-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ha nem tudják javítani vagy azonos típusúra cserélni a jótállási időn belül meghibásodott eszközt, akkor a vevő elállhat a vételtől, ami az eredeti állapot helyreállítását jelenti (mínusz rendeltetésszerű használat során bekövetkezett elhasználódás), tehát az eredeti vételárat kell visszaadniuk. Fontos, hogy külön legyen lezárva az eredeti üzlet egy viszszámlával, és ha mást veszel, az új ügyletként induljon. Tehát nem arról van szó, hogy levásárolhatod az eredeti vételárat, hanem arról, hogy azt visszakapod és náluk költöd el. Vagy elsétálsz vele.
MaCS
-
-
Az 1300-ast sajnos nem ismerem.
Az 58-as jó, ajánlott router, de tudomásom szerint nincs rá CFW. A 87-es után szerintem az RT-AC66uB1 alá menni már nagyon komoly visszalépés, de ez a wifin kívül nagyjából hozhatja azt, amit a 87-es, feltéve, hogy a 87-es erejét nem használtad ki jelentősen.
MaCS
-
-
-
Itt azt írják, hogy Egyiptomban a 3 és a 4G netet 2100MHz-en szolgáltatják.
-
Elvlegiben bármilyennel mivel a SIM kártya csak az eléréshez szükséges, technikai jellemzőket nem hordoz.
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR3620/MR6400/Archer MR200/MR400, Asus 4G-N12/4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-921/953. -
-
TBMC
addikt
dhcp szórás engedélyezve, és fixre állítottam a csatornákat, olyan kerestem amit más nem használ. úgynezki szakadozás nincs, VISZONT 2,4ghzn "tökéletes" a net, nagyjából átjön aminek átkell. viszont 5ghznél ahogy kimegyek a szobábol, oly lassú lesz, hogy 1 oldalt sem tölt be.
ez mitől lehet?
miközben mikor bekapcsoltam próbába, még a sz*ros tonlineos hibrid modem 5ghz jele is kimegy az előszobába és egész jól használható.
ez router hiba lehet vagy mi okozhatja ezt?
-
adika4444
addikt
Mihez csatlakozol az új routerrel? Modem?
Mert AP módban állíts mindennek dinamikus IP-t, hogy a NAS is kérhessen egy IP-t magának, és a címeket a routerben fixáld.
A szakadozásra annyit, hogy a hálózat neve más legyen 2.4 és 5 Ghz-n is, a csatornát állítsd fix-re, a csatornaszélesség maradhat automatikusan.A jelerősség gondra passz, gondolom a 2 sávos működés miatt gyengébbek az antennák. De a régi router örömmel várja ha még megvan, hogy jelerősítő módba rakd, vagy kábellel AP módba rakd a lakás olyan pontján ahol gyenge a 87U.
Az meg még egy dolog, hogy ezek a scannerek egy dolog mit írnak, de nekem gyenge jelerősség mellett is volt már 15-25 Mbps, ami wi-fi-n netezni bőségesen elég... -
TBMC
addikt
illetve még, furcsa dologra lettem figyelmes: néha néha megszakad a jel, van hogy pár másodperce de van, hogy akár 1-2 percre is... ez mi a fene okozhatja???
minden ugyan úgy van mint eddig, csak ugye a korábi n18u helyett most ac87u van.az 5ghz és a 2.4ghz wifi jelei egyaránt szakadoznak.
-
-
TBMC
addikt
ezeket nézegettem, véleményetek szerint melyik lenne ideális, legjobb választás (több évre...)?
(ami a lényeg, hogy megfelelő lefedettséget adjon a lakásban, a NASról streamelt média szerveren lévő fullhd, 4k filmeket játszanánk le, illetve itthoni hálózaton lévő "gyors" mozgatást - nyilván tudom utpvel lenne a legjobb, de kábel nélkül kellene megoldani)Linksys WRT1900AC
ASUS RT-AC87U
ASUS RT-AC68U
ASUS RT-AC66U -
-
Multibit
nagyúr
- imac, retina macbook pro, 2db sony vaio, 1db dell
Ezen elit társaság tagjainak megvásárlása valószínűleg a padlóra küldött anyagilag, ha ezekhez a nemes kliensekhez egy fapados router+HDD kombót akarsz beállítani
A legolcsóbb NAS is gyorsabban fogja kezelni a beletett merevlemezt, mint egy durván árazott dual ARM-os router. A kezelhetőségről nem is beszélve!
Vegyél inkább egy olcsó routert meg egy olcsó NAS-t! A netsebességed figyelembevételével egy 1Gbps router (Asus vagy TP-Link) + egy Zyxel NSA310S tökéletesen megfelel. Persze ha később szolgáltatót váltasz és több száz Mbps sebességű necsomagra térsz át, akkor majd többet kell költened ilyesmikre. -
40k-s határral Asus N18U/N56U/N65U/N66U/AC56U/AC66U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900/Archer C5/C7 a lehetőségek.
#39103 geucsa
Kezdetnek kapcsoltasd ki a Wi-Free-t, sokaknál okozott már instabilitást.
Új eszköznek (nem lesz 120 vagy nagyobb csomagra váltás) Asus N12D1 vagy TP-Link 841ND.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest