- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stema
tag
válasz
Gubek-Einste #77337 üzenetére
Szóval lett egy Ac57u v1-em edigitalos első fekete pénteken. 2.4ghz-en annyit fed le mint az előző (1043nd v2), bár gyorsabban, de 5ghz-en pöpec, egész lakásban minimum 40mbit. Kábelen kb uannyit hoz, de a tv box a samba share-t érezhetően gyorsabban kezeli.
Most a probléma: a böngészőben néha 1-1 oldal csak vár-vár-vár.. aztán egyszer csak betölt, de előtte vár vagy 10-15mp-et. Skype-on is volt már 2x hogy megakadt a beszélgetés aztán visszacsatlakozott. Az első ilyen skype-os élménynél néztem a logját, ledobta a port1-et (amin ez a gép van), majd vissza. Másodiknál nem láttam semmit és a böngészős viccelődéseinél sem. Latest stable "3.0.0.4.380_10732". Ötlet?
-
windlord
őstag
válasz
Gubek-Einste #77253 üzenetére
Igen, bocsanat, N66U.
Berendeltem az Alzarol a ac65p - t.Az ac57u - t visszaviszem, az n66u - t meg eladom.
Erdemes vagy lehetseges a fw csereje, hogy a meg okosabb eszkoz (ac85p) opciot megkapjuk?
Szerk. :
Vagy erre irtad az openwrt - t? -
Alajos85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #77254 üzenetére
Köszönöm!
Akkor minden más igazából felesleges.
Nincsen kábelre megoldásom.
Powerline adapterem van.Rá is megy a firmware ha később szüksé lenne egy kis pluszra?
-
atenza
senior tag
válasz
Gubek-Einste #77154 üzenetére
(#77153) MaCS_70 és (#77154) Gubek-Einste köszi a válaszokat.
És esetleg ha vesz az ember egy ac57u-t és mellé egy ac55 range extendert akkor ez nem ugyanúgy működik mint az Aimesh? Nem ugyanazt a wifit szórja tovább?Két lehetőségem van:
-Gondolkozom hogy vegyek egy ac57u-t vagy ac65p-t(emeletre amin két PC -van vezetéken) és mellé egy range extendert a földszintre ahol csak wifi kell(csak itt is kérdés hogy a 65p-nél ez a gaming feature számít-e vagy csak marketing hogy prioritást ad neki, mert rászánom azt a plusz pénzt ha tényleg használ és jobb az ac65p)
-Veszek egy 2db-os AIMesh systemet de ezek nem tudom mennyivel rosszabbak a fentieknél, gaming prioritás gondolom nincs és ha tudtommal ezeken csak 2db lan port van, egy bemenet és egy továbbító, az emeleten pedig 2 PC van tehát 2 továbbító kellene.
-
Pigike
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #77183 üzenetére
Köszönöm, én balga erre nem gondoltam.
-
Pigike
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #77154 üzenetére
Szia, ezt a linket már több helyen láttam, de ezen hol látszik, h melyik az AiMesh kompatilibilis?
köszönöm -
bazsee83
tag
válasz
Gubek-Einste #77150 üzenetére
Normál vastagságú téglafalak kb 15cm. Egy családi házban lenne, szóval a szomszédok nincsenek olyan közel. A vezetékes net 19Mbps jobb napokon, mobilnet 60-80Mbps közt van. Álltalában 2 iphone, 1 TV, 1 ipad, 1 macbook, de ezek nagyon ritkán vannak egyszerre fenn a hálózaton. Az ár az ár/érték arányban legyen jó. Az egyéb elvárásokat meg leírtam az első kérdésnél.
-
atenza
senior tag
válasz
Gubek-Einste #77151 üzenetére
Ezt két asus 57u val nem lehet megcsinálni?
-
Jabby
őstag
válasz
Gubek-Einste #77050 üzenetére
Közben keresgéltem wireless print servereket, s közben felmerült két új kérdés:
- routerek esetében is kaotikus a helyzet a nyomtatók kompatibilitásával kapcsolatban, mint a wireless print szerverek esetében?
- Nyomtatáson túl a nyomtatók multifunkciói is működnek, mint pl. a csoportos scannelés? -
Jabby
őstag
válasz
Gubek-Einste #77050 üzenetére
-
Jabby
őstag
válasz
Gubek-Einste #77046 üzenetére
"Igen, megoldható."
Először is köszi a választ!
Tehát "csak" egy USB-s nyomtatót kezelő routert kell választani, mindegyik tudja a bridge módot.
Windows-ban (10) a nyomtató beállításban kell trükközni, vagy úgy kell beállítani, mint bridge nélkül? -
soldi3r
veterán
válasz
Gubek-Einste #77045 üzenetére
Akkor lehet elobb nezek egy nagyobb kulso antennat.
-
warren
tag
válasz
Gubek-Einste #77025 üzenetére
Mintha azt olvastam volna itt a topicban hogy az Asus AC57U nem tartozik az ajánlott kategóriába illetve nem mindegy hogy melyik verziót veszi az ember.
Honnan tudom hogy melyik melyik? -
válasz
Gubek-Einste #76968 üzenetére
Társasházi környezetben használom, ahol van rengeteg wifi.
Különösen nagyobb igényeim nincsenek. -
Rexton
tag
válasz
Gubek-Einste #76949 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Csak mennyire lenne értelme egy Mesh hálózatnak. Az AC-65P-ről sokkal jobbakat írtok itt a fórumon, mint a 66u-ról, ráadásul az olcsóbb is. A szobába egy 65P AP-nak? Ez most a "fő terv". -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #76924 üzenetére
Hoppá, jogos
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #76891 üzenetére
Szia!
Megérkezett a válasz a kérdéseidre:
- Falak száma 2-3 amin át kellene mennie. Tégla az anyaga (azok a nagy lyukacsos téglák, elég vastag). Jó lenne, ha 30 m távolságot tudna teljesen tisztán, de nem lenne gond ha nagyobb, akkor tudnánk az udvaron is használni, ami most esélytelen. Felső emeletre is tisztán kellene, hogy sugározza a netet. Az alattunk levő szomszédnak is van router vagy upc modem amin wifit használ -> értsd alattunk: családi házas környék alsó utcán lévő szomszéd
- 2-3 laptop és 3-4 telefon max.
- Ne akadozzon az internet és a sebességet tudja ami elő van fizetve (jelenleg UPC 500 megás net van)
Emeletnél saját sejtésem szerint vasbeton gerenda + kefni födém lesz, ami akadály a wifi jelnek
-
envagyok
veterán
válasz
Gubek-Einste #76900 üzenetére
És ilyen "Mondjuk egy Asus AiMesh AC1750 Wi-Fi System (1 darab RT-AC66U_B1 és 2 darab Lyra Trio) elég lehet." rendszert egyben hol lehet megvenni?
-
Arcanus
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76900 üzenetére
Oh, ezer elnézés
SIM kártyás. Bocsánat, nem modemes. Ezzel rendesen megkavartam mindent.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #76901 üzenetére
Bocs!
Ez a pontos típusa: Asus RT-AC66U B1
Már húztam vezetéket oda ahová kellett. Csak zavaró, hogy ahol korábban az Asus RT-N18U megfelelő lefedettséget biztosított 2,4-en, ott ez nem. HGG fw-kicsit ráhúzva már jó volt, viszont azzal meg dobálta a hálózati nyomtatót.
Van lefedettség növelőm, csak egy eszközzel jó lenne megoldani.Arra gondoltam, hogy van valami ajánlott router.
De gondolkodok egy Xiaomi 3G kipróbálásán is. -
assemble
addikt
válasz
Gubek-Einste #76903 üzenetére
Köszi. Végülis ha boltban veszi az ember, ott a 14 napos elállás, így sokat talán nem tudok veszteni vele.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #76811 üzenetére
Lett volna egy használt, jó áron, kipróbáltam volna. Amiatt kérdeztem konkrétan azt. De lehet Xiaomi lesz belőle.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76862 üzenetére
Köszönöm
-
tutis
őstag
válasz
Gubek-Einste #76785 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, márt be is üzemeltem az AC57U-t, eddig ahol 30megás volt a sebesség (100-ból) most 87-et mértem (wifi)
Érdemes valamit hangolni a routeren, vagy alapbeállítás jó? -
válasz
Gubek-Einste #76783 üzenetére
Köszönöm!
-
tutis
őstag
válasz
Gubek-Einste #76785 üzenetére
hát lényegében meg is válaszoltad, az Asus AC57U belefér az árba. egyébként 2 laptop, 1-2 telefon, és néha tv lenne a cél amit ki kell szolgáljon.
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #76782 üzenetére
Köszi szépen kb 1 hónap múlva tervezem, szóval még én is átolvasok pár review-t/hozzászolást mielőtt veszek valamit. -
zsolt0638
tag
válasz
Gubek-Einste #76756 üzenetére
Ráadásul nem is ASUS...
Nem tekeri röhögve a gigás netet, ja meg valami HWNAT, biztos tudod mi az. -
pepe_g
tag
válasz
Gubek-Einste #76760 üzenetére
Köszönöm. Bepróbálom...
-
pepe_g
tag
válasz
Gubek-Einste #76755 üzenetére
Egyáltalán amin usb van, az mind kezeli a külső forrásból érkező netet? Vagy csak mind média és nyomtatómegosztás címmel kerül rá, és extraként valamelyik netet is kezel?
Szerkesztve:
Pl most találtam egy ilyet:
[Asus] -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #76756 üzenetére
Köszönöm a választ 😭
-
pepe_g
tag
válasz
Gubek-Einste #76751 üzenetére
Üdv!
És ha pl egy usb csatlakozóval ellátott (3/4G) routerre kötném a mostani huawei modemem? Az úgy nem ok?? -
Vegha
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76724 üzenetére
Koszi
-
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76732 üzenetére
Jaja, a GT-re viszont csak gyári firmware - "csicsás" Asus WRT interface - van, Merlin-féle nincs.
-
pegazus11
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76723 üzenetére
1. 1 30cm-es betonfal az emelet és földszint között, illetve az emeleten vannak fallal elválasztott szobák de az nem beton.
2. 1 gigás digi
3. 1pc, 1xbox, 3-4 mobil
4. 70 körül tudnám kb.
5. Igazából más egyéb igény nincs legyen megbízható, jelet ne vagy csak nagyon ritkán dobja el, egy 8 éves tplink lesz nyugdíjazva. Legyen erős jelerősség.
+1. Ha esetleg tudsz ebben az árban jobb routert szívesen meghallgatom. -
kgb12
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76729 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Szerintem AC65P lesz a kiválasztott.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #76725 üzenetére
Van wired backhaul, anélkül meg se venném.
Igazából onnan indultunk, hogy TP-link eap245, de az kicsit ágyúval vérébre, plusz a Mesh működéshez kell egy kontroller is, aztán néztem a Synology MR2200ac-t, ott megint az van, hogy tök jó csomag, de a szoftveres rész töredékét használnám csak ki, és a harmadik antenna csak backhaulra van fenntartva. A Deco 4 meg 50K alatt megáll, legrosszabb esetben átszerelem Apámék házába, ott amúgy is folyton küzdelem van, mert hiába mondtam, nem kábelezték be a házat.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #76717 üzenetére
N18U, az CTF-el elbírja, csak fölöslegesen minek legyen ott, ha igazából nem kell? Így is eléggé tele van a TV melletti rész.
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76712 üzenetére
Hello,
Azért nem jó mert 2 napja szenvedek vele.
A webes felület elérése is igen nehezen ment, de a kezelése egyáltalán nem.
A router jelszaván kívül semmit se tudok beállítani. Vagy nem engedi, vagy sehol se találom a dolgokat.
Túl bonyolult nekem. Ddwrt vel nincs ilyen gond.
Rendeltem arany áron egy TP-Link C7 -et, mivel sehol senki sem ajánlott semmit. Ha az se lesz jó vissza küldök mindent, és veszek egy régi 2Ghz-s tp- linket, ami elromlott. -
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76635 üzenetére
Köszi a válaszokat, Multibitnek is.
Kicseréltem a DSL-AC68U-t egy újra (rendesek voltak ahol vásárolva lett); gondoltam, teszek egy próbát, hátha van újdonság a hardvware-ben... sajnos nem jött be, ez is ugyanazt csinálja (csak a fórum kedvéért: Windows 10 PC-ken a letöltés iszonyat lassú). Viszem vissza holnap.
Mivel elvileg az eredeti árában nézelődhetek (pénzt visszaadják - ez mondjuk rendes tőlük majdnem 2 év után) - az alábbiakra gondoltam (a cél: 80 m2-es egyszintes lakásban Wifi a laptopoknak, alacsony pinges "gamer" net kábelen, plusz néha letöltés, NAS filmnézés) - a jelenlegi ASUS DSL-N17U lecserélésével:
- DSL-AC56U
- DSL-AC66U
- DSL-AC86U
- DSL-AC88U
- TP-Link Archer VR2800
Szűkösen még ez utóbbi kettő is beleférne.Vagy szerzek egy másik DSL-AC68U-t és egy Ubiquity-vel oldom meg a Wifit.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #76657 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #76625 üzenetére
köszi! hozzá képest a 65p mennyiben tudna többet? wireless sávszélben és wan felé nyitható kapcsolatok számában (torrent) gondolkozva elsősorban. a keretbe belefér, és látom, hogy felmegy rá az openwrt.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76632 üzenetére
Köszönöm.
Az a baj, illetve nem baj, hogy a szüleimhez kellene valami megoldás a wifi hálózat bővítésére.
Vagyis nekik kicsit nehézkes lenne állandóan átlépegetni másik wifi hálózatra.
Mert hát ugye okos telefonok buták leszakadni a gyenge wifiről és átcsatlakozni automatikusan az erősebbre.Mivel írtad hogy a WDS esetén erősen ajánlott a hardver/firmware egyezőség az
Asus AC57U routerre milyen beállítást, wifi kapcsolatot javasolsz(tok) a fenti feltételek tekintetében?"A nagy hőmérséklet tűrési tartomány és a 15k-s ár üti egymást."
Esetleg ha csak az antennát vezetékelném fől a padra?És hogy ne hagyjuk el a MESH-Wifi hálózat gondolatát sem ennek a TP-Link Deco E4 AC1200
routernek mekkora lehet a wifi erőssége? -
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76633 üzenetére
Az 5ghz több mint 100 ra képes?
Gbit port kell hozzá? -
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76626 üzenetére
Köszi a válaszokat! A számla meglett, holnap küldöm az Asus supportnak a router logokat - meglátjuk, mi sül ki belőle. Egy Ubiquity Pro AP lenne most kb egy huszasért, PoE adapterrel, táppal, de ennek a bekonfigurálásához kéne valamilyen spéci eszköz is, ugye? Ilyet még nem csináltam. Az RT87U pedig 10e körül enne használtan, garanciával.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Gubek-Einste #76624 üzenetére
Köszi, amit linkeltél elég húzós áron mennek... valami lowcostosra gondoltam, ezért gondoltam az általam linkeltre.. kompatibilitás alatt mit értesz? ha USB sticket használom akkor elvileg mennie kellene nem? a stick nem lehet kompatibilis vagy esetleg a szolgáltatónál valami?
Stick: ZTE MF833V
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76614 üzenetére
Miért nem? Mi hiányzik belőle? /nem értek hozzá azért kérdezem/
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76607 üzenetére
Ez például nem jó? Ez fele ár.
TP-Link Archer C50 AC1200 Dual Band Wireless Cable Router, Wi-Fi Speed Up to 867 Mbps/5 GHz + 300 Mbps/2.4 GHz, Supports Parental Control, Guest Wi-Fi, VPN -
GrooveHero
addikt
válasz
Gubek-Einste #76601 üzenetére
Köszi.
csak AX-s eszközpárral menne át - mesh megoldásra gondolsz? Vagy 1db router is segíthet, ha mondjuk kitetszem az előszobába (a szoba mellett jobbra a rajzon)?
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubek-Einste #76605 üzenetére
Nem repeater, hanem a helyett kellene.
Wifi -n kapom a netet. Kábelre nincs lehetőség, igy felesleges a gigabit net. 5Ghz a max, azt tolja a hub.
A xiaomi eBay ről tudom csak megvenni ott pedig macerás ha gond van. Az asus pedig drága /gondolom a gigabit miatt/.
Tovább kuldeni se kell a netet wifin, csak fogadni, mivel 1 db kábelen megy tovább a másik routerba TL-WR841N -
ssgt1981
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76602 üzenetére
Köszi szépen, akkor ez lesz a befutó
-
ssgt1981
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76597 üzenetére
Köszi szépen a választ! Melyik típussal van tapasztalat, ami kb hasonló árban van (max 40e)?
A router közvetlenül a tv mellett helyezkedik el, a hálózatra két telefon, egy ipad, egy laptop, egy TV és vezetékkel egy xbox one, illetve egy nas csatlakozik. Jelenleg egy 60nm-es tégla lakásban hasznâlom, de rövidesen egy 110nm-es házban lenne rá szükség. -
Milu_PH
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76573 üzenetére
Köszönöm!
-
Ceko
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76504 üzenetére
2-3 szomszéd van de azok WiFi jeleit nem találom a házon belül, lehet nincs is nekik, vagy messze vannak! A ház egy 150 nm-es könnyűszerkezetes (fa) ház belül fa szerkezeten gipszkarton falak! Kb. 30 ezret tudnék rászánni! Köszönöm
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76502 üzenetére
Falusi környezet, szomszédok közel vannak aránylag. Tégla ház, nikecell szigeteléssel, ilyen kádár kocka volt talán, de át van alakítva.
Eszközök: Két számítógép, laptop,4 telefon ,1 tablet, 2 tv , playstation , esetleg még vendég telok ha van vendég wifi beállítási lehetőség.Szerertné ha a házban, hátul a garázsban, melléképületekben és a kert végében olyan 70 m kb. , is használható lenne a wifi .
Régen volt egy tp link routere azt mondta hogy az mindent be tudott szórni, csak mikor telekomra rákötött azok adtak routert az már gyengébb volt a kert végében már nem nagyon volt jel de a házban jó volt, ezt most elvitték. Ezzel a mostanival meg még a hátsó szobában is alig van jel.Árat nem mondott, szeretné használhatóra megoldani a vételt, de minél olcsóbban. 20-25 ezer körül.
Ezeket néztem amit ajánlottatok itt: RT-AC57U , RT-AC65P, de a wifi jelük nem tudom meddig érne el, a kert végét el e tudná érni. Illetve ha két eszközt kell venni a teljes lefedettséghez az ac65 már drága úgy.
Köszi!
-
plömplöm
őstag
válasz
Gubek-Einste #76460 üzenetére
köszi, lett egy ilyen. hát a soksok évi tp-link-ezés után nekem eléggé káosz a menüje, de végülis meg lett benne minden
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76446 üzenetére
Szia!
84 m2 ikerház. 4 szomszéd van. Gipszkarton válaszfalak. Vezetékesen 2 smart TV, 1 számítógép és a riasztó csatlakozna. Vezeték nélkül pedig 3 telefon 2 tablet, meg egy robot porszívó. Tudsz mondani típust ami duál wan és tudja a fall over módot? 30 eFt elég lehet rá?Köszi.
-
nope101
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76489 üzenetére
köszi, most néztem, hogy xiaomi 3g elvileg hasonló hardver talán olcsóbban vagy az nem ajánlott kategória?
-
dssport
tag
válasz
Gubek-Einste #76484 üzenetére
Értem. Jó ötlet, de látnád, hogy most mi látja el ezt a feladatot
Le sem merem írni a típusát... Az Asus múzeumban sincs már belőle... Szóval az Asus AC57U pont hatalmas előrelépés lesz. Még 1x kösz!
-
dssport
tag
válasz
Gubek-Einste #76482 üzenetére
köszönöm!
Milyen értelemben komolyabb?
-
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76469 üzenetére
Köszi, akkor most mégsem értem. Az ASUS DSL-N17U azért nem egy alap cucc. Persze nem ekvivalens egy AC68U-éval a CPU/mem, de gigabites WAN és LAN, HW NAS-os, elég sok konfig lehetőséggel bír. Akkor ezek szerint ez elé a "szolgáltatói" VDSL router-t nem érdemes befogni, gyorsabb nem lenne ez a kombó, a beállítási lehetőségek az ASUS-éi maradnának. De akkor pl. csere egy DSL-AC68U-ra segíthetne? Köszi.
-
skill84
tag
válasz
Gubek-Einste #76470 üzenetére
asusoknál nem volt biztonsági probléma?
nem látom kiírva az antennák erősségét. most 3db-s van (TP-Link TL-WR940N)
csere oka leginkább az , hogy régi és nem akarom megvárni , hogy tönkremenjen,
nagyobb hatótáv , közös tárhely a családnak , esetlegesen jobb minőség netflxhez és hasonlókhoz.betonfalas házba kéne inkább szülők miatt. ahol játszunk ott kábelen megy a net.
lehet , hogy túlzás egy ilyen drága készülék?a 25öt nagyon nehezen szánnám rá. a QoS ér ennyivel többet?
leírás alapján nem találtam más különbséget. -
meri
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76463 üzenetére
Hmmm... az eredeti szolgálati modem egy ZYXEL P-870HN-51B volt, már nincs meg; ezt cseréltem le évekkel ezelőtt az N17U-ra. Azt mondod, hogy a Zyxel PPPoE passthrough-ban az N17U-val - ethernet WAN kapcsolattal - gyorsabb lenne? Ilyen Zyxel-t tudok még szerezni olcsón. Ennyi terhelést tudna átvenni, hogy az már érződne?
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste #76445 üzenetére
Köszi!
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste #76438 üzenetére
Régi építésű ház, tégla vályog vegyesen. De nagyrészt egy helyiségben lenne a használata. (samsung note edge az adott telefon, az elboldogult a ház lefedésével)
Korlátlan a mobilnet.
Telefon, laptop, tablet, tv okosító ami használná.
Lenne úgy is használva, hogy laptop képe tükrözve a tv-re. Ez sok már a telefonnak amiben a netes kártya van, és nem bírja, ezért kell egy ilyen WiFi.
Hihetetlen, de nincs semmi konkurens WiFi a környéken.
Ár max 25-30e. -
TheMiller
tag
válasz
Gubek-Einste #76406 üzenetére
1000-es Digim van, a jelenlegi eszköz egy Xiaomi R3G, padavannal. Nagyon max 40 körül szánnék rá.
Ha nincs más út gyűjtök még rá..Minőségi ugrás lenne a fentebb dícsért Asus AC65P?
-
sanyek2
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76363 üzenetére
Nem találok semmi infót hogy bármelyik is komolyabb tűzfallal lenne ellátva.
Feljebb is ugyan ezt a kettőt ajánlottad egy teljesen optikai hálózathoz.
Visszatérve a Fritz boxhoz, ma 8 és 9 óra között 4x dobta le a jelet.
Én is magam vettem újan.
Korábban is voltak már gondok ennek a gyártónak egy régi verziójával.
Rühellem. -
Unki
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #76293 üzenetére
Szia
Németországban lakom és az 1 und 1 adott egy modemot és az egy fritz box de nem vagyok vele megelégedve,
Azért szeretnék olyan modemot ami router is és a net adsl en jön egy telefoncsatlakozoval 250 mbit/s -
samuki
tag
válasz
Gubek-Einste #76365 üzenetére
Szia. Na mint mondtam most is eldobta a WiFi-t.
Jogos az öt pont, panelba, vagy is zsufoltság van. Kb 2 betonfal, de a wdr3600-nak nem volt gond. Jelenleg digi 100/100 de késöbb 1000 net is ha ideér. A switch gigabites.
Köszönet. -
FistXL
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76295 üzenetére
Nagyon nem megfelelő eszköz
Sőt mi több, egyszerűen siralmas. Egy vacak Huawei mobil routerrel 12 mb/seccel tudtam húzni a cuccot Steamről, ez 3,5-tel tudja tölteni. 60 megabitnél nem tud többet, a kis Huawei vígan ment 100-zal is. A wifi hatótávolsága pedig kritikán aluli, az 5 éves WR841N-em kenterbe veri. Szerk.: eközben pedig folyamatosak a packet lossok, gyakorlatilag felejtős vele az online multi, óránként legalább egyszer elmegy fél percre a net kábelen is és Wifin is... Óriási csalódás!
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #76294 üzenetére
Az ac57u gyári torrent kliensét el lehet érni a transmission webkliens felől (azaz a 9091-es porton keresztül).
-
Doky1988
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76294 üzenetére
Köszi
-
FistXL
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76295 üzenetére
MR200 és a MR6400 közt csak annyi a különbség, hogy előbbi tudja az 5Ghz Wifit? -
hozelujiz
tag
válasz
Gubek-Einste #76258 üzenetére
Köszönöm szépen. Még utána olvastam kicsit és feladtam a "mindenképp Tp-linket"... Aztán megrendeltem az ASUS-t. Remélem hamar be tudok állítani minden szükségest.
-
gologolo
tag
válasz
Gubek-Einste #76259 üzenetére
Köszi!
-
Miksa64
tag
válasz
Gubek-Einste #76261 üzenetére
Köszi a választ!
-
válasz
Gubek-Einste #76248 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Bridge módba állítva a Digis dobozt továbbra is képes lesz a telefont kezelni?
-
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #76247 üzenetére
S az 57u-ban van bt kliens? (Mert a honlapján nem látok erre való utalást.)
-
love
tag
válasz
Gubek-Einste #76243 üzenetére
Köszi! Akkor vadászok egyet, ha meg nem lesz, akkor rááldozom azt a kis pluszt, és megveszem neten, csak a 14 napos elállás végett
-
love
tag
válasz
Gubek-Einste #76239 üzenetére
Bocsi, azt kihagytam: Upc Connect box van alapnak
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #76214 üzenetére
nagyon köszönöm
-
®abstract®
őstag
válasz
Gubek-Einste #76177 üzenetére
Rendben köszi.
-
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste #76143 üzenetére
MaCS_70 és Gubek-Einste
Köszi szépen!
Igen, vissza olvastam, csak majd' mindegyikben 10 eszköz, torrent, és még mittomén mik vannak rajta.
Én 2 eszközről, és kb csak internetről írtam. Igaz, ezen belül nagy fájlok másolása menne felhőbe és ugyanígy lefele.
Azért gondoltam, hátha egy kisebb, de gigabites router is elég lenne.
Ám látom, szinte elhanyagolható a különbség árban, az esetlegesen torrentet tudó (AC66) és a "sima" (AC65) közt.
De ha már szóba került a torrent kliens, akkor megkérdezném, hogy ezek a routerek mennyire bírják így ezt a strapát?
Kell-e bele külön firmware, vagy a gyáriban benne van?
Mert az én olvasatomban, egy korrekt NAS-t, ami esetleg médialejátszóként is szuperál, inkább alkalmasnak vélem erre a feladatra. -
Redplee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76137 üzenetére
Az tudom, hogy nem olcsó, de jó? Jobb mint egy bazi nagy router a lakás sarkában?
Két routeres megoldásban azt nem szeretem, hogy mindig váltogat az eszköz, két külön hálózat van stb, akkor is ha range extenderként megy...
AiMesh támogatás mit jelent? Egyébként eddig is Asus routert használtam, AC55U-t, de 50m2 lakásban, pont a lakás közepén, így elégséges volt.
-
zarew
senior tag
válasz
Gubek-Einste #76051 üzenetére
Szia!
2szint ,tégla, 2x100m2. Gigás Digi üvegszál. Egy NAS egy Zidoo médiaszerver,2 laptop, asztali gép, tv. Ennyi. Tidal, Spotify stream.Magyar nyelvű a menüje? Mert az fontos. -
nyozo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #76028 üzenetére
Köszi a választ!
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #76032 üzenetére
Igen, de a szoftvernek nem egy állandóan üzemelő(szerveren) kell futnia a helyi hálózaton ahhoz hogy menjen rendesen a MESH hálózat? Vagy elég ha az elején beállítom és összehangolom őket?
-
minek?:S
őstag
válasz
Gubek-Einste #75831 üzenetére
Köszönöm!
-
Snexi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #75936 üzenetére
Köszi!
A Tp-linkes modellek már 7 ezer forinttól elérhetőek, míg az Asus 10től kezdődik. Érdemes kifizetni azt a plusz pár ezer forintot vagy 300 megához elegendő lesz valamelyik tp-linkes modell is? -
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste #75928 üzenetére
Szuper, de miben jobb?
Tudásban azonosak kivéve az usb-t! -
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste #75908 üzenetére
Van lényegi különbség a kettő között vagy ha nincs szükség az USB-re akkor a TP-Link is megfelelő lehet?
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75858 üzenetére
Köszi!
-
jocoka75
tag
válasz
Gubek-Einste #75845 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
aujjobba
addikt
válasz
Gubek-Einste #75818 üzenetére
Van esetleg olcsóbb alternatíva, mint a két router?
Mivel a földszint és az emelet között van vezetékes kapcsolat, ezért olyan érdekel, amelyiknél a backhaul lehet vezetékes.Esetleg ezt ismered?
-
NavySeal
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75823 üzenetére
Néztem, hogy az Asus biztosít ddns-t a router mellé? Rendben van ez otthoni (NAS, IP kamera, hőmérők) használatra? Van valamilyen korlát? Ahogy írtam UPC ConnectBox mögé szeretném berakni.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75823 üzenetére
Köszönöm, nézem őket!!
-
aujjobba
addikt
válasz
Gubek-Einste #75818 üzenetére
Asus van, de nem ragaszkodom hozzá, sőt mi több, az 1300g+ el kell adnom, mivel ez nem tudja az AiMesh-t sajnos.
-
aujjobba
addikt
válasz
Gubek-Einste #75815 üzenetére
A földszinten szolgáltatói HGW, sagemcom fast valami, nem tudom pontosan.
Az emeleten asus ac1300g plus.
A keret max 100ezer, de azért igyekszem minél olcsóbban megúszni, ha mondjuk 50 körül is van jól használható rendszer az jó lenne. -
Wikidi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #71041 üzenetére
Szia!
Most készülök venni egy: RT-AC65P
Látom neked is van vagy volt.
Jól jönne egy kemény bírálat. Miért érdemes és miért inkább nem.
Panelban lakom és jó lenne ha a fejemen kívül a falat is átlőné.Konkurencia: RT-AC57U vagy Tenda AC10U
Köszönöm. -
crissprivat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75802 üzenetére
Az asus saját szoftvere sem rossz,amint láttam a bemutatókban. De ha lehet rá tomatot tenni,akkor az csak még jobb
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged