- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brogyi
őstag
válasz
assemble #54319 üzenetére
Ha nagyok az igényeid akkor semelyik gyári router nem lesz jó az 1G-hez, vagy az ára túllő a 80 ropin.
Ekkor jön előtérbe az x86-os vonal.
[Válogass!] -
Locutus
veterán
válasz
assemble #54319 üzenetére
Ezért kérdeztem én is, hogy mi is lehetett a gond, mert nekem is E4200 volt évekig gyári szoftverrel, és gyakorlatilag day1-től a szekrény mögött hevert, sose volt gond vele. Csak ment és ment. Bár lehet, hogy nálam más volt a hálózati környezet, és felhasználás mint nálad, és akkor én is belefutottam volna valami gondba.
Most bár az EA7500 csak egykét hete megy, egyelőre ezzel is ugyanez a tapasztalatom. Nem fagy le, nem indul újra, és nincs egyéb gond se a gyári szoftverrel. A wifivel kicsit kísérleteztem rajta, hogy a megfelelő beállítással átvigyen jó nagy sávszélt, de ez is sikerült. Igazából szerintem nálam is a 2.4Ghz-es sáv telítettségével van a gond a környező egyéb wifik miatt, de 5Ghz-en minden ok.
Arra gondolok, hogy azért valószínűleg a gyártók is fejlődtek már annyit az évek során, hogy manapság már versenyképes szoftverekkel tudják adni a routereket. Talán nincs már ekkora jelentősége a custom firmwareknek, mint a régebbi routereknél. Olyan featureről se tudok, amit csak a custom tudna, és tényleg szükségem lenne rá. -
válasz
assemble #54113 üzenetére
Olvass bele/kérdezzél rá a tulajoktól a saját topikjában.
-
válasz
assemble #54096 üzenetére
at tudja vinni a gigabit-es netet WAN-rol (legalabbis vezetekesen) - de minimum mondjuk egy 800 megabitet (nem tudom ehhez eros hardver kell, vagy hardveres NAT, vagy ezeknek a kombinacioja)
Hardveres NAT kell de már elég erős SoC van ezekben a típusokban.-megbizhato, nagy tudasu, es legjobb ha custom fw-k elerhetok ra (tomato, ddwrt, ilyesmi) - eddig alapvetoen Linksys router-eim voltak tomato-val/ddwrt-vel, es hasonlo szintet varok ezekben. Olvastam egy olyat is, hogy Asus-okon a gyari fw is tomato alapu - nem tudom ez mennyire igaz es melyik modellekre, de az ugy mondjuk eleg jol hangzik
Az Asus AsusWRT firmware Tomato alapú.
Az Asus ARM alapú eszközeit kivéve csak gyári firmware-rel megy a hardveres NAT.Ajánlott AC-s eszközök: Asus AC55U/AC58U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged