-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gologolo
tag
válasz
Gubek-Einste #76259 üzenetére
Köszi!
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Szeretnék a TV-t is nagy sebességű interneten tudni, ethernet kábelen nem oldható meg mert a TV felől 100Mbit a fogadási maximum ezért egy második routeren gondolkozom.
Az előszobában van egy telekomos router ami szétosztja a netet a szobákba gigabites ethernet kábeleken keresztül. A nappaliba erre a gigabites aljzatra szeretném csatlakoztatni a második routert, név szerint ezt: ASUS RT-AC57U AC1200.
Ez rögtön a TV alatt lenne, de másfelől meg erre csatlakozna egy switch is ami a wifi jelfogóval nem rendelkező PC-t kapcsolná a hálózatba.Nem vagyok otthon a hálózatépítésben, mit gondoltok működőképes ez a koncepció? Esetleg switchet ki lehet hagyni és a gépet közvetlen a router LAN portjába lehet kötni?
-
gologolo
tag
válasz
Gubek-Einste #28336 üzenetére
Köszönöm válaszod, ezeket a tényezőket valóban nem vettem számításba. Mindenesetre akkor egy becslést, miszerint ez az eszköz 30/10-es netet még gond nélkül kiszolgál wifin és utp-n egyaránt azért meg tudsz erősíteni?
Körülmények:
Társasház, enyémen kívül még 4 wifi jel, mindegyik minimum vagy ahhoz közeli erősségű. Fal az tudomásom szerint tégla, 1-3 falat kellene leküzdenie és max 10-12 métert.Én 4-5 eszközzel kapcsolódnék rá. 2 pc, laptop, mobil, tv. Ha az eszközök közül éppen csak 1-2 online akkor az még nem befolyásolja érdemben a sebességet, jól mondom?
Azt tudom hogy amióta a laptop is csatarendbe állt a jelenlegi router 2-3 óránként ledobja a netet és újra kell indítani. Nem értem miért. -
gologolo
tag
TP-Link TL-WDR3600-as router nagyjából maximum milyen sebességet tud huzamosabb ideig kiszolgálni wifi-n keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bluetooth hangszórók
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Steam Deck
- Mesterséges intelligencia topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Mobil flották
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest