 üzenetére
Wow, köszi a gyors választ, hát, más gyártó is lehet igazából, a lényeg hogy jó lenne egy viszonylag hosszú frissitési ciklus hozzá.
Nézegettem még a netgear r7500 -t és vonalát. Melyik a "jobb (tipus/gyártó)"?
Igazából valszeg netgear vagy asus lenne. Tplink, zyxelt valszeg hanyagolnám. -
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #67473 üzenetére
Köszi , Akkor végül is minden megvan
Én is ezt néztem ki ASUS RT-AC87U , végignéztem a specifikációit , valamilyen szinten laikusként megfelelőnek tűnik. Árban pedig , nos igen
Valahol itt húzódik az a lélektani határ ami hajlandó vagyok érte kiadni.
Egyébként nézegettem még ezt ROG Rapture GT-AC5300 Viszont túl drága és feleslegesnek is érezném.
Link Aggregation
-> Mondjuk még ezen elgondolkoztam ASUS RT-AC88U de ez már 30 ezerrel a keretem fölé esik. -
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #67471 üzenetére
Természetesen , elolvastam. Sőt nem is egyszer. Azért kérdezek mert a lehetőségeim és az igényeimhez képest a legjobbat akarom. Ezért látom a legtöbb esetben célravezetőbbnek ha például téged kérdezlek meg.
Lapomon ilyen van :
Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring GAMEFIRST III
Intel® LAN- Dual interconnect between the Integrated LAN controller and Physical Layer (PHY)
Anti-surge LANGuardAkkor legyen, ezt néztem ki : RT-AC87U,RT-N56U B1 - a szempontom az volt hogy hova van írva a legnagyobb sebesség ... ○ Akár 1000Mbps jelölésű internetkapcsolathoz De azt nem tudom hogy ár érték arányban hol helyezkednek e, kell-e nekem ilyenl stb...
-
TBMC
addikt
válasz
Intruder2k5 #67448 üzenetére
igen, minél könnyebben hordozhatót, ami kis helyen elfér.
2hétre lenne rá szükség jelenleg. -
TBMC
addikt
válasz
Intruder2k5 #67442 üzenetére
szia!
köszönöm válaszod.
Egyiptom, azon belül is Marsa Alarm lenne elsőként a kérdéses. Tudsz ebben segíteni esetleg? (marsa alarm sim card) -
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #67389 üzenetére
+ MaCS_70 : Köszönöm
-
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #67384 üzenetére
Szóval elég egy router is
Sajnálom srácok én nem vagyok ezekben jártas. Kb mintha az ősembernek adnál egy öngyújtót. Előbb gyújtja fel a haját
Ha asus nem akkor mi javasolt ?
Az igaz hogy IPTV lassítja a netet ? -
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #67373 üzenetére
Sejtettem hogy turpisság van a dologban. Egy kis felvilágosítást kérnék tehát ha én az előbb említett sebességű netet ki is akarom használni akkor 2db routert kellene vennem ? (ha jól értelmezem) Ezt hogy lehet egyáltalán megoldani ?
Nem tudom hogy vannak-e 5ghzre alkalmas eszközeim ( max a laptopok de a telefonok kétlem ) ... sose foglalkoztam vele , maradjunk a biztos 2,4Ghznél.Sajnos nem vagyok elégedett az ASUS routerekkel, váltani szeretnék. A legutolsó információm hogy a "cisco" routerek minőségi darabok. TP linket nehogy megemlítsd mert attól meg a falra mászok
-
uriember
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #67373 üzenetére
Az N18U-val nálam - családi házas övezet, vidék - stabilan 200Mbps wifi megy...A legereősebb 2,4GHz-es router.
-
bajzal
őstag
válasz
Intruder2k5 #67164 üzenetére
Köszi a segítséget, nekem is WD Scorpio Blue 500-as
-
bajzal
őstag
válasz
Intruder2k5 #67162 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Ez tetszik akkor. Gyári FW is elég mindenre egyébként? Másik, hogy külső HDD-ben válogat, vagy bármi jó neki? Mert nekem olyan külső HDD-m lesz, hogy 2,5-es HDD és vennék egy ilyet és kész
-
Bozso68
őstag
válasz
Intruder2k5 #67141 üzenetére
Köszi!
Szóval az N18 wifi-je alapból 1-11.
Egy majdnem négyzet alakú 180m2-es bolt, és a közvetlenül mellette levő szálláshely wifi ellátására keresek routert. Az egyik sarokba lenne elhelyezve, 15m nyílt terep a legnagyobb táv, illetve a router mögött közvetlenül a fal túloldalán a szállás felé max 2 gipszkarton fal, 6 méter. A csatornák 1-11-ig elég terheltek (több apartman a szomszédságban), ezért lenne jó olyan, ami tudja a 13-ast. 5GHz nem kell.Milyen ajánlott típus jöhet szóba?
-
Dr.Én
veterán
válasz
Intruder2k5 #67002 üzenetére
Lényegében azért vettem ezen cumot, mert a TP-link.nem volt kapható...Illetve azért bátorkodtam bele vágni a G+ba mert olvastam a topicjában hogy orvosolták a hibát...
Haza érek melóból és megnézem este a kis fehér címkét a dobozon, mit ír majd... -
GIJoe
addikt
válasz
Intruder2k5 #66876 üzenetére
azért lenne jó a tenda, mert az 10E körül van max, a TP-Link meg amibe csak sim kell vagyonokba kerül, ha usb stickes azt kizárom..
-
igali
tag
válasz
Intruder2k5 #66712 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, remélem ott kapok választ!
-
Góliát
őstag
válasz
Intruder2k5 #66705 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nem akarok NAS-t és gigabites hálózatot sem. -
Góliát
őstag
válasz
Intruder2k5 #66702 üzenetére
Ez a típus van ráírva: Speedport W724V Type Ci
Az internet csomag neve Otthoni internet 50
letöltés: 20.87 Mbit/s
feltöltés: 5.29 Mbit/s -
viktorhu
veterán
válasz
Intruder2k5 #66671 üzenetére
Amíg ki nem építik az optikát, addig csak madzagot hoznak valószínűleg. Ki kell próbálni azt a meglévő routert, elég akkor cserélni, ha nem bírja az iramot (kivéve, ha csak 100-as wan portja lenne).
-
treend
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #66671 üzenetére
Igazából nekem elég egy Lan port mert csak egy gépen használnám plusz a wifi-t, amúgy tp-link tl-wr841n-em van gondolom az max 100mbps-et tud lan-on.
-
válasz
Intruder2k5 #66622 üzenetére
Ez jó, mert pont C5-öt akarok (kb. az fedi le az igényeket...) Vagy 1043V2 / V3 , de az kevésbé lenne frankó, mert a jövőben úgyis lesz értelme az ac wifinek.
A fast path-ot láttam, most gúgliztam, hogy mi tudhat HW NAT-ot. Köszi!
-
gemini
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #66417 üzenetére
Sorry, ezt valóban nem ide akartam írni.
-
2ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #66376 üzenetére
Az ipari eszközök azért árban sem annyiba kerülnek, bár a -10C-tól +40C-ig tartományt azokból is csak a kültéri és a "kiterjesztett hőmérséklet tartományúak" bírják huzamosabb ideig.
A gyártó ajánlásait ha megnézed, az inkább +15-30C-ról szól, ezen tartomány fölött/alatt már élettartam csökkenés várható.
Mellesleg miért pont a padláson van!?
-
dreko
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #66277 üzenetére
nagyon szépen köszönöm!
-
cyberkind
félisten
válasz
Intruder2k5 #66197 üzenetére
Akkor ez nem lényeg, igen, azt láttam és nem is értetem, hogy lehet 5-ös ha ND-s a router, de kiderült, hogy csak a sima N-es
, nekem ez jó lesz, köszi neked is.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #65917 üzenetére
Köszönöm.
-
korren
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #65730 üzenetére
Jaja tényleg! Köszönöm! Annak idején pont ezért vettem meg. Mondjuk így is olcsóbb volt az AC66-nal. Olcsó hús...
#avman: igen, sajnos lehetséges ez esetben... Pedig 15 pénzért, 3rd party fw-vel, olyan 200 mb/s netig jó vétel is lehetne.
-
kuntics
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #65677 üzenetére
és Egon
Köszi a gyors választ,akkor azért van sok eladó ebből a típusból. Árban olyan 15k körül nézegettem(használtak között is),ami kihagyható az az usb rész,így talán új is beleférhet? az árba.
szerk. Márka teljesen mindegy,csak jól működjön
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #65671 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan milyen netje van, de arra tippelek, hogy Digi, mert 100/100-at írt. Az meg PPPoE, az lassít valamit ezen. De a 100/100-hoz bőven jó. (lenne)
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #65668 üzenetére
Igen! Jó volna, ha leírná a rendelkezésre álló anyagi keretet és azt, hogy hajlandó -e kicsit többet adni egy gigabites routerért.
Egy 1043ND v1, még gyári fw-ral is 100 Mbps felett tud kicsivel. És elég olcsón, 5-6.000 forintért megkapható használtan. Fw csere után pedig elmehet 200 Mbps fölé is. (300.at is láttam már, vargalex) De 100-as nethez szerintem bőven jó a 1043ND, ha a konkrét eszköz jó, nem hibás, jó a tápja... -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #65529 üzenetére
A Gearbest ezt a típust nem szállítja magyarországra. Esetleg más oldal?
-
Cato Ramirez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #65447 üzenetére
Akkor ezért nem találtam én sem. Nos, az 1 Gbps is elegendő ez esetben.
Ilyen feltételek mellett mi az ajánlat? -
Imimami
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #65411 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A külső LTE antenna elég bizalomgerjesztő. (ha tényleg az a gond nálam)
Igaz, mostanában nem néztem a csatornákat, de ránézek majd, ha lassulást észlelek. Egyébként elég sok Wifi jel van(, nem túl jó a helyzet.
Megfordult az is a fejemben, hogy kétsávos routert veszek. Gondolom ebben az esetben az Archer MR200 felelne meg. -
válasz
Intruder2k5 #65371 üzenetére
Meg a Linksys is, nem is kis eltérésekkel, lásd például EA7500, bőven van különbség a v1 és v2 között (Qualcomm Atheros kontra MediaTek, proci MHz-ben is komoly különbség, MIMO tekintetében is), de több ilyen típus is van.
A legtöbb gyártónál ez megy. -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #65369 üzenetére
wikidevi-n is van vagon verzió
Asus-on kiigazodni te jó ég, ezek is tudnak variálni
legszebb hogy csomó cuccot totál más néven árulnak egyes földrészekennem csak a típus szám kell hanem a HW verzió szám is
na mindegy árban akkor is az AC66U B1 a nyerő mert 10ezerrel olcsóbb mint az AC68U -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #65357 üzenetére
Az ac66u b1 csak papíron ac1750-es, de tudja az ac1900-at. A menüben is ott a turboqam kapcsolója. Ha jól emlékszem ugyanaz a wifi chip van benne, mint az n18u-ban.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #65353 üzenetére
Kőszönöm a gyors választ, 2,4 GHz - en tudhat annyit mint az N18U?
-
Baky1987
tag
válasz
Intruder2k5 #65257 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
uriember
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #65122 üzenetére
Pl. laptopot nem vesz az ember évente (szerintem), és ha annak a beszerzése csak néhány év távlatában játszik, addigra a routert is kicseréli - legalábbis routert sűrűbben cserél az ember, mint notit - szerintem.
Egy AC-s mobil miatt én biztos nem AC66U-t vennék - bármilyen jó ár-érték arányú - az N66U helyett. -
jano_77
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #65083 üzenetére
és oszy-nak is köszönöm a tanácsot!
Ha mondjuk a pénz nem lenne akadály - a két router tekintetében! - akkor
1. TP LINK Archer C7 AC1750 vagy
2. ASUS RT-AC58U?2 szint, szintenként 63 m2-en lenne használva DIGI1000-el. Asztali gép kábellel - még nem tudom, hogy oldom meg, mert az emeleten lesz a belépés pedig a fsz-en van
- laptop 2db, mobil 2 db, TV és külső winyó lenne rákötve.
Köszi
-
killerjohn
addikt
válasz
Intruder2k5 #64825 üzenetére
tanulok, tanulok, köszi!
ez alapján miért tűnik nekem úgy hogy a vlan szeparáláshoz nem is kell a routeren állítani semmit?
https://www.tp-link.com/us/faq-328.html
-
killerjohn
addikt
válasz
Intruder2k5 #64823 üzenetére
lol, ez ennyire rétegigény, hogy leszűkültünk egy gyártóra, miközben majd' minden switch tud vlant? beszarás...
és melyik eszközt javasolnád?
szerk: egyébként lehet hogy félreértem és nem is a routernek kell tudnia vlant támogatni, hanem csak a switchnek és az AP-knak (multi ssd, vlan)?
-
killerjohn
addikt
válasz
Intruder2k5 #64821 üzenetére
akkor back to square one.
Kellene egy router, beépített wifivel vagy anélkül. Előtte SG1016DE van, mögötte gigabites digi net. A switchen lesz 3-4 AP, sanszos hogy EAP245. 3 VLAN lesz kialakítva. Mi a javaslat?
-
stickermajom
addikt
válasz
Intruder2k5 #64531 üzenetére
Hopp, valóban, így máris 1.4 a hw verzió. Így mindjárt más a leányzó fekvése, köszönöm!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, utána nézek az ajánlott routereknek.
-
válasz
Intruder2k5 #64424 üzenetére
Tényleg nincs 25 alatt jó gigabites ac-s wifi?
Strezi: sokan panaszkodnak a jel erösségére es hogy eldobálja a 2,4ghz wifit
-
válasz
Intruder2k5 #64206 üzenetére
Köszi, megkérdezem ott akkor mire való.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Intruder2k5 #64073 üzenetére
Köszi szépen. Volt egy ilyen sejtésem, hogy így usb-n keresztül nem megy az adat.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #64046 üzenetére
Volt már olyan webshopos vásárlásom, ahol a kísérőszövegben erre felhívták a figyelmem. Mivel vidéki vagyok engem ez nem érintett, eddig egyébként sem volt szükségem soha a jog gyakorlására.
-
gaben22
senior tag
válasz
Intruder2k5 #64046 üzenetére
szuperjó, köszi mindenkinek a segítséget, ezek szerint a másik router (TP LINK TL-WR1043ND Router v.5) nem verte ki senkinek se a biztosítétkot
. UPC 240/20, de korláttal töltök le/fel mindig (80/15 mbit), hogy ne zavarja a normál netezést, egyedül használom, csak Ethernet, Wifi ritkán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest