- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt0638 #75117 üzenetére
látom még mindig azon lovagolsz hogy ki mertem tesztelni egy gigás pppoe net alá való routert megfizethető árkategóriában...
képzeld az AC65P tényleg egy beton stabil és gyors router
azt is leírtam hogy annyira új hogy 1 gyári FW jött még csak az ASUS oldalára
ennek ellenére semmi gondom vele
igaz én routert sosem használok töltögetésre mivel arra a PC való
azzal is vitáznék hogy gyenge a wifije mert TP-Link WR1043ND és ASUS AC66U B1-hez képest sokkal jobb
lehet a kolléga nem jól állította be vagy olyan helyen tartja ami marhára nem ideális
szerintem 4 routert teszteltem ki a 60nm panelban azonos feltételekkel és a két legjobb AC eredményt az AC58U és az AC65P hozta
nem meglepő módon mindkettő wave2 MU-MIMO-s vezérlővel rendelkezik -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt0638 #74896 üzenetére
ne aggódj személyes vásárláskor nem jár ez az elállási jog
csak neten rendelve mert ugye hányszor van az hogy neten megrendeled kiviszi a futár és ha nem stimmel minden akkor így jártál...
de lehet rám fújolni viszont így 4 routert kipipáltam az ajánlottak közül és van róla tapasztalat, ezáltal mások már jobban tudni fogják melyik kell nekik!
mióta az ASUS AC65P-ről jött a teszt és többen vettek itt ilyet
mindenki ugyanazt írja mint én is hogy vígan megy a torrent mellett a böngészés meg online game is miközben az előző drágább routeren meg gondok voltak
na ha az ed*gitalnak 2 darab refundba került az akcióm oda is beírtam a weblapra a véleményt hogy kerülje aki torrent mellé akarja venni és így nálunk is talán segítettem ezzel hogy mindenki a megfelelőt tudja venni
TP cuccokat viszont nem fogok tesztelni azt majd más megírja ha vásárolt és nem jött be és vissza kellett vinnienálam a TP cucc kiesik azzal hogy AC-n egy blokkot enged csak a DFS csatornákat nem, legalábbis nem találtam rá megoldást hirtelen hogy engedje
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zsolt0638 #74892 üzenetére
Ne a fórumtársnak irkálj, hogy más pénzén tesztelget, mert szerintem a maga pénzén tesztelte a routert, de az nem felelt annak meg, amit a gyártó ígért "működő hwnat". Így a gyártónak irkálj inkább ez ügyben, hogy hazudik és ezzel megkárosítja az embereket, akik ezzel max, akkor találkoznak, amikor olyan netet kötetnek be, amit elméletileg minden gond nélkül és minden körülmény mellett ki kellene szolgálnia az akár 30e-res árral rendelkező eszköznek is.
"Majd ha egyszer veszel valamit amin észreveszed hogy nem te vagy az első tulaj akkor örülj hogy tesztelt és szar."
Attól, hogy ki lett próbálva még nem lesz szar, csak amiért lett véve arra alkalmatlan volt. Amúgy jobb helyeken ilyenkor feltüntetik, hogy bontott csomagolás.... Mint az emag, anno így sikerült megvennem a monitoromat 170e helyett 112e-ért és nem éreztem magam átbaszva, főleg, hogy minden fólia még rajta volt a monitoron és azóta is örömmel használom.
-
válasz
zsolt0638 #74887 üzenetére
1. Szerinted mire való a 14 napos elállási lehetőség?
2. Visszacsomagolt terméket nem adhatnak el újként, de nem is tartom valószínűnek, hogy visszazsugorfóliáznák a dobozokat.
Egy rövid történet a távolabbi múltból: külföldön tanultam, és úgy döntöttem, hogy veszek egy jobb walkmant. Fogalmam sem volt viszont arról, hogy melyik lesz a nyerő típus, mivel finoman szólva nagyobb volt a választék, mint itthon. A boltban az eladó látta a tanácstalanságomat, és azt tanácsolta, hogy vegyem meg azt,amelyiket a legvalószínűbbnek tartom, aztán teszteljem egy hétig, és ha nem válna be, akkor jöhet a sorban következő -- és mire vége a szemeszternek, biztosan megtalálom a nekem megfelelő típust.
Pontosan tisztában volt azzal, hogy így is jól járnak.MaCS
-
TeeJay
félisten
válasz
zsolt0638 #74887 üzenetére
beírtam hogy ASUS routerből én bevállaltam a tesztet megvan mi az ami jó gigás torrent mellé
vannak itt páran akik meg hallani sem akarnak vallási okokból ASUS routerről és csak a TP forever
na erre írtam hogy akkor aki csak TP-t fog elvből venni tesztelje max párat vissza fog vinni mire rájön melyikben van valódi HWNAT -
zsolt0638
tag
válasz
zsolt0638 #72658 üzenetére
Openwrt-t feltettem, szerencsére nem volt semmi gond, elsőre nekem nem volt egyértelmű a beállítása, de most már minden megy ahogy szerettem volna.
Wifi mindenhol a kertben, minden kamera látja.
Marad a dlink dir 869, legalábbis eddig úgy tűnik...
Köszönöm a segítséget! -
-
válasz
zsolt0638 #72647 üzenetére
Egyébként miért nem jött be az Asus?
Vagyunk itt egy páran, akiknek nagyon jó, szélesebb mintán gyűjtött tapasztalataink vannak az Asusszal, sőt, úgy gondoljuk, hogy mostanában azt érdemes venni.
A 40 cm téglafal amúgy nem gyenge akadály a wifinek. Könnyen lehet, hogy kifejezetten asusos wifituning kell ahhoz, hogy elérd a kívánt hatótávolságot -- már ha egyáltalán eléred. Ez tipikusan az a helyzet, amiben nem erőből kell áttolni a rádióhullámokat a fal nagy felületén, hanem egy kicsi lyukon vinni ki a biteket egy UPT-kábelen, egy bő 10e forintos kültéri AP-ra.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest